Flit la un „cuib de viespii”

de | iulie 4, 2015
Un trântor al minții, theo vincent, feisbucește în viesparul „steaua libera”  unde jignește in mod constant  userii și site-ul fcsteaua.ro. Ieri și-a  scremut iar dejecțiile în cuibul haterilor, care le-au îngurgitat fără să sughițe, titrând cu balele în barbă: „Un cititor de-al nostru le da un raspuns unor rapidisti/dinamovisti deghizati in Stelisti” :

Măi, theo vincent, creier de furnică și cultură cât în „a lui Șumudică”!

Îți dau o replică nu pentru că te bag în seamă, ci o fac pentru cuibul de viespii care consumă cu nesaț regurgitările tale de sfertodoct.

1)  Generalul Mihai Lascăr

Numai mintea unora cu neuronii eutanasiați poate interpreta că e degradant să spui că un „erou de război” a simpatizat cu comuniștii și a trecut de partea rușilor.

Hitler, care l-a decorat pe generalul Mihai Lascăr cu una din cele mai mari distincții a celui de al treilea Reich nazist, a fost mai sfânt decât Stalin? Care român sau european s-ar mai laudă cu o medalie primită de la psihopatul Hitler, nea Caisă??

Reține, „Frunze de Stejar la Crucea de Cavaler a Crucii de Fier a fost o medalie primită la agresiunea scelerată a lui Hitler, nu la apărarea României, ignorantule! Ce căutam noi românii la Stalingrad? Faptul ca ne-am dus cu Hitler peste ruși până la Stalingrad nu a fost eroism, ci tembelism politic care ne-a costat scump după aceea. De asta ne-au ocupat rușii în 1944 și am plătit daune de razboi de ne-au sărit capacele, habarnistule! Trebuia să ne oprim după ce ne-am eliberat teritoriile noastre furate de ruși. Nu aveam ce căuta mai departe. Eram prea „mici” pentru un război atât de mare. Asta a realizat și Mihai Lascar în 1942 când a trecut de partea rușilor.

Cât de înverșunat a fost Mihai Lascar împotriva rușilor și comunistilor, găsești în istorie. Pune mâna pe carte și nu mai bate câmpii, incultule.  De exemplu, pe 9 iunie, ai scris pe „fbsl” că Lascăr a fost singurul român care a primit distincția aia. Între timp văd că ai mai citit câteva fraze și ai aflat și tu că mai primiseră doi.

Cine era de fapt generalul Mihail Lascăr? Foarte pe scurt, numai din 1942 – 1947:

 • A luptat în cel de al doilea război Balcanic, în Primul Război Mondial și în cel de al Doilea Război Mondial, participând la Bătălia de la Stalingrad de partea forțelor hitleriste.
 •  „Eroul de la Stalingrad „, decorat atât de nemți cât și de români. În 1942, a primit „Frunze de Stejar la Crucea de Cavaler a Crucii de Fier”, una dintre cele mai înalte distincții militare ale Germaniei hitleriste, primită doar de încă doi generali români. În Bătălia de la Stalingrad a fost luat prizonier de Armata Roșie, la 22 noiembrie 1942.
 • În același an a trecut de partea sovietică, ajutând la formarea unei divizie de voluntari români, ca parte a Armatei Roșii. La 12 aprilie 1945, la Kotovsk (URSS) a fost înființată prin ordin „Divizia Horia, Closca si Crisan” sub conducerea generalului Mihai Lascăr.
 • „Divizia Horia, Cloșca și Crișan” a fost a doua divizie constituită din prizonieri de război români, care au trecut de partea inamicului  și comuniști români refugiați în URSS, cu scop propagandistic.
 • În iulie 1945,  Mihail Lascăr a întrat cu divizia în țară și ca politruc comunist, contribuind alături de Valter Roman, tatăl lui Petre Roman, comandantul politic al diviziei, la impunerea comunismului în România. Divizia nu a participat la nici o luptă, dar a jucat un rol activ în procesul de comunizare a României.
 • În perioada 1 octombrie 1945 – 30 noiembrie 1946, Mihail Lascăr a condus Armata a IV-a și a îndeplinit funcția de președinte al Comisiei electorale a armatei, contribuind la fraudarea alegerilor din 1946. După câștigarea alegerilor din 1946 și venirea oficială la putere a comuniștilor, a fost răsplătit și numit ministru al Apărării Naționale, funcție pe care a îndeplinit-o până 5 noiembrie 1947.
 • Căzut în dizgrație, a fost trecut pe linie moartă din 1948 și apoi scos din activitatea politică și militară în 1950. Nu mai intru in detalii.

