Family business: „facerea de bine… „

de | mai 23, 2017
Mirel Rădoi a ieşit la atac! Replică tăioasă: "Nu au demnitate! Dacă eram la FCSB, eu nu aş fi îndrăznit să fac asta". Ce l-a deranjatMirel Rădoi a ieșit iar la atac! Replică tăioasă: „Cei de la FCSB nu au demnitate! Dacă eram la FCSB, eu nu aș fi îndrăznit să fac asta!”

Este al doilea atac virulent, de când antrenorul adus în vara 2015, pe „omenie și nepotism” într-un family business, fără bac și carnet, a părăsit banca Stelei cu coada între picioare. Ratase TOATE obiectivele și adusese o echipă campioană „en titre” în pragul rușinii: nici măcar calificarea în Play off. Jocul rezultatelor și aducerea pompieristică a lui Reghecampf au salvat echipa de o umilința maximă.

Relaţia dintre naș și fin s-a degradat după ce Mirel a plecat de la FC Steaua. Rădoi s-a arătat supărat că a fost demis interimatul pus de el, Dică, în favoarea lui Reghe. Asta ca să își justifice săgețile trase de el prin media către echipa lui Reghe. Chestionat de jurnaliști pe tema asta, Becali nu a replicat cu aceeași monedă, dar a spus că Mirel „bârfeşte ca o femeie” pentru că a eșuat ca antrenor la Steaua, însă îl înțelege.

Rădoi n-a ezitat să-i dea o primă replică dură şi critică naşului său: „El ştie prea multe faţă de noi, se pricepe la toate. Dacă discutam despre fotbal şi intram mai în profunzime, schimba subiectul. Mie nu-mi plac oamenii care-i spun ceea ce vrea să audă. Dacă el spune că Gnohere are cea mai mare viteză, toţi din jurul lui îi spun asta, deşi nu este aşa. Părerea mea, 50% din ceea ce se întâmplă la Steaua este din vina lui. Eu i-am spus întotdeauna ce gândesc, poate să se supere”, a declarat Mirel Rădoi la DigiSport.

Fostul căpitan a vorbit şi despre atitudinea pe care Gigi Becali o are faţă de angajaţii săi: „Uitaţi-vă şi acum ce spune, că dacă nu termină pe locurile 1-2, bagă echipa în insolvenţă. El nu se gândeşte la jucătorii care mai au 3-4 ani de contract… El crede că dacă îţi dă un salariu eşti sclavul lui. El a spus că bârfesc ca o femeie… n-am înţeles asta, poate îmi explică şi mie„, a declarat Mirel Rădoi.

La fel, Becali nu a reacționat în stilul lui grobian, limitându-se să spună că „sclavii” de care vorbește Mirel sunt cei devin milionari după ce ajung la FC Steaua. Și a conchis: „Mirel poate spune ce vrea. Nu mă supăr pe el niciodată că este din familia mea. Sunt nașul lui”.

Așadar, Mirel Rădoi cel care a antrenat doar câteva luni la FC Steaua București, în 2015,  își plătește acum o parte din „polițe” la „FCSB”. Pentru fostul căpitan și tehnician al roș-albaștrilor, Viitorul e adevărata campioană a României în acest sezon și le reproșează steliștilor că nu au demnitatea de a recunoaște că au terminat pe locul al doilea.

 • Fac o paranteză mare. E strigătoare la cer limba asta de lemn cu „Viitorul e campionă pe teren, repetată papagalicește pe televizoare și de oameni de fotbal proveniți din iarbă. Unii chiar mari fotbaliști! Balint, de exemplu! Măi, frați români, unii din ei, „pe teren” Steaua și Viitorul au terminat la egalitate de puncte! Picepeți? Campioana se decide la masa verde a criteriilor, care nu au nicio legătură cu „terenul”. Primul criteriu de departajare „extra teren” 100% este rotunjirea punctajului, care are legătură cu matematica, nu cu fotbalul și terenul. Ați înteles?

Ieri, Mirel Rădoi  a intrat în direct la emisiunea Digisport Special, perfect montat ca avocatul regelui! Replică tăioasă: „Cei de a FCSB nu au demnitate! Dacă eram la FCSB, eu nu aş fi îndrăznit să fac asta”. Astfel Mirel Rădoi a ținut să-l (re)taxeze pe Becali, de data asta  iniţiativa de a se contesta la TAS decizia LPF.

„Mă bucură titlul obţinut de Hagi, cred că a meritat. Exemplul lui trebuie urmat de toate cluburile din România. Avem o mare problemă cu promovarea tinerilor şi astfel nu mai apar talente. Nu vă pot spune chiar tot, dar Viitorul a avut o grămadă de piedici. Ca atare, nu are nimeni cum să conteste titlul, indiferent că mergem la TAS sau unde ne ducem. Oricum am încerca să o dăm, tot Viitorul a adunat mai multe puncte”, a declarat Mirel Rădoi, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Eu dacă aş fi făcut parte din organigrama FCSB, nu aş fi îndrăznit să mă duc la TAS după ce s-a întâmplat. Să nu ai demnitate şi să recunoşti că ai terminat pe locul doi. Asta în condiţiile în care nimeni din club nu ştia de această portiţă, ea a fost descoperită de un jucător (n.r. Alibec)”, a mai spus fostul căpitan și antrenor al Stelei.

Mai mult, fostul jucător şi antrenor al „FCSB”-ului i-a sugerat latifundiarului din Pipera să nu conteste titlul TAS și a adăugat misterios, fără să detalieze, că regele a avut parte de o mulțime de piedici în calea către primul trofeu din istoria clubului:

Nu vă pot spune chiar tot, dar Viitorul a avut o grămadă de piedici. Vă spun că nu are nimeni cum să conteste titlul Viitorului, indiferent că mergem la TAS sau unde mai mergem. Din punctul meu de vedere, oricum am încerca să o dăm, tot Viitorul a acumulat cele mai multe puncte. Eu dacă aş fi făcut parte din clubul FCSB nu aş mai fi îndrăznit să merg la TAS după ce s-a întâmplat.Să nu ai demnitate şi să recunoşti că ai terminat pe locul doi. Asta în condiţiile în care nimeni din club nu ştia de această portiţă, ea a fost descoperită de un jucător”, a declarat Rădoi.

Ce putea fi mai trist să auzi in gura lui Mirel Rădoi aberația cu „grămadă de piedicipuse lui Hagi, când a văzut toată țara câte „piedici” a avut Viitorul, mai ales  în Play off, de la arbitri (chiar în meciurile directe cu Steaua) și de la „caprele” regelui Astra și CSU Craiova.

Jenant, Mirele, după ce tu ai dat o gaură de peste 10 mil. € în bugetul Stelei ca antrenor fără acte, har și noroc! Ești singurul tehnician din istoria Stelei în era Becali, care a lăsat clubul în afara grupelor UEFA, după 11 calificări consecutive. Nici măcar Ilie Stan nu a reușit contraperformanța asta! Altul care a luat-o pe urma vulpii la struguri după ce a aflat că a fost ales Dică  antrenor și nu el.

Apoi, apropo de demnitate. Mirele, 9 din 10 nu ar fi acceptat postul de antrenor fără să aibă măcar un carnet de antrenor pentru liga sătească. Mai mult, să se încăpățâneze pe post după ce era non stop  ținta miștourilor mediatice și interzis să se ridice de pe bancă până și de UEFA, nu doar de FRF, iar perspectiva de a-și rezolva școala era o chestie de ani de zile, nu de luni! Mai mare umilință nu cred că se poate imagina pentru un antrenor, silit să stea ca un manechin mut pe banca de rezerve. Sincer, scriam cronici și lăcrimam pentru destinul tău de antrenor la Steaua, Mirele!

Noul antrenor

Măcar din respect pentru fostul lui coleg, Nicolae Dică, devenit noul antrenor al roș-albaștrilor, Mirel Rădoi putea să se abțină să jignească FCSB-ul și să se limiteze doar la a susține cauza Viitorului și expune opinia lui despre demersul la TAS, fără jigniri. Dică face parte din organigrama FCSB, cum spune Mirel. Înseamnă că Dică nu are demnitate pentru că nu se opune demersului la TAS și nu își dă demisia in cauza asta? L-a jignit direct!

Noul tehnician Dică și Master Planul de la Steaua

Regele și noul rege de pe banca Stelei

Dacă Mirel îl ataca doar pe Becali, cum a făcut-o prima dată, acest articol nu exista, cum nu s-a scris nimic nici atunci la prima ieșire critică.

Acum Rădoi a atacat clubul, din păcate. De aceea am pus și primul atac, să se vadă diferența. De data asta nu a scos un cuvânt de Becali. Evident, atacând clubul, indirect a dat și în latifundiar. Exact cum fac cei care ataca non stop FCSB-ul în contul lui Becali.

