După „Pat și Patachon” a grăit și don’ Patron

de | septembrie 18, 2015

După declarațiile lui Boroi și Argăseală de miercuri, joi a ieșit la rampa TV și Gigi Becali cu trei teme principale:

 1. Negocierile și propunerea CSA Steaua pentru închirierea siglei și a stadionului, pe care le intercondiționează: „se dau numai la pachet„.
 2. Întărirea managmentului la FC Steaua cu Gică Popescu și Mihai Stoica.
 3. Continuarea dezvăluirilor de documente în legătură cu marca și palmaresul Steaua.
1. Cum mai poate evolua FC Steaua în Ghencea: Vă dăm stadionul, dacă luaţi şi sigla, pe care am evaluat-o la 60.000 euro pe lună

Steaua poate reveni în Ghencea şi își poate recupera vechea siglă, dacă va plăti atât cât cere CSA:  chirie pentru siglă de 60.000 euro pe lună, plus 30.000 euro pe lună chirie pentru  stadion, și se înțelege că a fost o propunere „la pachet” contra a 90.000 de euro pe lună, ca o condiție de închiriere a stadionului.

Să evolueze în Ghencea, SC FCSB SA trebuie să închirieze și sigla sau să-și schimbe numele SC Fotbal Club Steaua București. 

Deși inițial a agreat închirierea la „pachet”, siglă și stadion, suma cerută de CSA pentru închirierea siglei e considerată mult prea mare de Gigi Becali, care a dezvăluit cum au decurs ultimele negocieri cu reprezentanţii Armatei şi a lăsat din nou să se înţeleagă că nu e dispus la nicio concesie.

Au zis „vă dăm stadionul dacă luaţi şi sigla, pe care am evaluat-o la 60.000 pe lună„. Du-te, bă, de aici, că nu-ţi dau nici 6 euro pe lună!

Ei aşa vor, pentru că sigla, de fapt, este impactul. Evaluează ei impactul suporterilor. Păi, care suporteri? Păi impactul cu sigla e la mine, nu la ei. Ei cât au produs pe sigla asta într-un an, au produs 1.000 de euro pe ea?

Hai să vorbim de lucruri pe inteligenţă, pe legi pe care le-a făcut lumea asta. Pe drept roman, pe dreptul lui Napoleon, pe dreptul lui Hristos şi pe dreptate. Sigla face cât produce ea. A produs 1.000 de euro într-un an? N-a produs. Păi, la revedere atunci„, a declarat Becali pentru Digi Sport.

În acest context, se pare că SC FCSB SA nu mai este dispusă să continue tratativele cu conducerea CSA pe tema siglei.

Păi ăştia sunt oameni cu care să te întâlneşti? Au ei vreo conştiinţă? Ar trebui ca un ministru al Apărării să zică: „Bă, ia staţi! Ce facem aici, batjocura României? Ce facem aici? Normal că sunt dezamăgit de discuţiile astea” , a mai spus Becali.

În acelaşi timp, Gigi Becali crede că situaţia ar putea fi rezolvată dacă autorităţile se vor implica şi vor media conflictul dintre cele două părţi în privința închirierii stadionului, pe care CSA o condiționează abuziv la SC FCSB SA ( fiind vorba de o achiziție prin licitație publică): fie închiriază și siglă,  fie schimbă denumirea societății comerciale SC Fotbal Club Steaua București SA.

Ar trebui să se implice autoritățile. Dacă stadionul e al statului, de ce nu e lăsat Becali acolo, să facă fotbal? Păi, ce, stadioanele sunt făcute pentru Boroi, ca să stea el şi alţii să bea bere şi să mănânce mici?.

Eu am arătat un statut în care scrie că palmaresul și tradiția sunt preluate de noi. Este logic ca atunci când o secție se desprinde de un club sportiv să continue tradiția, chiar dacă nu scrie. Ce să îi mai spun lui Boroi? El nu înțelege că o siglă nu are legătură cu palmaresul.

Dacă ei vor palmaresul, să îl ia. De ce nu vor echipa? Eu o dau și gata. Să facă ce vor cu ea. Să se spele pe cap cu echipa. Dacă nu este bine că am adus zeci de milioane de euro în țară, atunci s-o ia și să o distrugă.

