Încă un puști „minune” la Steaua din Liga 1

de | februarie 13, 2021

?Gustul amar al înfrângerii din Cupă cu Dinamo, a mai fost îndulcit de un alt puști „minune” al Stelei‼ La numai 17 ani, Adrian Niță a captat atenția asupra sa cu evoluția entuziasmată din optimile Cupei României împotriva câinilor și l-a determinat pe Managerul general Mihai Stoica să anunțe că „Niță a prins un loc printre primii 20, media de vârstă a echipei mai scade!”.

?Prestația lui Niță din meciul cu Dinamo l-a încântat și pe fostul jucător al Stelei Basarab Panduru. „E o surpriză plăcută. A făcut faze, iar atunci când pune piciorul pe minge, îl pune într-un anumit fel. Are mișcări naturale, frumoase, se vede din mișcarea corpului că are talent”, a comentat Panduru la TelekomSport TV.

În acest sezon, Adrian Niță a fost împrumutat în Liga 2 la AFC Turris, unde a bifat 14 meciuri și 4 goluri. Un bilanț excelent pentru un junior de 17 ani în dura ligă secundă. Însă Niță a revenit la Steaua pentru că la sfârșitul anului 2020, spre stupoarea tuturor, echipa din Turnu Măgurele s-a retras din Liga 2, deși era în cărți pentru Play off-ul de promovare în Liga 1. 

?Eugen Trică, antrenorul care a lucrat cu Niță la Turris, acolo unde a fost împrumutat sezonul trecut, are numai cuvinte frumoase la adresa lui. ”Da, e un jucător foarte, foarte bun! Eu știu foarte bine ce poate! A fost cel mai bun cu Dinamo. Suferea mult când pierdea echipa sau făceam egal. Are o mentalitate bună și e un jucător de ultimii 30 de metri, pentru că dribilează în regim de viteză. Driblează unul la unul, scoate oameni din joc, are execuții și chiar putea să înscrie cu Dinamo. E important să fie sănătos, să nu se accidenteze. Are un viitor frumos și va ajunge și la națională”, a spus Trică.

⚽️??? Produs al Academiei FCSB, Adrian Niță a  debutat în prima echipă a Stelei la vârsta de 16 ani. Pe data de 26 septembrie 2019, a bifat 17 minute în Cupa României în meciul Metaloglobus 0-2 FCSB (0-2) din Cupa României.

Debutul în Liga 1 s-a produs pe data de 21 iulie 2020 în partida de Play off cu Gaz Metan (2-2), dar s-a făcut remarcat peste 5 zile în semifinala cu Dinamo (3-0).

Adrian Niță a fost în lotul de joc al primei echipe la 12 partide oficiale, dar a intrat pe teren în numai 7 meciuri, din care 4 în Liga 1 și 3 în Cupa României.

?⚽️??️Niță are și 10 prezențe la loturile naționale ale României U15 (5) și U17 (5).

ℹFotbalistul născut pe 8 martie 2003 la Slatina a ieșit în evidență acum, dar MM Stoica îi spusese deja lui Gigi Becali că e o valoare care trebuie să fie protejat. Presa susține că Adrian Niță are în contract o clauză de reziliere de 150 de milioane €, în timp ce Octavian Popescu poate pleca în schimbul a 100 de milioane €. Judecând după clauza de reziliere, Adrian Niță este cotat de club drept cel mai valoros jucător din lot. Pe site-ul transfermarkt, Niță valorează în acest moment numai 150 mii €, dar cu siguranță această cotă  erupe în curând. Evident, este încă la început de drum. Mai are mult de muncă pentru a confirma așteptările.

ÎI urăm succes!
FORZA STEAUA!❤?

#adriannita #fcsb #steaua #fcsbesteaua #SteauaRosAlbastra1947

X Ray

3 comentarii la „Încă un puști „minune” la Steaua din Liga 1

Lasă un răspuns