Comunicat lt.col. Florin Talpan, CSA Steaua. Reactie Peluza Sud

de | august 28, 2015

Înainte de toate, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost şi sunt alături de mine în demersul meu de a conserva brandul Steaua Bucureşti, care aparţine Clubului Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” (CSA), cel care l-a creat şi l-a dezvoltat şi cel sub egida căruia s-au realizat performanţe deosebite interne şi internaţionale.

Pentru cei care îmi critică munca, le spun că nu mi-am făcut decât datoria şi am încercat să nu dezamăgesc milioanele de suporteri stelişti. Pot să îi asigur pe aceştia că pot face mult mai mult pentru Clubul Armatei dacă aş avea posibilitatea să mă implic mai mult la nivel de conducere.

Vreau să întreprind acţiuni ferme şi legale în timp scurt, cu condiţia ca persoanele care până acum au arătat dezinteres şi au adus grave prejudicii imaginii Stelei să nu se mai implice.

Menţionez că imediat după pronunţarea deciziei ICCJ din 3 decembrie 2014 şi până în prezent am înaintat comandantului clubului numeroase rapoarte prin care am făcut toate precizările necesare şi prin care am propus şi solicitat următoarele:

-schimbarea imediată a siglei FCSB, a denumirii şi a eliminării practicii FCSB de a se mai folosi de brandul Steaua Bucureşti în toate formele posibile.

-formarea unei noi echipe de fotbal sub patronajul CSA, echipă care să poarte numele şi sigla notorie Steaua Bucureşti şi care este singura îndreptăţită să ducă mai departe istoria glorioasă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

– crearea imediată a Centrului de copii şi juniori. Selecţiile pentru copii şi juniori se desfăşoară în această perioadă. M-am bucurat să văd că în primele două zile am avut o prezenţă numeroasă de copii, ai căror părinţi ne-au felicitat pentru această iniţiativă. Tradiţia Steaua Bucureşti, care a început în anul 1947 va merge cu siguranţă mai departe prin aceste tinere talente. De asemenea, îi aşteptăm şi pe marii fotbalişti care au activat sub culorile roş-albastre să ni se alăture, pentru a-şi aduce aportul ca antrenori.

– evaluarea mărcii şi a prejudiciului provocat de folosirea fără drept a mărcii în perioada 2002-2014 de către FCSB.

– o luare de poziţie fermă a CSA faţă de discuţiile interminabile care vizează palmaresul, discuţii care derutează complet suporterii. Vreau să vă asigur că FCSB nu este continuatoare a tradiţiilor sportive ale CSA. Din păcate, FCSB este de multe ori asociată cu marca notorie Steaua Bucureşti, din cauza folosirii acestei denumiri, cea mai prejudiciabilă consecinţă pentru noi fiind asocierea de către public a FCSB cu istoria glorioasă a CSA Steaua Bucureşti, lucru total neadevărat şi manipulator, întreţinut chiar de către conducătorii FCSB. Recenta intervenţie publică a dl. Argăseală Valeriu poate sta ca probă într-un eventual proces.

FCSB nu a primit niciodată palmaresul obţinut de CSA. Prin palmares se înţeleg victoriile, cupele, trofeele, medaliile, poziţiile în clasamente, fie ele naţionale sau internaţionale, obţinute de către sportivii (fotbaliştii, în cazul de faţă) care au activat sub egida CSA-ului. Palmaresul echipei de fotbal a CSA aparţine în exclusivitate, conform legii, Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, făcând parte din patrimoniul acestuia. FCSB şi-a însuşit pe nedrept acest palmares, încă de la înfiinţarea societăţii, iar motivele pentru care se întârzie emiterea unui comunicat pentru lămurirea acestei situaţii îmi sunt străine, însă este clar că există un dezinteres şi o pasivitate care îngreunează lucrurile. Motivul pentru care în decizia ICCJ din 3 decembrie 2014 nu se vorbeşte de palmares în mod direct este pentru că acesta aparţine conform legii, Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi nu a fost nevoie să învestim instanţa cu soluţionarea unui astfel de capăt de cerere distinct. CSA poate proceda direct la solicitarea de sancţiuni pentru acţiunile abuzive şi nelegale întreprinse de către FCSB în tot acest timp.

În ceea ce mă priveşte, sunt pregătit să continui lupta pentru brand alături de oamenii de bună credinţă şi de suporterii Stelei, lupta cu cei care timp de 16 ani au încălcat constant, flagrant şi sistematic legile.

Această stare de fapt a condus la deprecierea aproape iremediabilă a imaginii şi blazonului Steaua Bucureşti, atât pe plan naţional cât şi internaţional, prin acţiunile ruşinoase ale conducerii FCSB (Teia Sponte, Mihai Stoica) dar şi ale creditorului George Becali, care au culminat cu condamnări penaleale acestora. Desigur, aceştia nu sunt singurii vinovaţi pentru acest dezastru. La fel de vinovaţi sunt şi cei care au încălcat HG 66/1999 şi care au transferat jucătorii de fotbal ai CSA din spaţiul public în spaţiul privat cu încălcarea legilor, lucruri pentru care ar trebui traşi la răspundere.

Atrag atenţia că pasivitatea şi dezintersul comandantului CSA, George Boroi, de a nu lua măsurile pe care le-am propus şi care sunt o consecinţă firească a hotărârii judecătoreşti a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, riscă să aducă în continuare prejudicii grave atât CSA cât şi milioanelor de suporteri stelişti care sunt într-o totală stare de incertitudine asupra echipei lor iubite, Steaua Bucureşti.

Consider că FRF şi LPF nu trebuiau să permită ca noua echipa FCSB să evolueze direct în prima divizie ca şi continuatoare a legendarei Steaua Bucureşti, ignorând hotărârea irevocabilă a ICCJ. Mai mult, nici până în prezent nu au informat UEFA corect, aceştia continuând să afişeze FCSB-ul cu palmaresul care aparţine CSA-ului.

Cu această ocazie, le răspund şi acelora din presă care au făcut acuzaţii la adresa mea şi a clubului de “întoarcere la comunism” prin crearea echipei de fotbal de către CSA. Trebuie să fii ori rău intenţionat, ori să nu ai despre ce altceva scrie, ori pur şi simplu să fii confuz, caz în care mai bine nu mai faci astfel de afirmaţii. Să fii convins că în anul 2015 există tentative de întoarcere la comunism , după 25 de ani de democraţie este absurd. CSA nu va fi nici primul şi nici ultimul club de drept public din lume care va avea o echipă de fotbal. Soluţii de parteneriate transparente si legale cu investitori privaţi şi serioşi se vor găsi. Să nu uităm că CSA este un club sportiv şi că acesta nu are atribuţii în apărarea ţării, construirea sau administrarea de tancuri, pregătirea echipelor de intervenţii speciale în misiuni etc, aşa cum s-a tot vehiculat, ci obiectul său de activitate îl constituie organizarea şi administrarea activităţii sportive prin selecţia, pregătirea şi participarea sportivilor de performanţă la competiţiile sportive interne şi internaţionale, conform Regulamentului de organizare şi funcţionare, elaborat în baza Legii educaţiei şi sportului. Constat că cei care susţin că CSA nu ar trebui să aibă o echipă de fotbal sunt de fapt împotriva funcţionării tuturor secţiilor sportive ale CSA, în caz contrar mă întreb: ce are fotbalul mai presus decât handbalul, baschetul sau alte sporturi pe echipe şi de ce se face această discrimare?

Nu înţeleg vehemenţa cu care unii fac aceste acuzaţii, fără să se gândească că aceştia luptă de fapt pentru unele interese private şi temporare şi nu pentru perpetuarea valorilor comune, ale statului român, din care fac parte şi ei. Ce ar trebui să facă instituţiile statului, în general, să lase privaţii mai “descurcăreţi” să acapareze bunurile acestora? Poate că ar trebui să vindem ţara cu totul, potrivit acestor opinii, ba chiar să o dăm pe gratis, de ce să ne mai încurcăm în proceduri? Cum facem, primul venit, primul servit?

Steaua este un brand notoriu românesc 100%, de stat, cu un palmares de invidiat de oricare dintre cluburile din lume, la toate secţiile sportive. Suntem prea concentraţi pe noi înşine şi pe profit pentru a renunţa la drepturile obţinute de părinţii noştri şi la moştenirea copiilor noştri ? Am uitat oare tradiţiile şi trecutul ţării noastre sau pur şi simplu nu dorim să le cunoaştem? Există într-adevăr o legătură puternică între CSA şi MApN: lupta pentru dreptate şi pentru drepturi. Unii o fac pe calea războiului, alţii pe căi judiciare. Oare după 25 de ani de democraţie şi sute de ani de războaie, CSA, ca şi club sportiv ar trebui să renunţe la lupta judiciară, care de altfel este expresia democraţiei? Nu este oare această gândire în sine învechită?

Semnează:

Şeful Compartimentului Juridic al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti

Locotenent – colonel de justiţie Florin – Costel TALPAN

Reactie Peluza Sud:

In urma evenimentelor petrecute in ultima saptamana ne exprimam satisfactia ca in sfarsit lucrurile incep sa revina la normalitate, atat prin infiintarea sectiei de fotbal in cadrul CSA, dar mai ales a pozitiei exprimate de juristul clubului care prin actiunile sale trebuie sa oblige FRF si LPF sa intre in legalitate prin respectarea deciziei ICCJ din 3 decembrie 2014.

Am dori sa facem public punctul nostru de vedere in legatura cu situatia in care se afla astazi clubul ale caror culori am ales sa le iubim neconditionat.

Nu vom nega niciodata faptul ca am sustinut actuala echipa a fcsb-ului, atata timp cat adevarul a fost ascuns atat de conducerea societatii,cat si de factorii de decizie din cadrul MAPN, FRF, LPF. Cum nimeni nu poate nega faptul ca am pus in tot acest timp la indoiala preluarea clubului de catre actualul creditor. Intrebarile noastre legate de legalitatea preluarii echipei s-au lovit de aceiasi tacere complice si am fost trimisi sa cautam raspunsurile in justitie. Justitia a decis!!! Satisfactia faptului ca am avut dreptate in toti acesti ani este insa umbrita de nepasarea conducerii MAPN si CSA.

A fost o lupta lunga, obositoare, grea,dar satisfactiile ce ne asteapta vor fi pe masura. Pe masura suferintelor indurate in acesti ani. Adevarul te elibereaza!!! Si adevarul a iesit la lumina!!! Astazi suntem liberi!!! Dorim pe aceasta cale sa cerem tuturor trusturilor de presa sa inceteze orice controversa, prin respectarea adevarului, considerand ca folosirea numelui “STEAUA” alaturi de o societate comerciala care a incalcat cu rea vointa legea atatia ani nu face dacat sa induca suporterii in eroare.

47 de comentarii la „Comunicat lt.col. Florin Talpan, CSA Steaua. Reactie Peluza Sud

 1. madalinn

  Omul asta se contrazice in comunicatul asta si pe langa asta si dezinformeaza.
  Spune prima data „Vreau să vă asigur că FCSB nu este continuatoare a tradiţiilor sportive ale CSA” si apoi ca sa se contrazica” La fel de vinovaţi sunt şi cei care au încălcat HG 66/1999 şi care au transferat jucătorii de fotbal ai CSA din spaţiul public în spaţiul privat cu încălcarea legilor” .
  Apoi dezinformari cat cuprinde , prea multe ca sa fie evidentiate , omul asta confunda istoria si palmaresul clubului sportiv cu istoria si palmaresul echipei de fotbal Steaua .

  1. vitto

   ce mai astepti…….ia-l in carca si fugi cu el la universitate! pune-l in balcon….sa vorbeasca, sa spuna lucrurilor pe nume, sa insufleteasca multimile……apoi…… NIMIC…..ZERO! mergeti acasa si va culcati, caci echipa de fotbal este tot una singura…. aia din totdeauna ….. aia pe care in fapt o stim cu totii ……. aia pe care nu trebuie sa ne-o identifice X sau Y ……. Steaua este numai Una dintotdeauna!

   fotbalul de performanta se face cu bani …… cu vorbele produci doar caterinca si evetual ranesti! pana acum ce a realizat talpan in relatia cu steaua? doar dezorganizare, confuzie, scindare, echipa a plecat din ghencea, s-au pierdut banii de chirie, suporterii sunt nervosi…..care este ratiunea gesturilor lui? ajuta el fotbalul stelist, l-a facut mai bun, mai competitiv in relatia cu rivalii……? sa raspunda cine are cap pe umeri de-adevaratelea si nu doar ca sa nu-i intre apa in gat!