Deși a avut doar un rol episodic, generalul Mihail Lascăr a rămas în istoria Stelei pentru că a semnat în 7 iunie 1947 ordinul de inființare al clubului ASC Armata. Pentru asta i s-a conferit, vremelnic, titlul de Președinte de onoare al ASCA. Decizia de inființare a ASCA nu a fost a lui Mihail Lascăr! El doar a semnat ce au decis alții. Dar nu mai dezvolt subiectul acum.

Generalul Mihail Lascăr trebuie asumat cu bunele și „relele”, fiind unul dintre românii care au făcut istorie pentru patrie, indiferent că a fost monarhică sau comunistă. 

2) A fi comunist nu este nici o rușine, nici o mândrie. Este doar un crez politic!

Au fost printre comuniști și eroi, mari patrioți, dar și lichele, cum au fost și lepre capitaliste sau monarhiste! România a fost 42 de ani comunistă. În 1989,  PCR avea circa 4 milioane de membri (18% din populația României), cei mai mulți din țările europene sub influență sovietică. Plus milioane de membri UTC si UASCR.

În România comunistă și Steaua a fost comunistă. Asta nu are nici o legătură cu actul sportiv în sine, ci cu sistemul social care a creat-o și a administrat-o. Toți comandații clubului militar (ASCA, CCA, CS Steaua și CSA Steaua), începând cu primul din 1947, gen. Oreste Alexandrescu, și până ultimul, Boroi, au fost membri PCR.

A fost condusă de comuniști și atunci când a luat CCE în 1986. De la ministrul MAN generalul Vasile Milea, comandantul CSA colonelul Nicolae GAVRILĂ, conducătorul clubului de fotbal Sfixul, Omul secolului pentru Steaua, Ion Alecsandrescu, până la antrenorii Jenei și Iordanescu.

Comuniștii au făcut-o să strălucească și de gloria ei de atunci ne bucurăm și astăzi, după 25 de ani de capitalism, pentru că a fost unică. A susține în 2015 că în 1990 am căzut din Luna cu Steaua în brațe, ar fi cea mai gravă ofensă adusă trecutului glorios stelist. A nega începutul înseamnă a șterge continuitatea. Extremiștii și ignoranții o pot face, dar nu și oamenii normali.

Haterii și ignoranții  nu vor doar să-i revopsească trecutul comunist, ci acum luptă să-i steargă și trecutul ei capitalist de după 1998, posedați tot de lozinci și mentalitați populisto – bolșevice care au bântuit țara prin anii ’50.

Dar pănă și comuniștii în 1968 și-au recunoscut începutul. Ceauşescu a numit o „crimă monstruoasă” cazul Lucreţiu Pătrăşcanu. „Înainte de-a fi comunist, m-am născut român„, a fost faimoasa frază care se spune că l-a dus la pieire.

Servicii-DDD-Ligriv--Bucuresti-Sector-6-440Voi cei din viesparul virtual „fbsl”, înainte de a fi steliști, v-ați născut hateri. Pe fcsteaua.ro vă miroase a oaie pentru că simțul vostru olfactiv este anesteziat de ură, „odorizantul prostiei” cu care vă parfumați spiritul stelist pe feisbuc. De fapt, voi nu mai aveți discernământ la miros pentru că totul vă pute. Evident, mai puțin odorizantul vostru descris mai sus.