X Ray

Image result for baza sportiva fcsb steaua berceni 2017

84 de comentarii la „Family business: „facerea de bine… „

 1. alexutz2007

  Nu e nimeni vinovat ca Radoi e un antrenor slab. Sa nu uitam ca in Play Off se joace 10 meciuri. In schimb in sezonul regular se joaca 14(daca injumatatim). Stiu ca toti si-au dorit sa castige titlul Viitorul si voi fi tare multumit daca TAS ne da noua dreptate. Sa revina la realitate cei de la Viitorul. Ba mai mult il vor si pe Budescu:))). Sa nu va mire daca Viitorul va vedea Europa League de la TV. De Champions nici nu se pune problema.

 2. alexandru-h

  Pe teren Viitorul a terminat cu mai multe puncte decat Steaua. Exact criteriile alea au ajutat-o pe Steaua sa ajunga la egalitate de puncte. Dar evident, asa e pe forumul asta: cand e bine pentru noi, aducem in discutie rezultatele din sezonul regulat; cand nu e bine pentru noi, ignoram punctele pierdute prin criteriul injumatatirii.

  1. vitto

   viitorul si punctele …. am remarcat de ex. ca in play-off steaua a facut 20 pct si viitorul 18 ? pai nu asta era competitia care „primeaza”, care impune MORAL campiona?!
   viitorul este o echipa de gloabe …. o grupare caricaturala condusa isteric de pe banca de un analfabet! nu am nimic cu gicuta, il iubesc, da’ cand il vad ce aere de mare straqteg al fotbalului isi aroga ma pufneste rasul!

 3. xray Autor articol

  1) Nu a spus nimeni că Mirel e antrenor bun sau slab sau că cineva este vinovat de asta.
  Mirel nu e încă antrenor, nici la aproape 2 ani după episodul Steaua. Acum urmează cursuri de antrenori la arabi, iar din toamnă a spus că va începe și în România.

  Dacă 10 ani te-ai plimbat într-o mașină pe scaunul din dreapta al șoferului, nu înseamnă că ești deja și tu șofer!
  Darmite să te urci direct la volanul unui Ferrari și să concurezi direct în Formula 1.

  2) Spre deosebire de Rădoi, Dică are și licență A, e la licența Pro, a fost “copilot” la Gâlcă, apoi în era Rădoi, iar în acest sezon a luat o echipă de la „zero lot”, a recrutat el jucătorii și a calificat-o la distanță astronomică în Liga a 2-a. Nu pleacă de la zero, ca Mirel!

  3) Referitor la puncte, s-a respectat ad litteram sistemul cu play off și play out, cu 36 de etape (26 în regular și 10 în play off).

  Despre asta vorbim, de Regulamentul campionatului, nu de cai verzi pe pereți!
  Altfel se oprea campionatul în etapa a 10-a, de exemplu, și cine era pe primul loc era campion „moral”!

  4) Referitor la înjumătățire. Așa cum i-a luat puncte Viitorului, i-a luat și Stelei, apropiind de ea pe CFR-ul, Craiova, Dinamo și Astra în Play off.
  Campioana e echipa care adună mai multe puncte după Play off cu zestrea venită din sezonul regular.
  S-a făcut asta pentru că așa este scris Regulamentul, regula jocului, nu pentru că așa a vrut Steaua sau ciobanul!

  5) Departajare la egalite (cazul Steaua și Viitorul), pentru stabilirea campioanei, trebuie să se facă TOT după criteriile scrise în Regulament!
  Aia este campioană „de facto și de jure”, nu după cum zice unul sau altul!

  Dacă LPF și FRF nu știu să citească ce au scris în ROAF, le va citi TAS-ul.

  1. vitto

   observ polemica si atrag atentia ca foarte multi confunda notiunile: una este organizarea competitiei, pe care steaua nu o contesta, si cu totul altceva departajarea la egalitate de puncte in play-off! amestecul de notiuni favorizeaza ideea ca lucrurile sunt neclare ….. FALS: regulamentul este extrem de clar in favoarea noastra! ma rog, inteleg ca legiuitorul a avut altceva in gand, dar textul nu suporta prea multe interpretari ….. lipsesc COMPLET cuvintele care sa trimita la meciurile directe din play-off!

 4. quark

  comportament infantil al lui Mirel , un fotbalist etalon al generatiei lui , asta-i genul capos si suparacios , nu-si revine prea curand … GB ar avea toate motivele sa fie cel suparat , pt ca finul habarnist in ale antrenoratului i-a scos din buzunar milioane de euro si notorietatea unei calificari , acelasi GB care nu s-a opus expulzarii lui Tamas a.i. Mirel ne-a lasat in fundul gol in meci decisiv … demnitatea clamata i-a permis lui Mirel sa accepte cotcaria ca Massimo Pedrazzini si ulterior Titi Dumitriu sa-si ofere licentele pt a-i permite lui sa experimenteze senzatiile de antrenor principal ?

  1. vitto

   radoi …….. inainte de a critica si de a-si tot da cu parerea, nea mirel ar trebui sa ne raspunda simplu si direct la o unica intrebare: „Mestere, acum la 2 ani dupa discutia initiala, ti-ai luat BAC-ul?”
   raspunsul …… NU ! atunci ce rost mai are sa polemizam filozofal cu baieti absolut infantili?

  1. alexandru-h

   @sikander

   Sunt primul care pot sustine ca Steaua a pierdut campionatul, nu Viitorul l-a castigat. Dar L-AM PIERDUT. Am sperat ca macar dupa al doilea sezon esuat vom face niste schimbari esentiale in organigrama (dat afara cartonel, angajat consilier juridic, angajat director sportiv/fotbal, o strategie de transferuri care sa nu implice exclusiv toanele patronului etc…). Si noi ce facem? Ne preocupam de prosteala de la TAS pana pe la jumatatea lui iunie, aducem antrenor de Liga a III-a, vom cumpara probabil inca vreo 3 jucatori umflati de la Viitorul si Astra – si vom vedea peste un an cum Sumudica va mai ridica o data titlul cu Craiova.

   Stii cati bulgari are Ludogorets in lot? 6. Innebunesc cand vad cum echipa aia e condusa: domina fara emotii campionatul intern, nu se preocupa sa-si imbogateasca rivalele, aduce jucatori din strainatate, joaca in grupele Champions League, isi foloseste banii europeni pentru a mentine distanta din campionat si reconstruieste stadionul un pic cate un pic. La noi nu se poate ca ne impiedica Soros si prietenii lui, arbitrii – alta explicatie nu exista.

   1. sikander

    E clar ca echipa e faultata din interior. Si eu sunt suparat ca si tine, din motive aproape identice pe chestia asta.

    Dar asta nu inseamna ca daca esti prost si iti pui piedici singur altii trebuie sa fie impinsi de la spate ca sa te intreaca. Facand o comparatie deplasata, daca usain bolt ar alerga fiecare cursa dupa ce a baut in cluburi toata noaptea si alt atlet ar veni plin de steroizi doar ca sa tina pasul cu el si ar trece linia de start la photo finish ambii, nu ar trebui nimeni sa conteste victoria lui bolt daca oficialii l-ar scoate victorios dupa ce au masurat milimetric. A, ca alalalt are o poveste cliseu de film de categoria B, tipicul underdog, foarte bine, dar chiar si-n filmele alea proaste ala mic lupta impotriva tuturor, nu e purtat in spate.

   2. vitto

    ai scris mult si cu patima …. patima nu este buna ptr analize obiective ….. adevarul este mult mai simplu: campionatul l-a pierdut reghe! echipele joaca dupa chipul si asemanarea antrenorilor!

 5. xray Autor articol

  E proiectul Viitorul, Unirea Urziceni 2?

  Presedintele de la Viitorul, Cristian Bivolaru, spune ca Hagi e in discutii avansate pentru cedarea pachetului majoritar de actiuni al clubului, inclusiv Academia.

  „Suntem in discutii avansate de preluare a pachetului majoritar. Suntem in negocieri de mai bine de un an si speram ca pana la toamna sa se finalizeze. Formula de preluare nu e batuta in cuie. Actionarii nostri pot prelua pachetul majoritar sau nu. Tot ce pot sa spun e ca cei cu care discutam si cei cu care am fost in discutii au asigurat Viitorului o formula din care Hagi sa faca parte.

  Din ceea ce a realizat clubul ca venituri, Hagi nu a recuperat niciun ban. Si-a dorit sa investeasca banii. Ne-am dori sa vindem cat mai repede, insa demersurile sunt dificile. E greu sa convingi niste parteneri care nu arunca banii de seriozitatea oamenilor”, a spus Bivolaru la Dolce Sport

 6. raducus

  Chiar nu ne-am obisnuit ca in cele mai multe cazuri fiecare isi urmareste propriul interes? Iar cand e vorba de „rufe spalate in public”, nu ne intrece nimeni.

  La fel ca si in alte cazuri, precum Lacatus si asa mai departe, nu consider ca trebuie sa-l punem acum pe Radoi la zid ca se inteapa cu nasu’.

  In multe privinte, spune lucruri evidente. Prea multi care-l periaza pe patron si ii accepta toate iesirile, prea putini care ii spun in fata atunci cand lucrurile nu sunt in regula, exact din motivul enuntat mai sus, fiecare isi urmareste interesul, mai ales atunci cand ajungi sa lucrezi la echipa.

  Daca o sa invatam candva sa nu luam in seama toate balivernele si sa criticam franc, dar cu masura ceea ce e de criticat, probabil o sa ajungem sa privim cu alti ochi si astfel de episoade in care Laca, Piti, Iordanescu, Mirel (oameni care inseamna ceva pentru tricoul ros-albastru) ajung sa se contreze cu oameni din jurul echipei actuale.

  Din punctul meu de vedere, cat timp conflictele raman la nivel personal cu persoana din loja, atunci nu ma deranjeaza cu absolut nimic. Ba din contra, poate asa ii mai deschide cineva ochii, poate sunt si ceva lectii de invatat din asta.

  1. xray Autor articol

   @raducus.

   Dacă îl ataca doar pe Becali, cum a făcut-o prima data, acest articol nu exista, cum nu s-a scris nimic nici atunci la prima ieșire.

   De data asta Mirel a atacat clubul, din păcate. De aceea am pus și primul atac, să se vadă diferența. Acum nu a scos un cuvânt de Becali. Evident, atacand clubul, indirect a dat și în cioban. Exact cum fac cei care ataca non stop FCSB-ul în contul lui Becali.

  2. vitto

   radoi este incult! si ca orice incult fara scoala, se simte obligat sa fie suparacios si agresiv!
   repet, discutiile serioase despre fotbal nu pot fi coborate la nivelul intelectual a unor insi ramasi la nivel de liceu!

 7. jt89

  Radoi, acum Dica, iar circul din Liga Campionilor ca nu are voie sa stea pe banca sau are voie dar nu are voie sa se ridice sau are voie sa se ridice si nu are voie sa dea din maini,etc,etc,etc … ca la amatori. Asta e. Voi va imaginati unul ca Dica sa se impuna in fata lui Alibec ? Sa vedeti circ acolo.

 8. quark

  da , e penibil sa ajungem sa cerem la TAS un campionat pe care l-am pierdut 90 % din vina noastra ( pentru ca nicio colega de competitie nu a avut bugetul de distractie al lui GB concretizat intr-o brambureala amatoristica la aducerea de jucatori dublata de un antrenor haotic ) si 10 % din cauza cumului de factori nocivi ( penalty-uri neacordate in meciul decisiv cu Viitorul , tampenie marca Amorim , comportamentul intelegator al unor ‘prieteni’ din playoff vis-a-vis de maretul proiect Viitorul ) , dar …

  asa cum a declarat si Fl. Prunea ( care e orice , numai stelist/fcsb-ist nu ) despre decizia de a merge la TAS : „Daca as fi putut să mă leg de ceva regulamentar, cu siguranță, nu cred ca e nimic anormal. Dacă iți permite regulamentul și ai argumente, cred ca oricine facea la fel”

  Cu totii am crezut sau ni s-a indus ideea ca primul criteriu de departajare il constituie meciurile directe din playoff , insa nicaieri in ROAF nu scrie asta negru pe alb , cu subiect si predicat .

  Eu am facut un experiment si i-am dat unui amic iubitor de sport (dar nu de fotbal si care nu are nicio simpatie pentru culorile rosu si albastru ) spre studiu ROAF 2016 si i-am cerut sa traduca dpdv al unui neutru cum vede departajarea . Daca nu pleci de la ideea promovata de mediul fotbalistic si acceptata de noi toti ( fara a citi regulamentul ) cum ca Viitorul este campioana de drept , nu gasesti in ROAF nimic care sa sustina aceasta idee .

  Extras din ROAF 2016 :
  ” Articolul 8 – Sisteme de desfăşurare
  d) sistem sezon regular urmat de faza grupelor play-off, play-out, în condiţiile stabilite de forul organizator, prin regulamentul competiţiei”

  Parerea neutrului de care povesteam : este un singur campionat in doua faze , fapt intarit de sintagma ” urmat de…”

  „Articolul 27 – Clasamente
  La terminarea fazelor play off / play out ierarhia valorică a echipelor se stabilește în funcție de locul ocupat de fiecare în faza în care a participat.
  La competițiile organizate în sistem play off / play out câștigătoarea campionatului
  este echipa care a obținut cel mai mare număr de puncte la terminarea play off-ului.
  Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:
  a) numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte; „

  Parerea novicelui in ale fotbalului : se intareste ideea ca exista un singur campionat segmentat in faze ( „locul ocupat de fiecare în faza în care a participat”) ; nu exista niciun indiciu cum ca meciurile directe sunt numai cele dintr-o anumita faza a campionatului , sintagma „toate meciurile jucate in campionat” = toate fazele

  „Articolul 29 – Sistemul competiţional
  2. Începând cu sezonul competițional 2015/2016 Campionatul Național „Liga I„ se va disputa între 14 echipe în sistem play off / play out după cum urmează:
  a) Sezonul regular (faza I) – fiecare echipă va disputa câte un joc în sistem tur-retur cu celelalte echipe. La finalul sezonului regular se califică în faza play off primele 6 echipe clasate iar următoarele 8 echipe vor participa în faza play out;
  b) Play-off (faza II): participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 1 – 6. Fiecare echipă calificată în play-off va disputa jocuri tur-retur cu toate celelalte echipe calificate în playoff.

  În situația în care la finalul play-off-ului sau play-out-ului două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform art. 27.

  Celelalte reguli ale competiției sunt stabilite prin Regulamentul Campionatului Național ”Liga I”propus de LPF și aprobat de FRF (a se vedea art. 8, lit. d)

  Din nou , apare formularea de Campionat National ( nu campionate ) impartit in faze , departajarea e strict cf. art. 27

  Eu sunt subiectiv , dar un neutru detasat de fotbal si de partile combatante nu a vazut niciun criteriu prin care Viitorul sa aiba statutul de campioana pe ceea ce scrie in ROAF

  1. vasglo

   @ quark

   Este evident ca intr-un sezon competitional ESTE UN SINGUR CAMPIONAT, se desemneaza o singura castigatoare, chiar daca pentru interesul public, bani si media, se desfasoara in doua etape. Cum faci departajarea intre echipele care se afla la egalitate de puncte la sfarsitul campionatului? ROAF-ul ne spune la Art. 27: „…..Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:
   a) numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte; „……….Restul e „zbatere si rautacisme”!..-:)

 9. xray Autor articol

  Apropo de ținut cont numai de rezultatele din Play off.

  În acest caz, dacă se ia numai meciurile din Play off-ul, cele 10 etape, Steaua are cu 2 puncte mai multe decât Viitorul! :)))

  PS
  Da, s-a tot scris. Steaua a pierdut puncte aiurea pe mâna ei, dar…
  Dacă uit ușa deschisă și vin hoții și mă fură, moral sunt vinovat și eu, însă asta nu mă poate împiedica sa merg la Poliție și să reclam furtul. 🙂

 10. quark

  si o interpretare proprie legata de ROAF Art. 29 pct 2.
  „Începând cu sezonul competițional 2015/2016 Campionatul Național „Liga I„ se va disputa între 14 echipe în sistem play off / play out după cum urmează …”

  Ciat din Justin Stefan : „Domnule Vochin, as fi vrut sa pastrez asta pentru zilele urmatoare, dar imi este teama ca veti gasi din nou scuze. Asa ca va informez astazi ca prin Comitetul Executiv din 28 iunie 2014 a fost omologat clasamentul Ligii a 3-a, seria a 3-a, sezonul 2013/14, prin departajarea clubului FC BALOTESTI de CS INTER CLINCENI tinand cont de criteriul rezultatelor inregistrate in play-off, fara a se lua in considerare rezultatele din sezonul regular, situatie in care ar fi fost avantajat clubul din Clinceni. Asadar, FC Balotesti a castigat seria, iar departajarea s-a facut tindu-se cont doar de meciurile din play-off. Mai jos gasiti toate pozele relevante”

