Dică, tot ce contează e golul!

de | august 21, 2017

Nota Redacției: Theodor Jumătate, autorul articolului de mai jos, „vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură”. La 20 de ani, 1995, studentul în anul 2 la Drept a ajuns la Sportul românesc, ziar lansat și deținut de Mitică Dragomir. Pasionat de fotbalul, gândul de a fi jurnalist l-a atras mai mult decât o pledoarie la tribunal. Un „dream team” cu Cătălin Tolontan, Cristi Geambaşu, Andrei Vochin la „Fotbal Intern”, Theodor Jumătate la „Fotbal Internațional” și  Ovidiu Ioaniţoaia care superviza totul.  În 1997, echipa a plecat și a creat împreună ziarul ProSport pentru Media Pro şi apoi tot împreună au dat culoare și un nou suflu la  Gazeta Sporturilor, ajunsă la Intact Media Group.

La meciul tur al Stelei de la Lisabona,  Jumătate a fost trimisul GSP-ului pe „Alvalade”, iar o parte din corespondențele lui le-am preluat și noi în articole postate pe fcsteaua.ro. Ultimul a fost articolul Reportaj din casa ultrașilor lui Sporting: „Ai tricou roșu, ca Benfica! Asta înseamnă dușmanul şi nu e bine”.

Dică, tot ce contează e golul! Fără el, nu existăm în fotbal!

Nu a fost nici pe departe cum prevestea Marius Niculae înaintea meciului de pe „Alvalade”.

Lusitanii, „leii” atât de dragi lui, nu ne-au dat cu terenul în cap. Nici măcar nu ne-au arătat că jocul lor e atât de valoros.

După modelul Setubal, le-am închis toate spațiile pe centrul terenului, oferindu-le doar aripile ca unică variantă de rezervă. I-am lăsat să centreze și ar fi centrat încă două zile fără să înscrie vreun gol. Simțeam că așa va fi. Cu Setubal, au învins numai datorită arbitrului, care le-a dăruit un penalty în ultimele minute. Cu noi, Felix Brych nu le-a mai oferit nimic.

Defensiv, FCSB a jucat exact ce trebuia să joace. Bravo, Dică, pentru organizare. Și excelentă ideea de a vedea live ultima partidă a lui Sporting. A decriptat strategia adversarilor și le-a citit atacurile, găsind soluția anulării lor, dar a și trăit atmosfera fierbinte din vulcanul alb-verde, pregătindu-și jucătorii pentru contactul cu „Alvalade”.

Ofensiv, Dică a profitat de avansările continue și de multe ori hazardate ale fundașilor laterali de la Sporting. Pe acel bulevard a apărut Enache în finalul partidei, deschis ideal de Alibec. Doar că precizia nu e punctul nostru forte.

Da, accept ce spune antrenorul, care apreciază că fundașul dreapta a ajuns în acea poziție după 80 de minute extrem de încărcate. E important, însă prea puțin. Degeaba simți faza, dacă nu marchezi. Fără gol, acțiunea nu înseamnă nimic, fotbalul nu înseamnă nimic.

Dacă și în retur ne creăm trei ocazii mari (cred că tactica noastră nu va fi mult diferită pe 23 august) și nu strecurăm buclucașa în plasă nici când suntem singuri cu portarul, va fi rău.

Atenție, concentrare și execuție, de aceste trei detalii avem nevoie pe Arena Națională. Pentru a ne califica noi în grupele Ligii Campionilor. E acesta momentul nostru? Poate fi!

Theodor Jumătate

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns