home
29-11-12

Lacrimile unui rege cu inima de leu

"Ei pot uita ceea ce le-ai spus, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă." - Carl W. Buechner

Suntem într-o obişnuită seară toridă a lunii lui cuptor din 1998. Un an în care aventurierul Bear Grylls îşi îndeplineşte visul din copilărie, devenind cel mai tânăr britanic care escaladează acoperişul îngheţat al lumii, Everest.

Într-un colţ al Bucureştiului, la câteva clipe peste miezul nopţii şi în prezenţa câtorva mii de oameni care se aflau pe Stadionul Naţional, Gheorghe Hagi îşi anunţa despărţirea de echipa naţională, iar acest moment era mult mai dureros decât penaltiul irosit cu Bulgaria în 1991 (implicit ratarea calificării la europeanul suedez) sau golul lui Andersson din 1994. Cu lacrimi în ochi, Regele şi-a luat la revedere de la cei care l-au aplaudat şi iubit ani întregi iar explicaţia lui era mângâierea sinceră a copilului care păstrează pe veci imaginea părintelui în inimă: “eu am ajuns să fiu cine sunt datorită spectatorului şi, când îl ai în faţă, totdeauna te ajung emoţiile, acestea sunt clipele adevărate”.

Hagi era atunci în mintea tuturor.

Au trecut 14 ani de la acel moment, iar dacă fotbalistul Hagi e clar că nu se va mai naşte, mă tem că nici omul Hagi nu o să apară prea curând în fotbalul românesc, într-un prezent dominat de valize, cocaină, transferuri fictive şi lideri de (în) carton. Bineînţeles că nu era totul lapte şi miere în anii ‘90, multe din problemele de mai sus având rădăcinile în acea perioadă, dar din mlaştina de rahat ceva trăgea la suprafaţă din toate puterile, cu această bătălie identificându-se omul obişnuit, care a fost atât de apropiat de Hagi.

Suntem în 2012, iar pacientul este menţinut în viaţă cu ajutorul unor perfuzii încăpăţânate ce nu ţin cont de exemplul altora care vor să reducă numărul de angajaţi şi secţii "inutile". În doar câţiva ani o Academie este pusă la punct, aducând un suflu nou unei lumi tot mai astmatice.

Hagi este acum în mintea tuturor.

Fox

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
27 ani de la 24-05-1989

A doua finala CCE

Steaua joaca la Barcelona a doua finala a CCE, insa pierde fara drept de apel, 0-4 in fata unui AC Milan monstruos de puternic.

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE