Ghencea, mormântul unei mari echipe în groapa unei mari minciuni

de | decembrie 25, 2016

Motto: Haideți acasă” este un articol-mesaj plin de sensibilitate roș-albastră cu opțiunea autorului în războiul de secesiune al fotbalului stelist. Fiecare are libertatea de a alege și nimeni nu poate să-i ceară vreo justificare. Vreau însă să spun două cuvinte despre „acasă” din mesajul central al articolului.

În istoria omenirii, multe temple au fost profanate de dușmani sau necredincioși. După ce a trecut urgia, supraviețuitorii le-au reconstruit peste moloz și cenușă. Deși porneau aproape de la zero, de fiecare dată noul Templu era cu un pas înainte față de trecut. Rănile erau laurii libertății și dispăruții eroi. Spiritual, cei îngropați îi fortificau fundamentul și zidurile, iar chipurile lor puse pe statui, fresce și picturi, erau fluide de energie și inspirație pentru posteritate.

Da, fizic și spiritual Ghencea a fost și este considerat Templul Stelei. Nu-mi vine în minte însă vreun exemplu de templu profanat chiar de cei care îl dețineau în administrare și îl spiritualizau în ode și credință. Templul din Ghencea este poate primul de pe planetă în această situație mioritică halucinantă.

De doi ani, gigantul fotbalului românesc, „Steaua”, se cutremură sub un píckhammer roș-albastru, manipulat din Ghencea de o juntă fripturistă aflată în Omerta militară, ca vârful aisbergului silențios care a scufundat gigantul flotei britanice, RMS Titanic. Parcă o minte diabolică a clocit în 1998 un scenariu  menit să distrugă peste 18 ani un mare simbol românesc. Brandul „Steaua”  la fotbal a ajuns ciuca batjocurei pornită chiar din interior spre public, prin media. Nu cu realizările sportive, ci cu imaginea mânjită de malversațiuni trimbițate dar neprobate.

Informații trunchiate și transparență cât să manipuleze, alimentează mediatic un război psihologic între părți și  între suporteri, fiecare dorind o halcă din trupul Stelei fotbalistice, însă CSA vrea partea leului. CSA – o instituție militară impenetrabilă, AFC – o Asociație radiată în 2011 și SC FCSB SA – o Societate comercială, sunt actorii într-un circ cu dezgropatul morților după 18 ani, „îngropați” în 1998 mai misterios decât soții Ceaușescu în 1989.  Mai degrabă vom afla exact câți copii nelegitimi a avut Ștefan cel Mare, cu cine, când și unde, decât adevărul despre cum s-a făcut transferul secției de fotbal de la CSA la AFC în 1998 și SC FCSB SA în 2003.

MApN și CSA invocă restricțiile militare în comunicare, AFC-ul nu mai există cu arhivă cu tot,  iar SC FCSB SA nu are cum să dețină documentele originale semnate între CSA și AFC, sau măcar toate copiile. De fapt pe asta se și bazează CSA. Statul, cel care a decis în 1998, stă impasibil măcinat de luptele politice pentru putere, iar DNA-ul și Magistratura sunt mai mult decât stat în stat.

Tot ca un făcut, SC FCSB SA și CSA au ca purtători de imagine – mesaj doi comici în comunicare. Un cioban coleric, cu doi ani de facultate la Drept, curs de zi, și alți 2 ani la Poarta Albă, face un PR reactiv de cascadorii râsului. De partea celălaltă, atacă un papagal cu cașchetă, care a făcut dreptul la fără frecvență în academia lui „Dinamo” (Academia de Poliție), dar cu licență. De 2 ani, Talpan, cu motivarea ICCJ în mână, cântă persuasiv aceași placă în mass media ca un ultras de peluză: „Steaua nu a plecat de la CSA. Palmaresul este la CSA. FCSB nu este Steaua și ocupă ilegal locul în Liga 1 și după ce își schimbă numele va fi dezafiliată. FCSB trebuie sa fie retrogradată de urgență in Liga a 4-a, iar CSA Steaua sa fie primita in Liga 1„. Cu toate că a primit răspuns de la Comisia juridică a FRF în februarie 2015:

 • Legat de dezafiliere: „FRF nu va lua nicio măsură împotriva SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA (Societatea). Astfel, după cum se arată chiar în motivarea ÎCCJ, activitatea fotbalistică a fost cedată către Socitatea amintită de către CSA Steaua Bucureşti. Faptul că nu s-a cedat şi marca nu înseamnă că Societatea nu mai deţine dreptul de participare în competiţii. Or afilierea la FRF s-a făcut în baza dreptului Societaţii de participare în competiţii. Patrimoniul CSA Steaua în integralitatea lui aparţine CSA Steaua, mai puţin dreptul de participare în competiţii (denumit activitatea fotbalistică), drept care a fost cedat Societaţii”.
 • Regulamentul susţine că un club nu poate face astfel de modificări decât în lunile iunie şi iulie: „Într-adevăr, dispoziţiile regulamentare amintite sunt aplicabile în cazurile în care un club doreşte în mod voluntar să efectueze astfel de modificări. Cu toate acestea, situaţia clubului Steaua este oarecum diferită având în vedere că o astfel de modificare a siglei, a denumirii şi a celorlalte elemente de identificare ar fi determinată de necesitatea respectării unei hotărâri de instanţă, au spus juriştii FRF și au făcut o completare :”Nu există un text regulamentar care să permită o astfel de modificare în timpul competiţiei, dar necesitatea respectării hotărârilor judecătoreşti prevalează normelor regulamentare”.

Toți suporterii steliști văd palmaresul echipei FC Steaua pe site-urile oficiale ale LPF, FRF și UEFA, unde SC FCSB SA este membră afiliată, însă unii vor alte dovezi de la ambele părți. Nimeni nu mai crede în nimeni, stare alimentată și de Justiție cu decizii diametral opuse pe aceeași cauză în peste 90% din dosare.

Ce a fost în 1998, ce este de fapt în 2016? Corupție, abuz sau idioțenie în stare pură?  Pentru brandul Steaua la fotbal nu mai contează. Oricare variantă are un impact devastator. Din fostă Regină a Europei, ca performanță, Steaua a ajuns Cenușăreasa României, ca imagine. Steaua nu mai sperie și nu mai impune respect nimănui. Nici măcar propriilor suporteri în totalitatea lor.

„Justițiarii” vor o altă Steaua, „spălată”, acceptând senini ca CSA să mimeze o dezgropare a echipei dintr-un mormânt în care Steaua nu a fost niciodată, Liga 5 a amatorilor. Nu au nici un stres să se  șteargă 13 ani din istoria Stelei (în realitate se șterge tot parmaresul, fiind o nou înființată). Până și cei care s-au „născut” steliști după 1998 și ca grup în 2005, acum se zbat să explice că de fapt Steaua era moartă și îngropată în Ghencea din 1998, iar ei au susținut în Templu o clonă numai din vina lui Becali! Nu din culpa CSA-ului,  care i-a dat Steaua și l-a găzduit cu ea  în Templu, pângărindu-l. Atunci nu mai era lezat interesul statului? Ba da, dar cui îi pasă? Pentru justițiari, în CSA sunt eroii curați care luptă pentru binele Stelei, iar acarul Păun este un cioban. Bineînțeles, Becali și suporterii steliști care au susținut echipa „Steaua”, continuatoarea, de când au devenit steliști, până azi. În viziunea „justițiarilor”, amintirile și sentimentele  din perioada 2003-2015 trebuie șterse din istoria Templului și verbal se dă la greu cu negru și spută.

