FIFA a interzis FRF afilierea cluburilor de drept public! Scrisoarea din 12 noiembrie 2010

de | martie 9, 2018

Dumitru Mihalache confirmă: FIFA a interzis FRF afilierea cluburilor de drept public!

Într-o intervenție la Sport Total FM, Dumitru Mihalache a confirmat ceea ce SportB.ro susține de ani de zile. În 2010, FIFA a interzis FRF să afilieze cluburile de drept public. Acesta a fost motivul pentru care FRF a pus în vedere cluburilor de drept public, deja afiliate, prin Statutul adoptat în anul 2011 și sub sancțiunea excluderii, să cesioneze locul în competiții către structuri sportive de drept privat până la data de 2012.

În 2014, la doar două luni de la instalarea la butoane și fără acordul FIFA, administrația burlească a eliminat din Statut această prevedere. Și a permis statului, prin intermediul cluburilor de drept public, să aibă un cuvânt greu de spus în cadrul Adunării Generale a FRF. Practic, prin mecanismele create, statul are acum o majoritate de 2/3 din voturile membrilor afiliați. Ceea ce contravine grav condițiilor de afiliere la FIFA.

 • N.RDumitru Mihalache, fost director de competitii in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a vorbit in exclusivitate la Sport Total FM, despre victoria obtinuta in instanta, in litigiul cu forul condus de Razvan Burleanu care l-a dat afară.  

Dumitru Mihalache și Mircea Sandu. Chiar dacă li se pot reproșa multe, meritul pentru așezarea României pe harta EURO 2020 le aparține

PENTRU INCOMPETENȚA BURLEASCĂ PLĂTESC MEMBRII AFILIAȚI

În altă ordine de idei, Dumitru Mihalache, prin avocat, a demonstrat că administrația burlească nu a respectat prevederile Codului Muncii. Atunci când l-a concediat. Drept urmare, instanța a stabilit o compensație în sumă totală de aproximativ 100.000 de euro. Plus taxe ce urmează să fie virate către bugetele de stat. Întreaga sumă a fost achitată, însă nu înainte ca executorul judecătoresc să pună poprire pe conturile FRF.

Iată ce a spus Dumitru Mihalache în legătură cu afilierea cluburilor de drept public la FRF:

 • “A fost o minciună când a spus (N.R. – Răzvan Burleanu) că Federația a impus cluburilor de drept public să se transforme în persoane juridice de drept privat. Pentru că FIFA, citindu-ne Statutul, împreună cu UEFA (a fost o comisie mixtă prin 2009-2010) ne-a trimis o scrisoare în 30 de pagini (n.n pe care SportB.ro a prezentat-o în numeroase rânduri) în care ne-au făcut niște recomandări. Era mai mult decât o recomandare, în care se spunea că dacă există cluburi de drept public acestea pot fi manevrate, manipulate politic și că nu trebuie să existe, ca membri afiliați, cluburi de drept public. Noi am început demersurile încă din 2011 pentru transformarea celor care existau în cluburi sportive de drept privat. El (N.R. – Răzvan Burleanu) a spus imediat după (n.n. alegerile din 2014), la 6-7 luni (n.n. de fapt 2-3 luni, iunie 2014), că nu există așa ceva, motiv pentru care a modificat Statutul și a permis afilierea cluburilor de drept public”.

În concluzie, Burlescu (N.R. – Răzvan Burleanu) și Lupescu fluieră în Biserică. Adică în Casa Fotbalului, atunci când susțin că FIFA nu interzice afilierea cluburilor de drept public.

Pentru download click AICI

Sursa Sport București

 

12 comentarii la „FIFA a interzis FRF afilierea cluburilor de drept public! Scrisoarea din 12 noiembrie 2010

   1. vasglo

    @siegfried

    Adica, dupa parerea ta, e logic, normal, drept si sportiv ca echipe de fotbal patronate de ofiteri ai armatei sau politiei, cadre didactice din invatamantului de stat al unei tari, sa participe la competitii organizate de autoritati sportive europene si mondiale eminamente private?!…-:)

    1. siegfried

     @vasglo

     Nu. Zic doar că titlu „Fifa a interzis FRF afilierea cluburilor de drept public” nu corespunde cu pagina 2, paragraful 2: „Vă recomandăm organizarea cluburilor sportive doar sub formă de organizaţii non-profit sau societăţi cu răspundere limitată, fără a avea statutul de „public law entities” („persoane juridice de drept public”). În opinia noastră, astfel de cluburi sportive, având statutul de persoane juridice de drept public, sunt sub autoritatea statului român, ceea ce presupune faptul că statul român poate interveni în mod nejustificat în activitatea cluburilor sportive, activitate, care, dimpotrivă, trebuie să fie sub controlul exclusiv al FRF.””