Cei de la Armată au dușmănie și invidie pentru că eu am făcut performanțe și ei nu au făcut. Nu le convine. Luați voi tot. Ia, Boroi, Steaua și fă tu performanță!

Nu ai cu cine să te înțelegi. Ei nu au făcut nimic pentru Steaua. Coloneii stau și fac grătare cu mici și beau bere pe teren. După aia joacă o miuță de 10-20 de minute și gata, a declarat Becali la televiziunea sportro.

2. Gigi Becali a dezvăluit că în curând managementul la Steaua va condus de Gică Popescu și Mihai Stoica.

„Am vorbit cu Mihai Stoica și mi-a zis că se va ocupa el de echipă. Și alături de el o să fie și Gică Popescu. A vorbit cu el și ei doi vor face totul la echipă. Se ocupă de jucători și de transferuri, iar pe mine nu mă mai interesează. Nici declarații nu mai dau. Vin doar la meci.

MM mi-a spus că nu vor bani, decît în cazul în care vom intra în UEFA Champions League. Vom lua campionatul an de an și vom domina Liga 1.

Din ce am înțeles de la Mihai, Popescu va ieși din închisoare într-o lună, iar el va ieși în trei luni, a spus Becali la televiziunea sportro.

„Eu nu am vorbit cu Gică Popescu. Am vorbit cu Meme Stoica. Mi-a zis Gigi, noi venim. Lucrăm la asta de un an de zile şi noi ne ocupăm. Eu nu mai am nevoie de celebritate şi nu mă mai interesează. Nu pot să las Steaua în drum, nu-i frumos că nu sunt laş. Mai sunt 6 milioane şi le-o dau cu banii ăştia cu tot, poate încă unu-două milioane de la mine. Mai mult nu. Dar sa nu credeti ca vine prostul de Becali sa arunce 10 milioane. Gata, prostul nu mai e prost. M-am desteptat, nu mai vreau sa fiu hingherit.

Au interdicţie să reprezinte clubul de fotbal, să pună ştampila şi să semneze. Ei nu vor reprezenta club de fotbal. Ei vor lucra în club şi ei vor fi sfătuitori, nu vor pune ştampila şi nu vor semna. O să facă Argăseală ce zic Gică Popescu şi Meme”, a declarat Becali.

3. Gigi Becali a anunțat o nouă conferință de presă pe tema nume și palmares: ” Vă arăt mâine toate semnăturile de aprobare! 


Gigi Becali s-a arătat decis să nu dea niciun pas înapoi în lupta pentru numele și palmaresul clubului FC Steaua București, despre care spune că este de drept al Campioanei Romaniei, potrivit documentelor semnate in urmă cu mai bine de un deceniu.

„Campionatul il luam sigur, aici n-am emoții. Luăm tot. E adevărat, n-am văzut în viața mea așa un joc slab ca ăla de la Timișoara, dar o să ne revenim.

Sigla pe care o au ei nu exista înainte, au inscris-o la OSIM în 2013. Deci să-mi spuneți ce tradiție au ei? Măcar noi avem palmaresul din 2003, deși eu o să vă arăt că și cel de dinainte e tot la noi”.

În acest sens, Gigi Becali a anunțat că vineri, 18 septembrie, va organiza o nouă conferință de presă in care va prezenta în detaliu mai multe dovezi care demonstrează că Ministrul Apărării și generalii CSA au semnat pentru cedarea dreptului de folosință a mărcii, ca echipa să se numească „Steaua București” și au aprobat statutul Asociației Fotbal Club Steaua București (AFC) în 1998.

„Vă arăt eu mâine, într-o conferință de presă, semnăturile tuturor”

Transcripturile din declarații au fost preluate de la sport.ro și digisport.

XRay

 

 

39 de comentarii la „După „Pat și Patachon” a grăit și don’ Patron

 1. alarau

  Oare nu se mai termina vreodata piesa asta tragi-comica? dureaza deja de (ce pare a fi) o viata..identitate, onoare, respect si barbatie – chiar nu mai sunt cuvinte uzitate de Armata Romana? Ma uit la Boroi si ma sperii, ma uit la Becali si imi vine sa vomit. Chiar nu mai putem scapa de mizeria asta din suflet? Ne tot ducem in jos si in jos si in jos, fara sa ne dam seama si fara sa ne mai pese.

