Euro 2016 (2): România – Elveția 1-1. Un egal fără glorie

de | iunie 15, 2016

România a terminat la egalitate cu Elveţia, scor 1-1, şi a obţinut primul punct la EURO 2016, după un meci în urma căruia rămâne impresia că se putea obţine mai mult. Poate cu o altă formulă de echipă, din care au lipsit „magicienii” Sâmnmărten, Stanciu și chiar „pitbullul” Alibec. Elvețienii au avut posesia, dar tricolorii au ratat câteva mari ocazii (și o bară) în prima repriză la 1-0, când puteau intra la cabine cu 2 sau 3-0. Poate altfel era filmul partidei. Poate!

Statistică România – Elveția

Echipele de start:

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Prepeliță, Pintilii – Torje, Stancu, Chipciu – Keșeru
Rezerve: Pantilimon, Lung jr., Mățel, Moți, Hoban, Albiec, Stanciu, Andone, Găman, Filip, Sânmărtean, Ad. Popa
Antrenor: Anghel Iordănescu

Elveția: Sommer – Lichsteiner, Schar, Djouru, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovici
Rezerve: Hitz, Burki, Moubendje, Elvedi, von Bergen, Lang, Embolo, Frei, Zakaria, Fernandes, Tarashaj, Derdiyok
Antrenor: Vladimir Petkovici

Romania a incheiat la egalitate cu Elvetia, scor 1-1, dupa ce a condus la pauza in urma golului marcat de Bogdan Stancu din lovitura de la 11 metri. Mehmedi a inscris golul egalizator in partea secunda cu un sut bombă din interiorul careului dupa un corner si o eroare de marcaj. Romania a avut o bara in prima parte prin Sapunaru si alte cateva ocazii de a se desprinde cand tabela arata 1-0.

Cu patru modificari in formula de start fata de meciul cu Franta, echipa Romaniei a cedat deliberat centrul terenului in fata Elvetiei si a jucat cu apararea avansata punand presiune pe atacul elvetian cu un joc la offside extrem de riscant.

Fara Stanciu si Andone, dar cu Keseru in atac, Romania a jucat apatic, lent si cu multe greseli. Lipsa atacului s-a tradus in presiune din partea Elvetiei. Romania a cazut fizic dupa prima repriza si a comis o multime de greseli de pase in aparare si la mijlocul terenului. De altfel, golul Elvetiei a venit dupa o degajare neglijenta in corner a lui Grigore, in urma careia ceasornicarii au deschis scorul.

Prima ocazie la poarta noastra a aparut in minutul 7 cand Seferovic a reluat periculos cu capul si l-a obligat pe Tatarusanu la o interventie salvatoare. Doua minute mai tarziu Chipciu a centrat si Keseru a trimis slab cu capul spre poarta aparata de Sommer.

Lovitura de la 11 metri pentru Romania in minutul 18 obtinuta de Chipciu in duel cu Liechsteiner. Tinere evidenta de tricou din partea capitanului elvetian si rusul Karashev nu a stat pe ganduri. Stancu si-a asumat executia si l-a invins pe Sommer cu un sut in dreapta si a devenit primul jucator dupa spaniolul Mendieta in 2000 care inscrie doua penalty-uri la un turneu final.

La doua minute dupa golul nostru Tatarusanu ne-a scos inca o data la reluarea lui Schar. Mingea se ducea sub bara. Romania a raspuns printr-o contra in minutul 26, Chipciu sutand pe langa poarta din interiorul careului. Avea si varianta unei pase in lateral pentru Stancu, insa a preferat executia directa.

Mare ocazie pentru Romania in minutul 28 dupa o lovitura libera executata din flancul stang. Balonul a ajuns cu sansa la Sapunaru si acesta a reluat in bara din 8-9 metri. Pana la pauza Romania a echilibrat raportul cornerelor cu doua lovituri la rand, dupa ce elvetienii ne presasera cu cinci faze fixe de-a lungul celor 45 de minute.

Pintilii n-a mai putut continua si a fost schimbat la pauza cu Hoban, jucator care a avut o buna ocazie la chiar prima atingere de balon. O noua mare ocazie pentru Romania in minutul 53 la pasa lui Torje in sase metri pentru Keseru. A aparut salvator Djourou si a respins in corner. Totuși, ieșirea lui Pintilii s-a resimțit în mijlocul naționalei, mai ales că Prepeliță a avut o prestație modestă, cu multe mingi pierdute care au pus Elveția pe contraatac. Sub ochii lui Iordănescu, controlul zonei de la mijlocul terenului a fost preluat de albanezii Behrami şi Xhaka. Într-o seară normală, Prepeliţă și Keşeru ar fi fost trimişi la dușuri, dar la cabine a plecat Raţ, accidentat şi el, oferindu-i lui Steliano Filip şansa imensă de a debuta la un turneu final. Poate de aceea nu au mai avut loc la schimbare Stanciu și/sau Sânmărtean și Prepeliță a rămas să inoate prin iarbă. Pintilii și Raț au consumat două schimbări, neprevzute.

