home
11-02-13

"Ăla" - condamnat la 3 ani de pârnaie cu suspendare. Urlă că se cară din ţară, dar la Steaua nu renunţă

Gigi Becali a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu suspendare de Completul de 5 judecători al ÎCCJ, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de bodyguarzii săi pentru sechestrarea mai multor persoane.

Decizia este definitivă.

Ciudata maimuţă, turbată la gratii:

Eu nu cred asa ceva. In Dubai, langa biserica crestina, sunt niste case frumoase. Eu nu mai am ce cauta niciodata in tara aia. Nu mai calc niciodata in tara aia. Eu nu mai vin.

Aici pierde tara romaneasca. Nu e vorba ca e cu suspendare sau cu executare. Aici e vorba de justitie. Cum adica sa ma condamni?

Hotararile pe care le voi lua de acum inainte le voi lua cu familia mea. Vreau sa stau intr-un loc unde sunt acceptat si iubit. Vreau sa imi pun familia la adapost. Romania nu este un loc sigur. Mi-e jena sa vin in tara, mi-e rusine sa vin in tara.

La Steaua nu renunţ orice s-ar întâmpla".


Motivele pentru care "bietu' Gigi" are probleme:Procurorii au arătat, la instanţa supremă, că inculpaţii din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnaţi la pedepse de peste 11 ani de închisoare şi că prima instanţă a greşit atunci când a achitat toţi inculpaţii.

Concret, a arătat ulterior procurorul, inculpaţii din dosar ar trebui condamnaţi la o pedeapsă de aproximativ 11 ani şi şase luni, limitele fiind între 7 şi 15 ani pentru fapta pentru care aceştia au fost deferiţi justiţiei.

Procurorul a mai spus că instanţa de fond, respectiv completul de trei judecători al instanţei supreme, a greşit atunci când i-a achitat pe cei din acest dosar.

Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban" în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă.

Procurorul a mai arătat că dacă persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia că orice persoană îşi permite bodyguarzi îşi permite şi să depăşească şi limitele legale în a-şi face dreptate.

"Becali a săvârşit fapta de lipsire de libertate cu intenţie directă, pentru că a prevăzut şi acceptat posibilitatea producerii ei atunci când şi-a trimis bodyguarzii să-i aducă pe presupuşii hoţi ai limuzinei sale", a arătat magistratul.

De aici, a arătat procurorul, rezultă şi intenţia directă, iar lipsirea de libertate subzistă indiferent de modul prietenos în care s-au derulat discuţiile la bar. "Este exclusiv dreptul autorităţilor să lipsească de libertate pe cineva în condiţii expres şi limitativ prevăzute de lege", a subliniat procurorul.

Gigi Becali, a fost achitat, în 19 octombrie 2011, de către un complet de trei judecători al ICCJ, el fiind acuzat că le-a ordonat gărzilor sale să îi prindă pe cei care i-au furat un Mercedes. Hoţii au fost duşi apoi la sediul Partidului Noua Generaţie (PNG), pe care Becali în conducea, loc unde aceştia au fost sechestraţi câteva ore şi agresaţi.

Gigi Becali a fost achitat de judecători în baza articolului 10 litera d din Codul de procedură penală, respectiv pentru că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

În baza aceluiaşi articol au fost achitaţi şi Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi Romulus Dumitrescu.

Marcel Popa, cel care l-a împuşcat în picior pe Nicolae Tinel, unul dintre suspecţii în cazul furtului maşinii lui Becali, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru uz de armă neletală, instanţa stabilind un termen de încercare de trei ani.

Gigi Becali a fost achitat pentru că "premisa procurorilor a fost greşită", iar judecătorii au constatat că acesta a comandat recuperarea maşinii şi nu violenţe la adresa hoţilor, ţinându-le lecţii de morală.

Judecătorii instanţei supreme au arătat în motivarea deciziei din 19 octombrie 2011, că părţile vătămate nu au avut de suferit în urma furtului limuzinei lui Becali, ci, mai mult, au fost tratate cu băuturi la barul din Pipera iar acestora nu li s-a interzis nicio clipă să plece. Magistraţii remarcă totodată că niciuna din părţi nu a cerut expres să fie lăsată să plece.

