Comunicat Peluză Sud. Uniți pe 7 mai!

de | aprilie 28, 2016

Despre Peluza Sud Steaua s-au spus și s-au scris multe, vrute și nevrute, râuri de cerneală au curs pe paginile ziarelor din România și multe articole au fost postate în mediul presei online. Majoritatea lor au căutat senzaționalul, atât de mult promovat la noi, în interesul de a crește tirajul sau numarul vizualizarilor unor postări de pe internet. Rămași fără echipă, departe de Templu, denigrați de media, țrecând peste obstacole, am reușit să rămânem uniți, puternici și demni, lupând pentru idealul nostru suprem, acela de a avea un club curat mai presus de toate!

Pentru mulți cuvântul “sud” este doar un substantiv comun ce definește un punct cardinal, dar pentru noi, reprezintă mult mai mult, este locul unde ne-am regăsit cu toții ca suporteri, ghidați de aceeași mentalitate, având scopuri comune. Poate uneori am greșit ori nu am fost înțeleși sau poate am fost puși într-o lumină defavorabilă de către anumite persoane publice ori canale media avide după spectacol ieftin sau mânate de anumite interese, dar niciodată nu ne-am dat înlături de la a ne apăra clubul nostru drag, culorile și istoria de care suntem atât de mândri. Acest lucru il vom face până la ultima noastră suflare pentru că acesta este spiritul Peluzei Sud Steaua! Cât timp Peluza Sud va exista, ea va reprezenta vârful de lance al stelismului și protectoarea valorilor roș-albastre, cele care ne-au făcut să fim alături de Steaua noastră, la bine și la greu.

Sacrificiu, Unitate, Demnitate sunt cele 3 caracteristici care ne definesc și care ne ghideaza în acțiunile noastre, atât pe stadion sau în sălile de sport atunci când ne susținem favoriții, cât și în afara lor. Oricine își dorește să ni se alăture, trebuie să înțeleagă faptul că noi nu suntem o modă, o metodă de a evada din rutina zilnică sau modul în care îți poți impresiona prietenii pe rețelele de socializare. Nu, Peluza Sud este o stare de spirit, un mod de viață, așa cum este și stelismul pe care noi îl susținem și-l promovăm, făcând totul pentru existență, nimic pentru aparență. Atitudinea corectă trebuie transpusă în modul de a-ți susține echipa prin atmosfera creată de arsenalul ultra’ de la fiecare meci. Noi nu suntem steliști 2-3 ore pe săptămână, atunci când este vreun meci, ci tot timpul, încercând să ținem viu spiritul roș-albastru.

Sacrificii am facut cu toții, iar regrete nu vom avea din moment ce ne-am ales drumul nostru, unul independent față de tot ce înseamnă susținere din partea clubului sau a altor terțe părți, iar eforturile făcute pălesc și contează prea puțin în fața satisfacțiilor pe care le avem atunci când stăm umăr lângă umăr și ducem mai departe numele Stelei. Mulți nu ne înțeleg, puțini ne cunosc, dar toți știu că ne urmăm pasiunea indiferent de distanță sau vremea de afară și suntem primii care luăm atitudine și ne apărăm clubul atunci când nevoia o cere.

Unitatea de care a dat dovadă Peluza Sud de-a lungul anilor a creat un grup de oameni, care indiferent de vârstă, profesie sau situația financiară ori socială, nu vor renunța la idealurile lor indiferent de câte greutăți vor întâmpina. Acest lucru a deranjat, dovadă fiind metodele de reprimare ale manifestărilor noastre din ultimii ani, multe acțiuni ale Peluzei Sud îndemnând la aducerea unei stări de normalitate și profesionalism în cadrul clublui nostru. Această represiune a fost întreprinsă chiar de conducerea FC Steaua, precum și de organele de ordine ale statului, concretizându-se în amenzi (majoritatea dintre acestea fiind anulate în instanță), interdicții pe stadionul Steaua (măsură aplicată de club) sau la meciurile de fotbal, dosare penale, drepturi îngrădite și abuzuri întâmplate la meciurile din deplasare. Toate aceste nedreptăți ne-au făcut să mergem mai departe și să fim din ce în ce mai uniți, în ciuda detractorilor ce ne-au vrut desființați, interziși sau chiar închiși.

Demnitatea de care am dat dovadă ani la rândul ne-a pus eticheta de radicali ai fenomenului stadioanelor. Nu vom face niciun compromis pentru a ne face drumul mai ușor în atingerea scopurilor noastre și nu vom susține nimic altceva decât valorile și culorile sfinte ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, apărate în trecut cu muncă și sudoare de către sportivii nostri. Uneori, am fost condamnați pentru deciziile luate, dar mulți dintre cei care au făcut acest lucru au fost fie persoane ghidate din umbră de oameni cu interese, fie alți suporteri ale căror acțiuni au fost condiționate în funcție de sumele virate în conturile lor de către patronii cluburilor pe care ei le susțin.

Din păcate, în prezent, trăim vremuri tulburi în care identitatea clubului de fotbal este amenințată de un conflict iscat între niște oameni care nu și-au văzut decât interesul personal, aducând Steaua într-o situație mai mult decât grea. Până când această problemă nu se va soluționa, iar pe gazon nu va fi Steaua noastră liberă, Peluza Sud nu se va prezenta la meciurile pseudoechipei intitulate fcsb, întrucât aceasta nu are nicio legătura cu istoria și tradiția clubului roș-albastru.

De asemenea, dorim ca hotârârea ICCJ să fie respectată, mai ales în media din România unde nu se face nicio deosebire între adevărata Steaua și nou formata echipă, fcsb. Noi, suporterii de la Peluza Sud, vrem să susținem un proiect care va pune pe primul plan profesionalismul, respectul, transparența, și dragostea pentru Steaua Bucuresti. Ne dorim să nu mai existe interese ascunse care ne-ar putea readuce în această situație dificilă creată de oameni a căror singură religie este cea a banului. Parafrazându-l pe comentatorul finalei de la Sevilla din 1986, Teoharie Coca-Cosma, putem spune că prin noi Steaua trebuie să trăiască, Steaua va trăi! Milităm pentru aceleași deziderate, un club curat mai presus de toate!

În încheiere dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au fost prezenți atât la acțiunile noastre ultra’, cât și la cele de caritate pe care le organizăm periodic.

Înainte STEAUA! Înainte SUD!

Surse: SudSteaua.rounitipe7mai.ro

Nota Redacției:

Noutăți despre eveniment găsiți pe pagina de facebook Uniti pentru Mihai cât și pe site-ul  unitipe7mai.ro (link)

26 de comentarii la „Comunicat Peluză Sud. Uniți pe 7 mai!

 1. bujold

  Ii rog pe pseudo-iubitorii de Steaua sa se duca sa-si ia banii din alta parte, pentru ca vad, oricine o poate vedea, ca din momentul in care n-au mai fost platiti au uitat ce inseamna dragostea.
  Semneaza cineva care a facut parte din galerie pe vremea cand galeria era la tribuna a II-a, deasupra tunelului de intrare a fotbalistilor!

  1. cristi-cosor

   @bujold.
   Fcsteaua.ro inseamna fan club Steaua,nu numai fotbal.Pentru ca tu ai o problema cu anumiti angajati ai statului roman la Ministerul Apararii asta nu inseamna CSA este altceva decat Steaua si ca suporterii de la celelante sectii sunt mai putini stelisti.

   1. vitto

    @cristi-cosor.
    o explicatie calpa si usor ireala! ce facem nea cristi …..ne intoarcem in lumea copilariei si a copilariilor? csa, fcsb,……. exista o singura idee: STEAUA! cine nu intelege asta este un habarnaut sau un manipulator!

 2. bujold

  Mai raspanditi ca parca sunteti defuncta securitate. Aici se discuta despre fotbal. Nu cosoare. Si eu tin cu Steaua, indiferent de sport. Pe vremea cand eu ma duceam din Floreasca in Ghencea si din B-dul Muncii (de-i zice astazi Basarabia, ca sa nu se supere puritanii) pana-n Polivalenta, la Volei, Handbal, Baschet, Hochei, Fotbal, Rugby, nici nu erati nascuti si nici nu se gandisera parintii vostrii c-au sa faca copii. Asa ca mai scutiti-ma de sofisme de doi lei. Nu de alta dar Protagoras nu se gandise ca asociatiile pe care le faceti ar putea fi considerate ca fiind facute de „sofos”!
  Asa ca, la o declaratie lipsita de echivoc – ca toti cei care tipa impotriva echipei de fotbal sunt unii care iubesc Steaua in functie de banii pe care-i primesc de la echipa (numai cand aud – „Sa ne dea bani pentru deplasari!” si-mi vine sa rad) iar acum, de cand s-a taiat sursa platilor au devenit vocali si urla impotriva echipei, sa-mi povestiti ca FC inseamna „Fan Club”! Probabil ca este vorba de „fun” in sensul real al termenului. Spuneti, mai baieti, cum era cu banii de la Becali?

 3. cristi-cosor

  Nu toti cei din galerie au facut anul asta 18 ani.Sunt destui de o varsta cu tine care mergeau la fotbal si alte sporturi in aceleasi timpuri dar astazi sunt exact in tabara pe care tu o blamezi astazi.De ce crezi tu ca esti de partea binelui iar ei nu?

  Cat despre finantarea galeriei de catre club tu nu cred ca ai habar de ceva concret.Iti versi frustrarea in spatele uni cont protejat fiind de aninimatul pe care ti-l confera internetul.Nu stiu ce te sperie asa,nu se vor intoarce prea curand bagabontii aia cu saguri mari de care nu poti vedea tu meciul.

  Daca vorbim de ultrasi vanduti atunci baietii de la Sud sunt ultimii care intra in discutie.Ca au alte idealuri dupa care isi ghideaza viata si nu se pupa cu valorile tale este o alta discutie.

  1. vitto

   @cristi-cosor.
   si care ma rog, care sunt idealurile lor marete?! eu in nemernicia mea nu prea le inteleg…..observ insa multa mizerie, tone de infantilism si o infinita manipulare!

 4. siegfried

  Iar s-au apucat bulgarofilii să scrie comunicate în care se glorifică.
  „Cât timp Peluza Sud va exista, ea va reprezenta vârful de lance al stelismului și protectoarea valorilor roș-albastre.” HAHA! ce părere au gagii despre ei înşişi.

 5. naiyba

  Tot inainte cu protestul. Bravo.
  Cand ceri normalitate unor oameni anormali, procesul devine lung si anevoios.

  Off topic: psihopatul iar si-a inceput numarul pe la TV cu academii prin paduri si mai tot ce viseaza el noaptea. Un handicapat cu dunga-n buletin.

 6. superstar18

  @Siegfried: Nu inteleg cu ce te irita GAGIII (ca si copiii) bulgarofili. Asta era problema? Faptul ca anumite persoana se intituleaza aparatorii valorilor ros-albastre? Sau faptul ca Nesu nu o sa mai poata sa mearga toata viata sau mai rau, poate sa nu mai aiba o viata in curand? Vrei sa ajungem ca si cainii, sa ne numim peluzele dupa Mihai Nesu daca moare, Doamne-fereste?
  Va legati de niste chestii copilaresti. Prietenii cu bulgarii, comunicate, etc. Presa v-a insuflat ura asta fata de peluzele „vandute” generalilor MApN (in plm, aia nu au bani nici sa cumpere un nenorocit de ARO), incat nu vedeti problema de fond. 7 mai era sarbatoarea noastra stelista. Mihai e unul de-al nostru. Gigi, meme, vali, mache, etc…. astia sunt trecatori. Nici nu stiu de ce ne mai contrazicem aici, in conditiile in care nu mai sustinem aceeasi echipa…

  1. siegfried

   @superstar18.
   Franţ, încearcă să rămâi cu picioarele în realitate.
   1.Nu ne-a insuflat presa nico ură faţă de nicio peluză pentru că, spre deosebire de ce aveţi voi impresia, rareori cineva scrie despre activitatea augustei peluze din care faceţi parte, iar atunci când totuşi o face,”presa” e divizată. Prosport vă pupă în fund, în timp ce GSP vă persiflează amintindu-vă că la baschet susţineţi echipa Eximbank-ului.
   2. Neşu e fecesibist de-al nostru, nu-l mai revendicaţi atâta. Înţeleg că fără un paravan filantropic v-aţi temut că nu venea nimeni la evenimentul vostru, dar mai coborâţi ştacheta la retorica asta umanitară, că deja deveniţi greţoşi.
   3. Eu susţin Steaua Bucureşti, nu ştiu exact pe cine susţineţi voi la fotbal, din ce văd eu din exterior pare că nu susţineţi pe nimeni.

  2. vitto

   @superstar18.
   fals….nimeni nu va uraste……asta ar fi culmea …… doar ca ne hlizim la voi! ce sa facem daca NOI astia cu fcsb-ul nu ne-am pierdut umorul?! pur si simplu „ne radem de voi”!

 7. alexandru-h

  @superstar18

  De fapt Nesu nu era de-al „vostru” – a jucat doar pentru FCSB, pentru echipa furata CSA-ului de catre Becali… cum zice in comunicat – „pseudoechipa intitulata fcsb, întrucât aceasta nu are nicio legătura cu istoria și tradiția clubului roș-albastru”. Sa inteleg ca l-ati reevaluat si ati convenit ca-l acceptati pe sestache in familia stelista?

  La asa pseudoechipa, asa pseudopeluza…

   1. superstar18

    Pai plebeii cu gura mare si buzunarele cusute trebuie sa isi sacrifice tineretea si sanatatea ca sa munceasca pentru nenorocitii aia de bani. Plebeii nu fura banii statului (si implicit ai tai, vitto) cum face altcineva din Pipera (care a facut mult prea putina inchisoare pentru cate ilegalitati a comis). Plebeii fac acte de caritate fara sa aiba camerele de filmare fixate pe ei ca becali.

    1. vitto

     o mica dedicatie ptr superstar18, acest „silvester andrei „care salveaza „abatajul”, si ptr fratii lui mai mici, cu toti tovarasi in suferinta stearpa si nedreapta:

     „Odesa, Crimeea…..
     Și acasă, pruncii, femeia, Păduchii foamea. Munca…
     Pe când încuietorii bucatelor
     Purtătorii păcatelor,
     Mai marii, – măcelarii – (adica zice de becali)
     Lor huzurul, untul, șunca,
     Șampania…
     Paștele și grijania!…
     Așa!
     Cu gura plină de ură
     Înjură-i!”

     1. piece-of-mind

      „Ne vom întoarce într-o zi,
      Ne vom întoarce neapărat,
      Vor fi apusuri aurii,
      Cum au mai fost când am plecat”.

Lasă un răspuns