Dintr-o faza de la colt Elvetia ne-a dat gol in minutul 57 prin Mehmedi. Lasat liber în careu, jucatorul elvetian de origine albaneza a inscris cu un vole devastator la coltul lung. După gol, peste naționala României s-a instalat o stare vecină cu agonia în care egalul părea obiectivul pentru care a intrat în teren.

Pe final, fortată sa-l schimbe pe Rat la cerere, care nu a mai putut continua din minutul 65, Romania a mizat ofensiv in ultimele minute și pe Andone, dar acesta n-a reusit sa obtina mare lucru până la ultimul fluier. Asta pentru că nu a avut cine să-l pună în valoare. Stanciu și Sânmărtean au rămas pe bancă.

Cred eu că am avut de suferit, a trebuit să luptăm pentru fiecare minge. Ne-am luptat ,am incercat sa dam totul sa castigam, dar nu am reusit. Iarasi am luat un gol imparabil, la singura lor sansa de gol din repriza a doua. Ne-am luptat, dar asta a fost! Trebuie sa ne luptam pentru victorie impotriva Albaniei. Sper sa fim toti apti si sa reusim sa castigam. Sanse de calificare sunt in continuare, dar ne trebuie acea victorie impotriva Albaniei. Se simte oboseala, presiunea, a spus Chiricheș după meci.

România este pe locul 3 în Grupa A, la 3 puncte de Elveția, iar Bogdan Stancu este lider în clasamentul golgheterilor. Cu un punct după primele două partide din grupă, România are nevoie neapărat de victorie în confruntarea cu Albania, de duminică, pentru calificare.

1-2 cu Franţa şi 1-1 cu Albania sunt scorurile care ne fac să visăm la fazele finale ale turneului final Euro 2016. Chiar dacă astăzi tricolorii nu au mai fost la fel de proaspeţi ca în partida de deschidere, în repriza secundă cedând total iniţiativa, rezultatul este unul bun, care ne ajută în perspectiva calificării.

Condiţia este să învingem în ultima partidă Albania, pe hârtie cea mai slabă echipă din grupă. Chiar dacă vor pierde cu Franţa, elevii lui Gianni De Biasi vor fi foarte motivaţi în partida de la Lyon, o eventuală victorie împotriva noastră aducându-le aproape sigur calificarea în optimi de pe locul trei din grupă (specialiştii estimează că sunt 85-87% şanse ca o formaţie care adună trei puncte în grupă să fie una dintre cele mai bune patru formaţii de pe locul trei care merg mai departe).

Victoria în meciul direct este aşadar obligatorie atât pentru noi, cât şi pentru Albania, cu menţiunea că noi avem o şansă destul de bună la locul secund. Cum am pierdut la limită contra Franţei, iar Elveţia a bătut Albania tot la limită, golaverajul va fi cel care va face departajarea între noi şi Elveţia, în condiţiile în care Giroud&Co îşi vor respecta blazonul şi vor învinge adversara noastră de azi. Cum am terminat la egalitate cu Elveţia, următorul criteriu de departajare va fi golaverajul, care în acest moment ne ajută.

De menţionat că există posibilitatea să fim între cele mai bune echipe de pe locul trei şi cu doar două puncte acumulate (un egal cu Albania), însă acest scenariu pare mai degrabă desprins de realitate.

Nota Redacției:

  • Din motive tehnice, mărime fișier, am fost nevoit să splitez „articolul jurnal” dedicat lui Euro 2016. În articolul „Euro 2016(1): Franța – România 2-1! Au „murit” ca bravii în picioare. L’étendard roumain est levé! Chapeau bas! găsiți informații despre Euro 2016, lotul României, Avancronica și Cronica meciului Franța – România. Vom continua cu articole separate pentru fiecare meci.
  • N.B. Fault clar la Tătărușanu! În cazul că nu ați văzut reluarea, avem dovada video indubitabilă că am fost învinși pe nedrept, că tot ne acuza un coleg de forum că invocăm în cronici arbitrajul.

Avancronică România – Elveția

România va juca al doilea meci de la Euro 2016 împotriva Elveţiei, echipă care şi-a trecut deja trei puncte în cont, după succesul în faţa Albaniei (1-0).  Partida România – Elveția se va juca miercuri, 15 iunie, de la 19:00, la Paris, pe stadionul Parc des Princes și va fi transmisă în direct pe ProTV și Dolcesport. Parc des Princes are 47.294 de locuri și a fost inaugurat  în 1972,  iar din 1973  este „casa” campioanei en titre Paris Saint-Germain.

Parc des Princes, Paris. EURO 2016 capacity: 47294. Opened: January 1972


„Primul stadion francez din capitală nu este străin de fotbalul european, după ce a găzduit prima finală a Cupei Europene în 1956 și victoria Franței asupra Spaniei în 1984 Campionatul European. Parc des Princes va găzdui cinci meciuri în Euro 2016” – The Guardian.