  Dle Justin Stefan , in ROAF vedem cu totii altceva , sintagma „Începând cu sezonul competițional 2015/2016 … „ ne invata :
  1 – ca inceputul sezonului 2015-2016 este punctul de plecare , nu intereseaza pe nimeni spete din 2013-2014 , ROAF editia 2016 este legea suprema in materie de regulament ;
  2 – noi discutam strict de Liga I (Campionatul Național „Liga I” ) , ce treaba avem noi cu liga a 3-a. Liga I care are punctul zero INCEPAND CU SEZONUL 2015-2016

 11. blaugrana86

  AH nu stiu dc dar simt nevoia sa te contrazic referitor la antrenorul Dica. Nu stiu daca va rupe gura targului dar are o sansa si poate va face o treaba buna. Aceeasi sansa care au avuto si antrenori ca Hagi, Laca, Stan, Oli sau Reghe. Uite ca dintre acestia doar Olaroiu si Rege au demonstrat ca sunt capabili, bine, asta doar in primul mandat

  1. alexandru-h

   @blaugrana86

   Nu stiu de ce-mi pui lista aia – Dica e cel mai putin experimentat antrenor pe care l-am avut in mandatul lui Becali (evident, cu exceptia non-antrenorului Radoi). Hagi avea istoria turceasca, plus Poli Timisoara, Lacatus si Stan antrenasera la o mie de echipe, Oli era vicecampion al Romaniei iar Reghe avusese returul fabulos de la Chiajna.

   Ideea e ca daca ni se pare aducerea lui Dica o idee buna, ar insemna ca orice antrenor de Liga III e bun pentru Steaua. Ai un sezon bun in liga sateasca – poti sa joci in cupele europene. Nu a ars atat de multe etape precum Radoi dar in niciun caz nu mi se pare optim sa sari de la SCM Pitesti la Steaua fara o tranzitie la o echipa de fundul clasamentului. Mai rau – e alegerea lui Cartonel Stoica, exact genul de treaba la care banuiesc ca au functionat mai ales frustrarile managerului si mai putin interesele sportive ale clubului.

   1. sikander

    Cartonul stie ca daca vine un antrenor experimentat si serios, el nu mai are loc in barca.

    Pe de alta parte ii convine si lui jiji. In caz de esec o sa spuna ca el l-ar fi adus pe maimutoi, dar a tinut cont de suporteri 🙂

  2. vitto

   problema cea mare este ca la nivel de romania, nu prea sunt antrenori „convenabili” ptr banca stelei, in sensul ca cei mai buni sunt oarecum indezirabili: sumudica, rednic, tiganu’ mic ….. atrenorii „stelisti” sunt cam subtiri … foarte subtiri!

 12. blaugrana86

  Parerea mea este ca daca va reusi sa se impuna in vestiar si fiecare sa isi cunoasca „gradele” poate sa faca o surpriza placuta. Nu cred ca este absolut necesar sa treci pe la chiajna sau uta inainte de a veni ca antrenor la Steaua. Daca are talent, stiinta si inclinatie spre antrenorat cred ca poate face treaba buna, mai ales cu un lot puternic si cu un campionat asa de slab cum este cel romanesc. Normal ca nici un antrenor din lume nu ar fi avut vtro sansa fara experienta daca il puneai direct in primera division sau il calcio, dar la noi e alta mancare de peste

 13. alexutz2007

  A prins glas si Gardos:))).
  Cica echipa actuala are din ce in ce mai putin in comun cu Steaua la care a jucat el.
  Musca Mana care l-a hranit.
  Pe zi ce trece imi dau seama ca de fapt eu personal nu l-am inteles pe Becali. Dar cand aud astfel de declaratii din partea unora care fara Steaua, erau anonimi si care au ajuns sa castige bani datorita Stelei, atunci e clar cam ce viperi sunt unii.

  1. sikander

   Si Steaua in care a jucat el seamana din ce in ce mai putin cu cea a lui dica si radoi, care a semanat din ce in ce mai putin cu cea de la titlul 21, care…

   E normal in plm, ca nu mai e niciun jucator de atunci. Nita poate 🙂 Doh!

 14. del-ricanio-7

  Doar o parere dar… Mirel Radoi si Hagi (aka ,,regele cu caprele”) sunt de (insert random number here) x ori mai stelisti decat orice user de pe acest site. Si chiar mai stelisti decat Dica.
  Fanii Stelei… pardon, fanii FCSBului au ajuns sa-i ironizeze pe Radoi si Hagi (pe langa Lacatus si Tudorel Stoica). Foarte tare, ce sa zic. Am citit pe net ca e luat la rost acum si Gardos. Dar hei, glorie ciobanului, no ?

 15. alexandru-h

  @del-ricanio-7

  A fi legenda stelista nu inseamna si ca esti stelist. Cei mai multi din acestia au ajuns din intamplare la Steaua, au ramas aici cat au fost platiti si au plecat la mai bine dupa aia. Foarte putini jucatori au inceput ca fani ai Stelei – Dumitrescu si Petrescu, Popa si Ogararu. Ottonel al dumitale era mare dinamovist dar deh, a avut ghinion ca l-a luat Steaua – daca se miscau dinamovistii mai repede in anii 70, acum se bucura cot la cot cu Danciulescu si Contra.

  Evident, asta nu e o crima. A fi stelist nu te face vreun soi de zeu al universului, ca nu e pasiunea pentru o echipa vreo calitate intrinseca. Poti purta pana si o insigna de „cel mai mare stelist in viata” daca asta vrei – ca nu exista politie capabila sa te opreasca. Crima e sa fii atat de prost incat sa-l urmezi pe Talpan precum un bolnav de Alzheimer care a uitat ultimii 10 ani din viata.

  1. del-ricanio-7

   ,,A fi legenda stelista nu inseamna si ca esti stelist”
   True. Cred ca am spus si eu asta cand il criticam pe Stoichita pe fostul suportersteaua.net si amicul tau redondo ma contrazicea. Rezultatele nu te fac automat legenda. Daca maine se transfera Ronaldo la Milan si marcheaza cate 100 de goluri pe an, dar dedica fiecare gol lui Inter (de fapt, de ce pana mea ma leg de un exemplu ipotetic, fix asta facea Balotelli la Inter) sau ironizeaza suporterii lui Milan, asta inseamna ca e o legenda pt Milan ? As zice ca nu.
   Ottonel, te referi la Radoi ? Din cate stiu el era fan Craiova (ma intereseaza ce e acum).
   In fine, nu era vb de asta… n-am afirmat ca trebuie sa fii stelist de mic sau mai stiu eu ce. Alta era ideea si sincer nu mai am chef sa dezbat un subiect pt a suta oara.

   Aaa, si daca tot ai amintit de Danciulescu… am mai vb despre asta, Dica prin 2008-2009 se autoinvita la Dinamo. Iar acum declara ca si-a ,,rupt picioarele pt Steaua”.

   O legenda stelista cred ca presupune si performanta si atasament fata de club. In general, jucatorii sunt cu primul element iar fanii cu al doilea. Legendele, gloriile, spune-le cum vrei, ele sunt cu ambele. Tocmai de asta nu sunt de acord cu afirmatia ,,Steaua suntem noi (=suporterii)”. Nu nene, Steaua inseamna Lacatus, Hagi samd si abia apoi fanii.

   1. vitto

    omu’….hagi, lacatus, t.stoica…. sunt legendele din cartea cu poze, asa numitele ‘legende incremenite”, sau „oamenii statuie”! ei acolo trebuie sa ramana, in carti si pe piedestal, daca vor sa-si respecte statutul de „legende”!
    Noi, fanii, suntem „legendele vii”, oamenii din realitate, cei care ducem povestea mai departe …. cei care traim pentru steaua de acum si dintotdeauna!

 16. alexutz2007

  Del ricanio am o mare veste proasta pt tine. CS U a pierdut palmaresul in favoarea lui Mititelu. Deci sunt toate sansele ca si CSA sa pateasca la fel. Sa vedem atunci pe cine mai sustii si cat de cocos te vei da tu:)).

 17. del-ricanio-7

  Nu ma intereseaza Craiova. Nici FCU si nici CSU. Si nici FCSB. Ma intereseaza doar Steaua. Adica echipa care are numele si palmaresul (indiferent daca e la cioban sau la armata). Momentan echipa ciobanului n-are numele iar palmaresul e incert. De emblema, cartierul Ghencea samd nici nu se pune problema. Deci despre ce vorbim ?!

