Decizia ÎCCJ în procesul pentru palmaresul echipei Steaua la fotbal

de | martie 28, 2023

Astăzi, 28 martie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis rejudecarea procesului pentru palmares dintre CSA S și FCSB. Decizia este definitivă.

31 de comentarii la „Decizia ÎCCJ în procesul pentru palmaresul echipei Steaua la fotbal

 1. kla2005

  Avem continuitatea, avem palmaresul…mai trebuie numele.
  Inca o caramida maricica din esafodajul talpanist al minciunilor s-a dus…
  oricum nu cred minunea pana nu o voi vedea cu ochii mei! nu de alta, dar in justitie am vazut o gramada de nebunii…

 2. kla2005

  Excelente lamuriri de la avocati: https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/adrian-cavescu-avocat-fcsb-palmaresul-nu-poate-fi-fragmentat-2305169

  Adrian Cavescu:
  ”Curtea de Apel a admis apelul nostru și a constat cîă ulterior anului 1998 clubul Armatei nu mai are calitate procesuală activă, deci asta înseamnă că după 1998 nu mai poate fi asociat cu echipa istorică Steaua București, dar a lăsat nesoluționat palmaresul de după 2003.

  Acesta a făcut obiectul recursului și azi Înalta Curte a spus ’admire recursul, casează hotărârea Curții de Apel, restituie cauza la Curtea de Apel pentru a dezlega în întregime cauza și a spune ce s-a întâmplat cu palmaresul de după 2003’.

  Acum, Curtea de Apel va avea două probleme de rezolvat. Dacă unui club sportiv i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, deci clubul e unic, și palmaresul e unic! Nu poate fi fragmentat. De ce? Pentru că palmaresul nu aparține entității juridice din spatele clubului, nu acționarilor, ci sportivilor. De aceea palmaresul nu poate fi disociat de club și de sportivi.

  Până acum, precedenta judecată a divizat palmaresul clubului după entitățile juridice, ceea ce nu e logic. Pentru că nu entitatea juridică are meritul sportiv, meritul sportiv aparține clubului sportiv.

  De azi, FCSB nu va juca cu emblema Stelei, dar echipa nouă a Armatei nu-și mai poate erija vreo asociere cu vechea istorie a Stelei București, pentru că cele două cluburi sunt diferite.

  Palmaresul e unic, din 1947 și până azi, și aparține continuatorului, adică echipei din Liga 1. Noi am mai invocat un aspect. Lipsa de interes a celor de la Armată în acest proces și anume care este azi folosul practic al CSA, din recunoașterea unui palmares aferent perioadei 1947-1998?

  Curtea de Apel va răspunde la două chestiuni de drept:

  Dacă palmaresul este unic, trebuie să-l atribuie FCSB-ului.
  Dacă palmaresul nu e unic, și aparține entității juridice din spatele clubului, ceea ce e lipsit de logică juridică, atribuie palmaresul fragmentat entităților juridice care au deținut clubul Steaua București”

  ”Eu am fost angajat pentru suporteri, deoarece pentru FCSB suporterii sunt cei mai importanți.

  Trebuie să înțeleagă că noi continuăm activitatea sportivă și competițională a echipei Steaua București, indiferent de numele purtat. Pe stadion avem cei mai mulți suporteri din țară și aceștia strigă: „Steaua” . Nimeni nu ne poate interzice acest lucru vreodată.

  Instanța supremă nu mai poate casa cu rejudecare a doua oară, deci peste un an vom avea și Apelul și Recursul soluționate. Din punct de vedere juridic, pentru că CSA nu a depus nici apel nici recurs și s-au mulțumit cu un palmares până în 1998, ei nu pot primi mai mult.

  De ce? Pentru că a intrat în Autoritate de lucru judecat. Deci, echipa din Liga 2 nu are nicio legătură cu echipa istorică Steaua. Echipa istorică Steaua este moștenită azi de echipa din Liga 1, FC FCSB SA, denumită momentan așa”,

 3. E.K.88

  Vestea este bună, e drept nu știm cum va judeca Curtea de Apel a doua oară, dar talpaniștii erau prea siguri pe ei că totul li se cuvine și orice abuz le poate fi trecut cu vederea cu ajutorul unei justiții oarbe. Procesul va mai dura mult și bine, timp în care CSA Talpan va mai putea toca mulți bani de la buget în liga a doua pe principiul că ei reprezintă Steaua și salivând la jack-potul de 37 de milioane de euro, în același timp blocând accesul altora pe stadionul pe care se cred stăpâni. Sper că într-o zi organele abilitate se vor simți și vor tăia robinetul acestei entități abuzive care are ca unic scop obținerea de bani de pe urma unui prejudiciu doar de ei in închipuit.

  1. bucur

   kla2005
   Am vizionat si am auzit un individ turbat de furie, aflat in DELIR MAXIM, dupa aceasta decizie a ICCJ ! Un Talpan paranoia ! Cred ca acest individ inebuneste daca se va aproba ca FCSB( adevarata Steaua Bucuresti) sa joace o partida in Ghencea SI VA VEDEA stadionul plin DE ADEVARATII SUPORTERI STELISTI ! El spune ca se lupta in numele suporterilor. Care suporteri ? cateva sute de sustinatori nescolarizati din cartierul Ghencea, care cred ca si-au abandonat scoala primara ?
   Clar : FCSB = STEAUA BUCURESTI !

   1. kla2005

    Mie mi-a sunat ca fiind intruchiparea definitiei:
    delirium tremens
    1. Criză caracterizată prin delir, halucinații vizuale sau auditive și tremurături ale feței și ale membrelor, care apare la alcoolicii cronici.

 4. FortuneTeller_revived

  Domne, superiorii din armata ie prosti, judecatorii ie prosti, fostii jucatori ie prosti, Burleanu ie prosti, FIFA ie prosti!!! Pauza de pastile. Gata, revenim: privatii ie de 2 bani si brandu’ e pe manutele toa’ colonelului Talpan Svejk Pristanda. Iara meleoanele, meleoanele sunt 37 in cap, poate une-doua… Auzi la el, cica are suporterii de partea lui!? Astia care sustin proiectul CSA chiar nu realizeaza penibilul situatiei, sa ai maxim 200 de suporteri (nici 300 nu ma sunt, au murit la datorie pe la Selimbar!) si sa pretinzi ca cele 4-5 milioane de stelisti din tara sunt de partea ta in acest conflict stupid? Pe cand un OG care sa mute baza Ghencea din labele murdare ale obsedatului in proprietatea si folosinta populatiei?

 5. vasglo

  Gigi dezlantuit!… 🙂

  „Vreau să clarific, tată, un lucru de la început? Nu am nicio legătură cu amenințările cu moartea pe care acest Talpan susține că le-a primit și îi transmit să aibă mare grijă ce vorbește public pentru că nu te poți juca cu asemnea acuze la adresa mea, iar legea judecătorească este lege pentru toți.

  Nu știu ce amenințări a primit el, iar eu cu Mitică Dragomir nu avem nicio treabă. Cum să primească amenințări din cauza mea? Nu a zis că am și pus eu pe cineva să îl amenințe? Iar acum să vorbim și de ăia 36 de milioane de euro. Vreau să întreb în numele cui a vorbit Talpan în această zi. Voi știți cumva? Comandanții lui știu despre ce a vorbit el? Deci FCSB-ul va intra în Ghencea doar dacă vrea Talpan? Păi el trebuie să semneze actele? E stadionul lui Talpan să decidă el cine intră și cine nu intră conta cost pe Ghencea?

  Poate să urle la voi cît o vrea el, Talpan nu e stăpânul stadionului. Acel stadionul e făcut din banii lui Talpan? S-a făcut și patron acum? Să îmi trimită contul să îi dau ăia 36 de milioane de euro că o să îi trimit repede de tot banii ăștia. Dar de banii pe care eu i-am investit în Ghencea nu spune nimic? De banii ăia băgați prin terenuri și pe la tribuna oficială nu spune nimic?

  Îi amintesc că a pierdut un proces și are să îmi dea 30 de mii de euro. Dacă nu mi plătește acești bani pănă luni, de sptămâna viitoare îi voi pune sechestru pe casa lui. Gata, dacă îi place circul, atunci să facem circ. Are proces pierdut și are să îmi dea banii ăștia. Îi aștept până luni, iar dacă nu îmi dă banii voi declanșa procedurile de cerere de sechestru pe casa lui. Țipă acum ca să îl vadă suporterii, dar să vedeți voi cum suporterii ăia vor ajunge să susțină FC Talpan”

  https://www.prosport.ro/fotbal-intern/gigi-becali-reactie-devastatoare-la-adresa-lui-florin-talpan-saptamana-viitoare-ii-pun-sechestru-pe-casa-am-hotarare-judecatoreasca-in-favoarea-mea-iar-el-nu-vrea-sa-imi-dea-banii-19625418

 6. bodanel

  Bai eu ma gandesc ca pe mine m-au picat astia la psihologic cand am vrut sa dau admiterea la ATM. Si cand il vad pe Talpan incep sa ma intreb cum naiba a ajuns asta colonel in armata. Normal trebuiau sa vada aia la jdemii de evaluari ca omul e plecat in alta lume.

 7. kla2005

  Incep sa iasa la suprafata niste chestiuni…
  Gaboaja, probabil de nervi, a scapat o declaratie interesanta: „Eu știu cum s-a făcut trecerea de la Minister, știu ce ilegalități s-au făcut atunci. ”
  Link: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/balint-gigi-becali-palmares-steaua-692809.html
  Nea Talpa-Iute ar trebui sa-l chestioneze un pic pe nea Gaboaja, sa auzim si noi ce ilegalitati au facut generalii Armatei cand au trecut echipa in privat…sau Gaboaja iarasi abereaza?
  Bine ca stie Gaboaja ca s-au facut ilegalitati, iar pe tranzactii s-au dat NUP-uri.
  De cand a inceput Talpa-Iute nebunia asta, am o senzatie de greata de care nu pot scapa. Si i s-au alaturat si unii considerati „glorii” ale clubului…si unii considerati „jurnalisti” si au aplicat tactica aia stalinista: spune o minciuna de zeci de mii de ori si cu o voce cat mai ascutita si ajunge sa fie considerata adevar. Au reusit sa-mi determine in organism o reactie viscerala atunci cand vad C$A…plm de nenorociti!
  Bine ar fi sa se judece corect si normal si din acel moment sa nu mai aud de C$A.
  Am spus-o si in 2014 cand am pierdut numele, incet, incet uitam sa-i mai spunem Stelei Steaua, incet, incet sigla asta noua ramane definitiva si din tot ce-a insemnat pentru noi se trece la altceva si uite ca se intampla. Pana mor eu ii voi spune STEAUA indiferent de ce zic cretinii, dar cei care vin dupa noi se vor obisnui cu FCSB

 8. alex-0101

  @ kla2005
  Nu ai cu cine… Efectiv prostia lor e nemarginita, fug de cioban și dau de Talpan.. Dacă te uiți la mizeriile pe care le scriu “liberi” te doare mintea..
  Flutura acel document de înregistrare din anul 2003 ( un document valid, un document ce arată ca Steaua și a schimbat forma de organizare) in speranța ca prostii pun botul ca atunci s a înființat echipa… dar prostii nu specifica de anul 2017, ei pretind ca exista din totdeauna , neinvocand ca din 47 și pana acum Steaua a trecut prin schimbări de nume si de organizare.
  Mocirla in care se afla FCSB acum li se datorează celor 300, berbecul delira si înainte dar nu ajungea la forma de acum dacă numele era păstrat, acești imbecili susțin declarațiile schizofrenicului de Talpan dar îl resping pe cioban, scuzați ma dar intre cei doi nu prea exista diferențe psihice, ideea e ca nebunia ciobanului e întreținută de banii lui (legali sau nu) dar nebunia lui Talpan e susținută de noi toți!, Acest “militar” nu poate fi oprit din delir? Parca nu mai avea voie sa iasa cu declarații!, dar mie îmi este din ce in ce mai clar, trebuie ținut un țap ispășitor pt toată tărășenia asta iar Talpan e prostul perfect pe care poți sa l arați cu degetul la final…
  “Iiiii, ce bucurie !!!”

