„Înapoi, la fotbalul de Partid, de Stat şi cu epoleţi. Pe când iar bătăi între gradaţi, în tribune?”

de | aprilie 4, 2018
  • Gabriel-Beniamin Leş, ministrul Apărării, le-a explicat membrilor din Comisia de Apărare  din 11 aprie 2017,motivul pentru care CSA Steaua a decis să-şi reînfiinţeze echipa de fotbal: ”Am fost obligaţi să facem echipa de fotbal, pentru că pierdeam marca nefolosind-o! Aşa spune legea. Plus că avem de recuperat un prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro. Momentan, nu putem concesiona marca, pentru că legea nu ne permite. Este un activ patrimonial. Aşa că am format, cum spuneam, noua echipă, care va începe din Liga 4”.
  • „Este normal să tind să ajung şi eu mai sus. Am câştigat atâtea procese. Nu e normal să fac aceste demersuri? Voi ce aţi face în locul meu? Până la urmă, sunt meritele mele chiar dacă acum pare că mă laud, dar ăsta e adevărul. Nu ştiu cine mai credea în mine. Nu trebuie să am o relaţie perfectă cu domnii Lăcătuş şi Petrea. Şi, oricum, nu am timpul fizic să stau doar lângă dânşii”, a comentat Florin Talpan pentru FANATIK.

E secretul lui Polichinelle dorința lui Talpan de a conduce echipa de fotbal Steaua dintr-o poziție la vârf în club. Chiar și atunci când actuala CSA Steaua va intra iar într-o formă privată de administrare, așa cum singur a mărturisit.

Momentan, Petrea îl ține pe linie moartă, departe de echipă. Însă Talpan are fanii CSA Steaua de partea lui. După faza cu Parchetul militar sub acuzația de fals intelectual, a urmat documentul trimis la Matei Udrea la prosport, unde se arată că Petrea i-a plătit toamna trecuta 172.000 de lei, din banii Stelei (statului), unei firme de apartament, pentru a închiria niște terenuri unde azi funcționează o parcare. Despre conflictul dintre cei doi v-am povestit în articolul anterior.

Atacat de MApN și CSA, Talpan este echipat de război pe toate fronturile. Garda de corp este o fracțiune din steliști care i-ar pupa zilnic mâna și cer vehement ca Petrea să fie schimbat din funcție chiar înainte de meciul cu Academia Rapid.

Pamflet

Restul steliștilor, marea majoritate,  i-ar da ei ceva la pupat juristului pentru că radicalismul exacerbat promovat  împreună cu o fracțiune  hateristă a otrăvit relațiile dintre suporterii steliști. Astfel că azi, la un ipotetic meci CSA Steaua – FC Steaua, suporterii steliști s-ar bate ca chiorii între ei de parcă ar juca cu Dinamo! La un așa grad de ură s-a ajuns! Grupul de hateri  militează cu obstinație stârpirea echipei FC Steaua și „deportarea” din fobal a suporterilor ei. O formă de neonazism în sport, care promovează o rasa pură de steliști adevărați (ceea ce nu ar fi un rău), dar instigă la „exterminarea în masă” din stelism a ultrașilor, fanilor normali și „cetățenilor”  care susțin FC Steaua. În această luptă anti FCSB, haterii l-au ales führer pe Talpan și îl vor cu orice preț la șefia CSA-ului.  Nu mai rămâne decât să scrie și o neoMein Kampf  pe care să o distribuie ca supliment pe lângă Pliantul meciurilor din Ghencea.

Talpan

Foto pe bune de la Gala din 2017

În 2017, surprinzător, fracțiunea a reușit să-l promoveze așa încât juristul să fie premiat la Gala Celebritatile anului 2017, primind  un premiu pentru intreaga cariera. Vă dați seama de ridicolul situației, să vorbești de intreaga cariera a unui ilustru anonim despre care nu a auzit nimeni până în 2015. Însă și atunci a devenit celebru pentru intervențiile sale ilare la TV și comunicatele (via prosport.ro) față care au strâmbat din nas până și unii dintre cei mai fideli adulatori ai lui.

Imensa majoritate de suporteri steliști a dorit ca Talpan să fie  premiat pe merit pentru contribuția sa la deliciu presei prin comunicatele în care se autopropunea în funcții și ataca CSA și MApN-ul care l-au scos din sediu cu Poliția militară. Se pare că juristul a primit până la urmă, off the record, ce i se cuvine. ?

Pamflet

Pamflet

Mulți dintre cei care s-au dus spre echipa de fotbal CSA Steaua au reacționat la Armata ca la becul lui Pavlov, pentru că in sondajele sociale Armata are cea mai mare credibilitate între instituțiile statului .  Dar realitatea din cadrul armatei este cu totul alta decât cea care se vede de la gard. De fapt a văzut-o și Talpan pe pielea lui cu vârf și îndesat. Dar au văzut-o și fanii lui  Talpan în cele 7 luni de zile de când s-a înființat echipa de fotbal. CSA este o instituție militară bugetară, cu o administrație greoaie, încorsetată în regulamente, proceduri obligatorii și o ierarhie în care ordinul se execută, nu se discută, altfel te paste Curtea marțială. În România secolului 21, fotbalul profesionist nu mai poate performa într-o cazarmă ca în statul comunist. Mai mult, stat nou, dar metehne vechi. Sifonarea banului public are aceiași tentație. Să dai sute de mii de lei din banii publici pe o parcare, la preț de teren de antrenament, este de Guinness Book și pușcărie.

În articolul de mai jos, Matei Udrea bate șeaua să priceapă iapa. Jurnalistul face o pregătire în subliminal a prozeliților lui Talpan pentru pasul următor, când CSA Steaua va ieși de sub administrarea Armatei într-un parteneriat cu un privat, unde juristul e convins că nu va lipsi din Consiliul de administrație. Asta daca vrea să ajungă în Liga 1. De fapt, va fi exact ce a făcut CSA acum 30 de ani, în 1998, și acum nu își mai amintește!

X Ray


Înapoi, la fotbalul de Partid, de Stat şi cu epoleţi. Pe când iar bătăi între gradaţi, în tribune?

„La meciuri, în special când joacă Dinamo şi Armata, stadioanele sunt aglomerate de militari şi dinamovişti. Peste tot vezi şepci kaki şi şepci albastre! La un meci, care a avut loc de curând, au fost bătăi între ofiţerii de la Armată şi Securitate!“

Cuvintele de mai sus au fost rostite de Manole Bodnăraş, preşedinte al Comitetului pentru Cultură Fizică şi Sport al Guvernului, acum 65 de ani, într-o şedinţă cu scandal din luna mai 1953.

România tocmai îşi ucisese, laolaltă cu toate afacerile private, şi fotbalul profesionist. Venus, echipa boierilor din Bucureşti, ajunsese în Liga 4 şi, apoi, dispăruse. Ripensia, prima echipă profesionistă din România, se desfiinţase. Carmen, apărută mai târziu din pasiunea industriaşului Mociorniţă, fusese exclusă ca să fie băgată în loc, direct în Liga 1, echipa Armatei. Ciocanul/Maccabi, clubul susţinut de oameni înstăriţi din comunitatea evreiască, fusese înghiţit de Ministerul de Interne. Unirea Tricolor, echipa românilor din Bucureşti, finanţată de negustorii din Obor, fusese şi ea acaparată de Miliţie. Baronul Neuman, industriaşul care crease UT Arad, plecase pe bicicletă din ţară.
Nimic nu mai era, în România, „ca înainte“. Noii veniţi striveau cu barosul populismului, urii şi al prostiei ideologizate o ţară întreagă.

După ce pusese mâna pe putere, Partidul Comunist dăduse, de fapt, lovitura de graţie întregii naţiuni. Capturase toate instituţiile, desfiinţase partidele de opoziţie, înscenase procese „ale poporului“ pentru elitele societăţii civile şi economice. „Comunismul m-a învăţat să fur“, povestea pictorul Ştefan Câlţia, amintindu-şi cum, copil fiind, pe câmp, la strânsul recoltei, alături de părinţi, ascundea de Miliţie grâul în vasul de lut unde pretindea că are apă, ca să poată duce acasă măcar câteva grăunţe rodul propriei munci de peste an, pentru că întreaga cantitate era rechiziţionată de Partid.
Fotbalul nu scăpase. În perioada interbelică, jucătorii fuseseră profesionişti. Cluburile – la fel. Şi nu fusese deloc atât de rău cum s-a spus mai apoi. România jucase la toate cele trei Cupe Mondiale (1930, 1934, 1938) – e drept, fără mari performanţe, dar fusese acolo. Rapidul se calificase într-o finală de cupă europeană (care nu s-a mai jucat niciodată din cauza războiului). În campionatul intern erau o grămadă de vedete. Echipele cu bani aduceau stranieri. Se importau maghiari (Ungaria anilor ’30 era în fotbal un fel de Spanie a zilelor noastre), greci, sârbi.
Erau şi bani mulţi, şi tribune arhipline, şi branduri iubite, şi investitori, şi rezultate.

După 1945, fotbalul de Partid şi Stat a luat locul fotbalului privat. „Privaţii“ erau nişte porci, nişte vânduţi, fotbalul nu era o meserie onorabilă, aşa că jucătorii şi antrenorii se puteau antrena cât voiau ei după cele 8 ore petrecute în fabrică, unde fuseseră încadraţi obligatoriu.
În câţiva ani, s-a ales praful. Situaţia a devenit atât de dezastruoasă, încât până şi analfabeţii şi golanii cu care Partidul populase guvernul şi toate ministerele au înţeles că un om nu mai poate da eficient cu piciorul în minge după ce a stat o zi întreagă în picioare lângă strung.
Dar nici să se întoarcă la profesionism nu se mai putea. Era de porc să recunoască greşeala şi, oricum, ideologia nu le permitea.
Aşa că au făcut ce făcea toată lumea în comunism: măsluiau realitatea. În acte, fotbaliştii erau tractorişti, sondori, electricieni, soldaţi, miliţieni. În realitate, îşi luau chenzina şi o indemnizaţie de efort de la sindicat, dar nu dădeau pe-acolo decât din an în Paşte, la controale.
Prin ’50, în campionat mai rămăseseră doar echipele muncitoreşti: Flamura roşie Arad, Locomotiva Bucureşti, Locomotiva Timişoara, ICO Oradea (trecută la Întreprinderea Comunală Oradea), Locomotiva Tg. Mureş, Metalul Reşiţa, Locomotiva Sibiu.

Şi, bineînţeles, Regele: fotbalul cu epoleţi, favoritul regimului. CCA Bucureşti se bătea cu Dinamo Bucureşti. Uneori, aşa cum aţi putut citi la început, la propriu. Păruiala era generală şi începea chiar de sus.
În acest fotbal etatizat, în care echipele erau finanţate de stat, grosul poporului era sac de box pentru Armată şi Miliţie. Pentru că generalii, între ei, nu puteau, totuşi, să se bage unii pe alţii la puşcărie, îi băgau pe alţii. Războiul se purta prin intermediari. Se racolau/răpeau/încorporau/ameninţau jucătorii buni ai cluburilor „muncitoreşti“. „În 1956 aveam 19 ani şi, deci, trebuia să-mi satisfac stagiul militar. M-au luat (n.r. – cei de la Steaua) pe sus şi m-au suit în tren. La Craiova m-au băgat direct într-o unitate militară. A fost vorba mai mult de o reţinere, nu de o arestare… Înainte de acest episod, discutasem cu comandantul clubului Dinamo. Îl chema Aman şi mă simpatiza enorm. M-a vrut în echipa lor“, povestea Emeric Ienei, furat de la Flamura Roşie Arad (UTA).
Problema era cunoscută la cel mai înalt nivel. „(…) CCA şi Dinamo practică racolajul. CCA şi Dinamo s-au bătut pentru obţinerea unui jucător. În timpul certei a intervenit Securitatea şi a simulat arestarea jucătorului. Vaczi şi Serfözö, când au fost mutaţi de la Oradea la Arad, au fost ameninţaţi de Miliţie şi Securitate că, dacă vor pleca, li se vor aresta părinţii. Serfözö a avut curajul să plece, dar a fost dat jos din tren de un miliţian“, reclama generalul Dumitru Petrescu, pe atunci şeful fotbalului, în 1953. „Acum avem în Divizia A patru echipe militare (n.r. – adică o treime din total, primul eşalon numărând atunci 12 echipe). Există toate condiţiile ca în anul acesta să mai intre încă două, iar de la anul, încă două, aceasta datorită faptului că armata şi Dinamo practică racolajul“, observa acelaşi general.

Unde a dus toată povestea asta, vă veţi întreba, şi ce legătură ar avea ea cu fotbalul şi, în general, cu România actuală?

Păi, nici atunci nu s-a făcut totul peste noapte.
Dar azi avem, în Liga 2, doar 5 echipe, din 18 rămase în competiţie, care nu trăiesc din banii publici. În Liga 3, proporţia bugetofagilor e şi mai mare. Fenomenul s-a extins progresiv în Liga 1. Cel puţin 4 din cele 14 sunt echipe de stat.
Cât de performant este acest sistem, cât de eficient sunt cheltuiţi banii statului, se vede din rezultate: 5 din 6 echipe din play-off sunt (deocamdată) private. Dar lucrurile sunt în mişcare…

Gazeta sporturilor scrie joi că Adrian Năstase se numără între cei care ar urma să intre în componenţa ONG-ului destinat să preia controlul clubului.

CSA Steaua este deja branşată la banii Armatei – adică publici. Buget 150.000 de euro pentru o echipă de Liga 4. E bine, nu?

Partidul a pus steagul pe brandul Rapid şi acum face nodul, să-l lege la buget. Păi, de ce n-ar face-o? 350.000 de euro în primul an. Pentru Liga 4!

Steaua şi Academia se bat azi pentru locul 1 în campionatul Bucureştiului. Există însă planuri – ProSport deţine această informaţie – ca FRF să găsească o modalitate de a le „invita“ pe amândouă direct în Liga 2.
Asta, după ce fuseseră deja băgate peste rând, astă-vară, în Liga 4.
Tot în Liga 2 sunt aşteptate alte branduri mari azi finanţate de la buget: Farul, U Cluj, Oţelul. Le aşteaptă deja acolo UT Arad, FC Argeş Piteşti, Chindia Târgovişte, Foresta Suceava, Dacia Unirea Brăila. De ce nu, Afumaţi, Snagov, Baloteşti, Clinceni, Miroslava? Ce, acolo nu se poate face performanţă?

Conducători ai cluburilor private povestesc pentru ProSport că se sufocă în mediul ăsta. Că lupta e neloială. Că nu merge aşa. Banii pe care ei îi câştigă alergând ca nebunii şi bătându-şi capul să găsească soluţii de marketing şi sponsorizări, alţii îi primesc de azi pe mâine de la Primării şi Consilii Locale. Banii lor, de fapt. Banii noştri. Sunt oraşe şi comune unde nu există canalizare şi asfalt, dar e echipă de fotbal. Cu zeci de angajaţi, cu buget de sute de mii de euro.
„Există finanţare“, cum ar spune aceşti „oameni de fotbal“ lipiţi la banul public.

Mai aveţi puţină răbdare. La un moment dat, se va întoarce, el, şi momentul chipielor!

Matei Udrea

Preluare de la prosport.ro

35 de comentarii la „„Înapoi, la fotbalul de Partid, de Stat şi cu epoleţi. Pe când iar bătăi între gradaţi, în tribune?”

  1. vasglo

    @ xray

    Se poate, dar nu cred ca Talpan asta e un „vizionar” asa de mare!.. Procesul pe „prejudiciu” ne va da masura lucrurilor!…Om vedea si ce se intampla cu „re-privatizarea” lui Dinamo si mai vorbim!..-:)

    1. xray Autor articol

      @vasglo

      Nu l-am facut eu vizionar. El a declarat. Încă din 2015 se lauda la TV ca este in contact cu finantatori dispusi sa investeasca in Steaua. Era clar ca nu bagau bani intr-o Steaua din cazarma, ci un parteneriat intr-o structura „dincolo de ziduri”.
      Deci nici măcar el nu vedea viitorul Stelei la CSA. Daca il vedea, faceau echipa din prima si nu mai faceau circul cu licitatia marcii.
      Vor sa vândă/închirieze marca la pachet cu o echipă.

      PS.
      Referitor la prejudiciu, daca ar câștiga, partea leului o ia statul, iar din ce ramane o parte se duce la alte sectii și puțini la echipa de fotbal.

  2. vasglo

    @xray

    „Vor sa vândă/închirieze marca la pachet cu o echipă.”..Glumesti?!..Si cine sa inchirieze (ca de cumparat „bunul public al armatei ” nu se poate fara licitatie internationala!..) o „marca militara desueta” cu 1,7 milione de euro pe an, cand marca e lipita pe fruntea unui nou nascut in Liga a 4-a de amatori judetana, iar „originalul joaca neintrerupt in Liga 1 si Europa?!! Cat despre „prejudiciu”, ramane cum am zis, va fi „cantecul de lebada” pentru „marele jurist” Talpan! Se va ruga la Cel de Sus si de „trebonal” sa-i dea macar banii pe care noi, tu, eu si ceilalti, i-am platit ca taxa de timbru, ca altfel ii luam gatu’, glumesc evident!..-:)

    1. xray Autor articol

      @vasglo

      Nu se pune problema de „cine”. E modul prin care intenționează sa valorifice marca pe care au cheltuit bani sa o evalueze și legal nu o puteau sa o închiria/concesiona prin licitație. Așa ei dau o echipa cu marca Steaua pe ea, ceea ce legal se poate.

      Daca nu le iese, asta e! Nu-i trage nimeni la raspundere.

      Gabriel-Beniamin Leş, ministrul Apărării, le-a explicat membrilor din Comisia de Apărare motivul pentru care CSA Steaua a decis să-şi reînfiinţeze echipa de fotbal: ”Am fost obligaţi să facem echipa de fotbal, pentru că pierdeam marca nefolosind-o! Aşa spune legea. Plus că avem de recuperat un prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro. Momentan, nu putem concesiona marca, pentru că legea nu ne permite. Este un activ patrimonial. Aşa că am format, cum spuneam, noua echipă, care va începe din Liga 4”, a declarat ministrul Apărării, potrivit DigiSport.

      http://www.fcsteaua.ro/proiectul-la-ciupeala-mapn-vrea-fotbal-la-csa-tot-pe-banii-de-la-fcsb/

      1. vasglo

        @xray

        Ca e marca, ca e echipa, ca e echipa cu marca tot aia e, adica BUN PUBLIC! Ca sa faca vreun aranjament, de orice fel, fie parteneriat public-privat, fie „privatizare cu totul”, etc, tot la o procedura transparenta/deschisa trebuie sa se ajunga. Situatia e diferita fata de cea de la Dinamo, unde Badea, „ginerica lui Teleaga” a luat totul de la Bombonel, „definitivo e per tutta la vita”, si dicteaza fara sa mai aiba nevoie de Statul Roman, prin MAI! El isi poate „privatiza” atat echipa lui, aia care a facut egal cu Lacatus in Liga a 4-a, cat si cea a lui Negoita! Negoita fara Badea „e morto”! Prin urmare, statul roman nu mai are nicio echipa Dinamo Bucuresti „in control”… Nimeni nu-i dadea Steaua lui Becali asa cum Bombonel i-a dat Dinamo lui Badea. Nici macar lui Paunescu nu i-a dat-o!..Cu simtul lui taranesc, Becali a anticipat si a facut ca Steaua sa fie numai a lui, si a reusit! Ca nu mai are numele, asta e egal cu zero, echipa e tot aia care a aparut in fotbal in 1947 si care joaca neintrerupt in Liga 1 si Europa de atunci si pana acum. Daca Ciobanul se tine de aceasta echipa, SIMBOLUL FOTBALULUI ROMANESC, si nu mai arunca cu prostii, gen: ” m-am saturat de fotbal, nu mai inteleg nimic, Dica e bun, dar…, pe jucatorii aia am dat bani de pomana, daca nu iau campionatul ma retrag etc…” atunci castigatorul premiului Pulii(tzer) o ia in barba. Daca UM 02301 liciteaza vreodata „echipa+marca”, Becali e cel mai calificat sa participe, iar daca Steaua=fcsb a lui Becali joaca si atunci in Liga 1 si Europa sunt tare curios cine va mai veni la „echipa talpanista”?!..Talpan asta, numai daca te uiti la fata lui, iti dai seama ca e un „narcisist”, asta ca sa fiu elegant. A facut cel mai mare rau fotbalului romanesc ducand numele Steaua pe terenul de aplicatii al unei unitati militare, in Liga a 4-a de amatori, visand sa ajunga si el sa dispuna de banii unei societati comerciale FARA SA BAGE VREUN LEU!. Vai de el!….

        p.s. – Bombonel asta, o fi vreun „stelist”!..-:)

          1. vasglo

            @xray

            OK, am inteles, era omul lui Oprea, zis si „intelectualul”!…-:)

  3. xray Autor articol

    PS
    De fapt pe hateri ii doare in fund ca nu va mai fi la armata. Important pentru ei este ca nu mai e la Becali!
    O ard cu Armata, propagandistic, pentru a atrage prozeliti, punând forțat in balanță Armata cu un cioban. De la o poștă Armată stă muuult mai bine ca imagine, la general. Dar aici vorbim despre fotbal, pe care armata nu l-a mai avut de 20 de ani. Deci nu mai are habar pentru că nu mai are în structuri pe cei care s-au ocupat de fotbal pana în 1998. În plus, legal, este incompatibila cu un club profesionist de fotbal.

  4. alexcol

    @Xray
    „De fapt pe hateri ii doare in fund”
    Vorbesti de hateri, dar tu ai luat o forma monstruasa a hate-relii :
    1. Ii blamezi pe cei de la steaualibera.ro, dar faci ce fac ei, dar intr-o alta directie, anti CSA.
    2. Blamai peluzarii&co ca nu mai iubeau asa mult echipa cat il urau pe becali, si tu acum faci la fel, urasti mai mult CSA decat iubesti FCSB.

    PS: Nu o lua ca pe o hate-reala, e o simpla constatare .
    PS2: Daca nu accepti ca ai devenit ceea ce urai, hate-rist, mai exista o varianta, esti platit sa postezi intr-o anumita directie, ceea ce eu am exclus din calcul.

    2
    6
    1. vitto

      @alexcol

      ce steaua libera, ce miscare de intoarcere la origini ….. o comicarie jalnica si o laba performanta, asta este esenta stelei eliberate…. eliberate de ce si de cine? eventual de marea performanta!

      romania este o tara a mediocritatilor patentate si a sferto-doctilor de periferie care se viseaza sa devina semi-docti bulevardieri. numai asocierea lingvistica dintre steaua si liga 4 este ceva de neacceptat, o blasfemie la adresa istoriei ros-albastre…. dar asa se intampla cand manipularea si tembelismul se asociaza in cantitati extreme!

      daca ar fi sa sintetizez actiunile stelei labere si elogiul adus talpanismului cred ca definitia standard ar fi: ” lupta mediocritatii in tara lucrului prost facut!”
      dincolo de cuvinte faptele vorbesc: steaua csa – steaua libera este un dezastru care confirma ca suntem inca victimele indoctrinarii si spalarii pe creier a unei generatiei nascute si educate in vremuri de impostura maxima.

      prostovanii laberi care rup netul cu postarile lor de tip proletcultist sunt reprezentarea minora a unei generatii de suporteri nu doar exaltati, cat si interesati …. atunci cand idealul tau este fotbalul minor din ligile inferioare, este cat se poate de evident ca exista un defazaj virtual, cladit utopic intre smartphonuri si gadgeturi, un delir „negru” intretinut metodic de indivizi stupizi precum talpan & co….. astfel de oameni au deosebitul talent de a alege exact calea care pana la urma le va face rau si lor!

  5. Gosu

    ”Am fost obligaţi să facem echipa de fotbal, pentru că pierdeam marca nefolosind-o! Aşa spune legea.”
    Minciuni gogonate ! In momentul in care ar fi fost scoasa la licitatie intra tot la categoria folosita. Mai mult daca punem niste citate mai vechi observam ca , reprezentantii MApN si CSA spuneau fix contrariul si anume ca legea II OBLIGA SA FACA LICTIATIE. Chiar talpan I recuperatorul spunea ca asta e singura cale logica si posibila.

  6. keyser-soze

    Multe scandaluri zilele astea, multe scandaluri legate de UM02301. Scandal cu Petrea, scandal cu meciul lor din campionat cu progresul douamiisiceva, scandal cu Kia, sponsorul Stelei. Interesant ca penibilii de la scanteia libera l-au ignorat total pe Duckadam la aniversare. Azi e ziua lui Lacatus. Desi este coordonator la UM02301, sa ii uram la multi ani. Interesant e ca ultima echipa serioasa antrenata de el a fost…..Steaua, in perioada 2010-2011. Ajucat contra lui Napoli, Liverpool, Utrecht, Fiorentina, Bayern, Lyon. Acum are adversari de genul AFC Asfalt, Vointa Maia, Comprest sau Metaloglobus. De atunci s-a lasat de antrenorat pentru ca acum este folosit doar pentru imagine.

  7. harald

    Un nou articol gretos in stil de linsaj antena3 de dat la gioale celui care a adus adevarul la iveala. Sunt sigur ca daca nu ar avea lucruri mai importante de facut ar initia o actiune impotriva acestor mizerii provenite dintr-o minte bolnava.

    2
    7
  8. Gosu

    Evident ca rapidistii se mobilizeaza mai bine, fiindca aia atat mai au . O clona. Tot circul asta mediatic care se face pe tema acestui meci are legatura cu incercarea de a-i relansa pe astia. Daca nu exista clona CSA-ului ce interes ar fi starnit rapidul de liga 4-a , la fel si viceversa.
    Televiziunile dispera dupa echipele care nu mai sunt, ca nici dreacu nu urmareste Chiajna sau Voluntari.
    CSA-istii vor fi in minoritate evidenta , exact cum a fost si la meciul de tur, fiindca grosul ala compus din „oi” nu are treaba cu clona Armatei. La fel de amuzant a fost si cum in nu mai stiu care emisiune de la digi cand Niculae de la rapeedo a fost intrebat care crede el ca e Steaua adevarata si ala raspunde sec : „cred totusi ca echipa din Liga 1” :)), moment in care lui Naum ii pica fata.
    Si acum se face un concurs d-asta simpatic , ia sa vedem care aduna dom’le mai multi. FCSB si clona Craiovei sau cele 2 clone la liga 4-a , de parca nu e evident ca e vorba de fapt de rapid care va fi cu adevarat gazda si aia care se mobilizeaza la randul lor doar cand aud de cuvantul Steaua folosit la clona talpanista si de prilejul de a se razboi cu fosta galerie a FCSB-ului.

  9. xray Autor articol

    Steaua liberă, „lecție” de marketing! :)))

    Vă mai amintiți reclama care a spart netul, cu Mihaela Rădulescu în chiloți, făcând campanie anti-fumat?
    Atunci băieții „răi” au modificat textul așa:
    „Fumatul chiar e singura ta plăcere? Numele meu este Mihaela Rădulescu și promit să ți-o sug dacă te lași de țigări” :)))
    https://4.bp.blogspot.com/_llVTHe18V-w/SMk8Q7WRZ0I/AAAAAAAAACU/FgbquAl6A9c/w1200-h630-p-k-no-nu/poster+Mihaela.jpg

    Pe modelul ăsta, pe pagina sa de facebook, Steaua liberă recrutează la greu spectatori pentru meciul CSA cu Academia Rapid de pe Arena Națională:

    „Vrei să câștigi 3 bilete în peluză la marele meci din 14 aprilie?
    Tot ce trebuie să faci e să dai tag la doi prieteni cu care vrei să mergi la meci și să răspunzi corect la intrebarea din afiș printr-un comentariu.
    Concursul se încheie în data de 11 aprilie. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat în aceeași zi.”

    În traduceră liberă:
    „Fotbalul este singura ta pasiune? Sunt Liberă și promit să ți-o sug gratis dacă garantezi că aduci cu tine la meci încă 2 fraieri”.