   1. flashul

    Deci tu iubesti Steaua pentru performanta sa inteleg. Pentru tine ratiunea de a iubi o echipa de fotbal se rezuma doar la performanta. Pai in curand o sa ti cu Astra probabil. Daca pentru tine totul se reduce la bani indiferent cum vin ei si la performante indiferent cum sunt obtinute…. Si intradevar Steaua este numai una iar FCSB NU E STEAUA! Vrem o echipa chiar si in liga 4 dar sa se numeasca Steaua Bucuresti si pariem ca meciurile ei vor avea audienta tv sau la stadion, mai mare decat orice alt meci din liga 1. Datorita iubirii suporterilor adevarati vom fi in liga 1 foarte repede si vom vedea dupa aceea cum readucem si performantele. Pentru Steaua vor fi solutii mereu. Steaua nu e dinamo sau rapid!

    1. vitto

     du-te mai nene in liga 4, mananca seminte las fierbinti si ghiceste acolo pretul corect! du-te sa te lege, sa te bata cu biciu’…..fiecare cu ce-i place! sadomasochismul nu ma intereseaza…… taticu’ voi vreti sa transformati Steaua in dinamo si rapid….voi cu cretinismul unor ziceri stupide ati mutat Fenomenul Steaua sub cupola circului si acum complet inconstienti va afundati in hazna!

     iar lectii despre stelism nu primesc de la neofiti …… dumneata ai alte probleme: de scoala, de virgule, de cultura generala, de cultura specifica, asa ca apelul la memorie nu iti este acceptat!

     imi vorbesti tu mie de iubirea neconditionata …… da’ altfel habar n-ai cine au fost gica ologu’, viorel torres, bulgaru’, firu’, ozonel si bila, sfarma-piatra, mario ospataru’, fane imparatu’, radu profesoru’ …… Voi sunteti niste pantofari fara treaba cu Steaua si cu istoria noastra …. Voi sunteti fani talpan, cel fara de ciocan! bravos si aferim….sa-l stapaniti sanatosi, caci il meritati!

    2. adrians

     Salut Flash

     Banuiesc ca sint mult mai in virsta decit tine si iti scriu in calitate de fost coleg de liceu si ASE cu Puiu Iordanescu ( mai mare ca mine cu 2 ani ).Am prins trista perioada cind neavind stadion jucam pe 23 sau pe Republicii si de aici implicit lipsa performantei si deci a suporterilor.Este perioada cind galeria ocupa cel mult un sector din trib.1 de la 23 ,ca pe Republicii nici macar nu imi amintesc sa fi avut galerie,este perioada cind la capitolul suporteri eram dominati complet de rapidisti si dinamovisti. Primii pasi pe linia crearii unei mase de suporteri s-au facut in momentul cind am reusit sa avem propriul stadion,un stadion ” de cartier ” ridicat intr-o zona cu multi militari.Cu toate acestea,echipa a avut un suport mai numeros si mai solid doar din momentul cind au inceput sa apara si performantele,coroborate cu sosirea lui nea Imi la conducerea echipei,sinonimul jocului spectacol.In perioada comunista performanta si spectacolul au fost asigurate de catre ” sponsorul ” puternic avut de echipa,respectiv MAN si pot sa-ti confirm cu certitudine ca suporterii au venit linga echipa doar dupa ce echipa a performant – dar atentie – doar in mod constant.In perioada cind echipa nu a avut rezultate,stadionul a fost gol si cu certitudine pot sa-ti confirm ca suporterul roman – dar mai ales cel stelist – in marea lui majoritate este un suporter ” de rezultate „, nu de suflet.Exemple ai atit la fotbal cit si la toate sporturile de echipa,handbalul,baschetul sau voleiul fiind vaduvite in mod constant de prezenta unui grup numeros de suporteri.Aceste sectii aveau tribunele pline pina in 89 iar in momentul de fata dai cu tunul si nu gasesti mai mult de 50 persoane in tribune.Baschetul este exact exceptia care imi confirma afirmatiile de mai sus,cele doua peluze aparind doar dupa ce Ponta s-a implicat la echipa si a adus sponsori de valoare.Concluzionind,tot ce inseamna Steaua s-a cladit exclusiv pe performantele uriase facute in perioada comunista,unele dintre ele continuate si actualmenete doar in momentul cind sportul respectiv a avut un puternic suport financiar privat.Realitatea trista dar dura,este ca fara GB,un tantalau f bogat devenit intre timp fanfaron national,sectia de fotbal era acum moarta si toate sloganurile sudiste sau nordiste,atit de apropiate de lozincile tinerilor utecisti care se bateau cu pumnii in piept la Bumbesti-Livezeni sua la Canal,nu ar mai fi fost astazi posibile.Imi este extrem de greu sa inteleg daca acesti tineri sint fie naivi,fie manipulati, altfel nu pot sa inteleg cum o generatie tinara poate sa debiteze atitea non sensuri ce nu au absolut nicio legatura cu realitatea zilelor pe care le traim.Vremea viselor,a lozincilor a trecut de mult si daca doriti ca si voi sau copii vostri sa mai iubeasca fenomenul Steaua,este momentul sa va treziti.