  Desteapta-te romane dar ce rost are daca te destepti in curu’ gol, abuzat, umilit si neputincios? Mai bine sa mori in picioare decat sa traiesti in lanturi..e clar ca nimeni implicat in povestea asta nu are in gandire binele comorii asteia nationale care este Steaua Bucuresti!

  Echipa Armatei si a noastra, a tuturor, a ajuns sa fie tratata ca un ciolan si nimic mai mult!

 2. danielblaze

  @alarau
  Un clip cu becali din anul 2007 despre steaua crestinta in opt colturi, http://www.sport.ro/liga-campionilor/gigi-becali-steaua-o-sa-joace-cu-o-stea-in-8-colturi-pe-piept-ca-s-o-batem-pe-real.html

  Ciobanul era constient de multi ani ca este posibil sa se ajunga la dovedirea furtului de identitate.O sa procedeze ca la conferinta de data trecuta vantura niste hartii de la distanta pentru camerele televiziunilor, Pentru mizeria pe care o suportam in prezent, mie personal niste ani de puscarie pentru vinovati si patati ar reprezenta o alinare.

 3. xray Autor articol

  Evaluarea corectă a brandului Steaua la fotbal, „moștenit” de la CSA, este acolo unde are împact financiar. Sunt doar două sectoare:
  1) Vânzarea de bilete (de asta a si militat Talpan să pară cu suporterii și evaluarea CSA este axată pe impactul la suporteri).
  2) Comercializarea de produse cu marca Steaua.

  Restul veniturilor sunt din performanță (drepturi TV, trofee, UEFA, trasferuri …) și independente de brandul „moștenit”. Dimpotrivă, performanta afectează 1) și 2) mult mai mult decât brandul. Se stie ce goale erau tribunele în perioada 2008-2010, de exemplu.

  Deci, CSA trebuia să ceară un procent din profitul (nu încasările) realizat din punctele 1) și 2). Era rezonabil, dar exclus inchirierea. Cesionare. Am fi si de rasul planetei. Singura echipa din lume cu sigla (si alea, alea) inchiriate. Mai mult, după spusele CSA, palmaresul si meritele nu s-ar contoriza la „chirias”, ci la CSA. Ce papagal ar accepta așa ceva?

  Cei care vorbesc de zeci de milioane încasate de Becali și raportează la ele brandul Steaua, nu au înformații și cunoștiințe economice nici măcar la nivelul ciobanului.

  Da, din 2003-2014, SC FCSB SA a avut venituri de peste 100 de milioane, dar pentru că s-a calificat an de an in grupele UEFA, și din unele trasferuri mai mult sau mai puțin „aranjate” de prieteni (Olăroiu, Hagi etc.), nu pentru ca s-a numit „Steaua București” sau purta sigla aia pe piept.

  De acolo au venit grosul banilor, altfel Steaua era pe urmele celorlalte insolvente și datoare vândute, cu brand și siglă cu tot. Cum a fost și în 1998 și apoi în 2002.

  BTW
  Constat că mai sunt unii, mai ales cei care au „năpârlit”, care nu știu că sigla în forma ei din 2004 nu a aparținut niciodată CSA până în 2013 și nici nu a fost folosită vreodată de o echipă de fotbal Steaua, alta decât FC Steaua. Nici măcar de AFC! Logic, FC Steaua le-a inoculat în memorie și suflet acea siglă, nu altcineva! Până în 2004 a fost altă siglă!

  1. andyq

   Pai atunci e simplu, boss!

   Sa-i spuna cum vrea el, sa schimbe culori, nume, sigla, etc. si sa faca cate 100 de milioane tot la 10 ani, in continuare. Cine-l opreste?!

   Daca aportul numelui, al siglei si al palmaresului a fost atat de mic, incat suta aia de milioane putea fi facuta si fara chestiunile in cauza, nu vad de ce nu si-ar vedea d-ale lor si sa continuie sa faca meleoane peste meleoane si fara cele neinsemnate…

   „Datele” tehnice, ce forma a avut sigla, cate colturi a avut steaua din ea, etc. sunt chestiuni de o cantitate neglijabila in momentul in care exista o decizie data de instanta. Zici ca esti politician mioritic, xray. Doar astia o tin pe a lor cand Justitia le-a demonstrat contrariul.

