“Hoțului îi e frică de furat!”

de | aprilie 23, 2018

Dan Petrescu acuză Steaua de manevre cu arbitri, după meciul CSM Iași – CFR 1-1

E o vorbă din popor: “Hoțului îi e frică de furat!” În acest sezon, până în 22 Martie 2018, situația arăta așa:

 • Club Erori pro Erori-Contra (GSP)
  CFR 15 – 9
  FCSB 9 – 9 

Tot timpul CFR a fost favorizată în Liga 1. Mai jos sunt dovezi clare furnizate de statistica presei, nu vorbe în vânt. Voi lua doar din ultimii 7 ani, să nu dezgropăm morții de când e CFR-ul în Liga 1.

25 Februarie 2011.  Articol: Clasamentul erorilor de arbitraj: CFR a fost cea mai favorizată în tur, iar Craiova, cea mai lovită (click)

 • “Cei care îi apără pe arbitri spun că, pînă la finalul unui sezon, balanţa erorilor pro şi contra se echilibrează, astfel că despre nici o echipă nu se poate spune la sfîrşit de campionat că a fost nedreptăţită sau susţinută decisiv. Dacă regula chiar ar funcționa, asta ar presupune că în acest retur Craiova va fi echipa în favoarea căreia s-ar face cele mai multe erori. Pentru că oltenii au fost loviţi rău în tur: 12 greşeli grave au făcut arbitrii împotriva grupării din Bănie. Campioana CFR a beneficiat de cele mai multe „atenţii”. Iată mai jos clasamentul complet al erorilor din toamnă:”

23 Martie 2012. Articol: CFR Cluj este cea mai favorizată echipă de arbitri după 22 de runde (click)

 • “După 22 de etape, CFR Cluj e lider în campionat, dar este şi cea mai avantajată echipă de către arbitri. Conform unei statistici a Gazetei, prezentate şi la emisiunea Contraatac, pe GSP TV, 12 erori de arbitraj au fost pro-CFR, în timp ce doar 4 au fost contra pînă acum. Rapid e a doua în topul echipelor favorizate de arbitraje, cu un raport al deciziilor PRO – CONTRA de 11-4.

Sezonul 2017-2018

28 Septembrie 2017. Articol: Arbitrii au viciat clasamentul şi au făcut-o pe CFR lider (click)

“Gazeta a realizat ierarhia primei divizii dacă n-ar fi fost nicio eroare majoră de arbitraj, iar topul se schimbă radical: pe primul loc ar fi FCSB, urmată de Craiova, în timp ce trupa din Gruia ar fi abia pe locul 3… Eroare majoră înseamnă: penalty neacordat sau inventat, un cartonaş roşu neacordat sau o eliminare nejustificată, plus un gol nevalidat sau o poziţie de ofsaid nesemnalizată la o reuşită anume.”

15 Martie 2018. Articol: Un meci din două se viciază! Număr uriaș de greșeli în duelurile CFR Cluj – FCSB, majoritatea într-o singură direcție [CFR] (click)

“Dacă e meci CFR – FCSB, unul dintre cele mai importante aspecte, dacă nu cel mai important, e numele arbitrului. Motivul? Istoria recentă spune că mai bine de un meci din două disputate între aceste formaţii a fost făcut praf de brigada care a oficiat. Gazeta a monitorizat ultimele 10 confruntări directe, iar acestea au fost influenţate din plin de intervenţia greşită a „centralilor” şi asistenţilor.

Mai mult de jumătate dintre partide au conţinut erori grave de arbitraj, iar pe lista celor care au comis greşeli sunt aproape numai arbitri care au ecuson FIFA. Exemple: Ovidiu Haţegan, Cristi Balaj, George Găman. În general, proporţia erorilor în aceste jocuri, care au avut loc în intervalul august 2014 – februarie 2018, balansează în favoarea clujenilor: nu mai puţin de 10 greşeli pro CFR şi doar 3 în favoarea FCSB!

Cristi Balaj e cel care a greşit flagrant în două meciuri şi în ambele deciziile lui au fost doar în favoarea clujenilor.

Şi în turul actualului sezon regulat au existat multe decizii care n-au respectat regulamentul. A arbitrat Ovidiu Haţegan şi a avut 3 greşeli pro CFR şi una în favoarea celor de la FCSB. “

Joi, 22 Martie 2018. Articol: Război în birouri! FCSB o somează pe CFR: „Cereți arbitru străin” » EXCLUSIV Răspunsul dat de clujeni: „Doar cu o condiție”

„În actualul sezon s-au disputat 3 confruntări directe între CFR şi FCSB. Două în sezonul regulat şi una în play-off. De fiecare dată a condus trupa lui Dan Petrescu, scor 1-0, dar mereu s-a terminat egal, 1-1. Doi arbitri au oficiat jocurile: Ovidiu Haţegan şi Marcel Bîrsan. Acesta din urmă, care nu are ecuson FIFA, a condus perfect partida de pe Arena Naţională, motiv pentru care a fost notat cu 8 de către Gazeta Sporturilor.

În schimb, Haţegan a comis erori mari în ambele partide pe care le-a arbitrat. Şi pro CFR, dar şi pro FCSB. La meciul tur din Gruia, prestaţia lui a fost apreciată de GSP cu 5, iar la cel din play-off, duminica trecută, a luat şi mai puţin, 4.

CFR e pe plus, echilibru la FCSB

Există o diferenţă importantă în comparaţia dintre cele două formaţii în privinţa raportului erori pro – erori contra pe parcursul actualului sezon. CFR e pe plus şi are o balanţă chiar consistentă prin care a beneficiat de greşelile grave ale arbitrilor. După meciul din Gruia, FCSB a ajuns la un echilibru total: de câte ori a beneficiat de o eroare, tot de atâtea ori a şi fost dezavantajată.

Club Erori pro Erori-Contra
CFR 15 – 9
FCSB 9 – 9

WTF!!! Despre ce vorbesc frânarii când acuză Steaua de arbitraj?

X Ray

2 comentarii la „“Hoțului îi e frică de furat!”

 1. vasglo

  „Dan Petrescu rămâne copilul pricinos şi cârcotaş de la şotron, de la jocurile copilăriei. Indiferent că a fost prin străinătate. El are un discurs infernal prin care nu spune nimic în comun cu realitatea şi pe care în niciun caz nu putea să-l facă acolo unde a fost crescut din frageda tinereţe, când a plecat la Foggia sau la Genoa.

  Ceea ce declară el e infernal și îi face un deserviciu fantastic. Nu-şi dă seama că îl vede lumea și îl aude, iar neamul acesta nu şi-a pierdut totuşi bunul simţ.”

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/atac-la-dan-petrescu-cornel-dinu-se-ia-de-antrenorul-lui-cfr-cluj-copil-de-la-sotron-pricinos-si-carcotas-537970.html

Lasă un răspuns