Comunicat MApN: marca Steaua a fost evaluată la peste 57 milioane Euro!

de | februarie 22, 2016
COMUNICAT NR. 53
Data: 22.02.2016

Informaţie de presă

Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii.

Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro.

În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă.

După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.

Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/ 2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.

Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit.

Secţia Presă
Sursa: site oficial MApN

 

Nota Redacției

Nu se spune exact ce s-a evaluat la 57 milioane euro. Marca extinsă la întreg CSA Steaua București, sau numai la secția de fotbal.

Articole despre licitație evaluare și evaluatori marca Steaua:

 

20 de comentarii la „Comunicat MApN: marca Steaua a fost evaluată la peste 57 milioane Euro!

 1. alexandru-h

  In sfarsit! Ma enerva ca nu apare evaluarea asta pentru ca nu mai aveam motive sa ma amuz. Nici nu conteaza cifra – poate sa fie 100, 1000 de milioane de euro, e problema lor. Eu vreau sa vad cum vor calcula despagubirile pe care le vor cere lui Becali si, mai ales, vreau sa vad o licitatie centrata pe cifra asta. Acolo va fi distractia maxima! 😀

 2. xray Autor articol

  Apropo de transparență, ar fi interesant de vazut aceasta evaluare!
  Market, income, cost approach… Sunt business-uri de business-uri care produc o gramada de bani si nu valoreaza nici măcar 10% din suma astronomică.

  E o evaluare a unei firme de apartament, Eval Best Office SRL care are un angajat, conform bilanțului depus la Ministerul de finanțe. Firma a fost înfiinţată în 2010 și este înregistrată în sat Roşu, comuna Chiajna, la camera nr. 2 a unui imobil.

  Putea să o evalueze și la 570 de milioane euro. 🙂

 3. georgik-steaua

  De rasul curcilor =))) Cica prejudiciul adus brandului intre 2004-2014. Pai ba generalilor, comunisti imputiti. Prin calificarile repetate in Liga Campionilor din perioada aia s-a adus + de valoare brandului, ramaneti cu evaluarea voastra =))) Sper sa se sesizeze DNA-ul si sa verifice in ce conditii a fost facuta si unde s-au dus banii pe licitatia aia facuta de o firma de apartament.

 4. alexandru-h

  Pai hai sa vedem niste comparatii cu cluburi de fotbal occidentale, ca sa radem un pic de amatorii din Romania. Cifrele sunt luate din Forbes, ca sa nu ma acuze nimeni pe aici de rea-credinta.

  AS Roma – valoarea echipei 307 milioane dolari, venituri anuale din bilete 45 milioane dolari, drepturi televizare 147 milioane dolari, venituri comerciale 76 milioane dolari – VALOARE BRAND 40 MILIOANE DOLARI

  Galatasaray – valoarea echipei 294 milioane dolari, venituri anuale din bilete 77 milioane dolari, drepturi televizare 78 milioane dolari, venituri comerciale 98 milioane dolari – VALOARE BRAND 42 MILIOANE DOLARI

  Atletico Madrid – valoarea echipei 436 milioane dolari, venituri anuale din bilete 75 milioane dolari, drepturi televizare 223 milioane dolari, venituri comerciale 84 milioane dolari – VALOARE BRAND 54 MILIOANE DOLARI

  Da, ati citit bine. Asociatia de drept public CSA Steaua detine un brand sportiv mai valoros decat Atletico Madrid, AS Roma sau Galatasaray. Suna perfect realist, nu? 😀

 5. xray Autor articol

  PS
  Sunt unii fraieri care deja jubilează pe anumite pagini.
  1) Au pus valoare mare pentru că CSA nu o vinde, ci doar o închiriază. Astfel chiria va fi mare.
  2) Spre comparație, o să pun un articol cu cât costă brandurile în fotbal.

 6. xray Autor articol

  Ilie Nastase ironizeaza suma avansata de MApN si spune ca generalii din Minister ar trebui sa construiasca un cimitir in locul bazei de pregatire din Ghencea. Nastase se declara rusinat de situatia creata intre Armata si clubul de fotbal pe care il detine Gigi Becali.

  „Auzi, ma, sigla… E facuta din diamante? Ei de ce au evaluat, ca nu au contribuit cu nimic? Eu zic sa faca cimitir in locul stadionului, sa vedeti cati bani fac. Moare multa lume! Da, sa se faca cimitir! Nu vad cine ar fi nebunul care sa dea 57 de milioane pe o sigla de 2 pe 10 centimetri.

  Il stiu pe ala care deschide bursa de la New York, vorbesc cu el si pune pe bursa si creste sau scade in fiecare zi. E o mare rusine ce se intampla la Steaua. Mi-e rusine ca sunt fost stelist, mi-e rusine ca sunt general in Armata Romana. Nu pot sa fac nimic, chiar mi-e rusine!”, a spus Nastase pentru PRO TV.

  1. redbabyseal

   „Nu se spune exact ce s-a evaluat la 57 milioane euro. Marca extinsă la întreg CSA Steaua București, sau numai la secția de fotbal.”

   Se cam intelege ca ar fi vorba de marca extinsa la intreg CSA, iar acestia, mai departe, emit „licente” ( de functionare? – or fi ca si licentele de transport?)
   Pentru aceste „licente sportive” percep taxe. Oare cate „licente” pot sa emita pentru un sport? Zeci? Sute? Pana-si fac plinul?

   1. xray Autor articol

    @harald

    Între tine și Năstase este o diferență ca de la Pământ la Marte străbătută pe jos ca să-ți primească sfaturile. Dar îi poți spune lui direct, nu mie.

    El apără Steaua, nu pe Becali sau armata. După moartea Sfinxului, e o rușine ce s-a întâmplat cu Steaua și ce se întâmplă și acum, și mai ales că sunt pițifelnici noname îl jignesc pe Năstase, simbol al României, sau pe fostele glorii steliste pentru că nu latră ca ei.

 7. geamspart

  Incredibil cat de penibil a ajuns acest site. Noroc ca nu mai intra nici dracu pe el. 5 comentarii la articol in medie dintre care 3 sunt scrise tot de „redactie”.

  Vedeti ca Fcsb ul vostru joaca in Bucuresti. Ghiciti cati suporteri are pe stadion ? Zero. Zero oficial. Poate mai sunt 10 tirati prin tribune.

  Voi realizati ca ati ajuns atat de frustrati incat va deranjeaza ca marca Steaua a fost evaluata la o suma mare ? Daca marca era la Cioban si facea el evaluarea, erati in al 9-lea cer. Ipocritilor.

  Memelush, stiu ca citesti. Felicitari pentru schimbarea viziunii si directiei acestui site. Nu stiu cum ai facut o dar bravo. Pacat pentru tine ca ai facut o prea tarziu.

 8. adrians

  Se pare ca cifra este la nivel de intreg club sportiv militar si ar include toate ramurile sportive si daca este asa s-ar putea sa inceapa un alt circ pt ca :
  – daca sectia de baschet doreste o continuare a asocierii cu primaria si Eximbank,noua entitate sportiva va trebui sa plateasca o suma catre CSA.Cu alte cuvinte,in calitate de sponsor nu este de ajuns ca scoti niste bani din buzunar pt a face performanta sau a salva de la desfiintare o sectie care abia mai respira,mai trebuie sa platesti pt” onoarea ” de a juca cu Steaua pe piept !?. Sa vezi atunci suturi in cur ce vor lua cei din conducere si ce praf se va alege de toate sectiile de la CSA.
  – legat de modul de evaluare,probabil ca cei din conducere vor flutura cele citeva medalii olimpice,mondiale sau europene cucerite in special pe vremea comunistilor, atita doar ca ele s-au cistigat sub numele de Romania si cu certitudine ca exceptind marea echipa de handbal,nimeni in Europa – exceptind fanii echipelor de fotbal – nu are habar de echipele de handbal sau baschet ale CSA sau de cine este Camelia Potec sau Sandra Izbasa ori Ghe Berceanu !! Intre noi fie vorba sint multi romani care nu stiu acest lucru,daramite niste straini care inca confunda Romania cu rusia sau Ungaria.
  Un alt moment penibil iscat din incompetenta si rautatea unor politruci care inca nu s-au debarasat de boala ordinelor generate de o putere iluzorie si temporara.

 9. xray Autor articol

  Acum Talpan și Boroi trebuie să explice statului (DNA), cum un club subvenționat anual de stat cu milioane de euro (peste 80% din bugetul CSA este alimentat din banii publici), poate avea un brand de 57 de milioane de euro, când el anual produce doar pierderi de milioane de euro (80% din buget, pt ca nu se autofinanțează), acoperite de la bugetul de stat (banii poporului), și nu din valorificarea acelui „brand”-lui deținut în economia de piață de 26 ani (din 1990).

    1. redbabyseal

     @xray

     ai perfecta dreptate, dar ce se face normal la noi?
     in orice alt domeniu, dar mai ales in fotbal, ca asta ne doare aici?
     – ministerul de interne ii sustine pe dinam0, le face stadion nou samd…. frf si vrea sa-i ajute sa joace in cupele europene din vara asta, desi nu ar fi avut dreptul
     – mapn vrea sa distruga Steaua iar frf vrea s-o suspende chiar daca nu e regulamentar
     Toate tunurile pe Steaua!

  1. vitto

   cum adica de ce exista pierderi acum …..nu stiti raspunsul: din cauza nemernicului de becali care a jefuit, jefuieste si profita de buna credinta statului militar reprezentat de csa! la el sunt banii si el trebuie sa plateasca…….

Lasă un răspuns