Totodată, instanţa a mai notat în motivare că în timpul petrecut în bar cei trei au fost subiecţii unor "discuţii moralizatoare" din partea finanţatorului FC Steaua.

Becali declara, după pronunţarea soluţiei în acest dosar, că soţia şi copiii lui au trăit o traumă atunci când el a fost arestat în cazul sechestrării persoanelor care i-au furat maşina, însă consideră că s-a făcut dreptate prin faptul că justiţia l-a achitat.

Gigi Becali a fost trimis în judecată în octombrie 2009, alături de Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi de poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate în mod nelegal.

Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG (unde funcţiona şi un bar), unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).

"Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpaţii Dediu Ştefan Fănuş, Zmărăndescu Cătălin Otto, Mila Mihai, Dumitraşcu Niculae şi Popa Marcel, instigaţi de inculpatul Becali George, acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi A.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. În acest context, inculpaţii le-au obligat pe părţile vătămate să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni", informa Parchetul, care aprecia că furtul trebuia reclamat la poliţie, iar hoţii ar fi trebuit să fie duşi în faţa autorităţilor.

Gigi Becali a fost arestat preventiv în 3 aprilie, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - fiind acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 7 la 15 ani. În 17 aprilie, Becali a fost eliberat din arest, fiind trimis în judecată în stare de libertate.

Mediafax

Ce a avut de spus "Ăla":

"În acea seară, nu ştiu cine m-a pus, ori Dumnezeu, ori diavolul, poate a vrut Dumnezeu să-mi dea o palmă pentru păcatele pe care le am. Am fost la bar să stau cu băieţii. Când am ieşit, afară nu e maşina. Intru la loc în bar, râd. Nu era o problemă pentru mine o maşină de 100 de mii de dolari. Băieţii din bar, că dacă nu găsim maşina or să vină hoţii să mai fure.

Le-am zis băieţilor (gărzilor de corp - n.r.): Luaţi şapte mii de aici şi aduceţi maşina. Nu ştiu de ce şi nici nu mai vreau să fac anchetă, dar cred că s-a ştiut că trimit şapte mii de euro. Hoţii ştiau că sunt şapte mii, nu ştiu, cred că cineva a vorbit (...) Primesc un telefon că nu s-au vrut cei şapte mii de euro, că i-au fugărit, că i-au urmărit".


Gigi Becali a admis că unul dintre presupuşi hoţi era lovit, dar a menţionat că la bar au avut parte de cea mai umană trataţie, în sensul că i-a servit cu băutură, le-a spus tuturor din bar să înceteze cu injuriile şi agresiunile la adresa lor, iar la plecare le-a dat bani pentru taxi.

Întrebat de către judecători de ce la momentul tratativelor privind suma de răscumpărare a maşinii nu au optat să apeleze la Poliţie pentru rezolvarea acestei chestiuni judiciare, aşa cum era legal, Becali a spus: "Păi cum, doamna judecător, e Colentina, Tunari, Pipera...Spuneau apoi: uite Becali, a dat în primire, le-a dus la puşcărie".

Becali a mai spus că "a fost o chestie de omenie" să nu trimită oamenii la puşcărie. "Am greşit eu, recunosc, doamna judecător. Vina mea este că am fost milostiv. Cum să fii arestat pentru că eşti milostiv?", a mai arătat el, în sala de judecată.

În continuare, Gigi Becali le-a prezentat judecătorilor o serie de diplome şi distincţii primite de-a lungul timpului, printre acestea numărându-se "Crucea Moldava", cea "De ctitor şi binefăcător", diploma prin care a luat locul întâi pe ţară pentru creştinism, o alta pentru ajutor acordat Bisericii şi una pentru ajutarea Schitului de la Muntele Athos.

În final, Becali a arătat că el, de vreme ce a fost ales de români într-o funcţie de demnitate publică a statului, reprezintă un simbol. "Dacă eu sunt un simbol, atunci înseamnă că procurorul acuză tot poporul care m-a votat. Eu mă simt terorizat de statul român, de procuror. Nu vreau altceva decât să faceţi dreptate şi să aflaţi adevărul".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE