COOPERATIVA REDIVIVUS

de | august 13, 2015
Arbitrul Colțescu ne-a readus pentru 90 de minute amintiri amare de acum 20 de ani

2-0 pentru Steaua este cel mai periculos scor, zice Colțescu, și de aceea e mai bun 2-0 pentru Astra.

Dacă ar fi arbitrat Bistrița acasă acum 20 de ani, centralul din această seară ar fi fost decorat de Cooperativă. Dar chiar și pe vremea Omertei, după un asemenea meci ieșea scandal.

Să anulezi două goluri valabile echipei în deplasare, să nu elimini vedeta gazdelor pentru o palmă aplicată ”în glumă” portarului advers și să acorzi un penalty 75% valid pentru ”nea Jean”, toate acestea n-au cum să nu fie premiate.

Iar dacă ar fi făcut chestia asta în deplasare, Colțescu stîrnea o revoltă urbană.

Acum două decenii și ceva am văzut pe viu un meci UTA – Gloria Bistrița, în care gazdele au fost furate mai puțin decît Steaua în această seară, dar tot a ieșit un tămbălău ca-n filme. Brigada arbitrilor a părăsit orașul cu mașina blindată a jandarmilor, în timp ce mii de oameni luau cu asalt stadionul, prefectura și sediul ONU dacă acesta ar fi existat în Arad.

Colțescu are, desigur, dreptul la explicații, însă asimetria e teribilă. A judecat aproape orice fază la limită în favoarea Astrei. Pînă și cornerele le-a răpit Stelei, ceva ce nu făcea nici Velea pe vremuri, că șmecheria nu era să stîrnești perplexitate, ci să înclini balanța din sfori invizibile.

Poate că Sebastian Colțescu nu e șmecher, ci doar periculos de neinspirat și, în astfel de seri, perfect incompetent. Asta nu o transformă pe Steaua într-o victimă, dar îl arată pe el drept un demn urmaș al unei epoci pe care a scos-o din sarcofag și ne-a prezentat-o drept o noutate absolută.

Cooperativa HD, un lotru cu aspect de facebook, asta era tot ce ne mai trebuia!

Cătălin Tolontan 

Preluare de pe www.tolo.ro

Un comentariu la „COOPERATIVA REDIVIVUS

  1. sikander

    si ce va uimeste atata? era de asteptat ca o data cu schimbarea sistemului de competitie, la presiunea celor care au cumparat drepturile tv (stim cine e in spatele lor), sa apara mutatii din ce in ce mai oribile in metodele de stabilire a echipei campioane. daca Steaua va ajunge in play-off, sa va tineti!!!

    si cu tot cu arbitrii posedati, Steaua ar fi trebuit sa le dea cat cuprinde scamatorilor alora umflati de presa, macar in prima repriza!!! apropo de presa: dati-va foc majoritatea!!!

Lasă un răspuns