 9. E.K.88

  Am urmărit și eu clipul și mi s-a făcut milă de Talpan, în sensul că ar trebui cineva să îi atragă atenția că are nevoie de un consult psihiatric de urgență. El săracul nu știe pe ce lume trăiește, are impresia că duce bătălii pe câmpul de luptă pentru patrie și partid și că pentru măreața realizare de a prosti instanțele că Steaua nu e Steaua și de recupera acest ”bun național” din mâinile ”burghejilor” și ale ”elementelor dușmănoase”, el ar fi trebuit avansat ca general. Eu zic că la spitalul de nebuni e loc de suficienți generali pe lângă toți Napoleonii care îl populează.
  Cât despre ”steliștii liberi”, m-am uitat așa un pic pe site-ul lor, săracii nici ei nu știu pe ce lume trăiesc. Au pus acolo o captură de ecran cu ce a postat pe facebook un semianalfabet probabil abia trecut de pubertate în care recomanda asasinarea lui Talpan pentru binele omenirii (nu reproduc greșelile de scriere). Nu comentez afirmația, pentru că e normal ca în momentul în care devii o persoană cunoscută publicului, unii să se exprime într-un fel sau alții să sară calul. Dar de aici până la a te simți amenințat mi se pare o cale lungă și o paranoie nefondată. Deci de aici a pornit isteria lui Talpan și a celor 200 de susținători cu ”amenințările cu moartea” provocate cică de Becali și Mitică Dragomir.
  Păi așa Becali ce să mai spună la câte amenințări și înjurături și-a luat de la suporteri de-a lungul timpului? Trebuia să dea în judecată fiecare persoană care postează pe internet? Să fim serioși…
  Nu are nici un sens să dezvoltăm prea mult subiectul. Atât Talpan, cât și cei 200 de ”steliști liberi” (poate liberi în sensul că discernământul lor și-a luat liber în vacanță de cel puțin 6 ani) sunt irecuperabili și nostalgici după niște vremuri de tristă amintire, în care trăiam cu toții într-o grotă și am avut slaba consolare în viețile noastre cenușii faptul că Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Nu sunt vremuri ideale nici acum, dar sincer, în nici un caz nu mi-aș dori să ne întoarcem de unde am plecat, avem și-așa prea multe sechele și obiceiuri proaste preluate de atunci, de care nu mai scăpăm și ne țin în loc.

 10. FortuneTeller_revived

  Hai ca incepe circul cu ghicitori, zvoneri si raspandaci. Deja a doua zi dupa pronuntare au aparut „surse” care indica ca de fapt FCSB a pierdut ceva, probabil caii de la bicicleta. Ce poti sa spui, „sursele” stiu. Sincer nu stiu de ce era suparat Talpanul, acum posibilitatea sa ia tot palmaresul, sa faca reguli noi de inchiriere a stadionului si eventual sa se judece cu cine are timp pt tampeniile lui. Nelipsitele legende steliste sunt deasemenea prezente si ofuscate la maxim. Bineinteles, numai legendele care sustin chestia cu CSA, ceilalti nu se pun, nu sunt legende. Baietii astia simpatici ar trebui sa ia contact cu opinia publica, caci cam toata populatia ar vrea sa scape de gaura neagra a bugetelor de minister pt sportul de performanta.

