De Amorim își pune cenusă în cap pentru evoluția de la Steaua: ”S-au întâmplat lucruri de care lumea nu știe!”

de | iunie 22, 2017

William de Amorim a ținut o conferință de presă în cantonamentul din Slovacia. Vă prezentăm temele principale abordate, iar la final găsiți un videoclip cu declarația brazilianului cu cetățenie română în care se referă și la plecarea lui Boldrin.

De Amorim a explicat de ce n-a avut evoluțiile așteptate: ”S-au întâmplat lucruri de care lumea nu știe!”


William Douglas de Amorim (25 de ani) a fost adus ca o mare vedetă la Steaua, la pachet cu Boldrin, contra sumei totale de un milion de euro (300.000 de euro Boldrin, 700.000 de euro De Amorim), ambii de la Astra, dar mijlocașul stânga nu a reușit să aibă evoluțiile așteptate. Fotbalistul brazilian a vorbit pentru prima dată despre această situație și a explicat ce probleme a întâmpinat.

  • ”Toți jucătorii care vin la Steaua simt că aici e cea mai bună echipă, că sunt cele mai bune condiții de pregătire și asta am simțit și eu. Acum pot spune că m-am acomodat, sunt mai bine cu toată lumea. Au fost momente grele, toți jucătorii trec prin asta, dar acum mă simt bine și sper să-mi ajut cât mai mult echipa”, a spus brazilianul, într-o conferință de presă.

De Amorim spune că toate problemele au fost rezolvate și date uitării și promite o altă evoluție în sezonul viitor.

  • ”Anul acesta sunt liniștit, nu mai am probleme și sper să ajut echipa cât mai mult. Cât despre faptul că am fost criticat, este normal. S-a plătit o sumă importantă de bani pe mine și dacă nu evoluez așa cum se așteaptă lumea, atunci sunt criticat. Dar, sper ca în sezonul viitor evoluțiile mele să fie dintre cele mai bune, mai ales că acum nu mai am niciun fel de problemă cu familia”, a mai spus De Amorim.

Fotbalistul, la care Becali a vrut să renunțe în această vară, dar care a fost păstrat după ce a insistat Dică, a spus că nu are ce să-i reproșeze lui Laurențiu Reghecampf pentru faptul că nu a jucat foarte mult sezonul trecut.

  • ”Fostului antrenor nu am ce să-i reproșez. Tot timpul a vorbit cu mine. Eu, însă, am avut o problemă în afara terenului, de care el a știut. A fost o problemă legată de familia mea. Am stat mult timp departe de soție, care a născut un copil. Copilul avea trei ani, eu l-am văzut o dată, am stat un an fără soție. Acestea sunt lucruri care contează și de care lumea nu a știut, a completat fotbalistul.

Steaua are cel mai bun tandem din România: „Eu, în 7 ani, am jucat cu trei jucători cu aşa mare calitate”

William De Amorim a fost campion al României cu Astra Giurgiu, unde a jucat alături de Denis Alibec şi Constantin Budescu, care acum îi sunt din nou colegi, la Steaua. Brazilianul de 25 de ani spune că cei doi sunt cei mai buni fotbalişti care i-au fost coechipieri de când se află în România.

De Amorim crede că singurul care se ridică la nivelul lui Alibec şi Budescu este un fost jucător al roş-albaştrilor, Nicolae Stanciu, în prezent la Anderlecht.

  • Eu în România, în 7 ani, am jucat cu trei jucători cu aşa mare calitate. Pentru mine, Budescu, Alibec şi Stanciu, cu care am stat 3 luni şi l-am văzut în fiecare zi, sunt jucători de mare calitate. Budescu, pentru mine, e unul dintre cei mai buni din România, o să ajute foarte mult echipa. Când vii la Steaua îţi schimbi mentalitatea. Trebuie să câştigi, să fii sus. Asta simte şi el. Trebuie să dai mai mult, să fii mereu pe primul loc„, a declarat De Amorim.

Jucătorii lui Nicolae Dică ştiu că aşteptările în ceea ce îi priveşte sunt mari.

  • La ce jucători au venit deja de la finalul anului trecut, trebuie să ne gândim la grupele UCL. Putem să reuşim„, a precizat De Amorim

De Amorim este încântat de Dică: ”Îi place mai mult cu mingea, vrea să fim o echipă!”

Chiar dacă în primul cantonament FC Steaua nu a disputat niciun amical, mingea nu a lipsit de la antrenamente. Metodele de lucru ale lui Nicolae Dică nu numai că au prins, dar au fost și lăudate de către jucători, care au făcut comparații cu ce s-a întâmplat pe vremea lui Reghe.

  • ”Sunt altfel de antrenamente cu Dică, pentru că am văzut că-i place să lucreze mai mult cu mingea. Vrea să formeze o echipă care să joace mai mult împreună, să fim mai mult o echipă. Acum lucrăm mai mult cu mingea, vrea posesie. Au fost și exerciții fizice, dar mingea n-a lipsit”, a spus William de Amorim.

Întrebat în legătură cu dorința lui Dică de a forma o echipă ofensivă, brazilianul a replicat:

  • Pe poziția mea trebuie și un pic defensiv, dar mai mult în atac. Cu ce jucători avem în grup acum, jucăm mai ofesnsiv, dar și mai bine”, a mai spus William, în cadrul unei conferință de presă, susțintă în cantonamentul roș-albaștrilor..

Secvențe video din conferința de presă

X Ray

Image result for baza sportiva fcsb steaua berceni 2017

2 comentarii la „De Amorim își pune cenusă în cap pentru evoluția de la Steaua: ”S-au întâmplat lucruri de care lumea nu știe!”

  1. mikegr

    Sincer, nici la Astra nu a fost mare scula..maximul lui a fost de 5 goluri pe sezon…La o aripa te astepti la altceva..Alta era cu Hamroun titular si De Amorim sa intre in ultimele 15-20 de minute..dar ciobanul se bucura la 1 milion de euro, bani pentru fete…la fel si cu Boldrin…o sa construim cu tataie Teixeira..

Lasă un răspuns