     1. empyro

      Domnule, va salut si va respect pentru longevitatea dvs. in aprecierea si atasamentul dvs. pentru acest club.
      NU am nici o dovada daca cele povestite de dvs. sunt sau nu adevarate si nici nu ma intereseaza acest aspect.
      Nu pot spune decat ca m-as bucura enorm ca o persoana de varsta dvs sa ne onoreze cu prezenta pe acest forum/site, atat in ceea ce priveste echipa de fotbal „Fotbal Club Steaua Bucuresti”, cat si sectiile „Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti”.

     2. vitto

      acesti tineri sunt manipulati….. iar „leaderii” lor au ramas blocati pe ora magica a internelor: 2 si 15!

     1. empyro

      Nu-ti trebuie prea mult cap sa-ti dai seama ca esti foarte aproape de momentul FCU=/CSU. Si nu , Liga a 4-a nu e o solutie pentru nicio echipa, cu atat mai putin pentru „Steaua Bucuresti”. Cateodata stau si ma intreb, „cap avem, minte ce ne mai trebe ?” 😉

     2. vitto

      ce dracu’ ai inteles tu si la ce palaria mea ai subscris? poate e momentul sa bei niste laptic?

 2. razvypitesti

  bla bla bla, vreau sa vad documente care sa ateste ce spune individul, vreau sa vad patroni care sa vina cu investitii, apoi cred, pana atunci nu cred nici fcsb nici armata, gigi&armata doua jeguri

  1. vitto

   vezi ca totusi gigi si armata parca nu sunt in acelasi plan: becali atat cat poate si cat il duce capu’ impinge echipa asta care mai produce si bucurii suporterilor, pe cand ceilalti, cei cu epoleti (la vedere si ascunsi), doar incearca sa darame si putinul care exista…..de ajutor nici vorba!

   1. vitto

    daca are bani sa cumpere….steaua este in vanzare ….sigur exista pretul corect, caci acum nu mai suntem in tranzitie!

    repet: el nu vrea sa cumpere….vrea japca! cand ai banii tai multi, multi, multi nici asta sa zicem nu ar fi o problema decat ca morala, da’ la fotbal trebuie sa bagi bani gramada, nu asa doar niste fusereli si aranjamente cu institutiile statului (o gratuitate de la armata, o sponsorizare de pe la o companie subordonata sau aflata in nevoie)…. a incercat dinamo formula asta cu dualismul privat-stat…..s-a ales praful si pulberea si performanta a fost ioc!
    afacerea fotbal nu merge decat daca te implici, daca pui banii tai la bataie, adica bani de care iti pasa, ptr care suferi, ptr care te temi…..cand invarti fonduri cvasipublice e misto pe termen scurt, da’ a la longue echipa si afacerea se sufoca!