 11. vasglo

  E clar Talpan e dus cu pluta, ca sa fiu delicat, si a ajuns in pragul disperarii.
  Auzi la el, cere sa intervina presedintele Romaniei ca sa puna la punct magistratii care nu i-au dat lui dreptate. Mai mult, face apel la suporteri sa stranga cei 30.000 de euro pe care ICCJ a decis ca trebuie sa-i inapoieze lui Becali! Pai, nu EL, nu altcineva, i-a incasat necuvenit de la Becali. Oare ce-o fi facut cu acesti bani!..
  Va dati seama ce-i in capul acestui individ care face de rusine uniforma militara?
  Acum, ajuns la ananghie face apel la mila lui Becali!! Prost ar fi Becali sa-l ierte dupa cate, el si noi suporterii, patimim din cauza acestui pitifelnic! 🙂

  citat:

  „Am făcut scrisoare către domnul Iohannis. I-am adus la cunoștință domnului președinte că de fapt magistrații din România nu mai respectă prevederile Codului de Procedură civilă.

  În alt dosar al meu în care îmi spune că îmi pune sechestru pe casă, că face nu știu ce. Problema este că dumnealui a fost avantajat de cei trei magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție care au casat o hotărâre în condițiile în care o altă hotărâre mi-a dat câștig de cauză
  „Dacă o să ajung așa de rău o să cer sprijinul suporterilor, o să adunăm fiecare câte un leu, câte doi. Oricum mi-au propus suporterii lucrul acesta, că vor să mă ajute. Dacă Gigi Becali vrea să facă lucrul ăsta o să strângă fiecare suporter câte 1 euro, să îi dăm banii dacă vrea neapărat”

  https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/florin-talpan-ii-pune-pe-suporterii-csa-steaua-sa-faca-cheta-pentru-a-achita-datoria-catre-gigi-becali-19626231

  1. vasglo

   P.S.

   „…Dacă Gigi Becali vrea să facă lucrul ăsta o să strângă fiecare suporter câte 1 euro, să îi dăm banii dacă vrea neapărat”.

   Cu alte cuvinte, pitifelnicul cere MITA de la Becali. Sa vedem, se sesizeaza organele! 🙂

 12. vasglo

  Un articol de pus in rama!

  „Fie-vă milă de bravul colonel Talpan!

  Conducerea Armatei Române ar trebui să observe atunci când un ofițer superior smiorcăie isteric prin emisiuni. Și să intervină!
  Deși a devenit plictisitor, orice text despre CSA Steaua, despre colonelul Talpan, despre echipa de fotbal fără drept de promovare din liga secundă sau despre stadionul din Ghencea are nevoie de o obligatorie precizare a autorului.
  Aceea de a declara sub jurământ că a criticat de măcar la fel de multe ori și FCSB-ul, și pe Gigi Becali și că brânza și-o procură din alte surse.

  Lacrimi cazone

  Odată făcută precizarea, urmează coincidența. Aceea că autorul acestor rânduri să se fi aflat în studioul Fanatik Superliga joi, 30 martie, atunci când domnul colonel de justiție Talpan Florin Costel a urlat ininteligibil minute în șir, a sughițat, s-a înecat, a început să plângă efectiv ca un copilaș de trei ani ani căruia i se ia napolitana dacă nu înghite și o linguriță de untură de pește.

  Un ofițer amenințat

  Acele minute sunt epocale, înregistrarea trebuie derulată necontenit pe un ecran, la Muzeul Militar. Un ofițer superior al Oștirii Române zbierând isteric, apoi tânguindu-se, declamând că a fost amenințat cu moartea de Gigi Becali și de Dumitru Dragomir (ulterior, în altă intervenție telefonică, în altă parte, la ProSport, a spus că, de fapt, a fost interpelat într-un market de doi puștani, probabil fecesebiști), iată o frescă a celor care teoretic ar trebui să ne apere țara.
  O imagine a vitejiei unui conducător de oști, pentru că asta înseamnă un colonel.

  Reformă, pensie (chiar și specială)

  După o asemenea piesă de teatru nu absurd, ci de-a dreptul de proastă calitate, conducerea Armatei ar trebui să intervină. Să-l reformeze, să-l pensioneze (oricum va primi pensie specială) și să curețe pata de pe obrazul oștirii.
  Un militar care plânge și zbiară într-o emisiune n-are de ce să mai poarte nici însemnul de armă al Justiției, cel cu balanța, și nici uniforma. Prestația lui Florin Talpan inspiră milă, iar mila nu e un atribut al curajului ostășesc.

  Aria insultei

  Contează mai puțin că înainte de a se enerva, colonelul Talpan a jignit un fost internațional român, pe Vivi Răchită, spunându-i că n-a jucat la Steaua, ci nicăieri. La fel îl insultase și pe Bănel Nicoliță în urmă cu ceva vreme. Și, față de amploarea bocetelor și țipetelor sale, are mai puțină importanță că la un moment dat a rostit un aiuritor „Vă spun eu ce trebuie să scrieți!”, de parcă invitații din studiouri ar fi furierii săi personali sau ordonanțele care-i văcsuiesc cizmele.
  Acestea sunt chestiuni de educație, de bună creștere. Sau de lipsă fundamentală a acestor două necesare și obligatorii calități umane.

  Ierarhia valorilor

  După cum tot secundare sunt opiniile personale ale subiectului, care repudiază absolut tot ce e privat, licitând mereu statul, în cel mai colhoznic mod posibil. Fiecare dintre noi are propriile valori, iar în clasamentul axiologic al domnului colonel Talpan pe primele locuri par să se afle comunismul, colectivizarea și, dacă ar avea o astfel de putere, aspra represiune față de toți cei care nu cred în ele.

  Nu ajută, ci încurcă

  Cu un asemenea comportament de țață în capot de zenana, colonelul de justiție Talpan Florin Costel poate să aibă de o sută de ori dreptate din punct de vedere juridic (deși n-are).
  Manifestându-se ca în intervenția recentă, dumnealui nu ajută cu nimic clubul Steaua, ci doar îi strică imaginea. Cel mai nimerit ar fi un „Pe loc repaus!” din partea șefilor săi, urmat obligatoriu de „Rupeți rândurile!”.

  (Articol scris de Alin Buzarin si preluat din Gazeta sporturilor)

 13. quark

  …nu pot să „tac” când adevărul istoric este terfelit de ambițiile paranoice ale unui așa-zis „colonel de justiție” care cere injustiție în războiul declanșat de el între FCSB-ul lui Gigi Becali – adevărata mereu Steaua – și echipa avortată de clubul sportiv al Ministerului Apărării Naționale în 2017.

  Nu trece o zi de la bunul Dumnezeu să nu auzim un plescăit pleoștit ridicol de „băț prin gard” în mocirla în care a ajuns prin rele tratamente de neștiință și hoție fotbalul nostru.

  Săptămâna ce se stinge „le grand cirque des stars”, traducerea mi se pare redundantă, l-a constituit conflictul-dilemă „în falș”, care durează cam cât războiul Troiei, din injustiția cu care s-a pricopsit de vreo douăzeci de ani infantila soțietate românească, în plin având al democrației prea originale: a cui este „steaua” Steaua? A „răcanilor” care conduc mândrii mândrul Minister al Apărării Naționale sau al lui Gigi Becali ot Pipera?

  Susținătorul „bocancilor MApN de la apelul de seară” este un „jurist”, ghilimele sunt obligatorii, cu statură și apucături de Napoleon în exil din normalitate pe insula Sfânta Elena. Definit de nume, pe care-l vrea transformat în renume, Talpan. Nu-i vina lui că-l cheamă așa, vina lui este că a făcut de ocară și râs în hohote acest nume, l-a adus la nivel de pingea de bocanc de răcan ce bate „Dreeepți!” din picior la schimbarea santinelei… Și acesta obicei onorabil dacă nu-l ducea în ridicol.