     1
     1
     1. vasglo

      @siegfried

      Probabil ca nu esti familiarizat cu „limbajul european”, unul „delicat”, „politicos”, chiar „prietenos”, in realitate rece, direct si fara alternative! Recomandarea e „cerinta”! Nu respecti ceea ce ti se „recomanda”, nu participi la joc! Sper ca nu esti naiv sa crezi ca „privatii” de la UEFA si FIFA, ii vor implicati in afacerile lor pe „vremelnicii” Dusa, Ponta, Dragnea, Talpan (sic) sau orice alt ministru din Romania sau de oriunde din lumea larga, care nu are investiti banii lui, proprii si personali!….-:)

      5
      1
 1. siegfried

  E și asta o posibilitate ca eu să nu înțeleg „limbajul european”. Altă posibilitate ar fi ca „a recomanda” să însemne a recomanda.
  Observația nr.1 ar fi că scrisoarea prezentată datează din noiembrie 2010, iar efectul ei a dus la statutul din 2011 care prevedea la art 12 alin. 4 „Cluburile sportive de drept public nu pot fi membre ale FRF. Cluburile de drept public afiliate în prezent la FRF au obligația ca, până la data de 01.07.2012, să se organizeze în cluburi sportive de drept privat, în caz contrar urmând a fi excluse.”
  Observația nr. 2 ar fi că, așa cum spune și articolul, În 2014, la doar două luni de la instalarea la butoane și fără acordul FIFA, administrația burlească a eliminat din Statut această prevedere., iar după se poate observa FRF nu a fost dată afară de pe planeta fotbal.
  Observația nr. 3 ar fi că au trecut 7 ani jumăte de când a fost redactată acea scrisoare și nu avem de unde să știm dacă FIFA își mai menține acele puncte de vedere.

  3
  5
  1. vasglo

   @siegfried

   O.K. Abia astept ziua in care, in baza acestui Regulament FRF, CSA Steaua, reprezentata de coloneii Petrea si Talpan, se va afla in urne la Nyon pentru vreo tragere la sorti europeana!…-:)

 2. calinel

  In limbaj diplomatic, „a recomanda” e o cerință. Ei nu vor zice nimic, dar cînd va fi momentul de organizat o competiție, de împărțit niste bani, de particip la niste competiții se va vedea.

  2
  1
 3. wu1

  …wow , ia zi ma vasglo cand mergi la un restaurant si ospataru iti recomanda ceva inseamna ca te obliga educat defapt sa mananci ce vrea el , ca altfel n.ai ce cauta acolo ,no ?! A recomanda inseamna acelasi lucru in toata lumea…pui prea multe ghilimele, cred ca nici tu nu sti ce zici

 4. kla2005

  dragilor, cu siguranta in contextul unei adrese oficiale de la diriguitorii fotbalului profesionist, recommend semnifica „daca nu faci, ai belit-o”.
  Cei care compara o adresa oficiala cu limbajul dintr-un restaurant sunt cel putin idioti…cel putin.
  E o gandire tipic talpanista sa compari mere cu pere si sa zici ca in esenta sunt fructe. Da, sunt fructe, dar fundamental diferite.
  Adresa respectiva incurca mai multe ape ale unor primarii si ale unor grupuri de interese care sifoneaza niste bani publici frumosi.
  Sa vedem cand se va trage linie si se vor cuantifica rezultatele.
  Abia astept sa-i aud cum vor zice ca ei au inteles din scrisoare ca li se recomanda ciorba de burta si un papanas la pachet si nu sa intre in legalitate!

Lasă un răspuns