  • Vă prezentăm și un clip 360° Video – EP3 : AVANT-MATCH PARC DES PRINCES PARIS vs AS MONACO. Probabil mulți ați văzut imagini panoramice pe care le puteți roti liber cu mouse-ul, exact ca Street view la hărțile Google. Același lucu îl puteți face și acum însă pe imagine filmată (dinamică), excat ca și cum ați manevra voi camera! „You can experience the 360° video on Chrome and Firefox”. Enjoy!

Ionuţ Badea, unul dintre secunzii lui Iordănescu, anunţă că selecţionata condusă de Petkovic ne este superioară.

„Pe hârtie, Eleveția e net superioară atât României cât și Albaniei, judecând după componența lotului, pentru că majoritatea joacă în Bundesliga. Shaqiri e un jucător cu o tehnică peste medie, poate destabiliza apărarea. Are tendință foarte mare de pase periculoase, de dribling, de șut la poartă. Elveţia are o echipă cu o calitate peste medie, dar nu e chiar de nivelul Franţei. Au puncte vulnerabile. Meciul de ieri a fost echilibrat, au fost ocazii mari de ambele părţi. Lucrăm la abordarea tactică şi vom lua decizii în funcţie de concluziile trase. Pentru mine e important cum vom juca, iar rezultatul va veni în consecință”, a spus Badea, într-o conferinţă de presă.

Duminică, 12 iunie, de la ora 13:45, Centrul Media a găzduit conferința de presă a doi componenți ai reprezentativei României: Nicolae Stanciu și Dragoș Grigore.

Nicușor Stanciu, „decarul” României, a vorbit despre meciul cu Franța, 1-2, și despre duelul cu Elveția, despre care spune că este decisiv.

  • Video| Declarația lui Stanciu

Pe scurt, ideile principale în transcript:

„Este trist că am primit gol în ultimele minute. Trebuie să trecem peste și peste și să nu ne afecteze. La începutul meciului cu Franța au fost ceva emoții, dar cred că ne-am descurcat destul de bine. Au fost momente în care puteam gestiona jocul mai bine. A trebuit să alergăm foarte mult, dar știam că se va întâmpla asta. Știam că Franța va avea posesia.

Acum trebuie să ne gândim la meciul următor, cu Elveția, care va fi decisiv. Toată lumea se așteaptă să atacăm și jucăm un fotbal frumos. Vom vedea ce tactică vom aborda. Trebuie să vedem ce ne spune domnul Iordănescu. Noi vrem să câștigăm meciul pentru că este decisiv. Eu cred că vom juca ofensiv.

Atât eu, cât și colegii mei suntem încrezători și credem că putem scoate un rezultat pozitiv cu Elveția. Din echipa lor îmi place Xhaka. Îl știu pe Seferovic, de la reprezentativa U19, unde a jucat și Rodriguez, fundașul stânga. Au fost campini mondiali la un moment dat, la acea categorie de vârstă. Au jucători foarte buni. Au jucători foarte buni, iar eu cred că cei ofensivi sunt mai periculoși și pot face diferența oricând”, a spus Stanciu.

„Cred că în 2008 am suferit o accidentare destul de gravă și nu mă mai gândeam dacă o să mai joc fotbal sau nu. Acum cred că mă gândesc în fiecare zi de când suntem aici unde am ajuns și ce am realizat. E o onoare și o mândrie să pot să fiu aici, să reprezint milioane de români și cu toții ne dorim să îi facem fericiți”, a mai spus mijlocașul Stelei.

„Când s-a intonat imnul, se auzea Deșteaptă-te române pe Stade de France, mi s-a făcut pielea de gaină și mi se parea ireal să trăiesc ceva așa de frumos”, a mărturisit Stanciu.

Stanciu: „Nu mă mai comparați cu Hagi și Mutu, ei sunt unici!”

„Hagi și Mutu au fost unici în istoria naționalei. Nu am cerut eu și nici nu mi-am propus să joc cu numărul 10 la națională. Francezii îl au ca număr 10 pe Gignac și înainte l-a purtat Zidane, iar la ei nu se pune presiune sau nu se face atât tam-tam. Lumea ar trebui să înceteze să mă mai compare pe mine sau pe alt jucător care poartă 10 la națională cu Hagi și Mutu, pentru că deocamdată e greu să ajungem la valoarea lor și să facem ce au făcut ei pentru națională”, a ținut să puncteze Nicolae Stanciu, la conferința de presă de duminică.

„A fost o seară plăcută, în care familia și prietenii au putut să vină alături de noi. A fost relaxant și pentru noi, ne-a luat puțin gândul de la fotbal, având în vedere că stăm de multă vreme în cantonament. A fost plăcut să îi vedem pe cei dragi și să stăm de vorbă cu eiAm primit foarte multe mesaje, de la multă lume. Nu am putut să le răspund tuturor. Cele mai frumoase și plăcute sunt cele de la familie, de la iubită, de la cei apropiați. M-au felicitat și mi-au spus că sunt mândri de mine și de tot ce am realizat, a mai spus decarul naționalei României.

Anghel Iordănescu le-a oferit tricolorilor câteva ore de relaxare înainte de partida cu Elveţia. După înfrangerea cu Franța, s-a organizat un gratar la castelul in care sunt cazati tricolorii la Euro. Au fost invitate soțiile și prietenele jucătorilor, prezente în Franța. În imagine, trei dintre cei patru steliști care au fost printre cei mai buni în meciul cu Franța. Stanciu a luat nota cea mai mare de la cel mai mare zìar de sport L’Equipe.  

Duminică dimineață, jucătorii au avut parte de o vizită la Chateau de Chantilly, castel situat la câţiva kilometri de cantonamentul lor, anunţă frf.ro. Château de Chantilly este un castel istoric construit începând cu anul 1358 în orașul Chantilly, Franța. Cuprinde două clădiri atașate: Petit Château construit în jurul anului 1560 pentru Anne de Montmorency, iar Grand Château, care a fost distrus în timpul Revoluției Franceze și reconstruită în anii 1870. Deținut de Institut de France, castelul găzduiește Muzeul Condé, una dintre cele mai bune galerii de artă din Franța.

  • Le château de Chantilly. Unele aspecte ale castelului Chantilly reconstruite in secolul al XIX-lea de către Ducele de Aumale (1822-1897). Printre bogata colectie de opere de artă includ, printre altele, picturi de Botticelli, Raphael, Clouet, Ingres, Gerome … 

Tricolorii s-au plimbat în grădinile palatului a cărui construcție a durat între 1358 și 1882 și au vizitat încăperile impresionante în stil renascentist. La castel, tricolorii s-au întâlnit și cu câțiva turiști din România, aceștia felicitându-i pe evoluția din meciul de debut al Campionatului European, 1-2 cu Franţa.

  • Vizita tricolorilor la castelul din Chantilly

România vs Elveția

Echipele naţionale de fotbal ale României şi Elveţiei se vor întâlni, miercuri, 15 iunie, la Paris, pe stadionul Parc des Princes, în meciul al doilea pentru cele ambele formaţii la Campionatul European, iar UEFA a decis să-l delege pe centralul Serghei Karasev, din Rusia, pentru a oficia partida. Asistenţi vor fi Nikolai Golubev şi Tikhon Kalugin, iar arbitri adiţionali vor fi Serghei Lapochkin şi Serghei Ivanov.

Serghei Karasev a mai condus o singură dată naţionala României, în preliminarii Campionatului European din 2012, când tricolorii au învins, în deplasare, pe 2 septembrie 2011, naţionala Luxemburgului, scor 2-0. Centralul din Rusia a mai condus însă, cinci partide ale cluburilor din România.

  • Steaua – Chelsea 1-0, pe 7 martie 2013, în optimile Europa League;
  • FC Vaslui – Fenerbahce 1-4, pe 8 august 2012, în turul III preliminar al Champions League;
  • CFR Cluj – Sporting Braga 3-1, pe 20 noiembrie 2012, în grupele Champions League;
  • Swansea City – Petrolul Ploieşti 5-1, pe 22 august 2013, în play-off-ul Europa League;
  • Astra Giurgiu – Lyon 0-1, pe 28 august 2014, în play-off-ul Europa League.

Naționala României a mai jucat de trei ori pe Parc des Princes, de fiecare dată contra Franţei. Tricolorii au învins o singură dată, în urmă cu aproape 50 de ani. Miercuri, România va întâlni Elveția. Palmaresul nu avantajează nicio echipă. În cele 12 dueluri directe, România şi Elveţia şi-au împărţit victoriile, în afară de două meciuri, încheiate la egalitate. Ultima întâlnire a fost amicală. În 2012, Gicu Grozav a marcat singurul gol al victoriei României cu 1-0, de la Lucerna. Miercuri, Anghel Iordănescu vrea să răzbune în meciul cu Elveția „Generaţia de Aur”. La Mondialul american din 1994, Hagi a marcat singurul gol al eşecului cu 1-4. Însă victoria tricolorilor  este necesară în primul rând pentru a spera la ieșirea din grupă. O nouă înfrângere ne „asigură” 99% ticketele spre casă după 3 meciuri. Cum ar spune latinul: veni, vidi, … roiu. Egalul ne-ar mai ține speranțele în priză până la meciul cu Albania.

Vineri, naționala României a lăsat o impresie bună în meciul pierdut cu Franța, scor 1-2, dar e nevoită să joace la victorie cu Elveția pentru a spera la calificare. Cum România a jucat cu un singur vârf atât în preliminarii, în amicale, dar și în meciul cu Franța, e de așteptat ca Iordănescu să opteze tot pentru sistemul 4-2-3-1 și în meciul cu Elveția. În primul meci din grupa A, echipa antrenată de Vladimir Petkovici a învins Albania cu 1-0.

Anghel Iordănescu a pus la punct ultimele mici detalii înainte de al doilea meci al grupei, cu Elveţia. Torje şi Keşeru sunt aşteptaţi să fie titulari miercuri.