  Vietatea este de râsu’-plânsu’, fără ghilimele, atât prin ce susține cu înverșunare patologică de cazemată nord-coreeană, chipurile juridic, cât și prin talentul de a se da în stambă de la apelul de dimineață la apelul de seară. Cațavencu și Farfuridi sunt mici copii pe lângă el. Aduce și cu tovarășul Vladimir Ilici Lenin pe locomotivă, dar are veston, nu vestă în care să-și proptească deștul când mimează gândirea…

  …Și-și pregătește neuronul pentru declanșarea avalanșei de spume la adresa oricui nu e de părerea lui, începând de la superiorii săi, pe care îi beștelește fără niciun respect pentru ierarhia militară… Mă întreb chiar nedumerit cât îi mai suportă insolența, și ea patologică, mândrul Minister al Apărării Naționale. Care, iată, nu-și poate apăra imaginea de un personaj patetic din subordinea sa, vizibil deteriorat sub chipiu.

  E clar și a fost simplu pentru unii dintre puținii aducători de dreptate pe care-i mai avem, judecătorii de ICCJ să decidă rejucarea „meciul” CSA Steaua – FCSB din minutul 1 la prima instanță. Și pentru că acolo, la Înalta Curte de Casație și Justiție, nu ajung posesori de diplome, masterate și doctorate trase la xerox de puzderia de cacialmale private doar numite „Facultăți de Drept”, apărute ca ciupercile otrăvitoare după ploaie prin toată țara.

  Speța „în speță” este clară: Gigi Becali ot Pipera a cumpărat cu bani (știu și când, și unde, și cum!) Steaua de la clanul Păunescu în 2003. Aceștia, în paranteză fiind spus, care „știu doar luatul”, ca prea mulți „diriguitori” și „politicieni” din zilele ce mai bine nu ne-ar fi fost date să le suportăm, crescuți gard în gard cu Dumitru Popescu „Dumnezeu”, la Turnu Măgurele. După ce bunicii trecuseră Dunărea din Bazargic, acum Dobrici, din țara „vecină și pretenă” Bulgaria. Am încheiat paranteza.

  Revenind la „obect”, stimabililor, Gigi Becali a cumpărat echipa Steaua și cu, atenție, „activele necorporale” care făceau parte din club, adică stema și palmaresul. Domnule colonel de injustiție Talpan Florin-Costel, ați auzit în prostigioasa dumneavoastră carieră de „active necorporale”? Întreb, nu dau cu AG-ul… dacă știți ce-i ăla…

  Mie mi se pare clar ca pasul de paradă a cui e Steaua. N-am niciun parti-pris cu Gigi Becali, pe care l-am „împachetat” cu ironie de atâtea ori, dar să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. FCSB-ul lui Gigi Becali este Steaua lui Gigi Becali, care a fost ASA (1947), CSCA (1948), CCA (1950), CS Steaua (1961). A nu se confunda cu CSA Steaua de acum, echipă inventată la apelul de noaptea minții în 2017.

  Dacă am avea militari de carieră calificați în conducerea Armatei Române, ar opri imediat mascarada asta juridică pornită de personajul ăsta caragialesc numit Talpan Florin-Costel. Susținută mai mult cu urlete de diagnostic psihic și lacrimi de crocodil împăiat ale dezlănțuitului Moș Teacă Injustițiaru’.

  Dar, din păcate, gândindu-mă la „cei din linia întâi” a mândrului MApN, îmi vine în minte o vorbă ce ar trebuie să fie doar o premoniție fără efect a lui Fănuș Neagu, puțin înainte să plece, la sfârșit de mai 2011, în liniștea izbăvirii, unde nu sunt lacrimi și nici durere: „La ce armată am ajuns să avem, ferească Dumnezeu de vreun război, că-l pierdem înainte să înceapă!”.

  Încă un amănunt și gata, că i-am dat prea mult spațiu și răbdare amintitului caz patologic… Străinii care conduc Europa și UEFA știu în ce hal suntem și în privința Justiției, așa că își fac mendrele și cu „ajutorul” acesteia, dar, în niciun caz întâmplător, la tragerile la sorți a competițiilor europene pun în urnă bilețelul cu numele Steaua.

