CSA şi FC Steaua reiau colaborarea, iar echipa de fotbal ar putea reveni în Ghencea

de | septembrie 9, 2015

Reprezentanţi ai CSA Steaua şi ai FC Steaua s-au întâlnit, miercuri, la sediul clubului sportiv, şi au reluat discuţiile cu privire la o viitoare colaborare între cele două grupări, având ca teme principale folosirea mărcii şi revenirea echipei de fotbal în complexul sportiv din Bulevardul Ghencea.

  • Comunicat Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti

Miercuri, 9 septembrie a.c., la sediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a avut loc o întâlnire între reprezentanţii CSA Steaua şi reprezentanţii SC FC Steaua SA. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa preşedintelui CSA Steaua, domnul George Boroi, ca urmare a poziţiilor echilibrate şi disponibilităţii exprimate public de preşedintele clubului de fotbal, domnul Valeriu Argăseală.

În cadrul întâlnirii, au fost reluate discuţiile privind o viitoare colaborare între cele două cluburi, având ca teme principale reglementarea problematicii legate de folosirea mărcii şi revenirea echipei de fotbal în complexul Ghencea. Cele două părţi au convenit că viitoarea colaborare se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 3 decembrie 2014. În perioada imediat următoare vor fi stabiliţi termenii concreţi ai colaborării„, se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de Biroul de presă al CSA Steaua.

  • Prima reactie a oficialilor Stelei, dupa intâlnirea cu generalii CSA

Valeriu Argaseala, presedintele Stelei, s-a intalnit in aceasta dimineata cu sefii Clubului Sportiv al Armatei, cele doua parti cazand de acord pentru redeschiderea negocierilor in legatura cu revenirea echipei in Ghencea, dar si pentru apropierea de un consens in privinta marcii si emblemei .

Discutiile dintre Argaseala si generalii aflati la conducerea CSA s-au desfasurat in spatele usilor inchise, dar presedintele campioanei a oferit o prima reactie imediat dupa incheierea acestora.

Argaseala a dezvaluit ca FC Steaua si CSA poarta discutii pentru revenirea echipei de fotbal pe stadionul Ghencea si a lasat de inteles ca cele doua parti sunt in sfarsit decise sa ajunga la o intelegere.

” A fost o primă rundă de negocieri, la invitația Armatei, sperăm să găsim o soluție cât mai repede și echipa să revină în Ghencea. Sperăm să ajungem la un consens în următoarele 2-3 zile. Mai mult nu putem face până nu se finalizează procedurile juridice pe care le avem. Până la o soluție definitivă legată de marcă s-a pus problema unei perioade tranzitorii, în care să găsim o soluție legală de colaborare și de folosire a bazei din Ghencea. Tot la fel până la momentul găsirii unei soluții definitive., a spus Valeriu Argaseala dupa ce a discutat mai bine de o ora si jumatate cu sefii CSA.

Sursa: Mediafax și Digisport

 

Nota Redacției

Pe scurt, până la finalizarea proceselor aflate pe rol, ambele părți vor cauta și propune o soluție legală de continuare a colaborării, înclusiv revenirea în Ghencea. După 2-3 zile se vor reîntâlni să propună și să discute soluția găsită și să stabilească pașii următori.

Să sperăm revenirea la normalitate în România capitalistă și democratică a anului 2015, membră NATO și UE!

Declaratia lui Boroi

Declaratia lui Argaseala

 

XRay

7 comentarii la „CSA şi FC Steaua reiau colaborarea, iar echipa de fotbal ar putea reveni în Ghencea

  1. xray Autor articol

    Actiunea de azi are urmatoarea cauză:

    1) 30 August 2015, Mircea Dușa, despre cazul Steaua : „Sunt probleme de bani ca trebuie o parte din veniturile realizate pe emblema clubului să revină clubului. Nu știu de ce au renunțat să mai joace pe Ghencea. E un stadion generos. Are 4-5 terenuri de fotbal de rezervă.”

    2) Imediat, FC Steaua a reacționat, prin Argaseala, și a trimis oficial la MApN documentele emise în vară, prin care a dorit continuarea, și refuzul CSA. Acest demers către MApN a fost făcut și public de Argăseală, în direct la TV.

    În consecință, MApN (proprietarul) a dat ordin la CSA (lui Boroi) să reînceapă discuțiile și negocierile cu FC Steaua, inclusiv pentru baza din Ghencea. Ceea ce s-a întâmplat azi.

    Miza reală (metaforă)

    Pentru sentimentali … un instantaneu cât o altă metaforă.

  2. xray Autor articol

    În spatele acțiunii sunt banii și posibilitatea de modernizare a mai multe stadioane din Bucuresti, oras care va organiza mai multe meciuri la EURO 2020. Este vorba de Dinamo, Rapid si Steaua, banii urmand sa vina de la UEFA, prin Ministerul Dezvoltarii. Cum am spus acum câteva luni, nimeni nu va băga bani într-un stadion fără echipă care să joace pe el, cum era FC Steaua. Modernizarea devenea repede paragină fără bani de întreținere prin închiriere.

    Mai mult, CSA Steaua/MApN si CS Dinamo/MI, în proprietatea cărora se afla arenele din Ghencea si Stefan cel Mare, s-au lovit și de o problema logica. Cluburile nu aveau sectie de fotbal! Cum sa primesti bani pentru ceva ce nu ai? Astfel, Boroi si Lipa au luat decizia de a înființa secții de fotbal, totul pentru a obține mai ușor bani pentru refacerea arenelor. Înființarea centrului de copii și juniori este si o sursa de bani suplimentară, copiii platesc cotizatii lunare pentru a fi antrenati. CS Dinamo nu intenționează să se substituie clubului profesionist FC Dinamo.

    PS
    Pe 30 iunie, la Start în războiul celor două Stele roș-albastre am scris:
    Print screen:

  3. alexandru-h

    Citeste mai bine manualul sa vezi ce inseamna modernizare. Nu se modernizeaza nimic legat de gazon sau tribune pentru terenurile ce ar constitui baze de antrenament la EURO 2020. Se vor baga bani doar in vestiare, cabinetele medicale si de refacere, toalete, dusuri etc… Ah, si Rapidul nu va fi niciodata modernizat pentru ca nu corespunde dpdv al locatiei.

    Am scris o postare acum ceva timp pe tema asta dar mi-e lene sa o caut.

    1. xray Autor articol

      @alexandru h

      Citeste tu mai bine ce am scris mai sus: modernizare pt … antrenamente. Deci nu am zis altceva decât spui tu.
      Pe 30 iunie am scris in acelasi context expus de tine. Ghencea nu se va reconstrui și nu se va juca pe el, nefiind nici măcar stadion de rezervă. Dar și acea modernizare costă și are nevoie de finanțare, că despre asta e vorba aici.

      PS
      Aici ai scris tu, alexandru-h iulie 1, 2015 la 17:09: FC Steaua: Comunicat de presă

Lasă un răspuns