   1. xray Autor articol

    @andyq

    1) Ca un politician „nemioritic”, spune-i tu ciobanului că nu-l oprește nimeni, cum nici pe CSA nu o oprește nimeni să facă o echipă Steaua, dacă e o mină de aur numai din brand! Se umple de meleoane! 🙂 Ce pierderi imense a avut între 1996-2002 … și au continuat și cu Becali până în 2010, fiind primul an pe profit. Până atunci nu a avut brand, siglă și suporteri? Ce memorie scurtă avem unii dintre noi … 🙂

    2) Urziceni, Otelul, CFR au făcut zeci de milioane de euro fără brand și suporteri cât ai Stelei. Doar nu imi spui că Steaua a intrat în grupele UEFA că se numea „Steaua București”? 🙂

    3) Sigla din 2004 seamană cu cea din ’74-’91, dar nu este identică. Nu te apuci să alergi după toate femeile de pe strada care seamană cu nevasta sau prietena ta. Deci lumea a îndrăgit sigla din 2004, nu prin similitudine cu altele! 🙂

    4) Nu invoca Justiția fără să citești. Motivarea Deciziei ICCJ nu a avut în vederea asemanarea siglelor 2004 și 74-’91. Decizia era cu executare pt OSIM (să anuleze inregistrarea din 2004, ceea ce a și făcut). Oricum, reglarea conturilor e departe de un final juridic. Abia a început! Până la final fiecare interpreteza situația în legea lui.

   2. vitto

    nea andyq,
    da’ nu-i mai bine sa ne vedem fiecare de treaba lui? ce problema mai aveti voi cu alde becali si cu proiectele lui?
    voi trebuie sa atarnati pe la alte porti de acum…… nu stiu cum naiba se face, ca desi va declarati oripilati de personaj, voi tot pe la usa lu’ gigi cantati?! fara becali sunteti dusi…….!

  2. ssk

   xray – logica ta e un pic subreda, din mai multe motive:

   1. Marca nu inseamna doar sigla aia, asta e o teza fie prosteasca, fie voit manipulatoare a lui Becali. Marca inseamna inclusiv denumirea Steaua.

   2. Dat fiind punctul 1, marca Steaua are o valoare incomensurabila. Daca e adevarat ca jucatorii si staff-ul produc rezultatele, asta nu inseamna ca Unirea Urziceni in anul cand a ajuns in UCL a avut publicul Stelei la meciuri…de ce? Pentru ca Steaua era Steaua, de-aia. Pentru marca Steaua!

   3. Prin urmare, Armata i-a pus ciobanului la dispozitie un bun cu valoare certa. Dincolo de asta, e problema lui Becali cum foloseste clubul. Nu trebuie Armata sa suporte riscul managementului de catre Becali a clubului. Tu daca inchiriezi un apartament, nu-i spui aluia sa-ti dea chirie doar daca are salariu, ii ceri chirie fiindca ii asiguri folosinta unui bun. In rest, daca are sau nu salariu si cat de mare e, e problema lui, nu a ta.

   4. Impartirea profitului (si nu o cota fixa din venituri) e cu atat mai neuzuala, cu cat numai Becali are dreptul sa conduca clubul. Si atunci cum sa am eu o parte de profit cand nu pot influenta DELOC conducerea clubului? Pai cate moduri exista de a sifona profitul unei societati? Nenumarate!

   In mod uzual, cel care inchiriaza o marca are un drept limitat de a retrage marca daca cel care o foloseste prejudiciaza acea marca (prin gesturi, atitudini, fapte etc). Altfel, nu e treaba lui cum isi conduce „chiriasul” afacerea si nu primeste profit. Primeste un venit fix si basta.

   1. xray Autor articol

    @ssk

    1) Eu am vorbit strict de sigla, nu de marca. Apropo de marca. Marca Steaua, ca generic, e pusa in discutie distorsionat. Marca Steaua in baschet sau la polo, nu inseamna acelasi lucru, ca valoare brand, cu Steaua la fotbal. La ora actuala, CSA Steaua are o cota f scăzută de audientă, în comparatie cu fotbalul. De asta marca pt acele sporturi nu are aceeasi valoare (bani) cu cea din fotbal. Mitsubishi face de la chimicale, la electrice … pana la masini și aeronautică. Crezi ca are aceeasi valoare in toate domeniile? Iti spun eu. Nu! Daca se pune problema sa vanda intregul CSA, atunci se pune in discutie marca Steaua, ca generic. Idem la Mitsubishi.