Hai, Flit!

XRay

Notă: Aceasta replică nu ar fi fost dacă adminii de la „fbsl” nu s-ar fi implicat publicând ca pe o scrisoare, comentariul tembel prezentat la început. Și nu e prima dată!!!

 

6 comentarii la „Flit la un „cuib de viespii”

 1. le-reseau-pansant

  Ca unul vizat de tovarasul theo, tin sa fac ceva precizari.

  1. Bucunicul meu a fost facut prizonier in ianuarie 1943 in urgia din stepa Kalmuca, cu el mii de prizonieri romani. Ei bine, cand au fost pusi în situatia de a trece de partea rusilor, au fost aliniati ca la careu si li s-a spus ca daca accepta sa revina în tara vor fi bine tratati si vor primi posturi importante. Putini au acceptat trecand de partea rusilor.

  Cei care au facut-o au fost repudiati pe fata de restul prizonierilor, li s-au strigat ” sa va fie rusine tradatorilor, ati jurat credinta Tarii si Regelui si acum treceti la rusi peste cadavrele noastre”.

  Generalul Lascar a fost comandantul lor pactizand primul cu inamicul, el care trebuia sa fie exemplu de curaj si demniatate a acceptat întâiul umilinta colaborarii, el ca general si comandant de oaste a trecut primul de partea inamicului, el ca general în plin razboi si-a abandonat tara si trupa pentru interesul sau si al dusmanilor tarii.

  2.In 1946 în România se aflau 600.000 de soldati rusi constituind cea mai puternica pozitie militara din Europa, ei bine la conducerea Ministerului de Razboi era Lascar, cine isi închipuie ca rusii acceptau un om potrivnic lor nu cunoaste istorie. O data cu guvernul Radescu în armata încep primele epurari, astfel ca peste 10.000 de ofiteri sunt scosi din schema. Cu toate acestea doar gen. Lascar este promovat în timp ce colegii lui sunt eliminati pe capete.

  3.Mihail Lascar a contribuit cu buna stiinta la comunizarea Romaniei, dupa 6 martie 1945 Moscova a trimis o lista pe puncte cu ceea ce urma sa se întample în Romania în cel mult 2 ani:
  -alungarea monarhiei si instaurarea republicii
  -desfiintarea partidelor politice
  -schimbarea constitutiei (prietenia si modelul URSS)
  -desfiintarea Armatei/organizarea ei dupa exemplul sovietic avand la conducere cadre exclusiv sovietice/formate la Moscova
  -rusificarea tarii (înfiintarea Sovromurilor, introducerea limbii ruse in scoli, desfiintarea culturii romnesti, promovarea in masa a culturii ruse)
  -adoptarea de legi care sa „legalizeze” ocupatia militara sovietica, actele de nesupunere sau lovire fata de un soldat rus se pedepseau cu pana la 10 ani de închisoare
  -eliminarea elitei tarii si înlocuirea ei cu neromani toti fideli rusilor.

  Toate astea îi erau cunoscute lui Lascar ei bine cu buna stiinta le-a acceptat.

  4. Tot ce s-a întamplat în Romania dupa 6 martie 1945 s-a datorat exclusiv Uniunii Sovietice, totul trebuia sa fie/aiba la baza modelul rusesc, nimic indiferent de cat de insignifiant era nu se putea face fara acordul partidului, partid care înfaptuia politica Moscovei.

  5.Armata Romana al carei sef era Lascar era organizata si condusa de zeci de „consilieri” sovietici, armata condusa de Lascar îl avea ideolog pe Walter Neulander (evreu rus- tatal lui Petre Roman).