Nici măcar comuniștii nu au fost atât de rătăciți de ură, ca Talpan & Co., încât să șteargă ani din istoria României. Nu s-au proclamat în 1948 continuatori ai României din 1918, de exemplu, „dezgropând-o” după 30 de ani, și nici nu i-a considerat pe românii care au trăit și muncit între 1918-1947 „neromâni”, așa cum Talpan &Co. îi tratează pe steliștii dintre 2003-2016 ca  „nesteliști”.

Da, acel „acasa” devine un loc de tristă amintire. Gazdă și victimă la o mare mascaradă:

 • Fie FC Steaua NU este Steaua și CSA ne-a mințit  timp de 13 ani că este Steaua. Adică pe mormântul Stelei din Templu, CSA a lăsat să joace o clonă, pângărindu-l. Mai mult, a tăinuit și a găzduit în Templu o impostoare, însușindu-și bani din propriul prejudiciu pe care susține că acum că i-a fost pricinuit atunci. Cu alte cuvinte CSA a fost complice și participant la jaful pe care îl reclamă în 2016 că l-ar fi făcut FCSB asupra CSA între 2004-2014?
 • Fie FC Steaua este Steaua și CSA ne  minte acum când spune că Steaua „adevărată” a îngropat-o în 2003 în Ghencea,  numai pentru a naște o echipă nouă peste cadavrul FC Steaua, după ce o răpune.

În oricare din variante, prin consecințe, „acasa” va fi locul unei „crime” morale și istorice: suprimarea a 13 ani din viața Stelei sau ștergerea întregului palmares. Indiferent dacă CSA are dreptate sau totul e o mascaradă, autorii și complicii au fost de la CSA, din Templul de Ghencea.

„Acasă” este locul unde Armata vrea să „nască” o nouă echipă, mimând că o dezgroapă pe cea din 2003 să o trezească după 13 ani, ca vampira Selene, „death dealer” în filmul Underworld.  Expertă în terminarea speciei concurente, a bănuit o conspirație în familie și a activat trezirea din hibernare a bătrânului vampirilor, Viktor, ca să îi ia locul lui Markus, împotriva regulei. Ca și Steaua lui Talpan, să ia  locul lui FC Steaua în Liga 1, „against rules„.

Mereu va persista în Ghencea parfumul anilor 2000 și amintirea echipei care ne-a adus atâtea bucurii, oricât var și vopsea va da CSA pe pereții stadionului modernizat. Cum vom veni „acasă” fără să mai simțim acel trecut apropiat care ne-a inundat sufletul de emoții și fericire? Cum să privim prezentul fără mirosul trecutului? Așa, parafrazând „haideți acasă”?Image result for children sittingRelated imageVorbim cu înflăcărare și ditirambic despre „acasă”, despre simboluri, sigle și culori, ca fiind sacre în Templu Ghencea și inima oricărui stelist, însă ura trece cu vedere cvasi-„profanarea” simbolurilor în Templu chiar de  cei de la CSA.

Înțeleg să nu mai uzi gazonul, să nu mai faci mentenanță la un bun al statului timp de 5 ani, dar să pângărești brandul și emblema „Steaua București” la fotbal, „bunul național”, vorba lui Talpan,  pe care apoi ceri 3,7 mil euro pe an chirie, e un caz unic în lume!?!

 •  Ce a fost când Ghencea era administrată de FC Steaua (până în 2011).
 • Ce a ajuns Ghencea administrată de CSA (2011-2016), când încasa chirie fabuloasă.

Nu este vorba de siglele de pe banca tehnică, din vestiare sau birouri, ci chiar de cele de pe frontispiciu și intrarea în Templu, „altarul” care definește pentru toată lumea că acolo este leagănul Stelei.  Acesta este respectul CSA-ului pentru valorile  și simbolurile „Steaua”? Nu a făcut-o din sărăcie, că primea chirii de aproape 1 milion de euro pe an, ci din totală nepăsare față de simbolul „Steaua București” la fotbal.

Această siglă a neglijat-o și după ce a înregistrat-o la OSIM în 2014, considerând-o doar o marfă de schimb contra euro. Abia după ce a anunțat că o va folosi propria echipă de fotbal a luat-o în seamă. În panoplia de sigle CSA de pe pagina oficială de facebook nu figurează nici acum, după 2 ani.

Această siglă este creația „pixel cu pixel” a SC Fotbal Club Steaua București SA în 2003, nu a CSA, și a fost pe pieptul echipei „FCSB” din 2004-2014. Abia din 2014 este a CSA, după ce a înregistrat-o la OSIM.
În 2016, Talpan & Co. vor să ne demonstreze că adevărata Steaua, cea din 1947, este sigla pe care ei au umilit-o ani de zile în Templul din Ghencea, pe când noi o veneram. Acum trebuie să le mulțumim ipocriților veroși și să îi credem! Nu?
Talpan& Co vor să privim la această siglă fără să ne mai amintim de steliștii Rădoi, Ogăraru, Neșu, Dică, Paraschiv, Neaga etc., cei care au adus onoare și valoare siglei, pentru că CSA a „decretat” în 2016: foștii idoli roș-albaștri nu au fost steliști, ci „fecesebiști”. Deși, toți au jucat cu acea siglă pe piept. Nu?

Da, Ghencea a ajuns o ruină, dar nu se va transforma totul în moloz, ci se va cosmetiza printr-un proiect de reconstrucție. Și după modernizare, fiecare stâlp, tribună, peluză și loc din Ghencea va mai purta vibrațiile cu ce spunea Ovidiu în articolul „ANII”: „… atmosferele senzationale cu Villareal, Valencia, Halmstadt (va mai aduceti aminte? …), cu Timisoara la titlul din 2005,  si in general din atatea si atatea derby-uri, inclusive cele de trista amintire din 2007 (2-4), din 2009 (0-1 in Ghencea, Torje), din 2011 (0-1 in Ghencea, Tamas…)„…  etc.  Însă toate acestea în Templu sunt și vor fi pângărite, scuipate și călcate în picioare de o parte din steliști și de CSA, în frunte cu Talpan. Pentru că aparțin Stelei cu care ei șterg pe jos acum, cu suporteri cu tot. Și nu oricum, ci public, în mass media și virtual.

Pe scurt, se îngroapă cu pietre o echipă vie și în locul ei se va „dezgropa ipotetic” una care nu a existat vreodată, nici în vreo groapă, nici în vreun sertar. Dar o va îmbrăca cu sigla și amintirile celeilalte, care au emoționat până și iarba din Templu între 2003-2014. Va avea și o imagine prin unele foste glorii din anii ’80 atrase în proiect. CSA i-a pregătit și zestrea. Un palmares până în 2003 pictat pe un panou din sediu. Îi pregătește și un trecut.

 • Printre misiuni în zone uitate de lume, refacerea flotei navale și aeriene, modernizarea trupelor terestre, scutul anti-racheta de la Deveselu si strategii NATO de securitate in regiune cu rușii în coaste, Armata se pregăteste să înregimenteze un batalion de fotbaliști pentru noua echipa de fotbal care intoarce Steaua și România în timp. Cu Marius Lăcătuș coordonator, cei de la CSA visează ca in 2020 să ajungă în prima liga din Romania. Până atunci Lăcătuș trebuie să organizeze de la Centrul de copii și juniori, până la noua echipă de fotbal. Si pentru ca imaginea fotbalului din „Epoca de aur” a României să fie completă, Lăcătuș a vorbit intr-un interviu pentru revista oficială FRF, despre relația bună pe care o are cu Valentin Ceaușescu, un foarte apropiat al Stelei și singurul fiu în viață al fostului dictator. „Mă întâlnesc săptămânal cu Valentin sau dacă nu ne vedem vorbim la telefon. Ne înțelegem minunat„, spune „Fiara”.