„Am revăzut partida cu Franţa de 3 ori. În linii mari, primul „11” e deja conturat. În funcţie de antrenamentul de azi, în această noapte vom lua decizia finală”, a spus Iordănescu în conferinţa de presă.

  • Echipa probabilă a RomânieiTătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Torje, Stanciu, Bogdan Stancu – Keşeru

Elveția dispune de un lot cotat de CIES Football Observatory la 204,8 milioane euro, al 9-lea din 24 ale țărilor participante la Euro și de 4 ori mai bine cotat decât lotul României (51,3 milioane euro). Din punctul asta de vedere România este cenușărea turneului, devansând-o doar pe Ungaria, ultima în acest clasament cu doar 30 milioane de euro.

Deşi a jucat în prima etapă din grupă, 1-0 cu Albania, din minutul 36 în superioritate numerică, Elveţia nu a reuşit o partidă foarte bună. Apărarea echipei lui Petkovic este cam nesigură, cu Schar un adevărat turn de control la fazele fixe, dar cu slabiciuni la baloanele pe jos. Fundaşii laterali Lichsteiner și Rodriguez urcă des și lasă spaţii.

Granit Xhaka pare cel mai important jucător al Elveţiei. Declarat omul meciului cu Albania, fotbalistul cumpărat în această vară de Arsenal este creierul echipei. Organizează excelent jocul, chiar dacă nu apare des la finalizare. Ofensiva şi fazele fixe depind foarte mult de Shaqiri, care are capacitatea să facă diferenţa.

Elvețienii sunt mulțumiți de victoria din primul meci jucat la Euro 2016, 1-0 cu Albania, dar sunt conștienți că partidele cu România și Franța vor fi mult mai dificile. Fabian Schar, marcatorul singurului gol al partidei cu albanezii, a declarat, într-un interviu pentru Sport.ch, că echipa sa trebuie să progreseze în toate zonele terenului, dacă vrea un rezultat pozitiv cu România.

”Un meci de deschidere este în general mai dificil, iar meciul cu Albania a fost, bineînțeles, de două ori special. Dacă reușești un rezultat pozitiv în asemenea circumstanțe, scade și presiunea, e bine pentru moral. S-a simțit o oarecare nervozitate în echipă, era palpabilă. Nu a fost un meci perfect, dar până la urmă victoria e cea mai importantă. Putem să ne îmbunătățim jocul în multe aspecte, în toate compartimentele, cu o singură excepție: în poartă. Pentru mine, Yann este un portar de clasă mondială. A apărat două ocazii uriașe ale albanezilor”, a spus Schar, care este un fundaș atipic, marcând de șase ori în 21 de partide pentru Elveția.

Fundașul lui Hoffeinheim a avertizat asupra faptului că partida cu România nu va fi una ușoară. „Trebuie să ne coordonăm mai bine în apărare, dar și în atac. Puteam să mai marcăm unul sau două goluri. Direcția este una bună, mai ales că am câștigat, dar trebuie să fim conștienți că trebuie să oferim mai mult dacă vrem să obținem ceva în acest turneu”, a declarat Schar.

Potrivit site-ului oficial al UEFA, selecţionerul Petkovic pare în acest moment decis să înceapă partida cu România cu acelaşi prim „11” ca în confruntarea cu Albania, chiar dacă se discuta despre faptul că Embolo (care a intrat excelent în meci) ar putea fi surpriza Elveţiei

  • Echipa probabilă a Elveţiei: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Dzemaili, Xhaka – Shaqiri, Seferovic, Mehmedi
  • Din lot mai fac parte: Burki, Hitz – Derdiyok, Tarashaj, Fernandes, Zakaria, Frei, Embolo, Lang, von Bergen, Elvedi, Moubandje. Antrenor: Vladimir Petkovic
  • Detalii despre lot și jucătorii elvețieni găsiți aici, Squad

Suporterii

După un comportament exemplar la meciul de debut, atunci când toate galeriile plecare din România au susţinut fără conflicte naţionala lui Anghel Iordănescu, ”frăţia” s-a rupt pe parcursul şederii în Franţa. Între membrii Peluzei SUD Steaua şi cei din Peluza Cătălin Hîldan a izbucnit sâmbătă un conflict violent la Paris, cu doar trei zile înainte de al doilea meci pe care România îl va juca, pe Parc des Princes, cu Elveţia. După Budapesta, rivalitatea dintre Dinamo și Steaua și-a consumat un nou episod, sâmbătă, la Paris, acolo unde ultrașii se află pentru a susține naționala României la Campionatul European. Liderul Peluzei Cătălin Hîldan (PCH) a fost atacat de membrii Sud Steaua, după cum scrie pagina de facebook Ultras România. Suporterii dinamoviști nu ar fi rămas datori și, la rândul lor, în număr de 20, au atacat un bar în care se aflau ultrași steliști.