  Te astept draga theo sa imi spui cât de „oligofren” sunt pentru ca stiu istorie, ca nu accept comunismul si oamenii care l-au instalat, ca nu ma feresc sa spun ca cel care a înfiintat Steaua fost un oportunist actionând în numele unei ideologii impuse, copiind un model funest.

  1. xray Autor articol

   @le-reseau-pansant

   Cred doar raspunsul asta il satisfăcea pe theorașul-cel-frustrat:

   – Steaua a fost inființată de regele Mihai, regalistul, anti-comunistul, aniti-sovieticul Mihail Lascar si ofițerii Casei Regale. În ianuare 1948, regele a luat Steaua(ASCA) cu el in exil să o ferească de comunism și readus-o în 1990 când a dat-o lui Boroi și Talpan.

   – După 1990, cum ne-a asigurat Talpan, Steaua(fotbal) nu a plecat niciodată de la CSA. A fost doar vreo 4 ani in probe si stagiul de pregatire pe la pensiunea Paunescu – AFC.

   – FCSB este clona ilegala făcuta prin furt de identitate, fara ca CSA sa aiba habar de existenta ei. Cand a descoperit-o dupa 7 ani, Talpan a ramas crăcănat de uimire, dar bravul militar a răpus hidra și Boroi a ferecat portile.

   De fapt, din 1998, Steaua(fotbal) reală a fost în sertarul lui Talpan, sertar îngropat de Boroi sub gazonul din Ghencea in 2003. De asta au lasat strategic si stadionul in paragină, pentru camuflaj. Să cadă și moloz peste sertarul ală, să fie stratul mai gros ca nu cumva sa o vadă rușii prin sateliți sau iși ia zborul până vine Pavel cu lovele …

   Dar … „Cel ales” apare … Cântă cucuveaua/ Pavel cere bani, zice că-i adună/Să dezgroape Steaua … / Liberă pe Ghencea și curată Lună!
   Happy end si toata lumea multumita!

   Just a joke! 🙂

 2. steauacornel

  Asa se lauda si ciorile cu „galeria lui rapid n-a fost membra de partid”… Pai, in partidul comunist nu era primita orice javra fara o ora pe cartea de munca, orice bisnitar sau barbugiu precum cei care le populau galeria. Si parintii, bunicii multora dintre noi au fost membri de partid, asta nu inseamna ca ii renegam.
  Oricum, discutiile astea si dusmania asta intre „fcsb-sti” si „csa-isti” le alimenteaza bucuria pseudo-rivalilor cum nu ar fi visat vreodata nici in cele mai frumoase vise…

 3. alexandru-h

  Hahaha!

  Voi ii bagati in seama pe analfabetii de pe Steaua Libera? Cu exceptia lui Adrian, care macar mai e citit si cu care mai poti vorbi (daca subiectul nu e Steaua, desigur), ceilalti sunt niste nulitati absolute. Ce naiba, parca nu-i mai cunoastem… Acum vad ca posteaza la ei pe pagina mesaje de la Federatia Societatea Civila Romaneasca, care e o organizatie obscura, pro-rusa, ce il felicita anul trecut pe Putin pentru anexarea Crimeei. Pai daca tot ne acuza ca suntem rapidisti, imi pot permite si eu sa-i acuz ca sunt comunisti si pro-rusi.

  Dar vreti sa auziti cea mai delicioasa ironie? Stiti ca sunt baietii de pe site obsedati ca vine DNA-ul si face ordine la Steaua. Seful respectivei federatii, Petre Racanel, impreuna cu mai bine-cunoscutul Mircea Dogaru, a semnat un acord in 2012 cu USL prin care cerea desfiintarea… DNA. Ca e „instrument stalinist politic”. Comedie garantata din partea liberilor stelisti! 😀

 4. xray Autor articol
  Federatia Societatea Civila Romaneasca(FSCR), unde trage unul o bășină, hop și ei să mulgă imagine și reclamă. De fapt hop și Răcănel.