    PS. Tocmai ei, cei care acuză, de dimineața până seara, că FC Steaua ar da invitații la cetățeni să-i umple stadionul. :))))

  10. killertits

    Hahaha :))))

    Au intrat bajetii in panica deoarece in peluza rapidista deja se vand la nivelul 3 si sudu’ inca mai are cateva sute de bilete disponibile pe inelul 1, bine…probabil asta o fi o strategie si la ora meciului nu vor avea loc in stadion miliardele de stelisti „adevarati”, vor ocupa toate sectoarele cate 2 pe loc, parcarea etajata va fi folosita pe post de tribuna ( fiind instalate 2 ecrane gigan pentru ca baetii sa urmareste meciu ) :))))

    1. blaugrana86

      Pai câți autiști sa fie? Doar nu credeai ca e tara asta plină. Auzi si tu indeamna lumea sa cumpere bilete pt neutri. Lasati ma neutrii sa-si cumpere singuri bilete daca vor sa vada meciul nu le bagati voi biletele pe gat :))

      1. killertits

        Nu tati, tinem cont de prostiile debitate de martorii lui Talpan Udrea si Scutariu, atat. Din partea mea puteti sa va adunati si 100.000, tot dracu ala e…tot in 2017 sunteti infiintati.

  11. killertits

    Conform martorului lui Talpan, Udrea…cica rapidistii au cumparat vreo 6000 si ceva de bilete, restul pana la 15k ( adica 9.000 ) fiind luate de stelisti..daca intram pe siteul care vinde bilete ( biletedotro ) situatia se prezinta exact pe dos, in conditiile in care pentru cautatorii de fer s-a dat drumul la vanzare si la inelul 3, peluzarii nostrii au umplut abia 4 sectoare de la inelul 1 – un sector are cam 450 de locuri…deci do the math draga Udrea.

  12. blaugrana86

    Ce sa’i ceri retardatului? Pe langa ca este idiot mai este si prost. Pai bă cretinule, nu ziceati ma voi ca aveti adevarata steaua? Acum va milogiti de lume sa vina la meci ca sa aveti cu ce va lauda dupa? Vai soatra voastra! Or sa fie aia de trei ori mai multi ca voi, cretinule

  13. Gosu

    Care de trei ori ? La aia o sa fie toata suflarea adica vreo 10.000, cum au fost si pe ghiulesti, la ceilalti o sa fie defuncta galerie a fcsb ului respectiv , prieteni, rude si sportivi din cadrul CSA si cativa gura casca, in total si cu multa, multa indulgenta 1.500 – 2.000 de persoane. Si asta din simplu motiv ca joaca pe Arena, ca daca erau la tarlaua 6 sau la Chiajna batea vantul.
    Pe de alta parte incetati sa faceti comparatii cu amatorii. Le dati prea multa atentie nemeritata.

  14. harald

    lol, eu zic sa comparati numarul de spectatori de la meciul fcsb – cfr cluj cu meciul de duminica. Helmuth a spus ca nu vor fi nici 10.000 de oameni la meci, insa pana acum s-au vandut 23.000 – cat de penibil sa fii…

    1. xray Autor articol

      @harald
      Einstein, Helmuth se referea la numărul de steliști, nu și la rapidiști!

      La meciul tur, din Giulești, au fost peste 10.000 prezenți pe stadion, din care peste 9.000 au fost rapidiști!
      Evident, și atunci unii au cântat asta ca pe o mare victorie de audiență a echipei CSA Steaua.

      Ai ajuns să ai bucurii orgasmice la audiența rapidiștilor.

      Am mai scris pentru trolli, la meciul FCSB-CFR au fost peste 7.000 (sursa digisport), asta și pentru că CFR e din Cluj, nu e Rapid din București, și oricum nu primea decât 5-10% din biletele puse în vânzare, nu nelimitat ca Rapidul de la CSA!
      Chiar mă întreb cum se va descurca CSA dacă cei 15.000 de rapidiști se vor năpusti peste ceilalți.

      În acest sezon FCSB a avut total spectatori pe Arena Națională cât nu va avea CSA Steaua nici în 10 ani de Liga a 4-a.

Lasă un răspuns