    2) Dat fiind punctul 1) „incomensurabilul” ala e discutabil. Nu mai intru in argumente de marketing real. Se vede si din avion cum o duc financiar celelalte secții de la CSA din brand.

    3) Marca Steaua nu are o valoare „certa”, nefiind evaluata niciodata. Repet, intre 1996-2002 si apoi intre 2003 si 2010, cand secția de fotbal a fost numai pe pierderi, nu era de marca de valoare „incomensurabila” si „certa”? Sa nu ne imbatam cu apa rece. Intr-o economie ca in Romania, nici marca Real Madrid nu ar produce valoare din marketing pt a tine clubul pe profit. Real e datoare vândută și în Spania.

    4) Nu poti lua bani pe pielea ursului din padure. Iei bani pe ce se vinde in profit si poarta pe el marca Steaua. Se fac centre de cost/profit cu gestiuni separate. Oricum, marketingul(vânzările) e centru de gestiune separat de partea sportivă.

    Poti face un comision din vanzari, dar el tot raportat la profit este. Nu poti pune un comision mai mare decat profitul, ca inchizi afacerea in cateva luni. Simplist, daca furnizorul iti da un tricou la 100 euro/buc, pe tine te costa desfacerea 10 euro/buc, si pui un profit 10 euro/ buc, il vinzi cu 120 euro, adica adaos 20%. Daca dai 10% din vânzari= 12 euro/buc. Iti permiti sa pierzi 2 euro/buc? Ajungi la pepeni!

    PS
    CSA și MApN trebuie sa prezinte documentele în baza cărora s-a decis și cum s-a decis, că în 1998 ei au transferat secția de fotbal Steaua la AFC, nu Becali. Ele nu sunt decat la MApN și AFC, nu la SC FCSB SA. Nu aveau ce căuta acolo. Sunt unii care vântura un print dintr-un articol de ziar spunând ca a fost împrumut. Păi s-a dat secția în baza unui articol de ziar??? Fii sigur că acele documente există și vor fi scoase în instanță, dacă e cazul.

    AFC în frunte cu Pițucă a adus Steaua în SC FCSB SA, nu Becali! Tot AFC i-a dat 51% acțiuni lui Becali contra a 5,2 mil USD, nu le-a furat ciobanul cu briceagul în mână. Mai mult, era și Piți acționar, iar acum spune că FCSB nu e Steaua. No comment!

    1. ssk

     xray, tocmai – marca Steaua de la fotbal si in 2003 tot mai valoroasa decat baschetul era! Becali a primit marca aia valoroasa, nu una indoielnica. El nu a luat echipa de baschet, ci echipa de fotbal.

     E irelevant ca echipa a avut pierderi. Fara sa fi fost Steaua ar fi avut pierderi si mai mari! Marca nu l-a impiedicat in niciun caz pe cioban sa faca profit – nu cred ca poti sa aduci un argument in acest sens.

     Deci omul a primit in gestiune o marca de valoare certa (nu stiu cat face/facea, dar e clar ca avea valoare), de care s-a folosit cum a stiut el mai bine. Cand a facut profit, cand pierderi. Problema lui. Dar nu poti lega pierderile de marca, si nici profitul. Pierderile si profitul sunt legate de cum stie ciobanul sa conduca clubul, nu de marca Steaua. El daca nu ar fi avut marca Steaua, conducand exact la fel un club no-name ar fi fost falit de mult! Deci sa nu ne facem acum ca lucrurile stau altfel…

     Altfel, daca nu ar fi asa si marca Steaua (nu sigla!) n-ar conta, maine ciobanul ar numi echipa FC Pipera si e liber sa faca tot profitul din lume. Cu aceiasi jucatori si acelasi staff. Si sa vedem ce profit face el cu FC Pipera, daca marca Steaua are o valoare incerta.

     1. xray Autor articol

      @ssk

      Steaua trebuie sa ramână Steaua. In opinia mea, ceea ce face MApN/CSA după 12 ani, e incorert și imoral. O goană după bani din care se va alege praful de brand.