  • „Din pacate Unitatea dintre Dinamo si Steaua a tinut doar pana la meciul cu Franta!
    Astazi Liderul Pch a fost atacat de membrii Sud Steaua! Dupa faza asta 20 de membrii Pch au atacat barul in care se aflau membrii Sud Steaua in care unul dintre lideri a fugit si sa baricadat in bucataria Barului!
    P.S! Video-ul in care Pch ataca barul o sa fie postat dupa Euro, Speram sa fie Unitate Nationala!”, scrie Ultras România

Potrivit relatărilor de la faţa locului, un grup din Peluza SUD Steaua l-a agresat fizic pe Elias Bucurică, liderul PCH, confruntare în urma căreia Bucurică a rămas întins pe asfalt în apropierea stadionului pe care vor juca românii. Răzbunarea dinamoviştilor a venit după câteva ore. Un grup de circa 20 de suporteri dinamovişti a atacat un restaurant în care erau cinci membri ai Peluzei SUD, confruntarea violentă terminându-se fără victime. Versiune confirmată și de replica dată de Peluză Sud pe pagina oficială de facebook SudSteaua.ro

  • „Avand in vedere fanteziile javrelor paduchioase, va informam ca in fata stadionului, marele spital Elias, supranumit regele pieței Obor (cunoscut in lumea potailor sub numele de imparatul) a fost lasat fara coroana. A reusit dupa doua minute de vise profunde, sa se ridice.
    In episodul doi al intalnirilor 20-25 de purecosi au incercat sa mute 5 stalpi din loc dar s-au ales cu o castrare prematura.
    Javrelor terminati cu propaganda mincinoasa ca va umpleti de penibil!”, dă replica SudSteaua.

Fanii ruşi şi cei englezi s-au bătut pe străzile din Marsilia, nemții și ucrainenii s-au bătut la Lille, noi cei din fascinanta Românie ne bătem între noi. Ne cam merităm soarta și poreclele.

 

 

  • „UEFA condamnă incidentele de la Marsilia. Oamenii implicaţi în asemenea acte de violenţă nu îşi au locul în fotbal. UEFA nu poate lua decizii disciplinare pentru incidentele petrecute în afara stadioanelor”, a arătat un comunicat al UEFA. Totuși incidente au fost și pe stadion, pentru care UEFA a amenințat cu excluderea din competiție dacă se vor repeta.

În rest a fost armonie între români. În jur de 15.000 de români au susținut naționala României la meciul de debut la Euro, cel cu Franța (1-2), atmosfera din tribune fiind atunci una lăudată de toată lumea.

Pasiunea noastră, obiectivele noastre / Sfidează terorismul şi legile voastre stupide

Se estimează aceași audiență și pe Parc des Princes în Paris. FRF anunta ca fanii Romaniei vor face o parada istorica de 4 kilometri inaintea meciului cu Elvetia.

Fanii se vor strange de la ora 14:45 in Fan Zone si vor pleca spre Parc de Princes pentru meciul cu Elvetia, anunta FRF.

 


 

XRay

31 de comentarii la „Euro 2016 (2): România – Elveția 1-1. Un egal fără glorie

  1. Pingback: Cıvata

  2. xray Autor articol

    In asteptarea meciului cu Elvetia, Keseru si Popa ne scriu din Franta.
    „Giroud, Payet si Koscielny au venit la vestiar dupa meci si ne-au felicitat. Ne simt de pe vremea cand jucam in Franta. Au zis ca am fost un adversar foarte incomod si le-a fost foarte greu sa castige meciul. Giroud si Koscielny mi-au dat tricourile lor si ne-au urat bafta mie si lui Popica. Asta speram si noi pentru urmatorul meci, sa avem mai multa bafta, pentru ca daca vom avea aceeasi sustinere din partea suporterilor, sigur ne vom califica”

    Keseru, Popa, Payet și Giroud.

    Steliștii vechi și noi.

    Și imnul național cântat de ei pe Stade de France împreună cu 15.000 de români.

  3. alexandru-h

    Hai sa fim onesti, romanii sunt niste „suckers”. Suntem atat de obsedati de imaginea noastra in exterior, de cum ne percep altii ca ne furam singuri sapca.

    Acum doi ani, la Singapore, Halep era calificata din grupe si trebuia doar sa piarda meciul cu Ivanovic in 2 seturi pentru a o scoate pe Serena din competitie. Serena si stafful ei s-au grabit sa dea vreo 2 zile niste limbi Halepoaicei de ziceai ca a devenit noul idol al lui Williams, a noastra s-a fastacit de mandrie si veselie asa ca a pierdut meciul cu Ivanovic… in trei seturi. E inutil sa mai zicem cu cine s-a intalnit in finala si care a fost rezultatul.

    Cam asa si cu bucuria asta romaneasca de dupa meciul cu Franta. Au scris unii de bine de noi, gata, pentru noi asta a fost varful, nu mai avem nevoie de nimic altceva. Sigur ca francezii vor spune ca ar fi fost echitabil si un egal – ca au invins si asa fac invingatorii – permit invinsului sa nu plece umilit de pe stadion. Daca am fi facut egal, ce credeti ca ar fi zis francezii? Pai simplu – „nu meritati egalul, am avut ocazii mai multe, posesie mai mare, avem echipa mai buna”…

    1. xray Autor articol

      @alexandru-h.
      Ai dreptate. Dar numai mandria ne-a mai cam ramas, chiar daca este fara acoperire, de cele mai multe ori.