  Apropo, repet… si sa crezi ca CSA greseste, ca ciobanul are dreptate samd. NU E NORMAL sa spui ca FCSB e Steaua. Cum naibii il determinati voi pe cioban sa se lupte ca sa recastige numele, culorile, palmaresul samd cand voi va complaceti in situatia asta ? Cand voi ii alimentati iluzia ca suporterii vin pt el ? Ca numele, emblema samd nu conteaza. Ca doar ideea asta circula, cel putin la nivel virtual… ,,nu conteaza emblema, nu conteaza numele, nu conteaza trofeele, nu conteaza nu stiu ce”. Pai si atunci ce conteaza ? Cei care injura CSA-ul se tot leaga de faptul ca fara Becali, echipa ar ajunge in situatia Rapidului (nu sunt de acord nici cu asta). De parca asta era subiectul… de parca s-ar discuta de management, de parca nu ar fi o problema de identitate. Mere si pere…

  Judecatorii sunt nepriceputi/dinamovisti (bai dar toti), Lacatus e tradator, Tudorel Stoica e frustrat, Gardos uita de unde a plecat, e de kkt si Radoi. Numai ciobanul are dreptate. Hai nu zau… nici macar nu se ciripeste de cum a refuzat becali sa raspunda daca a preluat clubul cu bani negri. Nope, ne axam pe ,,caprele regelui”.

  1. vitto

   du-te in parc! esti plictisitor …. asta este un pacat greu si tu abuzezi de rabdarea noastra ironica ….. nu ne intereseaza ce crezi si ce probleme ai …. nu-ti place fotbalul, nu te regasesti in Steaua de azi ….. iti spunem „La Revedere”!
   din pacate obsrv ca tu nu vrei sa pleci ….. te simti obligat sa ne treci strada cu forta?!

 18. del-ricanio-7

  Si nu xray, nu ma refer la tine. Poate ai zis si tu de cioban. Nu stiu si nu-mi pasa. Ma refer la multime. E suficient sa accesezi un site, sa vezi ce argumente au cei cu ,,FCSB e Steaua” […]. Putini sunt cei care vin cu argumente cat de cat ok, gen Alexandru. Majoritatea sunt […] fani de rezultat. […].

  Si nu, nu fac nici apologia celor care sunt trup si suflet cu armata, indiferent de conditii (mi se par mai putin decat fanaticii gigisti) si care eventual il manjesc pe Duckadam.

  1. vitto

   ba da esti si mare fraier …. de ce trebuie sa-ti dea cineva argumente ca fcsb este / nu este steaua?! asta simte fiecare, nu se explica dragostea si atasamentul de grup, de culori, de Echipa din Vis, nu poti uita ce ai cantat, cum te-ai bucurat, cum ai plans si cum ai pornit mereu si mereu pe „drumul stelar”?!

   Steaua suntem Noi toti, cu Vii si cu Morti, Steaua nu se poate uita, Steaua este Suflet din Sufletul Nostru …. si gata!

 19. del-ricanio-7

  In viata nu se rezuma totul la bani. Iar in fotbal nu se rezuma totul la trofee. Poate n-ar strica o expeditie a Stelei prin ligile inferioare (desi nu mi se pare corect ca Steaua sa fie cea pedepsita cand vinovatul e de fapt ciobanul). ,,Haha, Steaua voastra o sa joace in ligile inferioare”. SI CE ?! Are cineva impresia ca toata Grecia e fan Olympiakos ? Conteaza unde joaca sau conteaza ca joaca ? Suntem suporteri doar cand cand echipa castiga ? O sa urmeze echipa asta in orice liga, chit ca ramane 50 de ani in C. Dar sa fie STEAUA, nu FCSB, sa aiba palmaresul, sa fie recunoscuta de toti, sa aiba culorile samd.

  1. Gosu

   @del ricanio, amice acum te-au trimis pe tine ?
   S-a terminat tura ? Da , stii bine la cine si la ce ma refer.
   Hai sa nu mai aberam cu treaba asta cu rezultatele si alte prostii. Sa-ti intre bine in cap o chestie. Stelistii sunt suporteri de rezultat ca sa ti-o spun tie in limbajul tau. Orice suporter al unei echipe mari e suporter de rezultat, in toata lumea asta larga. S-au dus vremurile cu ideologii , partizanat. s.a.m.d.
   Steaua a devenit iubita datorita rezultatelor, nu datorita povestilor despre mancat fasole cu pietre in Armata.
   Echipa asta a fost creata pentru performanta si pentru rezultate. Ia vezi la cat timp de la infiintare s-a impus CCA in elita fotbalului romanesc ?
   Am mai vorbit de treaba cu palmares si alte nebunii. Pai amice, nu stiu cum sa-ti povestesc dar faptul de a nu fi jucat decat in Liga 1 tine tot de palmares si de blazonul echipei. Nu exista stelist care sa stie ce inseamna parloagele de Liga a 3-a . Pricepi ?
   Vrei d-astea ? Du-te tata la rapiduletu’ ! Mai bine o bara frumoasa , decat un gol urat, nu ?
   Ia vezi, cate sezoane de liga a 4-a are Real Madrid ? Dar Barcelona ? Dar Inter ?
   Reveniti ma cu picioarele pe pamant ca ati luat-o rau pe carari !
   Cui crezi tu ca ii pasa de cei 5-10 insi care administreaza o pagina de facebook (care de altfel nu e inchisa doar fiindca e ciobanul prea prost) si cel mult 200-300 de invizi care s-ar duce sa aprinda torte in deplasari pe la Avantul Prabusirea ?
   Sper sa nu-mi aduci explicatia aia ca la ultimele meciuri ale FCSB-ului au venit spectatori ca „sa vada adversarele”, precum zicea amicul tau de suferinta.

 20. del-ricanio-7

  Nu m-a trimis nimeni dar pot sa inteleg de ce adevarul doare.

  Si vezi cum imi vb ca eu nu te-am atacat. Nu aberez cu nimic si nici nu ,,trebuie sa-mi intre ceva in cap”. Problema e ca altii neaga realitatea. Daca te simti, imi pare rau, not my problem.

  ,,Orice suporter al unei echipe mari e suporter de rezultat”
  Hai nu zau. Te bazezi pe un studiu ? Ce-ai zice daca simpatia mea pt Benfica provine de la o cariera facuta la fifa ? Ce ai zice daca simpatia mea pt Liverpool provine (mai ales) de la imn ? Sigur, la inceput te atrag (si rezultatele). E normal sa fie asa. Ca sa tii cu o echipa, trebuie mai intai sa fii constient de existenta ei. Si de obicei echipele cu notorietate sunt cele de succes, cele cu performanta. Dar sa fii atras exclusiv de asta… e trist rau.

  Poate ca tu ai devenit stelist pt ca Steaua era echipa la moda. Dar pt mine nu a fost vb doar despre asta (daca stau sa ma gandesc, majoritatea prietenilor si colegilor mei tineau cu Dinamo). M-au atras si culorile, si emblema, si faptul ca la inceput Steaua a jucat in rosu-galben-albastru samd. A fost un cumul de factori, n-a fost vb doar de rezultate. Copil fiind, te atasezi (si) de banalitati. Si daca stau sa ma gandesc, nu te atrag rezultatele in sine, ci jucatorii. Iti placea cum marca x-ulescu, ce pase dadea y, ce daruire in teren avea z samd.

  ,,Echipa asta a fost creata pentru performanta si pentru rezultate. Ia vezi la cat timp de la infiintare s-a impus CCA in elita fotbalului romanesc ?”
  Primul enunt, sunt de acord, are un anumit impact (m-a atras si asta. Inca de la inceput Steaua a fost gandita ca o echipa mare, ca o mini-nationala, daca vrei). Nu vad relevanta in cea de a doua afirmatie a ta.

  Legat de nebunia, ca sa ma exprim in limbajul tau ;), cu prezenta exclusiva in liga 1… ok, pot sa-i vad farmecul, dar sa te legi doar de asta, sa crezi ca acest club se reduce doar la atat. Trist din nou, ce pot sa spun.

  ,,Mai bine o bara frumoasa , decat un gol urat, nu ?”
  Ce spun eu si ce intelegi tu :)) eu spun sa fim suporteri si la bine si la rau si tu automat faci asocierea cu Rapidul :)) Sigur eu sunt cel care trebuie sa mearga in Giulesti ?:))

  Si da, sunt constient ca Steaua in liga a 4-a probabil n-o sa umple stadioanele. E trist dar probabil asa va fi. Dar spre deosebire de altii (poate faci si tu parte dintre ei, don’t know, don’t care), eu nu sunt stelist doar fiindca asa imi dicteaza trendul.

  Real, Barca, Inter ? Ok. Dar Juve, Milan ? Manchester ? Stii ca Real a fost favorita sistemului, nu ? Stii cum a batut-o Real pe Barca cu 11-1, nu ? Ce sa zic, eu nu asta imi doresc la Steaua. Scopul nu scuza mijloacele. Iar Steaua nu e Dinamo.

 21. Gosu

  Da ! Discutiile despre palmares sunt o basina in vant. Nu vom ajunge la un consens si n-are sens sa mai dezbatem subiectul. CIne are dreptate o sa spuna anumite institutii oricat si indiferent cat ne-am rupe noi in figuri pe internet.

  Referitor la pasiunea ta pentru Benfica si Liverpool, felicitari ai numit 2 din cele mai mari cluburi de fotbal din lume ALL-TIME. Si eu sunt fanul ambelor. Si ca sa te intreb de cariera de la FIFA, de ce Benfica iar nu Boavista ? sau Preston North-End ?
  Iti raspunzi tu singur la intrebarea asta. Iar cu , „You’ll never walk alone !” a aparut pe stadion in momentul in care au venit si primele rezultate in mandatul lui nea Shankly („anonimul” de are si statuie pe la Anfield). Daca vrei asa o asemanare , ca un fel de „Sunt fericit !”. Nu ca ar fi cazul sa comparam vreodata cultura fotbalului din Anglia cu ce e prin alte parti ale lumii.

  Hai sa-ti mai recapitulez cum sta treaba. Cand o echipa atrage, atrage datorita rezultatelor si a spectacolului , jocului. Dupa ce-si formeaza o baza de fani, astia ramani loiali, dar ce te faci ca generatiile se mai si improspateaza. Cand dispar rezultatele si echipa cade in anonimat , incep sa apara din ce in ce mai putini fani. A nu se confunda cu situatii in care intervine determinismul social, gen patriotism local sau regional, ideologii politice, s.a.m.d.
  Motivul pentru care alde Ottonel si Laca erau dinamovisti ca si copii e foarte simplu. Cam toti copiii alegeau dinamo, fiindca aia era echipa la moda si fiindca toti oamenii se raporteaza la ceea ce vad si ceea ce traiesc, nu la amintirile altora.
  Majoritatea covarsitoare (cu mine inclusiv), faceti parte din categoria suporterilor care au prins Steaua in CEA MAI BUNA PERIOADA DIN ISTORIE (’80-’90) si exact momentul in care s-a inclinat balanta in defavoarea dinamovistilor. Momentul in care la Steaua vedeai cel mai frumos joc, cei mai buni si daruiti jucatori , care marcau cele mai frumoase goluri si dadeau cele mai frumoase pase.
  Nu-mi veni cu povesti de genul te-ai facut stelist pentru Raducanu, Voinea sau Voinescu pe care nu i-ai vazut jucand ori pentru echipamentele tricolore ale ASA Bucuresti.
  Si in aceeasi masura, ar trebui sa fii constient ca majoritatea covarsitoare a copiilor de dupa 2000 sunt stelisti datorita lui Dica, Radoi si mai nou, Chipciu sau Pintilii. Intreaba-te tu cati suporteri noi atrage rapiduletu (oricare din cele care naiba sunt) in zilele noastre.

  Si da, cum spuneam o echipa mare nu are ce sa caute in Liga a 4-a. Ai dat niste exemple de doi lei. Nu doar ca niciuna din echipele astea n-a coborat vreodata mai jos de al doilea etalon, dar hai sa vedem si cum s-a intamplat : Juventus nu a ajuns pe criterii sportive in Serie B, Milan a petrecut in toata istoria doar doua sezoane pe-acolo la inceputul anilor ’80 , iar United un singur sezon in Division Two dupa WW2.

  Si acum te rog sa-mi spui tu mie cate sezoane au petrecut in Liga a 4-a sau a 3-a: Ajax, Feyenoord, PSV, Anderlecht, Brugges, Standard Liege, Real, Barcelona, Bayerm , Atletico Juventus, Inter, Milan, Roma, Benfica, FC Porto, Sporting, Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray, Celtic si multe allti „granzi” europeni sau nationali.

  Cum spuneam, e cazul sa va treziti la realitate baieti ! Si intr-adevar chiar e pacat ca nu exista aparatul ala de masurat stelismul, mi l-as fi imaginat ca pe un aparat de masurat gradul de indulcire a unei basini sulfuroase. 😀

  1. del-ricanio-7

   Hei, nu eu am (re)inceput cu discutiile despre palmares, ci alexutz2007.

   De ce Benfica si nu Boaviasta ? Pt ca, fiind copil, imi placea vulturul de pe emblema :)) Bine, nu sunt ipocrit, cand mi-am ales echipele de afara am cautat si care este echivalentul Stelei din tara respectiva. Benfica l-a avut pe Eusebio, noi pe Hagi, Benfica si Steaua s-au intalnit in Europa cand Steaua era in varf de forma, rivala Porto (Dinamo) era banuita de blaturi si de faptul ca era sustinuta de federatie samd. Dar ti-am spus, totul a inceput de la emblema.

   Treaba daca nu ma crezi ca m-a atras SI (!) echipamentul tricolor din primii ani. Sigur, ti-am mai spus, nu asta a fost motivul principal. Dar a contat. Asa cum a contat si faptul ca suporterii Stelei nu dadeau dovada de frustrare precum cei de la Dinamo sau Rapid (ma refer la salutatul galeriei la schimbare cu ,,ue Steaua” vs ,,hei-heiul” nostru preluat de la turci).

   E ok liga a 2-a dar nu liga a 4-a ? :)) cum spui tu.

  2. vitto

   EI SUNT TREJI, NUMAI CA TOT TIMPUL VOR SA IMPINGA POLEMICA CATRE ACELEASI SUBIECTE CE PUN IN DISCUTIE LEGITIMITATEA ….. UITA INSA CA FOTBALUL INSEAMNA MULT MAI MULT DECAT VORBE IN NEANT …. FOTBALUL ESTE VIATA SI STEAUA ESTE UN IMN ETERN!

 22. Redondo

  del-ricanio

  daca ai fost pe suportersteaua.net, te rog sa te prezinti.

  Apoi, nu ma intereseaza daca Radoi e sau nu e stelist. E profesionist, ca fan era cu Craiova, asa ca…

  Nici eu daca as conduce acest club nu mi-as pierde timpul cu TAS, nu de alta, dar se creaza impresia falsa ca echipa merita acest titlu. Ori din punctul meu de vedere, nu- merita.

  Insa Radoi mananca rahat cand il indeamna pe Dica sa nu se duca…el de ce s-a dus acum 2 ani? Sa-l ajute pe nasu? Pai cum sa-l ajuti ma tu cand nici bacalaureatul nu-l aveai luat?! Cand aveai 0 experienta ca antrenor…

  Da, pot sa-l critice multi pe Becali, n-am nicio problema cu asta, grav e ca incearca sa-l critice ala care l-a numit nas pt. avantaje… Si inca ce avantaje! Adica, chiar asa baiatu asta ne ia de prosti pe toti?…

  1. del-ricanio-7

   Dante7 de pe onlinesport, Rica25 de pe suportersteaua. Salut ! 😀

   Discutia era alta. Anume ca nu e normal ca unii, care se dau mari stelisti, sa se apuce sa-i ironizeze (sau sa-i injure) pe alde Lacatus, Tudorel Stoica, Radoi sau chiar Gardos. Si nici pe Duckadam, asa cum face cealalta tabara. Toti oamenii astia au reprezentat ceva pt Steaua. Si chiar nu vad sa fi facut ceva atat de grav incat sa stergem cu buretele trecutul lor stelist.

   Si ma irita sa vad cum alde Piturca si Dica se declara mai stelisti cand ei au recunoscut cu gura lor ca s-ar duce la Dinamo. Ori esti profesionist, ori ,,sufletist”. Ambele, cam greu.

   Chiar nu-mi pasa daca Radoi avea sau nu bacalareatul sau un master in drept.

 23. Redondo

  gosu

  Hai sa ne intelegem. Daca el (del-ricanio) spune ca „la inceput Steaua a jucat rosu-galben -albastru” avem o problema. Poate ca la inceputurile lui personale. Si atunci ma tem ca vorbim despre sezonul 2004-2005, cand scria cu galben numele pe tricou. Ca ma-ndoiesc sincer ca se refera la meciul pierdut in Groapa in 2000.

  O echipa mare daca masuram in rezultate, DA, nu are ce cauta decat o oarecare perioada in ligi inferioare. Mai exista insa si alt tip de echipe mari in alte culturi fotbalistice. Legatura cu politica este desigur prezenta, n-ai cum sa nu iei in seama intr-o discutie atat de larga prezenta regimurilor comuniste in Europa.Dar aici ne bagam n discutii care privesc cultura globala, nu doar fotbalistica si ma tem ca n-avem timp sa scriem carti despre acest subiect. Nu de alta, dar pt. a intelege bine, chiar de o carte ai nevoie sa explici, nu de cateva randuri.