  Las acum isteriile domnului colonel Florinel-Costel, am auzit că va fi scos la raport săptămâna ce vine și nu ca să fie felicitat, poate le-a venit mintea de pe urmă superiorilor beșteliți public de inferiorul Talpan… Ducă-se pe pustii de marș de noapte…

  (Editorial Cornel Dinu – Fanatik)

  1. vasglo

   Ce-o fi asta, dinamovist, stelist ori Roman! Sa traiesti, draga procurorule, zis si Dilel Vinu!! 🙂
   Evident, o gluma venita de la un un stelist, care inca isi mai aduce aminte cand l-ai sculat de jos pe prietenul matale, Nea Puiu, zicand ca simuleaza dupa o „coasa”, marca Dinu, apucandu-l de perciuni, incat „gheneralul de azi”, de durere, ti-a dat-o la geoale! Evident, Nea Puiu a fost eliminat.
   Chiar nu mai conteaza! Azi te-ai spalat de pacate! 🙂

 14. FortuneTeller_revived

  Pe zi ce trece Talpanul e o pavara mai mare pt burtosii de la CSA-MAPN, pt ca in curtea opiniei publice deja s-a judecat cazul in favoarea FCSB. Acest lucru e indicat inclusiv de numarul (ridicol) de sustinatori CSA tot in scadere. Deci pe filiera politica (cum altfel in Romania?) probabil va vezi si schimbarea pozitiei fata de CSA, mai ales ca va fi o miscare cu capital politic semnificativ si implicatie minima pt politicieni mai tineri decat celebrul grup din Cluj.

  Sa mentionam inca un fotbalist ros-albastru cu probleme de intelegere a realitatii, Adi Popa. La fel ca toti cei cu simbrie de la CSA, el face confuzie intre „brand/nume” si „palmares/istorie”. Nu-i bai, poate rezolva toa’ Talpan vreo uniforma de plotonier, sa poata lua si el o pensie militara ca aia care-si risca viata prin Afganistan.

 15. kla2005

  Ma gandesc la o situatie absurda…cum ar fi sa se dea o hotarare definitiva ca pana in 98 la Armata, din 98 la Steaua din Liga 1? Cum dreaq fac astia la UEFA separarea, ca parca separarea din 98 a fost in timpul campionatului???
  Mi se pare ireal in ce stadiu s-a ajuns.
  Buzarin a fost fenomenal in editorialul din gsp!
  @quark – corect!

 16. dang

  Toate publicatiile repeta cu obstinatie informatia ca CSA Steaua are palmaresul din perioada 1947-2003 pentru ca Tribunalul Bucuresti i l-a acordat.
  Dar orice om cu minime cunostinte juridice stie ca o sentinta judecatoreasca pe fond, asa cum e cea a Tribunalului Bucuresti, nu e definitiva atat timp cat a fost apelata de FCSB si decizia din apel a fost desfiintata de instanta suprema.
  Sa le spuna cineva la acesti jurnalisti lipsiti de orice interes de a se documenta ca CSA Steaua a initiat actiunea in justitie pentru a obtine palmaresul deoarece nu ii apartinea si nu ii apartine nici in prezent deoarece nu mai exista o decizie definitiva a curtii de apel (a fost desfiintata).

 17. dang

  Alte dovezi ca CSA Steaua nu are spectatori la meciurile jucate pe Stadionul Ghencea:

  1) ”Asistența a fost din nou redusă în Ghencea, la partida CSA Steaua – Unirea Dej 3-0 fiind doar aproximativ 900 de spectatori prezenți în tribune.”

  2) ”De această dată, la duelul dintre ”militari” și Poli Iași, primele două clasate în clasamentul play-off-ului Ligii 2, partidă care poate fi considerată derby-ul campionatului, dacă sunt luate în calcul pozițiile ocupate de cele două formații, au asistat în jur de 1.250 de suporteri, anunță Prosport.”

  In aceste cifre sunt incluse persoanele obligate sa participe conform atribuțiilor de serviciu: oameni de ordine, jandarmi in uniforma si in civil, angajati ai CSA Steaua, etc.

Lasă un răspuns