      SC FCSB SA, cu sau fără cioban, tot urmașa Stelei în fotbal va ramâne, dacă nu o desființează chiar el.

      O să vedem cui îi va da timpul și Justiția dreptate.

      PS
      Dacă o marcă nu mai produce valori, nu mai e un brand, ci o simplă marcă! Între 1998-2002 nu mai producea nimic. Daca nu trecea pe SA se desființa înglodată în datorii cu marca la fotbal cu tot. Sunt și pe site articolele documentate ale lui Pindean pe tema asta.

   2. vitto

    ssk,
    prea multe vorbe, prea multa teorie ….. nicaieri, in tara sau aiurea, genul acesta de problema nu se discuta cu atata incapatanare prosteasca?! pana la urma totul pare doar desertaciune si ambitie stupida ……. insasi faptul ca doar ptr Steaua s-a deschis aceasta cutie a pandorei ar trebui sa dea de gandit spiritelor lucide!
    fotbalul este un joc si un crampei de viata….te regasesti intr-un grup si te simti bine acolo…..te atasezi de un spirit, de o echipa…..adica traiesti, suferi, te bucuri, visezi si iti aduci aminte…… aiurelile care se tot vehiculeaza acum cu atata inversunare sunt interesante doar ptr niste minti bolnave, ptr spirite care sufera ……… am mai spus: calatoria alaturi de steaua nu este o obligatie ci o aventura fantastica, caci ea presupune un drum initiatic si un calator (sigur vorbind generic) ……. pana la urma Steaua nu este o forma juridica in disputa vremelnica, ci o vesnica cautare, o goana dupa iluziile

 4. danielblaze

  Delir total si astazi la palat :), Aseara vorbea despre cum o sa ne arate el documentele ca detine palmaresul astazi arata o hartie din anul 1996 de cand a cedat armata dreptul de administrare a Stelei catre AFC Steaua. Ce legatura au aceste documente aratate cu sa-ul machidonilor, nici una. Dupa ce se termina procesele o sa plateasca becali cu rudele de o sa ii ramana fetele fara avere. iar pentru cine tot tine prea mult cu ciobanul, in curand poate ajunge la inchisoare pentru avicola, nu o sa mai plateasca gherghisor,geambazi si alti nepoti nimic isi baga sa-ul in insolventa si dupa aia faliment.Asa dispar si alea 5 campionate luate de clona.

  1. empyro

   Dar, asa ca fapt divers, hartiile CSA-ului unde sunt ? Ca mie logica imi dicteaza ca sunt aceleasi ca cele pe care le detine si indezirabilul. Am inteles ca se numeste „simetria contractelor bilaterale” (ca sa nu intram in detalii tehnice).
   As vrea sa stiu si eu pana in ziua de azi de ce i s-au recunoscut toate prerogativele echipei Steaua Bucuresti, trupei lui Becali ?! Si mai ales de ce sunt si domnii din institutiile de Stat interesati de locul de Liga 1 al lui Cacareaza-Voda, cumva pentru continuitate ? 🙂 Sau mai bine nu, caci cine stie…asta e un termen abstract si nefericit pentru multi…

   1. danielblaze

    Deja pe langa clonele de la craiova,timisoara si din pacate steaua noastra mai exista alte cluburi in liga 1 finantate de primarii la care exista investigatii ale procurorilor pentru coruptie. Probabil ca ciobanul s-a folosit de-a lungul anilor de influenta politica pe care o avea prin hrebenciuc&psd si mita data la oficiali afc si csa. Acum la conducerea CSA sunt alti indivizi care nu au avut treaba cu taresenia din trecut.

    Ultima stire: schimba FCSB in FCB sa nu mai aiba legatura cu Steaua :)))) FCB este al Barcelonei si cu marca asta o sa aiba probleme.In prostia lui minte ca are tot ce tine de Steaua dar pasii pe care ii face de un an de zile sunt numai pentru a se distanta legal de Steaua Bucuresti.