Îndiferent de deznodământ, grație CSA și MApN, Ghencea va fi mormântul unei mari echipe căzută în groapa unei mari minciuni de 18 ani! Nimeni nu va mai crede pe nimeni și în nimic, nici cu tata documentelor în față, ci va fi captivul propriei opinii prefigurată din (re)sentimente. Steliștii vor duce în spate aceasta cruce pentru totdeauna, fiecare prin ce tabără dorește.

Faptul că se face o nouă echipă în Ghencea e foarte bine și salut inițiativa!  Eu dezavuez modul în care CSA incearcă, cu toate mijloacele, să o construiască doar pe cadravul celei existente.

Nici în 1998, nici 2016, CSA Steaua nu a fost peste CS Dinamo. La câini s-a putut face o echipă fără a știrbi brandul și a declanșa un „război civil” între suporteri. Asta va semăna și mai multă ură în Ghencea, care li se va vărsa generalilor în cap, înzecit, la primele eșecuri fotbalistice. Cei care îi susțin necondiționat azi, nu vor mai fi toți în aceeași formulă și în 2021. Viața e trecătoare, vârsta nu stă în loc. Unii pleacă, alții vin.

Mijloacele și metodele „de forță” comuniste sunt dezgropate și ele în 2016. În primul rând, prin siguranța cu care Armata susține că va sări peste regulament direct în Liga a 4-a. În al doilea rând, prin solicitarea lui Talpan  de a se exclude un club pentru a înscrie în locul lui, direct în prima ligă, o echipă a Armatei nou înființată. Demers identic cu cel din 1947, când pe motive politice a fost exclus clubul privat de fotbal Carmen București pentru a se face loc în divizia A nou înființatei ASCA, viitoare Steaua din 1961. După 70 de ani, Talpan visează să agațe de gâtul Stelei altă piatră de moară, exact după scenariul din 1947. Ce se întâmplă Stelei acum, poate, este și blestemul lui Mociornița, patronul echipei Carmen. Who knows?

În fine, la fel îmi repugnă și poziția de virgine a celor din CSA, când totul răul Stelei a plecat de la ei și a fost întreținut de ei, din 1998 până în 2016. Până și controversatul Becali este tot creația lor, nu a suporterilor.

Talpan spune că Steaua a fost la CSA și între 1998-2003, dar în acea perioadă Armata Română din Ghencea și-a ales creditor un cioban (2000). CSA a girat cu toate drepturile federative ale echipei, împrumutul de peste 4 milioane de dolari luat de la Becali. Din 2002 aproape toți jucătorii Stelei erau „amanetați” la un cioban. Așa a ajuns Steaua la Becali!

Ce va fi cu Steaua? Dumnezeu cu mila!

PS. Sigur, acest articol este inutil pentru cei care consideră că „Steaua” sunt numai „ei” și grupul lor de prieteni. În cazul lor, în mod logic, restul nu mai contează.

X Ray

55 de comentarii la „Ghencea, mormântul unei mari echipe în groapa unei mari minciuni

 1. raducus

  Bun text. Scris parca mai in tihna, chiar am avut mici dubii cu privire la autor pana la finalul lecturii.

  Sarbatori fericite tuturor stelistilor si sa nu ne pierdem speranta! Un an nou cu mai multe raspunsuri si certitudini!

 2. kla2005

  Cred ca textul asta http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2016/12/27/marius-loves-valentin/ ar merita publicat si aici!

  Mi-era dor de un pic de jurnalism de calitate, de un editorial fin!
  Daca as fi Laca sau Tudorel, m-as ascunde in fundul pamantului de rusine dupa un asemenea editorial!

  Mi-a placut in special finalul editorialului:
  „Nu toţi am mâncat la popotă şi nu toţi am fost transferaţi la Steaua la ordinul „fizicianului”, dragă Marius şi dragă Tudorel! Puteţi să vă jucaţi de-a Epoca de Aur, dar nu ne puneţi pe toţi la socoteală!”

  1. xray Autor articol

   @kla2005.

   Din păcate nu prea e loc acum, că mai e unul bun și în sport.ro. Poate mai încolo.

   În opinia mea, Geambașu nu are dreptate, deși am scris și eu despre Valentin-Lăcă în acest articol. De criticat este numai intenția CSA de a câștiga capital de „imagine retro” la suporteri și cu Valentin Ceaușescu. Exact asta am vizat și eu în articol: „Îi pregătește și un trecut… „.

   Astăzi, Valentin Ceaușescu este un simplu cetățean, fără nicio putere sau influență. Valentin Ceaușescu împune respect și acum numai pentru că a fost și este un om cu mult bun-simț. Am pus pe fcsteaua un interviu cu el: Mit și adevăr: Valentin Ceauşescu despre Steaua

   Nici Valentin Ceaușescu, nici tac-su nu au făcut rău Stelei, și nici nu au intervenit cum cred unii. Sunt mărturii ale unor oameni care nu ar avea niciun interes să-i apere acum. Dimpotrivă.

   Nimeni nu poate încrimina relațiile personale dintre Valentin, Lăcă, Tudorel etc., pentru că au trăit împreună etapa de maxim a Stelei și îi leagă amintiri unice și frumoase. Steaua au făcut-o, crescut-o și i-au dat glorie supremă comuniștii, nu regaliștii, nu capitaliștii etc. Însuși Ceaușescu a botezat-o Steaua în 1961. Nu ne putem dezice de istoria noastră și nici nu e fair să o cerem la alții. Trebuie să ne-o asumăm cu bune și rele. 🙂

   Însă Geambașu are dreptate cu opinia critică de a nu se reînvia echipele „stat” ținute pe banii „prostimii”, microbiști și nemicrobiști. România nu mai este stat comunist de 27 ani! Poate Talpan & Co. n-au aflat încă, sau au uitat! ?

 3. xray Autor articol

  Un triplu campion cu toate cupele în CV (României, Spercupa și Ligii), totul în tricoul roș-albastru, căruia Talpan&Co. îi recuză dreptul de a fi stelist. Ce a spus Chipciu la digisport.

  Chipciu susține că FC Steaua nu a adus niciun prejudiciu celor de la CSA, din contră, acesta crede că imaginea s-a îmbunătățit. Jucătorul de 27 de ani spune că Steaua a avut rezultate mai mari între 2003 – 2016, decât a avut între 1990 și 2003.

  ”Pentru mine e clar, Steaua e Steaua de acum, la care am jucat atâția ani. Domnul Talpan a zis că a adus prejudicii clubului, păi Steaua după 2003 a făcut performanțe mai mari în Europa decât din 1990 până în 2003. Ăsta nu are cum să fie prejudiciu, la ce meciuri au fost, cu Ajax, Valencia, semifinală de Cupa UEFA, domnul Becali a făcut ca numele Stelei să fie și mai mare”.

  Chipciu este de părere că această situație nu face decât să ducă la distrugerea celui mai mare brand din fotbalul românesc.
  ”Îmi pare rău de situația de la Steaua. Nu aș vrea să comentez de domnul Lăcătuș pentru că este o legendă pe care o respect foarte mult. Se pare că se distruge cel mai mare club din România, cel mai cunoscut de afară și îmi pare foarte rău.

  Păcat, se distruge o echipă frumoasă, suporterii nu mai vin la stadion. Cred că marea majoritate vor rămâne alături de această echipă, poate doar peluzele vor merge acolo, dar mi-e greu să cred că vreodată clubul armatei va fi un club care să facă performanță, se va ajunge în aceeași situație de a fi preluat de un finanțator”, a mai spus Chipciu.

  Video

  1. kla2005

   @virgil.

   Intr-o justitie in care aceeasi speta juridica are cateodata trei-patru verdicte total diferite…nu ma mai mira absolut deloc.
   In speta asta cu numele, daca un judecator face pe prostul judeca precum cei de la curtea de apel: nu ai aprobare scrisa sa folosesti numele (chiar daca este comun, nu stiu pe cineva spre exemplu sa aiba drepturi de autor pentru „aluat”, „drum”, „astru”, „petrol”, etc), gata nu ai voie si trebuie sa ti-l schimbi…
   daca esti judecator care judeca pe acte si pe fapte (litera si spiritul legii) atunci nu poti da alt verdict decat cel normal: FC Steaua Bucuresti SA este numele echipei.
   e absurd sa crezi ca preiei activ/pasiv, datorii, jucatori, personal si locul in divizia A (parca asa era atunci, nu liga1), dar numele nu l-ai preluat…NOAPTEA MINTII
   Insa, repet, in Romania orice e posibil, mai ales dupa ce sigla pe care CSA o inregistreaza dupa ce a inregistrat-o Steaua, o primeste ca si cum ar fi a CSA, desi prima si a doua instanta i-a negat acest drept!

   Sincer, dupa toate tampeniile astea, i-as schimba numele in SuperSteaua Bucuresti si gata!

 4. del-ricanio-7

  E trist, dar cred ca asistam la sfarsitul Stelei.

  Sincer, nu vad o cale de rezolvare. O impacare intre cioban si armata pare imposibila in acest moment. Singura solutie ar fi doar ca becali sa-si ia jucariile si sa plece la alta echipa, lasand astfel palmaresul intact. Altfel, cred ca Steaua se va rupe in 2. Sau, ma rog, Steaua reapare, dar fara ultimii 10 ani.

  Nu stiu cine are dreptate si sincer nici nu imi pasa. Nu ma consider nici csaist, nici fcsbist. Doar STELIST. De la o zi la alta, de la un articol la altul tot oscilez intre cele 2 tabere. Dar cred ca pana la urma trebuie sa ne impacam cu ideea ca Steaua a murit.

  Nu pot sa tin cu Fotbal Club Sportiv Becali, chit ca are palmaresul si amintirea ultimilor 13 ani. Cred ca se potriveste un citat de-a lui Miyamoto Musashi aici: ,,Truth is not what you want it to be; it is what it is, and you must bend to its power or live a lie”. Iar ultimii 13 ani, cam asta par in acest moment… o minciuna, din pacate.

  Si mi-ar fi greu sa cred ca CSA Steaua este adevarata Steaua, avand in vedere cei 10 ani de absenta. Unde este continuitatea ?!(dar hei, vad ca pe acelasi sistem se pregateste si revenirea Rapidului) Si nu pot sa trec cu vederea peste faptul ca CSA este vinovat in acest scandal la fel de mult ca si ciobanul. Pana si Talpan a recunoscut ca a intampinat piedici din interior, ca trecerea din 2003 s-a realizat si cu sprijinul unor generali care vor trebui sa fie trasi la raspundere.

  Am inteles ca pe la inceputul anilor 2000 un general a facut un raport cum ca se urmareste instrainarea gratuita a clubului si implicit distrugerea CSA. Probabil ca scandalul din prezent nu este doar o coincidenta.

  Asa cum am mentionat si pe ,,Steaua libera” cred ca stelistii (o parte dintre noi) vor ajunge in situatia sa procedeze la fel ca suporterii lui Juventus… anume sa lipeasca la palmaresul oficial si cateva trofee care nu sunt recunoscute in mod oficial ca apartinand acestei echipe.

 5. dalexandru20

  In doi ani se va face trecerea, peste 3 ani daca va exista arena noua, mare parte se va uita si va fi totul doar subiect de glume pentru celelealte echipe… problema ramane la cine vine cu banii, acolo va fi bataia, cum sa gasesti pe cineva cu bani dar fidel …
  Dilema CSA vs Steaua adevarata nu exista, Steaua exista din cauza CSA nu invers, problema e cine se ocupa CSA, a renega actuala echipa e ca si cum iti gonesti copilul de acasa, treaba faucuta tot de CSA, dar ma rog, nu e problema mea, copilul are si el vina lui, Becali stie cel mai bine ce a facut si ce nu. Daca se va face dreptate, unde sunt incarcerati vanzatorii Stelei?
  Personal cred ca CSA o va lua in mana, de fapt sper, nu il voi inghiti niciodata pe Becali, dar pe mana Generalilor, acesti pilosomatoprostaci clociti de regimul comunist…. :)))

  1. del-ricanio-7

   @xray.

   Nici eu nu inteleg cum vine asta cu sigla… nu inteleg cum cei de la CSA pot sa o revendice in conditiile in care ea a aparut dupa ,,era” Becali. E adevarat, aceasta emblema e de fapt cea din perioada 75-91 (http://www.steauaonline.com/images/embleme-steaua.jpg), dar retusata. Sa inteleg ca proprietarul unei embleme dobandeste dreptul de proprietare si asupra emblemelor care plagiaza propria sigla ? Ca alta explicatie nu gasesc… si chiar de ar fi asa, mi se pare hilar cum CSA se tot afiseaza ostentativ cu ea. Gen recunoaste ca a avut si ciobanul o idee buna :)) Palmaresul post-2003 e de kkt dar emblema merge ?!

   1. xray Autor articol

    @ del-ricanio-7.

    Cum e de kkt palmaresul post 2003??? :))
    Ia compara!

    1990-2003 (13 ani)
    7 titluri, 3 loc II…
    UEFA
    3 grupe CL
    0 grupe EL
    1 primaveri UEFA
    1 Quarter-finals EL/UEFA (1992/93)

    2003-2016 (13 ani)
    5 titluri, 4 loc II…
    UEFA
    4 grupe CL
    8 grupe EL
    5 primaveri UEFA (din 9 all time)
    1 semifinala EL/UEFA Cup (2005/06)
    2 optimi EL (2004/05, 2012/13)
    2 16-zecimi (2006/07, 2011/12)

    1947-1990 (43 ani)
    14 titluri…
    UEFA
    În Europa, Steaua nu a contatat până în 1985/86. De fapt acea echipă Steaua ’86 a contat 3 ani/sezoane, după ce 3 sezoane nu văzuse Europa.

    Deci,
    1985/86 European Champions Clubs’ Cup Winner, 1987 UEFA Super Cup Winner
    1988/89 European Champions Clubs’ Cup Final
    1987/88 European Champions Clubs’ Cup Semi-finals
    1971/72 UEFA Cup Winners’ Cup Quarter-finals

    Asta e tot în 43 de ani!
    Sigur, timpurile sunt altele, dar uneori avem o imagine prea idilică a trecutului și subapreciem prezentul.

    1. del-ricanio-7

     Nu m-ai inteles… palmaresul post-2003 e de kkt in opinia CSA-ului… tocmai, ca eu nu doresc sa renuntam la ultimii 13 ani. Buni, rai, cum au fost, eu ca stelist doar anii astia i-am prins.

     Imi pare rau ca ai stat sa scrii atat din cauza mea 🙂

 6. bijoux

  Foarte buna aceasta statistica pentru ‘stelistii liberi’, dar si pentru cei care inca nu cunosc rezultatele echipei in cupele europene, pentru ca, asa cum ai spus si tu, unii dintre noi ‘avem o imagine prea idilică a trecutului și subapreciem prezentul’.

  N-ar fi rau sa postezi si o statistica/comparatie intre Steaua si celelalte echipe romanesti participante in cupele europene in perioada 2003-2016. Talpan si sustinatorii sai ar remarca ca in aceasta perioada Steaua a realizat mai multe performante in Europa decat toate celelalte echipe romanesti la un loc.

