Exprimi opinii, deci exiști!

de | iunie 21, 2015

Vă provocăm să rupeți tăcerea cu opinii, gânduri și informații scrise sub forma unor articole fără pretenții literare deosebite. O exprimare liberă, ca într-un comentariu pe forum. Suntem suporteri, nu Uniunea Scriitorilor!

Site-ul fcsteaua.ro este declarat ca un spațiu de socializare și dezbatere deschis tuturor steliștilor. Toate opiniile argumentate sunt valabile, chiar dacă unele nu au o validare majoritară în opinia publică. Lumea roș-albastră este o comunitate liberă, unită prin Steaua într-o diversitate de opinii. Exact cum trebuie să fie într-o civilizație democratică. Fără discriminare, cenzură sau delict de opinie!

De la ultrași, la „cetățeni”, de la doctori docenți, la semi-analfabeți, de la bogați, la săraci, de la bătrani, la copii, toți sunt egali în fața Stelei și toți au dreptul la opinie și libertatea de exprimare! Nu contează dacă sunt opinii „pro” sau „contra” față de conducerea Stelei(SC FCSB SA sau CSA), dacă vizează anumite persoane din leadershipul sau managementul Stelei.

Condiția de publicare: să fie scris într-un limbaj civilizat, să se încadreze în regulile elementare ale limbii romane și nu promovează antistelismul.

Libertatea de exprimare
„Hate Speech” is Not the same as „Free Speech”!
„Free Speech” is a Civil Right!
„Freedom of Speech” is Not a licence to Abuse. It is a Responsibility!

Libertatea de exprimare este un drept civil universal, dar și o obligație de a ți-l asuma în mod responsabil. Steaua este mai presus de orgoliul și opiniile oricui. De exemplu, a promova dorința de decădere a echipei Steaua, indiferent de motivele invocate, nu cadrează cu spiritul și titulatura de stelist. Extrapolând, e ca și cum cineva ar dori ca România să se ducă de rapă pentru că, să zicem, nu-i place de președinte/prim ministru/… și apoi are pretenția să fie apreciat drept român și patriot. Legal și deontologic, nici un post de radio, TV sau presa scrisă nu-i va oferi spatiu de debitare publică a libertații lui de expresie cu antiromânism.

Un exemplu negativ este Becali. În libertatea lui de exprimare asumată iresponsabil, a afectat imaginea Stelei prin declarații și acțiuni publice, care nu au cadrat cu spiritul stelist. De asta a fost, și este, contestat de mulți suporteri, pe bună dreptate.

Nu serveste imaginii și cauzei stelismului să ne „becalizam” și noi libertatea de exprimare lovind, după modelul Becali, în glorii, echipă sau suporteri.

Steaua este cel mai mare club din România. Trebuie și suporterii să arate că sunt o voce cu opinii articulate pe masura pretențiilor de „Semper superiores”. În primul rând trebuie să demonstreze opiniei publice că indiferent de polemicile dintre fracțiuni, pot socializa civilizat în jurul iubirii comune: STEAUA!

Câteva sugestii de subiecte pentru articole:
– Evenimente cotidiene din viața Stelei(SC FCSB SA sau CSA), a echipei și a suporterilor.
– Opinii despre FRF, LPF, Liga 1, Steaua, conducere, echipă, jucatori, joc etc.
– Documentare, statistici, analize și sinteze fotbalistice.
– Opinii sau soluții ca Steaua să rămană ancorata în viziunea „Semper superiores” și steliștii uniți „Trup și suflet pentru culori”.
– Aniversări și evocari din trecutul Stelei.
– Portrete de jucători sau foste glorii steliste.
– Orice temă pe care o considerați interesantă și are legatură cu profilul site-ului.

Pe Forum s-a înființat și Poșta Redacției (click)

Vă așteptăm!

Cine nu scrie, nu comenteaza, nu comunică … rămâne un cititor anonim fără „voce”. Parafranzând un concept filozofic al lui René Descartes („Cogito ergo sum”) putem spune: Exprimi opinii, deci exiști!

Notă: Prin „Steaua” ne-am referit la „CSA Steaua București” și clubul de fotbal „FC Steaua București”.  „Steaua” înseamnă și toate disciplinele sportive de la CSA, nu doar fotbal.

XRay-Redacția fcsteaua.ro

Lasă un răspuns