    1. madalinn

     Daca ai o logica si urmaresti firul evenimentelor ai fi vazut ca echipa de fotbal Steaua a trecut sub administrarea sa-ului. Sau il crezi si tu pe domn boroi ca Steaua a fost pana-n 1998 , si ce a urmat nu mai e Steaua ? Si ca de-atunci a intrat in „pauza competitionala”? Ca va convine sau nu entitatea sportiva , echipa de fotbal Steaua Bucuresti a fost acaparata de jiji prin SA si pseudo-argumentele valoreaza 0 , doar sa fii ilogic ca Boroi si talpan sa crezi altceva , se pare ca sunt ceva.

  2. madalinn

   Ce legatura au ? Administrarea echipei a trecut de la AFC la SA , aia e legatura , fosta sectie de fotbal a armatei , trecand pe societate privata. Si cum sectia aia exista fiind administrata de SA ,tu ii zici clona , desi a plecat de la csa. Probabil nu stii ce inseamna clona , iti dau eu un indiciu , ce vrea sa faca csa.

   1. danielblaze

    Trecerea de care vorbesti tu AFC catre SA ciobanului o sa fie lamurita in justitie nu mai exista alte cale. Chiar si becali abera astazi ca la ultimile negocieri armata s-a oferit sa de-a dreptul de folosire a marcii pentru 60k euro lunar pana se termina procesele! Castiga la pas csa-ul fi fara grija,la sa-ul ciobanului nu au fost capabili in decembrie sa inventeze o alta marca fara probleme legale. O sa se numeasca Fcb gata cu fcsb la clona 🙂

    1. redbabyseal

     trecerea s-a produs si cu semnatura lui nea boroi….
     asta asa, in paranteza fie spus….

     dincolo insa de cine a dat, cine a luat si cum, ramane un fapt cert, la care i-au fost contemporani milioane de suporteri stelisti:
     Steaua ros-albastra a trecut la AFC si apoi la SA!!!! Aceeasi Stea!
     Am trait aceste schimbari, am vazut si am citit in presa despre ele, asa ca nu poate sa zica nimeni ca asta nu e Steaua! (decat daca e rau voitor)
     Cine a devenit stelist DUPA aceste modificari, sa-si intrebe parintii!
     (De obicei, parintii stelistilor sunt tot stelisti.)
     Oricum, cine se incadreaza in categoria „stelist dupa plecarea echipei de fotbal de la CSA”, a devenit stelist in perioada de patronat a lui Becali.
     Daca era mic atunci, multi ani inainte! (viitorul va apartine, dar pana sa ajungeti la adevar mai aveti de invatat)
     Daca era deja la scoala, si stia deja sa scrie si sa citeasca, atunci ce i-a luat asa de mult timp sa devina stelist?
     „Microbul” intra in sange de obicei la primii pasi, sau macar la primul sut intr-o mingiuta! Adica, inainte de gradinita!

     In concluzie, cine era in viata in 1998 si stia deja sa citeasca si tinea cu Steaua, nu are cum sa puna botul la palavrageli rau intentionate (sau platite de rau voitori) cum ca aceasta echipa, asa antrenata de Radoi cum e, cu patronul pe care il are, ar fi altceva decat UNICA STEAUA!
     Asta e Steaua, din pacate e doar pe locul 5 in campionat si joaca „ciudat”, dar stelistii pe asta o iubesc! Si eu la fel!

     Subscriu la spusele lui Ilie Dumitrescu, asta e Steaua, cu asta tin de mic.
     Si cu asta am sa mor!

     Putin imi pasa cine e patron, si tin cu Steaua oricat de prost ar juca!
     Iac-asa! NO, bine?

     1. redbabyseal

      aaaa…, sa nu uit, ca e important:

      HAI STEAUA!!

      bun venit HOUSSEIN KHARJA!

    2. vitto

     ce vorbesti bai tata daniel ?…. chestia asta cu justitia este in capul unora….bai fotbalul inseamna inainte de orice bani, bani si iar bani! pana una alta singurul care se cauta in portofel este becali! restul sunteti doar amatori de polemica! cand terebuie sa scoateti banutu’, plecati repejor acasa! cat despre mapn-stii talpani si boroi astia vor doar sa ia, nicidecum sa dea!

     p/s:
     „fi fara grija” este o crima gramaticala….corect este „fii fara grija”

 5. xray Autor articol

  Nota Redacției

  Astăzi a avut loc anunțata conferința de presă pe care nu am urmărit-o. Deci nu stiu ce s-a spus.