 7. alexandru-h

  1. Oamenii nu realizeaza un lucru foarte simplu: te bati pentru palmares, e adevarat, dar nu numai pentru cel abstract, cel la care nu ai fost partas si de care poti doar citi cateva randuri intr-o carte sau pe internet. Pentru stelisti, Apolzan e un nume urias al istoriei, dar atasamentul fata de el e automatic, rece – nu avem imagini video cu el, doar cateva relatari si cifre seci.

  Nu, ne batem pentru palmaresul concret, cel la care am participat afectiv si sentimental, ne batem pentru istoria traita. Cand vad copii care nu au prins decat ultimul deceniu la Steaua dar au neobrazarea sa strige ca Steaua a murit inainte de nasterea lor, ma apuca tristetea. Pai ma scuzati dar titlul din 2012-2013 e mai important pentru mine decat toate titlurile din anii 50 din simplul motiv ca am facut parte din el – anii 50 sunt doar o statistica (cu care te poti mandri dar de care nu te poti atasa), o istorie traita prin altii. O fi Latovlevici mai slab decat Bone dar m-am bucurat doar la golurile unuia dintre ei in meciul cu Ajax.

  2, Cand aud pe unii de pe aici strigand ca „Steaua suntem noi, suporterii” in timp ce vor sa se adaposteasca sub pulpana lui Talpan, ma apuca iar tristetea (chiar ca e perioada sarbatorilor). Daca ar fi asa, Steaua ar fi cea actuala – ca doar aceiasi suporteri puteau fi regasiti in tribune prin 2004, 2006 sau 2013. Or actiunea lui Talpan anihileaza tocmai rolul suporterilor pentru ca plaseaza fotbalul pe un palier inferior – pentru domnu’ jurist, Steaua e doar o emanatie a statului, precum un bugetar ca el, un bun national (precum un tanc) pe care il utilizezi inspre binele poporului. Bunurile nationale nu au personalitate sau identitate, traiesc doar prin rostul pentru care au fost create. Printr-un ordin scris, domnu’ militar crede ca poate anula istoria recenta si muta suporterii la el in ograda precum un pluton de racani (ca o paranteza, asa face si Becali – doar ca fanaticii au decis ca unul e nenorocit si celalalt virtuos).

  3. Am si eu o intrebare pentru expertii care ne vorbesc despre cat de naspa au fost facute hartiile in 2003 de Steaua ciobanului s-a nascut atat de ilegal. Aveti vreo idee despre documentele de infiintare ale ASA-ului in 1947? De traseul juridic al actelor in perioada comunista? Ati facut investigatii in arhiva pentru a descoperi daca modificarea numelui CCA in Steaua din 1961 a fost facuta respectand toate regulamentele? Dar dupa trecerea la capitalism in 1989 – oare totul a fost facut curat? Intreb pentru ca acelasi minister si aceeasi baza militara numita CSA si-au batut joc, dupa cum ne spun distinsii talpanisti, de actele de infiintare a AFC-ului in 1998.

  Chestia e ca suporterii Stelei din anii 80 nu-si puneau asemenea intrebari existentiale. Armata facuse destule lucruri reprobabile in timpul comunismului dar te duceai la stadion nu pentru a aclama armata ci o echipa de fotbal. De asta tin atat de mult la ideea de continuitate fotbalistica – pana la urma singura noastra legatura cu ceilalti suporteri care nu mai sunt e ca ne-am uitat impreuna la niste meciuri de fotbal. Fotbalul, nu armata, ne-a unit. Evident ca in prezent e invers – grupul de talpanisti a decis ca fotbalul e irelevant pentru o echipa de fotbal – ceea ce conteaza e sa fie condusi precum un departament al statului de indivizi precum Talpan.

 8. cristi-cosor

  Nu vă moare fcsb-ul asa repede.In articole si comentarii de cativa kilometrii ati explicat mereu pe acest site ca important in fotbalul secolului 21 este managementul,banii patronului si flerul de geniu care a facut sa nu ajungeti precum Rapidul.

  Daca e adevarat ca nu emblema, culorile, generalii, galeriile si idealurile tin in viata atunci nu s-a schimbat nimic,nu mai bociți atata.Probabil va trebui sa va redenumiti dar numele e un simbol si nu va doare asa tare pe voi.

  CSA fotbal este un proiect pentru o mana de idealisti din galerie.Tine doar de voi sa va tineti aproape miliardele de suporteri de pe acest pamant precum si presa.Si e simplu.Atat fidelii suporteri fcsb-iti cat si presa de doi lei va tine in brate atata timp cat sunteti in top.

  Asa ca nu vad de ce va panicati atata timp cat veti castiga campionate si veti participa in Europa.Si pentru asta nu e nevoie decat ca genialul vostru conducator sa arate in continuare cum a reusit el sa nu fie Copos 2 si cum a salvat fotbalul romanesc de la colaps impreuna cu apostolii sai Borcea,Niculae,Condescu si restul.

  1. xray Autor articol

   @cristi-cosor

   Spui: „CSA fotbal este un proiect pentru o mana de idealisti din galerie”
   Așa ți-a spus ție Talpan, „iubitul vostru conducător”(să fiu în ton cu comentariul tău care se vrea spiritual)? Nu? :))

   Oricum, nu am văzut pe nimeni panicat pe aici că CSA împreună cu apostolul său/tău Talpan, va face câte un proiect pentru fiecare „mana de idealisti din galerie”: Steaua sudului, Steaua nordului, Steaua tribunei, Steaua liberă online etc.

   Doar pentru unii din „voi” este „Steaua lui Becali” și „Stelele lui Talpan”! Pentru suporterul stelist normal, de la 10 la 100 de ani, există doar o „Steaua”, aceea care a avut o existență continuă din 1947 până azi, indiferent de conducători și de câte sigle a purtat pe piept sau nume (ASCA, CCA etc.).

   Pe aici s-a infierat numai ipocrizia celor auto-vopsiți în sfinți, pe când ei vor să fie groparii farisei ai celei ce a fost echipa de fotbal „Steaua”, cea de care vorbeam mai sus.

   Și nu mă refer la niciun suporter (Talpan nu e suporter stelist, a spus că el ține cu Dinamo). Suporterii nu au nicio vină.
   Suporterii sunt factor de rating la imaginea unui club, sursă de venit suplimentar la visteria lui, sunt folosiți ca al 12-lea jucător pe stadion și masă de manevră în acest război pe ciolanul din imaginea Stelei. Pentru toate acestea clubul le vinde iluzia „clubul suntem noi”, deși prima dată se naște clubul și abia apoi, după ani de zile, apar și suporterii. Asta e în toată lumea, nu doar la Steaua. Fotbalul fiind un fenomen social, în timp, suporterii crează și un curent social asociat unui club, nu devin „supermani” și „făcători de destine” la cluburi.

   1. del-ricanio-7

    @xray.
    Tocmai ca din pacate nu prea mai exista o singura echipa… Cred ca sunt 3 variante:

    – ori acceptam ca sunt 2 echipe ,,Steaua”, iar una si-a pierdut numele (FCSB); Palmaresul, istoria… totul se rupe in doua.
    – ori acceptam ca Steaua reapare dupa 13 ani de absenta si ca ideea de continuitate nu este asa de importanta (procedam a la Juve si alipim noi, suporterii, neoficial, trofeele din ultimii 13 ani);
    – ori acceptam ca Steaua a disparut in 2003 si ca mortul de la groapa nu se mai intoarce.

    Echipa actuala din Liga 1, fara palmaresul de dinainte de 2003, si in curand si fara nume… nu are cum sa (mai) fie (doar ea) Steaua. Chit ca ne leaga de ea 13 ani de amintiri (cat ma doare asta).

