Dila Gori – Partizan Belgrad 0-2, sub lupă

de | iulie 23, 2015
Ce plusuri și minusuri are viitoarea adversară a Stelei ?

Partizan a început meciul din Georgia cu Z. Zivkovic în poartă, o linie de fund formată din Balazic, Vulicevic, Cirkovic și Petrovic, la mijloc au pornit ca titulari Babovic, Brasanac, Jevtovic și A. Zivkovic, iar în atac au fost folosiți Bojinov și Ouamarou.

Prima repriză a oferit destul de multe momente de suspans la poarta lui Partizan, mai ales la fazele fixe, acolo unde formația sârbă parea că nu știe să se apere cum trebuie, iar în urma unui corner Modebadze putea aduce egalarea pe final de repriză, cu o lovitură de cap. Probleme au fost pentru Partizan și la mingile trimise în spatele liniei de fund, mai ales pe zona centrală, fundașii lui Partizan părând destul de lenți, fiind chinuiți în special de optarul Dilei Gori, Iluridze.

Lucrurile nu au stat foarte bine nici în atac pentru Partizan, acolo unde Oumarou și Bojinov nu formează încă o pereche sudată, atacantul bulgar părând a fi un pic ieșit din formă, dacă nu chiar cu câteva kilograme în plus față de greutatea ideală, în vreme ce vârful camerunez s-a zbătut mult, dar fără vreo realizare notabilă.

La capitolul plusuri, în prima repriză pentru Partizan s-a remarcat tânărul mijlocaș Zivkovic, care, la doar 19 ani, caută mult poarta, fiind un veritabil argint viu pentru echipa sa. La fel, tot din linia mediană, s-a remarcat mai experimentatul Stefan Babovic, un ”decar” cu viziune (și care a înscris superb, din lovitura liberă, în manșa tur), cum Steaua în momentul de față nu are. Și evident, principalul plus pentru Partizan a fost reprezentat de golul înscris de Brasanac, într-un moment mai greu pentru echipa sârbă, în minutul 37, la capătul unei faze create în flanc de Petrovic.

Per total, însă, prima repriză a arătat că Partizan poate avea mari probleme în fața unei formații cu jucători de viteză pe benzi, dar și la fazele fixe, mai ales la cornere, de acolo de unde au venit principalele ocazii pentru Dila Gori.

În repriza secundă, după o serie de intrări dure de-o parte și de alta, prima fază notabilă a fost reprezentată de o ratare singur cu portarul din partea lui Oumarou, excelent servit de Babovic (minutul 57). Și dacă un-doiul dintre Babovic și Oumarou nu a dus la gol, în schimb combinația în viteză între același Ouamarou și foarte talentatul Zivkovic a dus la golul de 2-0 al oaspetilor, camerunezul reusind să înscrie pe lângă Shevcenko de data aceasta (min. 63).

Și dacă Bojinov a continuat să fie invizibil până la schimbarea sa din minutul 68, în schimb Oumarou a capătat din ce în ce mai multă energie în joc, fiind din nou aproape de gol în minutul 73, după un nou un-doi cu neobositul Zivkovic. Pe final de meci, la Partizan a intrat și „veteranul” Ilic, (37 de ani), iar echipa lui Zoran Milinkovic a slăbit ritmul, așteptând parcă viitorul meci european, cel cu Steaua. Pe acest fond de relaxare, Dila Gori putea marca dintr-o lovitură liberă din marginea careului, făcută cadou de lenții fundași centrali ai echipei din Serbia. Mingea trimisă de Modebadze a lovit bara, iar campioana Georgiei a ratat șansa înscrierii unui gol de onoare binemeritat.

S-a terminat 2-0 pentru Partizan, însă am zice că e un scor prea dur față de realitatea din teren. Partizan are câțiva jucători periculoși, precum Zivkovic, Babovic sau Oumarou, dar per total nu pare a avea experiența europeană necesară pentru a o elimina pe Steaua. Fundașii, cei centrali mai ales, sunt lenți, iar fazele fixe au semănat și ele destul de multă panică în defensiva lui Partizan. În față Bojinov pare, cel puțin pentru moment, doar o palidă copie a atacantului care ar fi putut fi, iar cu ”paznici” buni la Zivkovic și Babovic, Steaua poate opri din start multe dintre acțiunile periculoase ale alb-negrilor. Dar cum niciun meci nu seamănă cu altul, să așteptăm prima manșă din turul III preliminar pentru a vedea dacă am avut dreptate în analiza noastră…

Autor: Viorel Berbece – Ziarul de Sport

 

Nota Redacției

Vă prezentăm caseta tehnică și un rezumat al partidei.

  • Echipe:

DILA GORI: Shevchenko – Khurtsilava, Kvakhadze, Bagaev, Navalovski – Gvalia, Papava (`HT Kvirkvelia), Dzaria, Iluridze (`HT Mashukov) – Martsvaladze (`82 Eristavi), Modebadze.

PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Balažic, Ćirković, N Petrović – Jevtović, Brašanac (`80 Ilić), Babović – A Živković, Bojinov (`68 Ninković), Aboubakar (`87 Šaponjić).

  • Statistică UEFA

  • Rezumat video

Goluri: 0-1 `37 Brasanac, 0-2 `64 Aboubakar

 

XRay

Lasă un răspuns