  Presa e „saraca” in informatii. Ce s-a publicat nu sunt declarații legate de situatia și viitorul clubului FC Steaua, ci ce intentioneaza sa faca Becali cu viata și banii lui. Nu ne intereseaza!

  Daca apar alte transcripturi cu informatii legate de FC Steaua le vom publica. Poate noaptea a fost un bun sfetnic și nu a mai spus nimic în plus pe această temă față de ieri.

 6. danielblaze

  Un link catre un articol din presa despre dosarul Avicola: http://www.ziare.com/becali/inchisoare/nou-dosar-pentru-gigi-becali-risca-pana-la-15-ani-de-inchisoare-1278826

  Un extras din articol: ”Sursele citate au mentionat ca liderul gruparii era chiar Gigi Becali, iar una dintre metode era creditarea fictiva a unor firme detinute de latifundiar, pentru ca apoi acestea sa primeasca concret sumele respective.

  Prejudiciul s-ar ridica la cateva milioane de euro, sursele adaugand ca printre firmele folosite pentru aceste manevre s-ar fi aflat si clubul Steaua.”

  Eu zic sa nu mai tineti atat de mult partea ciobanului, cu sau fara cererile socotite de voi aberante ale Csa-ului pt ca situatia sa-ului creeat de cioban este torpilata din mai multe directii.

   1. redbabyseal

    ce-are a face situatia lui nea „cel care nu va place” cu veridicitatea Stelei?
    ce daca e el penal, sau nu?
    si prim ministrul e urmarit penal, dar asta nu inseamna ca tara noastra nu e Romania!
    indiferent cine intra sau nu in puscarie,

    Steaua asta e Steaua! (trebuie sa fii caine ofticat sa sustii altceva)

    HAI STEAUA!

  1. madalinn

   Nu tine nimeni partea ciobanului , ci a Stelei. Stelistii „liberi” tin partea csa-ului , nu Stelei. Tu esti „stelist liber” ? Cam pari asa dupa cum pui problema. Apoi , sa-ul nu e creat de cioban , ci de AFC Steaua , non-profitul care detinea Steaua , el devenind proprietar cu timpul.

 7. alexandru-h

  @vitto

  M-a amuzat cand a zis Jiji ca se va ocupa de transferuri MM Stoica. Nu ma mai mir de nimic in tara asta – unul care a facut parnaie pentru manevre ilegale in transferul de jucatori e adus sa se ocupe de… transferuri. Ne intelegem, fara nimic oficial, ca omul nu poate sa activeze in fotbal vreo cativa ani (si Jiji e fraier daca crede ca va fi de acord justitia sa fie MM consilierul pe probleme de fotbal al lui Argaseala – omul va fi invinuit imediat ca incalca deciziile judecatoresti si va reveni la parnaie).

  MM sa-si vada de nepoti…

  1. vitto

   alexandru,
   esti rautacios si nedrept! nu intru in polemica caci am ajunge poate la vorbe grele.
   pe mm nu trebuie sa-l laud eu……el are rezultate peste tot unde a activat! stei fotbal atat la nivel declarativ cat si faptic.
   asta cu manevrele ilegale este abureala romaneasca si nicaieri in europa nu am mai auzit de astfel de acuzatii …. sigur daca exista evaziune esti obligat sa platesti, dar atat! omu’ a facut puscarie desi procurorul a declarat ca nu mai poate fi incriminat! asta mi se pare mai mult decat o manevra ilegala……… UN ABUZ!
   cum un abuz imi pare si decizia interzicerii dreptului de a lucra in fotbal?! dreptul la munca este fundamental si nu trebuie ingradit! pai atunci cum poate sa plateasca cineva condamnat prejudiciul cerut, daca nu are voie sa faca ceea ce se pricepe? unde sa se duca in fabrica, la planseta? observ ca ptr ulli hoeness nu este nici o problema sa lucreze la bayern chiar in timpul detentiei ….. da’ noi aici in romania, si cu precadere la steaua, suntem puritanii lumii libere?!
   mm va lucra la steaua….. mm trebuie sa lucreze la steaua ….. mm este cu adevarat cel mai bun manager din romania …… un castigator! ca sa nu zic ca este si un mare stelist!

Lasă un răspuns