[Update VIDEO] De ce 3-1 în meciul Rapid Viena – Steaua?

de | august 25, 2018

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

Rezultatul reflectă și politica de transferuri a lui Becali, care a ignorat total compartimentul defensiv și axul central. Trebuia urgent fundaș central, dreapta și vârf de atac. Cu Zlatinski sperăm că s-a rezolvat mijlocul. Nu mai detaliez pentru că am scris de n ori despre asta. Pe scurt a cam bramburit lotul pe posturi.

Când ai în lot doar 2 fundași centrali cu care joci în toate competițiile, din 3 în 3 zile, iar în primul 11 ai doi jucători care joacă pentru prima data împreună (Stan, Roman) și debutanți la Steaua, atunci ai imaginea bătăii de joc cu care s-a abordat acest sezon de UEFA, dar mai ales acest Play off. Pentru comparație, Andrei Ivan, cel pentru care Becali ar fi dat 4 milioane euro și adus la Rapid Viena în iulie, este doar rezervă. În schimb, titularul Mihai Roman, în 2 zile a aterizat de la FC Botoșani direct pe Aliantz Stadion – Viena, după un popas de o zi în București.

Steaua a jucat cu 3 jucători (Stan, Roman și Rusescu) pe care, în situația dată, orice echipă cu pretenții de grupe UEFA poate nu i-a fi ținut nici măcar pe bancă.

Da, Dică a greșit pentru că în dorința de a demonstra presei că el nu este antrenor defensiv, și-a aruncat echipa ca înecatul în atac și a fost taxat încă din minutul 4. De fiecare dată când a jucat așa, la bătaie, a luat de la 3 în sus (Rapid Viena, Lazio și Sporting), pentru că nu are jucători reactivi și de viteză pentru tranziția negativă. Însă, brambureala lotului produsă de Becali nu o poate compensa nici măcar geniul lui José Mourinho.

Din păcate calificarea este jucată. Cu puțină șansă, Steaua putea termina 3-3 sau chiar învinge, dar de la 3-1, realistic, remontada pare misiune imposibilă pe ogorul Arena Națională și cu lotul actual. Se va întâmpla așa cum am profețit încă de acum o lună, după ce am văzut coiala la transferuri în axul central: EuroPA, PA!

Duminică, Steaua are meci cu Viitorul. Cu ce fundași centrali va juca? Cu ce vârf de atac? Cu aceeași de la Viena și pe care apoi îi vrea 100% după alte 3 zile la meciul retur cu Rapid Viena? E o glumă bună! Cum glumă mi se pare și faptul că după venirea lui Zlatinski, Becali voia să-l dea împrumut pe Filip, un jucător cu care mai putea plomba postul de fundaș central sau de bandă.

Becali l-a scos public din lot, dar după înfrângerea de la Viena a revenit asupra deciziei spunând că în Filip va pune bază pentru meciul retur. Mă întreb, oare ce o fi în sufletul lui Filip, după ce era să fie aruncat ca o măsea stricată? Cum să-ți mai dai sufletul pe teren? În situația lui mai sunt Jakolis și Daniel Benzar…

Din păcate, Becali a cam pierdut cheile înțelepciunii la transferuri și la de-motivarea jucătorilor prin declarații publice la cald. Dacă Becali aruncă pe fereastră cu banii lui nu e treaba noastră, dar în stilul ăsta aruncă și cu speranțele noastre!

Asta e! Defilăm periculos cu ce avem… pe buza prăpastiei Vom mai lua ușor goluri…

VIDEO. Dică, Roman și Zlatinski. Transferuri și probleme

X Ray

4 comentarii la „[Update VIDEO] De ce 3-1 în meciul Rapid Viena – Steaua?

    1. keyser-soze

      Nu cred sa vina desi toata presa zice ca Nistor e la negocieri cu Becali. Aia de la PCH nu mai stiu ce sa zica, sunt neputinciosi in fata lui Negoita :)). Acum zic ca nu suntem Steaua :))))))

Lasă un răspuns