  1. del-ricanio-7

   De fapt ma refeream la echipamentele de la infiintare, gen. Reepeeeet, nu asta a fost motivul principal, am tot repetat ca au fost mai multi factori la mijloc. Dar nicidecum nu a fost vb de performante si atat.

 24. kla2005

  Victoriile talpaniste isi gasesc foarte bine concretul in invrajbirea stelistilor.
  In loc sa faca un front comun impotriva abuzului in justitie asupra Stelei, unii stelisti s-au intors impotriva celorlalti si ii denumesc in scarba si uneori chiar cu ura „fecesebisti”….
  Din pacate, incet, dar sigur, ne indreptam spre ceea ce spuneam la inceputul „scandalului” artificial creat si mediatic promovat de camarila din jurul unui domn Oprea.

  Vedeti voi cum au iesit serpii la soare si au inceput sa muste din Steaua? Daca pana si Lacatus si Radoi (!!!!!) l-au muscat pana la sange pe „finantator” si indirect au dat in club…

  Indiferent de prostiile pe care le debiteaza Jiji…si debiteaza la greu, suporterii trebuiau sa fie alaturi de echipa. Au revenit pe final de campionat si e meritul si meritul lor ca suntem campioni (eu sper ca TASul va rezolva disputa in favoarea noastra).

  Acum, pe Dica nu l-au facut in toate felurile cand era secundul lui Radoi?
  Nu l-a injurat „finantatorul”?
  Eu unul nu imi amintesc ca Dica sa fii zis ceva rau de Steaua!
  Din contra, am vazut in direct emisiunea in care s-a contrat cu Talpa Iute, imediat dupa ce a fost terfelit de Jijinho!
  Nu avea el motive sa-l muste?
  Dar, stiti ceva? Dica a avut mai multa minte decat „legendele” si si-a dat seama ca orice vorba, orice cuvant impotriva lui Jiji ar fi dat apa la moara „detractorilor” care, din nou, ar fi folosit termenul de „fecesebist” in mod peiorativ.
  Desi sunt circumspect cu privire la sansele sale de succes, mai ales cu „tatucul” Jiji implicat direct, eu personal il sustin cu toata puterea mea si numai pentru ca nu a fost „cutra”, nu a fost „sarpe” si nu a „muscat” din Steaua.

  Uitati-va stimati „liberi” cum dinmue e peste tot, uitati-va de cata „reclama” au parte acum: „cea mai tare galerie”, „coregrafii extraordinare”, „cel putin dpdv al suporterilor, dinamue e de nivel european”…Steaua e stearsa de peste tot din toate „istoriile”, „palmaresele”, „statisticile”, etc.

  Sincer, „marca notorie”, STEAUA a fost mitraliata si calcata de bocancii cazoni ai unora care au avut ceva cu „finantatorul” si si-au folosit influenta pentru a sterge complet Steaua din fotbalul de mare performanta!

  Chiar daca CSA ACS REGAL FERDINAND I DE HOHENZOLLERN SIGMARINGEN Steaua BUCURESTI Castelul Peles Balcic va ajunge sa joace fotbal…eu unul nu vad cum si-ar putea asuma cu tupeu ca sunt ei continuatoarea sau detinatoarea palmaresului vreunei echipe, alta decat cea de la care preia in totalitate jucatori si club si anume ACS REGAL…

  Daca nu mergem la TAS, suntem fraieri. Toti, dar absolut toti, au fost impotriva noastra. S-a vazut in arbitraje, echipe aliniate la meciurile direct (apropo, CSU CraiOlguta e bine?), dezbateri tv, articole de presa, etc!

  M-am intins si imi cer scuze…ramane cum am stabilit FCSB e STEAUA, iar Dica sper sa aiba succes!

  1. del-ricanio-7

   ,,Indiferent de prostiile pe care le debiteaza Jiji…si debiteaza la greu, suporterii trebuiau sa fie alaturi de echipa”

   Care echipa ? Ca echipa asta nu are nici emblema, nici numele si pare sa n-aiba nici palmaresul. Daca becali schimba numele clubului in ,,Dinamoviada” si pune moaca lui Boarcea pe emblema, tu sustii in continuare echipa asta ? Chiar nu protestezi, chiar nu iei atitudine, te complaci in situatia respectiva si gata ?

 25. vasglo

  Sub deviza “Totul pentru front, totul pentru victoria…Viitorului!”, propaganda jurnalistica in favoarea Regelui capata accente dramatice in preajma deciziei Comitelului Executiv FRF pentru acordarea titlului de campioana nationala 2016-2017. In Gazeta Sporturilor de azi, Tolontan si Craitoiu se intrec in adevarate “laudation” pentru Hagi si Viitorul. Parca am revenit la vremurile in care, abia retras in tara dupa periplul european ca fotbalist, Hagi era aclamat de multimea in delir cu: “Hagi presedinte..!”. Numai ca, in incercarea lui disperata de ne arata ca este peste Tolo, Craitoiu isi da cu stangul in dreptul si titreaza: “Campiona inventata (in lanul de porumb)”. Deh, gura pacatosului adevar graieste!…-:)

 26. alexutz2007

  Astazi incepe procesul privind prejudiciul. Sper sa se termina cat mai repede ai dupa sa scapam de sudisti,talpanisti,Slab si sa ne vedem de drumurile noastre cum a fost si pana in 2014.

 27. Gosu

  @del ricanio :
  „Treaba daca nu ma crezi ca m-a atras SI (!) echipamentul tricolor din primii ani.”
  De unde stiai tu cum a jucat ASA Bucuresti in primii ani ? Pana la epoca internetului habar nu avea nimeni si foarte putini stiu chestia asta si in ziua de azi. Sa inteleg ca ai prins tu vremurile alea si esti acum octogenar ?

  „Sigur, ti-am mai spus, nu asta a fost motivul principal. Dar a contat. Asa cum a contat si faptul ca suporterii Stelei nu dadeau dovada de frustrare precum cei de la Dinamo sau Rapid”
  Motivul principal au fost jocul si rezultatele. Daca era Steaua in Divizia B sau C nu te faceai tu stelist nici la anu’ si la multi ani ! Iar cu frustrarea, pai cum ar fi putut sa dea dovada fanii de frustrare daca stelistii erau mereu invingatori, iar ceilalti mereu perdanti ?
  Stai linistit ca situatia nu statea la fel in 1980, de exemplu (ignorand rapid). Mai lasati ipocrizia asta !! Iar prin faptul ca ai cautat „echivalentul” Stelei din alte campionate dovedeste clar ce ai cautat si in Romania. Ce am cautat cu totii ! Si nu e nici un fel de rusine, e o realitate , e exact cum ar trebui sa fie si exact cum este peste tot in lume.

  „E ok liga a 2-a dar nu liga a 4-a ? :)) cum spui tu.” – pai chiar e cum spun eu. Vezi tu liga a 2-a este cam peste tot o liga profesionista, liga a 4-a nu. Din liga a 2-a esti la un pas distanta de performanta. Si nu doar atat, dar „granzii” aia din campionatele europene , daca , repet, daca au petrecut sezoane in liga secunda , au fost foarte, foarte , putine la numar !!
  Esti efectiv inconstient ca nu realizezi ce inseamna al patrulea sau al cincilea esalon valoric. Cel putin cinci ani de ANONIMAT TOTAL, lipsa de expunere si lipsa posibilitatii de reimprospatare a generatiilor de fani. Cand esti in liga a 4-a te transformi intr-o echipa de liga a 4-a.

 28. del-ricanio-7

  Gossu

  1. Nu-ti mai raspund la faza cu echipamentul, vad ca te faci ca nu intelegi (ori ma trollezi).
  2. Esti tare, stii mai bine decat mine de ce tin cu echipa x sau y :)) Numerele la loto nu le dai ? Ti-am zis de 100 de ori, nu rezultatele au fost motivul principal. Sigur, a contat, dar nu a fost primul si categoric nici singurul. Ti-am explicat in vreo 3 mesaje ce si cum, tu o tii pe a ta. Sa fii sanatos ! Si apropo, stelistii erau mereu invingatori ? Eu zic sa te uiti mai mult pe statistici. Spui ca esti stelist dar vad ca le incurci…
  3. Dap, echipa moare :)) S-a vazut si la Rangers :))) Pe bune, la inceput aveai o oarecare logica, acum efectiv ma uimesti (si nu in sensul bun). Concluzia e una singura: eu vreau Steaua, indiferent ca joaca in liga campionilor sau in liga a 10-a. Tu probabil o sa-ti schimbi echipa daca fcsbul va retrograda.