      Suntem ca ruda saraca venita la oras sa faca un selfie cu varul bogat sa aiba cu ce se lăuda in sat. Dar asta nu e de acum, ci e de secole, chiar la nivel de stat în raport cu marile puteri. Căciuleală la greu, și înainte și acum. De la Decebalus per Scorilo la Klaus Werner Iohannis. Dacă Johanis va face un selfie cu Obama, e sărbătoare națională. Mulți români vor interpreta mândri că SUA ne bagă în seamă și va deschide conducta de dolari să inunde România. Da, de unde. În America Obama face selfie cu toată lumea. 🙂

      Așa cum scriam la „Un luptător cu suflet de artist„, trebuie să ne bucurăm și de lucrurile simple, dacă cele mari și complexe ne sunt accesibile ca lui Neșu mersul. Mihai Neșu a redescoperit bucuria din lucruri simple într-un scaun cu rotile. Noi din neputința de a ne depăși condiția și condițiile cum spuneam mai sus. Săraci am fost, săraci suntem încă.

      Ai văzut cetățenii multor țări, unele mai civilizate decât noi, care aplaudă, cântă… și la înfrângeri. Pentru ei măreția evenimentului și bucuria este dincolo de tabelă. Este ca o aniversare pe care o sărbătorești, chiar dacă nu prea ai cu ce te lăuda ca realizări, ci doar că ai implinit x ani și e ziua ta. Euro 2016 este o sărbătoare fotbalistică pentru toate țările, nu doar pentru noi. România-Franța a fost dòar o secvență din această sărbătoare pe care participanții din teren și tribune nu o vor uita niciodată, mai ales că pentru noi este și foarte rară.

  4. sikander

    islanda a jucat in seara asta cam ca romania cu franta si a reusit sa-l intristeze pa ce-re-mue ala. ma bucur pt ei, mai ales ca si arbitrul de la meciul lor a incercat subtil sa-i incurce.

  5. alexandru-h

    @bodanel

    Noroc ca nu sunt fan Halep 😀 (si inca am pariul ala cu mdionis din 2014 despre cum nu va castiga vreun GS in viata ei). Probabil as fi fost neutru (chit ca nu-mi place defel stilul si comportamentul ei) daca as fi vazut in momentul ala un pic de inteligenta si rautate.

  6. siegfried

    Ăştia din presă spun că Iordănescu îl scoate pe Stanciu din echipă ca să-l introducă pe Chipciu, ceea ce ar fi noaptea minţii. Mă mir că nu-l scoate şi pe Săpunaru ca să-l introducă pe Măţel.

  7. piece-of-mind

    Absolut inexplicabila lasarea pe banca a lui Sanmartean, singurul fotbalist din lot capabil sa lumineze jocul Nationalei…nu am contat in atac, nu avem absolut nici o idee de joc, oricat de mult ne-am stradui…

    1. naiyba

      @piece-of-mind.
      Asa este, avem si noi unul in lot care stie cu balonul si il tinem pe banca, insa s-a vazut clar ca ‘nea Puiu joaca la egal, pacat pt ca Elvetia nu este o echipa de speriat. Ne facem sperante pt meciul cu Albania care a dominat Elvetia in 10 oameni.
      Sper sa ii iasa lui ‘nea Puiu insa cand jucam si noi fotbal?

  8. alexandru-h

    Noroc cu arbitrajele, ca mai primim penaltiuri. Mai incearca bietii comentatori sa sugereze nu stiu ce hotie si conspiratie anti-romaneasca dar mai domol, ca e clar ca s-ar face de ras 😀

    1. siegfried

      @alexandru-h.
      Mai degrabă noroc cu fundaşii lui Juventus (Evra şi Lichtsteiner) care ne-au făcut cadou două penalty-uri absolut aiurea. Chipciu n-avea nicio continuitate la faza respectivă.

  9. xray Autor articol

    Franța-Albania 2-0 în min 90 și 95!!! Franța, doar 2 șuturi pe poartă. Ălea 2 goluri.

    Și cu asta basta! S-a lămurit grupa. Europa, pa!
    Cu un egal, Franța și Elveția merg mai departe împreună. Noi acasă…
    Nu văd cum noi o să batem Albania, la cum au jucat ăștia cu Elveția și Franța, și apoi să sperăm cu 4 puncte să ne calificăm de pe locul 3.
    Asta e! Împortant e să participi. 🙂

      1. xray Autor articol

        @sunchaser.

        Ce fatalist, frate?? Tu ai citit atent??
        Am spus:„Nu văd cum noi o să batem Albania, la cum au jucat ăștia cu Elveția și Franța…”

        Chiar și tu spui la fel: „Daca batem albania, desi va fi greu…” Adică, tot „dacă” și „greu”! 🙂

        Problema nu era de matematică și șanse teoretice, ci fotbalul jucat de azi de noi și cel prestat de albanezi. Cu noi francezii au dat 5 șuturi pe poartă, cu albanezii doar 2 și alea în 90 și 95. Egal putem face, dar nu ajută, iar pentru victorie ne trebuie noroc= din situații clare să dăm gol, nu în bară, nu în portar sau pe lângă.

        În altă ordine de idei, pentru tinerea lui Stanciu, Sânmărtean și Alibec pe bancă, generalul nu a explicat nimic.
        Culmea, în conferință a invocat oboseala, că jucătorii nu pot susține meciuri din 3 în 3 zile, dar a băgat în teren jucători de care tot el spune că au probleme medicale și s-au resimțit în timpul jocului: Pintilii, Raț, Filip și Bogdan Stancu. 🙂 Primii doi fiind chiar schimbați.

        Nea Puiu, Stanciu e obișnuit să joace din 3 în 3 zile, iar Sânmărtean, Alibec și Mățel (poate să joace și pe stânga sau pe dreapta si Săpunaru închizător) erau super odihniți.

        Cu Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț/Mățel – Sânmărtean, Pintilii/Hoban – Popa, Stanciu, Chipciu/Stancu – Keșeru/Alibec, cred că naționala arăta mult mai bine aseară.

        Într-o seară normală, Prepeliţă și Keşeru ar fi fost trimişi urgent la dușuri, dar la cabine a plecat Raţ, accidentat şi el ca Pintilii, oferindu-i lui Steliano Filip şansa imensă de a debuta la un turneu final. Poate de aceea nu au mai avut loc la schimbare Stanciu și Sânmărtean, iar Keșeru și Prepeliță a rămas să inoate prin iarbă. Pintilii și Raț au consumat două schimbări, fiind neprevzute.

  10. sikander

    As fi pus pariu de dinainte de turneu ca aia fac egal in ultimul meci, daca le va conveni.

    Sa ma pus pa ei de comentatori de la prostv care au zis ca ei vor sa vadă joc frumos, chiar daca pierdem!!!

    Ai nostri arătau ca niste pui ametiti azi in galben. La fel si Father Chicken care era inmarmurit pe margine pe la jumătatea rep2.

    Fundasii laterali au fost slabi de tot, la fel si mijlocasii defensivi. Nu stiu ca a fost cu prepelita, iar hoban de când a intrat, a fost la pământ. Daca a ajuns chipciu sa fie cel mai bun jucător de camp… nu contest faptul ca s-a miscat mult mai bine decat in campionat, dar e foarte departe de prestațiile de acum 2-3ani.

    Daca tot a fost schimbat pintilii, mai bine ar fi fost introdus sanmartean in locul lui, sa avem consistenta si posesie pe atac si eventual sa tina de minge spre final.

  11. moromette

    am mai zis…Franta ne bate,egal cu Elvetia si Albania (dar nu mai sunt sigur acum de egalul cu Albania,este posibil sa ne bata si vreau sa ne bata ! ) … asta ca sa nu mai visam calificare de pe locul 3.
    …despre podium :
    1. era imposibil dom’le,ca ie al francejilor ala…2. ie foarte greu cu noi acolo ca ielvetienii joaca la multe cluburi valoroase prin Europa … 3. aici tata,ca i facem,prin valoare si viclenie,pe fraierii de albaneji si ne calificam mai departe si si si … gata ! dar cel putin,am stat mai mult timp prin Franta,decat alti fraieri care au plecat mai devreme acasa ! …ca prea ati facut si voi glume cu autocaru’ sa il lase pe avarii !!!

  12. moromette

    nu ma mira sa il schimbe si pe Tatarusanu cu un fundas ceva…nu m-ar mira ca pe viitor frf-ul sa propuna la uefa ca si locul 4 sa se califice mai departe la viitoarele campionate !
    P.S. sa vezi strategie ce ne dau albanezii…direct in ficat !

  13. naiyba

    Eu i-as propune lui ‘nea Puiu sa ii duca pe baieti in piata la oua si cei care au nevoie sa puna mana si sa-si cumpere.

    Daca incepi cu Prepelita, atunci incepi si cu Stanciu sau Sanmartean in spatele varfului si ai aproape tot axul central al Stelei, vorbim de jucatori care se cunosc deja, eu vad o mai buna circulatie a balonului in formula asta.
    Rationamentul meu este ca Pintilii si Prepe mai multe meciuri jucate cu Stanciu si San Martin decat au cu Stancu.
    De asemenea ma gandesc ca Stanciu sau San Martin pot sa vada o pasa fina pe cand Stancu mai rar.
    De asemenea titularizarea lui San Martin facea si mai mult sens in conditiile in care ai inceput cu Keseru atacant, este binecunoscut faptul ca, cei doi se inteleg foarte bine atat in teren cat si in afara lui. My 2 cents

Lasă un răspuns