    Varianta a patra (CSA face o clona iar actuala echipa din liga 1 este singura si adevarata Steaua) mi se pare exlusa, avand in vedere ultimile hotarari judecatoresti.

 9. mq-messi

  Despre ce vorbiti aici? Cumva despre fotbal club sportiv becali? Nu stiti cand sa va opriti?
  Sau v au dat o speranta neaga, chipciu, dica etc?
  Cum a spus becali.. „cu mine o sa vina, omul de rand, sarac, care simte unde este adevarul”
  Prin sarac oricum am inteles sarac cu duhul, nu material:))
  Calitate>cantitate.

  1. xray Autor articol

   Baietii vorbeau de Cuplul Sportiv Amator (S)Talpan Boroi si sperantele lor de Liga a 4-a sau a 5-a.
   Neaga, Chipciu, Dica… etc. nu sunt speranțe, ci certitudini din istoria Stelei în Liga 1.

 10. cristi-cosor

  Xray,o ardem intr-o dualitate perversa pe acest site si ne schimbam fețele dupa cum ne place. Nu poti spune ca suntem suporteri stelisti cu totii si cu asta basta pentru ca realitatea te contrazice.Nu suntem la fel.

  Sigur,in momentul asta initiativa CSA nu este concretizata,nu bag mana in foc pentru faptul ca va exista sectie de fotbal la anul.Din acest motiv nu pot afirma ca acum exista oficial suporteri fcsb si suporteri csa.

  Daca proiectul CSA se concretizeaza la anul atunci cineva pe acest site ( fcsb sau csa) este considerat oaspete/adversar.

  De aia spun „voi fcsb-istii”.Pentru ca mi se pare important sa rupem miniciuna si sa jucam cu cartile pe fata.A recunoaste ca exista doua cluburi independente si rivale ne elibereaza.Ne da posibilitatea de a-si vedea fiecare de treaba lui.

  Eu cred ca voi veti rezista si e treaba voastra cum.La fel cum cred ca tine de bucataria noastra intwrna daca Talpan e dinamivist,amator , mascarici etc.

  Cat despre palmares…cred ca UEFA este un albitru credibil si independent.Vom vedea la anul pe cine va recunoaste.

  Precizez ca nu ma refer la tine sau cineva anume cand pomenesc de “perversitate si oameni cu doua fete”. Nu am de gand sa jicheesc pe nimeni in mod gratuit.

  1. xray Autor articol

   @cristi-cosor.

   Cristi, ești în eroare!

   1) Eu sunt stelist, dar nu numai la fotbal! Deci CSA și Talpan nu-mi sunt „entități” indiferente dacă se dau în stambă. Ca mine este marea majoritate a steliștilor.
   2) Dacă CSA va face echipă de fotbal, evident că voi ține și cu ea. Nu ăsta era subiectul!
   3) Pe cioban, când face rău echipei, ca imagine și performanță, îl judec numai ca stelist. În rest e viața lui, banii și profitul lui…, nu-mi pasă ce face.
   Pe CSA și Talpan îi judec în plus, și ca cetățean contribuabil, că MApN și CSA trăiesc și din banii mei, pe care dacă nu vreau să-i plătesc pot să fac și pușcărie. Înțelegi cum stă chestia între privat și stat? CSA nu este clubul lui Talpan sau Petrea.

   1. catalinluk

    @xray.

    Cum ma sa spui „Eu sunt stelist, dar nu numai la fotbal!” si sa arunci cu noroi in CSA??

    „Dacă CSA va face echipă de fotbal, evident că voi ține și cu ea. Nu ăsta era subiectul!” WOW. daca mai face si jiji inca o echipa Steaua Pipera tii si cu aia?

    „Pe cioban, când face rău echipei, ca imagine și performanță, îl judec numai ca stelist. În rest e viața lui, banii și profitul lui…, nu-mi pasă ce face.”
    Arata si tu cateva articole scrise de tine in care il critici pe jiji

    MApN si CSA traiesc din banii tai :))) tu citesti ce scrii? Ne arati si noua fisa ta fiscala daca tot platesti tu asa multi banuti ? Tu sti ca sunt mai multe cluburi care sunt finatate de stat sau impozitul pe care il platesti tu crezi ca se trimite direct la MApN si CSA?

    PS: ai declarat si banuti care ii faci de la jiji? platesti impozit si la aia?

 11. cristi-cosor

  Cu tot respectul Xray,mie mi se pare ca tu esti in eroare.

  Csa si fcsb sunt in conflict deschis,sunt doi combatanti.Din acest motiv nu inteleg cum poti tu sa afirmi ca vei tine SI cu Csa.Mi se pare ca dpv al suporterilor una exclude pe alta.Cele doua entitati vor fi adversare ce dumnezeu?!

  Cat priveste calitatea ta de contribuabil,daca pui astfel problema atunci mi se pare ca ai dreptul de a pune la indoiala numai modul (posibil) fraudulos in care se cheltuie banii statului.Deciziile sportive te pot interesa doar daca esti suporter al clubului.

  Eu nu stiu cum poti tu sa fi sustinatorul a doua entitati aflate in conflict deschis.Si nu este vorba aici ca iti interzic eu sa simti intr-un fel sau altul,pur si simplu nu stiu cum poti sa fi atasat de doua cluburi adversare.

  1. xray Autor articol

   @cristi-cosor

   Nu ai inteles nimic. Numai un hater poate vedea acest conflict purtat de persoane din CSA si FCSB ca motiv de ura intre stelisti, functie de opinie.

   Apoi, cum poate fi adversara o echipa de amatori cu una profesionista?
   Si daca ar fi ambele in aceasi competitie, care-i problema?
   Ii vezi tu pe caini impartiti intre FC Dinamo si CS Dinamo, desi sunt deja adversare „care pe care” in Liga Elitelor U19?
   Dupa modelul apocaliptic pe care il descrii tu de vreo 2 comentarii, ia spune, cati caini crezi s-au omorat intre ei la meciul asta?


   Niciunul, pentru ca la nivel de suporteri, cainii nu pun problema „noi” si „voi” cand e vorba de dinamovisti.
   Se vede ca pana si cainii sunt mai open mind decat unii stelisti. Fotbalul nu e facut din ura si pentru ura!

   Da, este o anomalie ce se intampla la Dinamo si la Steaua, cu echipe de stat si private, dar raspunsul nu este ura intre suporteri!

  2. del-ricanio-7

   @cristi-cosor.

   Inca astept sa vad cum evolueaza lucrurile, dar si eu am luat in calcul posibilitatea sa tin cu ambele. De ce ? Pentru ca si FCSB si CSA au jucat (sau vor juca, in cazul in care apare echipa lui Laca) sub numele si cu emblema STELEI. Lucrurile ar fi fost mult mai simple daca ciobanul pierdea si palmaresul dupa 2003, asa cum era normal (daca intr-adevar CSA are dreptate si ciobanul minte).

   Pana acum cateva saptamani nu stiam de existenta lui CS Dinamo. E aberant ce se petrece in fotbalul romanesc.

 12. naiyba

  E prea mult el shtift, talpan, boroi, csa, samd si mult prea putin Steaua. Cel putin asta deduc eu din ce citesc prin media si internet.

  Eu consider ca Steaua tre sa fie pe primul plan si dupa aceea actorii (incluzand aici si suporterii).
  Semifinala cu Middlesborough…ce meci….la pauza eram in finala…..la final vorbeam singur pe strazi.

  Consider ca nu poti sa stergi cu buretele asa usor si sa treci peste. Ca-mi mai vine in minte acum si golul lui Lacatus din meciul cu PSG, eram la peluza a2a, SUD-ul nu era pe atunci, cum sa uit explozia aceea de fericire, aveam 15 ani de zile si fiara musca din ei chiar sub ochii mei.
  Eu sunt de parere ca pt Steaua este mai bine sa continue cu sau fara el shtift, insa cu toata istoria noastra a suporterilor vechi, noi si care nu mai sunt.

