FCSTEAUA.RO

Flit la un „cuib de viespii”

Un trântor al minții, theo vincent, feisbucește în viesparul „steaua libera”  unde jignește in mod constant  userii și site-ul fcsteaua.ro. Ieri și-a  scremut iar dejecțiile în cuibul haterilor, care le-au îngurgitat fără să sughițe, titrând cu balele în barbă: „Un cititor de-al nostru le da un raspuns unor rapidisti/dinamovisti deghizati in Stelisti” :
Măi, theo vincent, creier de furnică și cultură cât în „a lui Șumudică”!

Îți dau o replică nu pentru că te bag în seamă, ci o fac pentru cuibul de viespii care consumă cu nesaț regurgitările tale de sfertodoct.

1)  Generalul Mihai Lascăr

Numai mintea unora cu neuronii eutanasiați poate interpreta că e degradant să spui că un „erou de război” a simpatizat cu comuniștii și a trecut de partea rușilor.

Hitler, care l-a decorat pe generalul Mihai Lascăr cu una din cele mai mari distincții a celui de al treilea Reich nazist, a fost mai sfânt decât Stalin? Care român sau european s-ar mai laudă cu o medalie primită de la psihopatul Hitler, nea Caisă??

Reține, „Frunze de Stejar la Crucea de Cavaler a Crucii de Fier a fost o medalie primită la agresiunea scelerată a lui Hitler, nu la apărarea României, ignorantule! Ce căutam noi românii la Stalingrad? Faptul ca ne-am dus cu Hitler peste ruși până la Stalingrad nu a fost eroism, ci tembelism politic care ne-a costat scump după aceea. De asta ne-au ocupat rușii în 1944 și am plătit daune de razboi de ne-au sărit capacele, habarnistule! Trebuia să ne oprim după ce ne-am eliberat teritoriile noastre furate de ruși. Nu aveam ce căuta mai departe. Eram prea „mici” pentru un război atât de mare. Asta a realizat și Mihai Lascar în 1942 când a trecut de partea rușilor.

Cât de înverșunat a fost Mihai Lascar împotriva rușilor și comunistilor, găsești în istorie. Pune mâna pe carte și nu mai bate câmpii, incultule.  De exemplu, pe 9 iunie, ai scris pe „fbsl” că Lascăr a fost singurul român care a primit distincția aia. Între timp văd că ai mai citit câteva fraze și ai aflat și tu că mai primiseră doi.

Cine era de fapt generalul Mihail Lascăr? Foarte pe scurt, numai din 1942 – 1947:

  • A luptat în cel de al doilea război Balcanic, în Primul Război Mondial și în cel de al Doilea Război Mondial, participând la Bătălia de la Stalingrad de partea forțelor hitleriste.
  •  „Eroul de la Stalingrad „, decorat atât de nemți cât și de români. În 1942, a primit „Frunze de Stejar la Crucea de Cavaler a Crucii de Fier”, una dintre cele mai înalte distincții militare ale Germaniei hitleriste, primită doar de încă doi generali români. În Bătălia de la Stalingrad a fost luat prizonier de Armata Roșie, la 22 noiembrie 1942.
  • În același an a trecut de partea sovietică, ajutând la formarea unei divizie de voluntari români, ca parte a Armatei Roșii. La 12 aprilie 1945, la Kotovsk (URSS) a fost înființată prin ordin „Divizia Horia, Closca si Crisan” sub conducerea generalului Mihai Lascăr.
  • „Divizia Horia, Cloșca și Crișan” a fost a doua divizie constituită din prizonieri de război români, care au trecut de partea inamicului  și comuniști români refugiați în URSS, cu scop propagandistic.
  • În iulie 1945,  Mihail Lascăr a întrat cu divizia în țară și ca politruc comunist, contribuind alături de Valter Roman, tatăl lui Petre Roman, comandantul politic al diviziei, la impunerea comunismului în România. Divizia nu a participat la nici o luptă, dar a jucat un rol activ în procesul de comunizare a României.
  • În perioada 1 octombrie 1945 – 30 noiembrie 1946, Mihail Lascăr a condus Armata a IV-a și a îndeplinit funcția de președinte al Comisiei electorale a armatei, contribuind la fraudarea alegerilor din 1946. După câștigarea alegerilor din 1946 și venirea oficială la putere a comuniștilor, a fost răsplătit și numit ministru al Apărării Naționale, funcție pe care a îndeplinit-o până 5 noiembrie 1947.
  • Căzut în dizgrație, a fost trecut pe linie moartă din 1948 și apoi scos din activitatea politică și militară în 1950. Nu mai intru in detalii.

