Cupa RPR 1949, primul trofeu din istoria Stelei

⚽️🏆🇹🇩Acum 71 ani Steaua a cucerit primul trofeu din istorie. Pe 18 decembrie 1949, CSCA de atunci a câştigat Cupa Republicii Populare România  (azi Cupa României), după ce învingea CSU Cluj cu 2-1.

🏟Meciul s-a jucat pe stadionul ICAS (Venus) din Bucureşti, de la ora 14:00, în faţa a 12.000 de spectatori. ⚽️Au marcat Moldoveanu (39′) și Ferenczi (74′) pentru militari, respectiv Zehan (68′) pentru clujeni.

🔴🔵Echipa CSCA Bucureşti:
Traian Ionescu – Alexandru Apolzan, Adalbert Androvici, Ştefan Rodeanu –  Ştefan Balint, Ştefan Onisie – Anton Fernbach Ferenczi, Gavril Serfozo, Andrei Frentz, Nicolae Drăgan, Petre Moldoveanu.
Antrenor: Francisc Ronnay

⚫⚪Echipa CSU Cluj:
Vasile Cristea – Emeric Ioanovici, Mircea Luca, Mircea Tarău – Gheorghe Crăciun, Lucian Mihuț – Iosif Lutz, Ilie Copil, Ștefan Kovacs, Mircea Biolan, Justin Zehan.
Antrenor: Iuliu Baratky.

Până în finală, CSCA, viitoarea Steaua, a trecut succesiv de Hârtia Piatra Neamț (7-1, în șaisprezecimi), Arsenal Sibiu (3-0, în optimi), CFR Bucureşti (2-1, în sferturi) şi CFR Sibiu (5-0, în semifinale).

💥👉Acest meci este memorabil pentru că a înregistrat câteva premiere istorice. Pentru prima dată Cupa RPR a fost câștigată de CSCA București, viitoarea CCA, CSA Steaua București, FC Steaua București și actuala FCSB, fiind și primul trofeu intrat în vitrina roș-albaștrilor. Finala cu CSU Cluj a fost cea mai întârziată finală a competiției din punct de vedere calendaristic, având loc cu cinci zile înainte de Crăciun. Totodată a fost și prima finală arbitrată de un arbitru din afara Bucureștiului: Adalbert Kincs din Lugoj.

🏆Cu trofeul Cupei RPR din 1949, CSCA-ul avea să debuteze în prima decadă de aur din istoria echipei, încheiată cu cinci Cupe ale României – dintre care patru consecutive – și patru titluri de campioană‼

#CupaRomaniei #CupaRPR #csca #cca #steaua #fcsb #fcsbesteau #SteauaRosAlbastra1947

X Ray

  • În ziua de astăzi nici tara nu se mai numeste cum se numea atunci dar echipa de fotbal. Si ei cred ca numele este definitoriu pentru o echipă. Nu este definitoriu nici macar pentru o țară. :))))

Lasă un răspuns