 13. wu1

  …bravo cristi !
  Off topic – Cat despre cei13 ani din istoria stelei despre care se tot vorbeste, nu se vor sterge niciodata din inima mea, n-au cum! Sunt trairi ,sentimente care nu se pot renega si nici uita, indiferent de viitorul stelei. toti am sustinut aceeasi stea ! Cei 13(sau aproape 70) ani nu sunt altceva decat partea materiala, statistici, coeficienti, sunt rezultatul unei stari de spirit care au dus la performante.
  Nu stiu cum lumea poate a aiba incredere intr-un sarlatan ca a preluat steaua cu buna credinta, e clar ca s-au facut manevre (istoria de puscarias ne ajuta sa ne dam seama repede)…mi-e scarba si de presa care se vede clar ca nu e obiectiva…mi-e scarba si de sefii frf lpf..pacat ! Sper sa se clarifice toata problema repede si sa ne vedem de drum linistiti, fiecare cu cine alege….
  cum a spus si ed iordanescu : spiritul stelei este acolo unde sunt suporterii, si.prin ei steaua va exista mereu)

  Ps :” si cu 13 ani din viata pe care ni i-au “furat” campionate mai multe ca noi tot n-ati castigat !” M.u.i.e dinamo

 14. xray Autor articol

  @catalinluk

  Ți-am șters laturile turnate aici din troaca ta! Expatriatule, dacă mai continui cu jignirile, le vei mai scrie doar la tine acolo pe site la Moulin Cochon Rouge.

  PS
  Tristane, pentru cultura ta generala, aia din Franta. Le repet si pentru tine.
  Câteva scrise și publicate de mine (caricaturi și articole) cu ciobanul, prin care o sa vezi cât rahat mănâncă un hater ca tine doar pentru a denigra propagandistic!

  Articol Steaua de la „Reghe Kampf” la „Reghe Praf”(link)
  ,

  Articol Praful de la orizont(link)
  ,

  Articol Steaua, cu Dumnezeu înainte!(link)

  Articol Pilat din Pipera(link)


  …etc.

  Mai vechi
  2014. Steaua la „Leadersheep” (1)
  ….
  2012. Articol Steaua FARA nume (link)


  2009. Articol Scarba si imunitatea nesimtirii(link)
  Articol Steaua in patru colturi(link)
  Articol Scrisoare catre Nimeni(link)
  Articol Mostenitorii Iadului (link)

  Tu care plătești taxele și impozitele în Franța (dacă plătești sau o arzi „la negru”?) ai tupeul să vorbești despre contribuabilii la bugetul României? ?
  Cât privește restul, habar nu ai nici de economie, nici de democrație! Tu nu deosebești un buget local de unul de stat. Cine crezi că își pierde vremea cu tine să te destupe?

 15. catalinluk

  @xray

  nu inteleg aluzia cu Franta? Eu locuiesc aproape de Ghencea. Tu prin pipera ??

  Pe mine ma cheama Luca Andrei Catalin si imi asum ce zic sau scriu, tu de ce nu raspunzi la intrebari si stergi comenturile ? lasi doar ce iti convine??

  Tu zici ca echipa ta de suflet este Steaua si ca FCSB este Steaua dar in acelasi timp spui ca daca CSA face echipa vei tine si cu ea
  „Dacă CSA va face echipă de fotbal, evident că voi ține și cu ea.” Ti se pare normal sa ai mai multe echipe de suflet?

  Eu tin doar cu o singura echipa Steaua Bucuresti care pana in 2014, am crezut la fel ca tine ca e aceasi echipa cu FCSB, cand ICCJ a stabilit definitiv că marca a fost folosită fără drept.

  Marca nu doar sigla, Da? sa fie clar ca multi cred ca marca = sigla. „MÁRCĂ1, mărci, s. f. 1. Semn distinct aplicat pe un obiect, pe un produs, pe un animal etc. pentru a-l deosebi de altele, pentru a-l recunoaște etc.” Deci am obiectul x ( in cazul asta clubul Steaua Bucuresti) si am marca x pentru ea sa o pot indentifica sau cum scrie in dex pentru a-l recunoaste.

  Mihnea Motoc, ministrul Apărării ne spune intr-un interviu oficial: „Nu ne-am dorit să ajungem în această situaţie, dar în condiţiile în care ICCJ a stabilit definitiv că marca a fost folosită fără drept şi s-a creat un prejudiciu patrimonial statului român, nu există altă cale decât recuperarea acestei pagube, în cuantum final care va fi stabilit de instanţă.“

  cat despre: „Câteva scrise și publicate de mine (caricaturi și articole) cu ciobanul, prin care o sa vezi cât rahat mănâncă un hater ca tine doar pentru a denigra propagandistic!”

  Pot ruga lumea sa faca o diferenta intre articol scris impotriva lui Talpan
  Titlu articol: [Update] Sentință cu 3.000 euro daune. Talpan, mântuitorul statului român, tună la Justiție: „Voi ajunge la CEDO!” si articol care se vrea impotriva lui jiji ( am luat primul exemplu dat de tine
  Titlu articol: Steaua de la „Reghe Kampf” la „Reghe Praf”

  Sunt curios daca stergi si articolul asta 🙂

  PS. Daca vrei publicam amandoi fisa fiscala sa vedem cine si cum plateste taxe.
  Vrei??

  1. xray Autor articol

   @ catalinluk.

   1) Ti-am șters doar mesajul lături și jigniri, needucatule!
   2) Nu dau nimănui socoteală de sentimentele mele și mi se rupe de ale tale! Când eu am devenit stelist tu nu erai nici la stadiul de moleculă! Behăie-ți stelismul la alții, nu la mine. Nu mă interesează!
   3) Cum îl atac pe papagalul de Talpan îl atac și pe tembelul de cioban, fără a-ți da tie justificări. Ești și o mare șulfă! Articolul ăla era pus mai mult pentru caricatura cu Becali, dusule! Reghe era subiectul! Compară articolul despre Talpan, cu ăsta despre cioban, manipulatorule!
   Scarba si imunitatea nesimtirii.
   4) Simt o mare ușurare pe opiniile tale despre mine!
   5) Du-te, mai, la Balaceaca cu fisa ta cu tot! Chiloții nu vrei să-i arăți in public? O poți face, dar pe blogul sau “feisbucul” tău. Aici nu interesează pe nimeni!

   Și cu asta gata cu off topicul!

   PS
   Locuiești în Ghencea și te loghzi din Franța. Mai era unul, le batard, care se dătea că e de lângă scoala 9 în București și el o ardea din Cluj! 🙂
   Dar asta nu contează la nimic ca user. Poți să fii și în Burkina Faso, numai nu ne da tu lecții despre ce este bugetul MApN și CSA, nouă celor care trăim, muncim și plătim taxe aici.

   1. catalinluk

    Marele stelist care ar trebui sa ai vro 50 de ani asa daca eu eram la stadiu de molecula. Ironic e ca tu sustii echipa ciobanului si imi zici mie sa behai :))

    Ideea e simpla, incearca sa fi impartial ca te poti si insela.

    De exemplu:
    eu m-am logat pe site prin vpn si tu ai dedus ca lucrez in Franta si nu platesc taxele la stat (vezi acum de unde m-am logat)
    Vpn = virtual private network

    PS: culmea e ca am cont dinaintea ta pe acest site :)))

  1. xray Autor articol

   @catalinluk

   Așa că las-o jos cu lecțiile, că poate îți arăt și „fișa”. ? Dar ți-am spus, nu interesează pe nimeni! E site de sport, nu de cancan!
   Predă lecții de stelism pe Steaua liberă, la Udrea pe prosport, digisport etc. și pe unde mai dai tu cu scrisul „anti-FCSB” și pro Talpan, nu mie!