 29. Gosu

  @del ricanio :

  1) Nu te trolleaza nimeni, ti-am pus o intrebare foarte pertinenta. Cum stiai tu de culorile in care juca ASA Bucuresti daca n-ai trait pe viu primele sezoane ? Eu unul am aflat foarte tarziu de chestia asta, cu mult dupa ce imi intrase echipa asta in sistem.
  2) Nu stiu mai bine decat tine, dar me descurc mai bine sa explic harabura pe care ai descris-o tu. Din ’85 pana in 2000 (perioada in care te-ai facut stelist), Steaua A DOMINAT AUTORITAR competitiile interne si reprezentarea internationala, fiind si scheletul Nationalei. Si din 2000 pana in prezent , Steaua tot cea mai performanta echipa romaneasca a ramas. Deci , vorbim ca sa ne aflam in treaba ?
  Fa un exercitiu de imaginatie si spune-mi daca mai erai stelist in contextul in care atunci cand te-a apucat microbul echipa era in Divizia C sau B 😉
  3) Eram ferm convins ca aduci in discutie Rangers. Adevarul e ca in Scotia e atat de disputat campionatul incat Celtic si Rangers au impreuna 102 campionate ( un secol si doi anisori) si e dificil al naibii pentru oricare din ele sa-si revina.
  Hai sa vorbim despre Nottingham Forrest, Leeds si de ce nu, de pe la noi, chiar si UTA. Ce trofee au mai castigat in ultima vreme ?
  Cum spuneam afirmatiile tale sunt precum bautura la volan : INCONSTIENTA !

  1. Gosu

   P.S. : Si sa nu uitam , bineinteles ca Rangers a fost una si aceeasi echipa cu cea care a falimentat, avand o medie de 50.000 oameni pe meci, fara sa-si dispute identitatea cu nimeni si fara cel mai important, fara sa fie vreo clona low-budget.

 30. del-ricanio-7

  1. Nu stiu, am auzit la tv, mi-a povestit cineva, am citit pe undeva, nu mai tin minte. Ce m-a atras prima data a fost emblema, numele si culorile. Si poate jucatorii… si peste astea s-au suprapus si alte lucruri. Crezi ca stiam palmaresul cand m-am uitat la primul meci ? Crezi ca am facut un calcul inainte, m-am apucat sa compar nr de trofee de la Steaua si Dinamo ?
  2. Nu e nici o harababura. Devine harababura cand afirmi ca echipa x se numeste y, desi realitatea e alta.
  M-am apucat sa tin cu Steaua dupa 2000, doar am mai vb despre asta… Lupta la titlu se dadea in 3 iar Steaua cam pierdea meciurile cu Dinamo. Si apropo, daca eram asa de ahiat dupa trofee si rezultate, simpatizam cu Chelsea, nu cu Liverpool. Pana mea, imi plac mult mai mult jucatorii care s-au perindat in istoria lui United si totusi Liverpool are ceva magic, deosebit. Tii cu o echipa fiindca asa simti, nu trebuie sa fie neaparat ceva logic.

  Ti-am explicat mai sus cum sta treaba. Ca sa tii cu o echipa trebuie mai intai sa stii ca exista. Iar echipele cu notorietate sunt cele cu performanta. M-am saturat sa tot repet.

  Pe bune, tie ti se pare ca fotbalul din Romania seamana cu cel din Anglia ?(ma refer la lupta la titlu) Fotbalul nostru e precum cel scotian (sa zicem ca lor le lipseste echivalentul Rapidului) sau portughez (Steaua=Benfica; Porto=Dinamo; Rapid=Sporting). Daca nu chiar precum cel german (Steaua=Bayern). Deci lasa ironia ca e fix aceeasi treaba, daca si-a revenit Rangers o poate face si Steaua. Crezi ca daca Barca ajunge ipotetic in liga a 4-a nu o sa promoveze an de an ?

 31. Gosu

  @del ricanio,
  Cel mai probabil ai citit pe net si asta cu siguranta dupa ce ai devenit stelist. Mi-e greu sa cred ca ai stat tu sa-ti imaginezi cum aratau acele echipamente inainte de a fi „ales” Steaua. Mergem mai departe ca nu asta e important.
  Cu siguranta auzisei de Steaua si stiai ca e o echipa mare. Nu conteaza daca ai facut sau nu calculele. Stiai ca e o echipa cu pedigree. Daca lupta se dadea in 3, atunci e vorba de primii ani dupa 2000. Iti reamintesc ca mai luam bataie , dar mai dadeam si cate-un 4-1 acasa , 4-2 in groapa. Ai un titlu in 2001 si ai niste meciuri magice care te-au facut mandru sa esti stelist cu Southampton sau cu Liverpool, spre deosebire de felul rusinos in care ieseau concitadinele din Europa.
  Liverpool are acel ceva magic, tocmai fiindca are traditia de partea ei, tocmai fiindca a fost cea mai importanta echipa britanica si pedigree-ul european nu i-a fost egalat de vreo alta echipa din Albion. Dar cum ai zis si tu sa nu vorbim de fotbelul englez ca e alta mancare de peste.
  Daca o echipa are nevoie de performante ca sa fie notorie , te mai intreb daca auzeai sau te interesa Steaua daca era in Liga a 4-a. Vezi ca esti egoist si te gandesti doar la tine ? Copiii care acum sunt „in cautare de echipa” la ce televiziune o sa urmareasca Steaua talpanului ? Eu nu vad televizari nici macar din liga a 2-a. Iti spun eu ce sa va intampla ,( mergand pe logica si pe dorinta ta ,bineinteles), vor creste generatii de dinamovisti pana isi va reveni Steaua 😉

  Ma indoiesc ca fotbalul nostru e precum cel scotian sau portughez. Cum ar putea sa fie cand ti-am aratat ca in Scotia a fost o LUPTA IN DOI TIMP DE UN SECOL ?! in ultimii 60 de ani duetul Celtic (48 titluri !!) – Rangers (54 titluri !!) a fost spart doar in doua randuri in ’83 si ’85. Vezi ca la noi , de bine de rau, luand in calcul doar rezultatele de dupa Revolutie, mai gasesti Craiova, CFR, Urziceni, Otelul, Astra si acum Viitorul.
  Portugalia are o situatia foarte speciala in care majoritatea populatiei locuieste in doua orase , Lisabona si Porto. Nu prea vad ce asteptari ai aic

 32. Redondo

  Del ricanio

  Hai sa ordonam putin. Comparatia cu Rangers nu este bine aleasa. Acolo sunt doua aspecte fundamentale care nu exista la noi. 1. Orientarea religioasa protestanta – te-ai nascut acolo intr-o astfel de familie, parintii, fratii mai mari, vecinii, toate comunitatea te creste in spiritul acestei echipe. Nu conteaza ca iti plac mai mult culorile lui Celtic, esti crescut sa sustii echipa care te reprezinta, nu cea care castiga mai mult. 2. Cultura britanica e total diferita de cea balcanica si nu numai. Acolo poti sa stai si 10 ani in liga a patra si tot vei avea 50.000 de oameni platitori la meci, ba mai mult daca le ceri o cheta, mai strangi din cand in cand si mai mult. Ori, la noi doar entuziasmul de moment poate aduce 10.000 -15.000 la inceput in loiga a patra. dar ma tem ca la prima rafala de vand si prima ploicica, romanul va ramane acasa. Steaua domina autoritar anii 90 si totusi tribunele erau mai mereu peste jumatate goale… asta spune multe.

  Nu-mi place nici comparatia cu Benfica, originile sunt total diferite, iar nici Dinamo n-are nimic in comun cu Porto.

  1. vitto

   Steaua noastra nu poate trai decat prin victorii …. asta este natura noastra istorica ….. nu suntem o echipa „elitista”, o echipa a „idealului pur”, ci una profund populara, as spune chiar „taraneasca”, o echipa incarcata de tarana pamantului romanesc! cred ca Steaua a simbolizat si simbolizeaza cel mai bine spiritul acestui taram prea mult uitat de timp si de noroc ….. Steaua a reprezentat si va reprezenta Visul, o Evadare, o Speranta ptr cei multi si fara de speranta! in fapt Steaua este chiar Povestea Credintei!

 33. vitto

  Steaua noastra nu poate trai decat prin victorii …. asta este natura noastra istorica ….. nu suntem o echipa „elitista”, o echipa a „idealului pur”, ci una profund populara, as spune chiar „taraneasca”, o echipa incarcata de tarana pamantului romanesc! cred ca Steaua a simbolizat si simbolizeaza cel mai bine spiritul acestui taram prea mult uitat de timp si de noroc ….. Steaua a reprezentat si va reprezenta Visul, o Evadare, o Speranta ptr cei multi si fara de speranta! in fapt, Steaua este chiar o Poveste despre Credinta!

Lasă un răspuns