  Evident că FSCR nu puteau scăpa un astfel de bazin roș-albastru de posibili „prozeliți”, după modelul Aliața Civică(AC), creată în anul 1990, care a exploatat Piața Universității. Apoi, a urmat ciolaniada. Membri AC au fost „propulsați” în diferite funcții în stat ca parte din decizia organizației de a se implica activ în viața politică din România. Printre ei s-a numărat și Emil Constantinescu, ales președinte în anul 1996. Încă din 1991 o parte din AC devenit Partidul Alianța Civică, condus de criticul literar Nicolae Manolescu, partid care în anul 1998 s-a unit cu Partidul Național Liberal … și așa a dispărut. Guvernarea CDR din 1996-2000, care includea și AC, a făcut țara varză.

  Romania a intrat doar de 3 ori faliment(incapacitate de plata) in decursul existentei sale ca stat din 1878: in 1933, 1981 si 1986.
  In 1997 sub guvernrea CDR-AC, a fost la un pas de al 4-lea faliment. A reusit sa evite in extremis datorita banilor primiti din privatizarea Romtelecom, de la compania grecească de stat OTE(675 mil. dolari pe 35% acțiuni).

  Asta e cu ong-urile astea „civice”. Numai că FCSR e „zero barat” față de Alianta Civica. Are membri cât sa umple o cabină telefonică.

  Vă dați seama, dacă pe site FSCR are scris în header „Vocea președintelui„. FSCR=Petre Răcănel. Prin vocea sa ca un „selfie verbal„, Răcănel ne spune: „Suntem datori să recâștigăm România!”(click) E clar visul lui de a prelua cândva puterea.

  A cincea coloana rusă in Romania, Petre Răcănel, aduce Omagiu eroilor sovietici și odă lui Putin! – titra publicația de dreapta „În linie dreaptă”. (click)

  Petre Răcănel, în decembrie 2014, după invazia rusă în Ucraina și anexarea Crimeei, dorea să înmâneze personal lui Vladimir Putin „medalia și brevetul” „Artizan Pace pentru Eternitate„. I-a scris, împreună cu mai mulți foşti securişti, ambasadorului rus la București, comunicându-i că vor „să-i confere Excelenţei sale Domnului Preşedinte al Federaţiei Ruse Vladimir Vladimirovici Putin medalia brevetul Artizan Pace pentru Eternitate – Eroii nu au naţionalitate”, cu ocazia paradei de glorificare a URSS din Piața Roșie – eveniment ce își pierduse din importanță în anii ’90, dar care a fost reînviat de Vladimir Putin.

  Un portret îi face și jurnalistul Dan Turturică în Petre Răcănel (click) Acolo publică în facsimil și oda către Putin pentru anexarea Crimeei.

  În 04.07.2015, după oda lui Putin, Răcănel scrie și oda lui Talpan!
  Are și un nume predestinat, diminutiv de la răcan= recrut (în armată) 🙂
  STEAUA Clubului Militar – obiect de ‘’tarabă’’ și litigii interminabile„(click)

  În afară de tabloidul Libertatea, de unde a copy/paste și „viesparul frației”, nu a preluat nimeni din media de sport „oda lui Talpan, cântată de Răcan”, pardon, Răcănel. 🙂
  Evident, visparul o bagă apocaliptic cu vorbe de la ei:”Romania se trezeste! Federatia Societatea Civila Romaneasca a trimis un nou comunicat prin care cere exact ce am cerut noi acum cateva zile:” Ca Răcănel și Crăcănel(țin să fie oare?), trag și ei din spuză aia și pe turta lor.
  Trupa lui Pițigoi …

  PS
  Înainte, pe 21 ianuarie 2015, omiprezentul civic Răcănel a speculat imediat scandalul cu sigla și a dat un comunicat pe site-ul oficial intitulat „STEAUA clubului militar – bomba cu ceas pentru generalii Armatei.(click)
  Mă rog, tot o bombă care a făcut fâs.

Lasă un răspuns