   Aici vezi-ți liniștit de comentariile și opiniile tale în exprimare decentă și incetează cu jignirile și atacurile la persoană la useri!
   Altfel nu are nimeni treabă cu tine sau cu opiniile tale!

 16. sunchaser

  Auzi Mariane, mai usor cu amenintarile ca nu esti la doamna ta […] pe tarla. I-auzi scoate fisa. Ce cacat a ajuns site-ul asta, daca cineva nu e de acord cu tine iesi cu data nasterii si cu ‘fisa’. Tie ti se pare normal?

 17. biancocelesti

  De curiozitate, daca de la anul se schimba denumirea echipei si se muta prin berceni, iar Armata isi face echipa, care va fi directia site-ului? Citesc cu stupoare atacurile care le face xray asupra unui user al comunitatii, doar pentru ca are o opinie diferita.
  Am o intrebare pentru persoana care se ocupa de administrarea site-ului, de ce nu se mai pot creea conturi noi? Asta nu am inteles-o niciodata, daca tot spuneti ca sunteti impartiali si doriti un spatiu unde toti STELISTII sa isi expuna punctul de vedere!?! sau nu prea se vrea un anumit punct de vedere!?
  Articol slab, nu spune nimic. Imaginea cu clona inventata a fost facut in alt scop.. hint: clona inca joaca in liga 1:)

  1. xray Autor articol

   @biancocelesti

   Dovadă că bați câmpii cu „cenzura de opinie” este că opinia ta există postată, deși e împotriva articolului. Și a ta nu e singura!
   E scrisă într-un limbaj decent și ai atacat articolul nu persoana!
   Bravo!

 18. xray Autor articol

  @Avocatilor lui catalinluk: biancocelesti și sunchaser

  Stati calmi în baroul vostru si nu inventati cauze aici, că habar nu aveți!
  Nu l-a amenintat nimeni!

  1) Despre ce „fișă” e vorba? El mi-a cerut mie „fișa” mea, insinuant, insolent și insistent, când a scris în 2 comentarii undeva mai sus:
  2) Referitor la vârstă, tot el a scris despre mine că „Marele stelist care ar trebui sa ai vro 50 de ani”. I-am răspuns și eu câți ani are el „pe bune”. Punct!

  3) Cat priveste ce a am scris:
  „Aici vezi-ți liniștit de comentariile și opiniile tale în exprimare decentă și incetează cu jignirile și atacurile la persoană la useri!
  Altfel nu are nimeni treabă cu tine sau cu opiniile tale!”

  Asta nu e o amenintare. E o chestie valabilă pentru toti userii, inclusiv pentru mine și voi!
  Voi nu știți ce lături a scris despre mine, pentru că le-am șters, așa că mucles!

  PS
  Sunchaser! Te avertizez, needucatule, să nu mai amesteci familia userilor în replicile tale tembele! Nu e prima dată! Ai vreo 5-6 mesaje șterse cu jigniri despre mamele și familia userilor gen „Ma-ta e proastă”, „Esti prost ca ma-ta”… etc.!

  La prima recidivă îți voi șterge tot ce vei mai posta, îndiferent de conținut!
  Exclus orice polemică pe tema asta!

   1. xray Autor articol

    @sunchaser.

    Asa crezi tu ca 7!?? Trăiești într-o lume a iluziilor! Exact ca atunci cand numeri spectatorii în tribună, și aici tu te raportezi la cei care comentează!
    Îți dau o veste! Sunt mii care intra zilnic pe site și citesc! În fiecare minut sunt 50-100 visitors online! Și între orele 24-07 sunt între 40-60 în orice moment!

    Uite numai likes la articole, cei care au dorit să o facă după ce au citit și au știut și cum să facă (e site, nu pagină de facebook):

    Articol „Ghencea, mormântul unei mari echipe în groapa unei mari minciuni” (link)


    Articol „Haideți acasă” (link)


    ….

    Articol „MApN nu plătește taxa de timbru. Ministerul Justiţiei n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua” (link)

    ….
    Puteai să vezi că nu sunt 7 și de aici, că e tot pe site, dar deh, mai bine îți sună 7! 🙂

    Așa că nu duce tu grija site-ului, ci numai a limbajului tău civilizat!

    1. biancocelesti

     Și site-urile noastre de sport au milioane de accesări,iar conținutul e jalnic, câteva anchete GSP și ProSport care te mai fac le citești. Din păcate fcsteaua chiar era altceva, îmi aduc aminte de articolele lui Gandalf și multe altele, de comunitate nu mai zic, oameni cu capul pe umeri cu păreri pertinente, și de o parte și de cealaltă ( pro și contra cioban). Fără supărare, dar te uiți la un articol cu 100 de reply-uri și comentează aceeași 10.
     Fără să te jignesc,dar articolele tale nu sunt opere, sa îți facă plăcere să le citești, e mai mult o înșiruire de informații din tot mediul online. […]

     1. xray Autor articol

      @biancocelesti

      Care-i poblema ta? Vrei altceva pe site? Foarte bine! Și eu vreau! Pune mâna și scrie capodopere despre Steaua, Talpan și cioban! Scoate maestrul tine! Bagă articole de milioane de likes! Cine te oprește???? Ai scris tu vreun articol în viața ta și NU ți-a fost publicat pe fcsteaua.ro????

      Așa… numai gura de ei, sunt mulți! Toți critici literari de top, mari manageri de cluburi și super antrenori! În teorie, că în practică…

      PS
      Toți sunt și cu CSA în sus, CSA în jos. Site-ul are secțiune specială cu CSA (handbal, baschet etc.).

      Unul, dar nici măcar unul din ei nu scriu pe acolo nimic! Toți se bulucesc la fotbal pe cioban și „FCSB”, de care unii s-au dezis din 2008-09. Asta da ipocrizie. ?

 19. xray Autor articol

  @catalinluk

  Te rog să încetezi spam-ul cu trolling prin chestii și atacuri personale! Nu-ți forța norocul! Ai spamat suficient.
  Pentru discuții private ai PM. Aici nu e chat, messenger, whatsapp etc. Aici se comentează articolul și se schimbă opinii despre Steaua.

 20. catalinluk

  @xray

  De ce tot stergi commenturile doar atunci cand iti demontez minciunile ?

  Pentru tine ce inseamna troll sau spam? atunci cand ii dai replica unui admin?

  „Nu-ți forța norocul!” ai trecut de la jigniri la amenintari, asta demonstreaza ce fel de caracter ai. Un caracter demn palat

  1. xray Autor articol

   @catalinluk.

   Mai, „ucenicule”! Mută-ți chatul, lăturile, vrăjeala și cancan-ul aici la nimfomanele tale, craiule! http://nimfomane.com/forum/user/160948-catalinluk/

   Ești viral!?

   Acolo la curvele tale, unde ești încă ucenic, să vorbești așa:

   Ai înțeles, jigodie, care te dai maica Tereza? La lăturile de mai sus trebuia să-ți dau jet din prima, nu să mai și dialoghez cu un netot.
   Asta însemna când te rugam, culmea, „nu-ți forța norocul”.

   Tot ce vei posta off topic adresându-te mie va fi șters (va fi șters și ăsta). Eu nu stau să fac circ pe aici cu un pițigoi ca tine! Nu ești de Liga mea!
   Dacă vei continua cu jignirile nu vei mai posta nimic!

Lasă un răspuns