Deși a avut doar un rol episodic, generalul Mihail Lascăr a rămas în istoria Stelei pentru că a semnat în 7 iunie 1947 ordinul de inființare al clubului ASC Armata. Pentru asta i s-a conferit, vremelnic, titlul de Președinte de onoare al ASCA. Decizia de inființare a ASCA nu a fost a lui Mihail Lascăr! El doar a semnat ce au decis alții. Dar nu mai dezvolt subiectul acum.

Generalul Mihail Lascăr trebuie asumat cu bunele și „relele”, fiind unul dintre românii care au făcut istorie pentru patrie, indiferent că a fost monarhică sau comunistă. 

2) A fi comunist nu este nici o rușine, nici o mândrie. Este doar un crez politic!

Au fost printre comuniști și eroi, mari patrioți, dar și lichele, cum au fost și lepre capitaliste sau monarhiste! România a fost 42 de ani comunistă. În 1989,  PCR avea circa 4 milioane de membri (18% din populația României), cei mai mulți din țările europene sub influență sovietică. Plus milioane de membri UTC si UASCR.

În România comunistă și Steaua a fost comunistă. Asta nu are nici o legătură cu actul sportiv în sine, ci cu sistemul social care a creat-o și a administrat-o. Toți comandații clubului militar (ASCA, CCA, CS Steaua și CSA Steaua), începând cu primul din 1947, gen. Oreste Alexandrescu, și până ultimul, Boroi, au fost membri PCR.

A fost condusă de comuniști și atunci când a luat CCE în 1986. De la ministrul MAN generalul Vasile Milea, comandantul CSA colonelul Nicolae GAVRILĂ, conducătorul clubului de fotbal Sfixul, Omul secolului pentru Steaua, Ion Alecsandrescu, până la antrenorii Jenei și Iordanescu.

Comuniștii au făcut-o să strălucească și de gloria ei de atunci ne bucurăm și astăzi, după 25 de ani de capitalism, pentru că a fost unică. A susține în 2015 că în 1990 am căzut din Luna cu Steaua în brațe, ar fi cea mai gravă ofensă adusă trecutului glorios stelist. A nega începutul înseamnă a șterge continuitatea. Extremiștii și ignoranții o pot face, dar nu și oamenii normali.

Haterii și ignoranții  nu vor doar să-i revopsească trecutul comunist, ci acum luptă să-i steargă și trecutul ei capitalist de după 1998, posedați tot de lozinci și mentalitați populisto – bolșevice care au bântuit țara prin anii ’50.

Dar pănă și comuniștii în 1968 și-au recunoscut începutul. Ceauşescu a numit o „crimă monstruoasă” cazul Lucreţiu Pătrăşcanu. „Înainte de-a fi comunist, m-am născut român„, a fost faimoasa frază care se spune că l-a dus la pieire.

Voi cei din viesparul virtual „fbsl”, înainte de a fi steliști, v-ați născut hateri. Pe fcsteaua.ro vă miroase a oaie pentru că simțul vostru olfactiv este anesteziat de ură, „odorizantul prostiei” cu care vă parfumați spiritul stelist pe feisbuc. De fapt, voi nu mai aveți discernământ la miros pentru că totul vă pute. Evident, mai puțin odorizantul vostru descris mai sus.

Hai, Flit!

XRay

Notă: Aceasta replică nu ar fi fost dacă adminii de la „fbsl” nu s-ar fi implicat publicând ca pe o scrisoare, comentariul tembel prezentat la început. Și nu e prima dată!!!

 

Exit mobile version