    1. joseph

     de acord cu tine legat de sursele de finantare, dar nu vad cu ce e diferit becali… care si el a incercat tot felul de aranjamente si combinatii mai mult sau mai putin reusite si/sau legale si care acum nu mai e dispus sa investeasca nimic?

     discutia despre cum a preluat clubul nu o reincep… desi mi-a placut exprimarea ta… „in tranzitie”

     1. vitto

      joseph exista o mare, mare diferenta: oaia becali a facut, mult – putin, bine – rau, da’ a facut ceva ptr steaua! restul nu au facut absolut nimic….doar au pandit….si pandesc……
      imi amintesc ca dupa meciul atat de trist si greu de la boro era o secventa cu becali plangand singur in masina ….. bai aia fost o imagine pe care numai un suporter care simte Steaua o poate trai si o intelege ……
      ehhhh, vorbesc si io ca un om batran……. azi nimeni nu mai asculta pe nimeni!

    2. flashul

     Sa cumpere Steaua zici… desigur de referi la fcsb-ul lui gigi. Ce anume sa cumpere mai exact? Stadion (baza sportiva) nu are, nume (brand) nu are. Poate te referi la autocar sau? Ca si gigi cerea 15 mil pe ea dar pe ce anume nu spune? Pe contractele jucatorilor? Contracte poti face cu altii… De ce sa-i dea cineva 10 sau 15 mil lui gigi??? Pentru ce anume?

     1. madalinn

      Ce sa cumpere ? Echipa aia de fotbal care are continuitate sportiva de la csa si care continua traditia inceputa in 47. Nu poti sa ai un copil , sa fii nevoit sa-l dai , dupa 17 ani sa-i iei numele si sa spui ca ala nu e al tau desi chiar tu l-ai cedat si sa-l inlocuiesti cu altul. Asa se intampla si aici , o alta echipa , nu ar fi „adevarata” , ca a existat o adevarata care a cedat-o si acum o reneaga.

     2. vitto

      nea flash can-can,
      lasa-ma in pace cu chestionarul tau motivational …. nu particip la discutii de gradinita! tu porti inca spilhozen, da’ vrei acces la biblioteca academiei?!

   1. vitto

    da’ noi nu-l sustinem pe gigi….asta este manipularea voastra grosiera….noi sustinem Steaua ….. tot repet, da’ vad ca va faceti ca nu pricepeti (daca sunteti turci, atentie la sapun): Steaua este numai Una! (la propriu si la figurat)

     1. vitto

      eu tot va spun….fotbalul are si o componenta vorbita, picanta, mistocareasca, care place si vinde! dar dincolo de vorbele bune sau proaste, ramane echipa, raman povestile, oamenii care se bucura la succese sau simt ca lumea se prabuseste in jurul lor ptr ca Steaua a pierdut, raman prietenii de care te-ai atasat si alaturi de care ai cantat la bine si la greu….. ramane visul si raman amintirile colorate in ros-albastru ….. ramane o calatorie pe care unii nu o putem uita si nu vrem sa o renegam!
      daca TU tii sau nu tii cu Steaua in functie de ce zice unu’ sau altu’, functie de opiniile netului sau ale media …… poate ar fi mai bine sa ne uiti! vorbesc serios si fara nici o ranchiuna…….. pana la urma Steaua este vointa si suflet romanesc, nicidecum obligatie!

     2. joseph

      si eu ti-am mai spus… imi place fotbalul si imi place foarte mult, dar cu telenovelele n-am treaba. alea sunt pentru cei care n-au cu ce sa-si ocupe mai bine timpul

   2. alexandru-h

    Pe data prezentului decret trec în componenta Ministerului Apărării Naţionale Departamentul securităţii statului, Comandamentul trupelor de securitate, împreună cu organele şi unităţile din subordinea acestora. Sînt incluse în acestea structura, bugetul, personalul, armamentul, munitia, tehnica din dotare, fondurile fixe, precum şi activul şi pasivul din ţara şi din străinătate.

 3. xray

  Acesta nu e un comunicat de presă oficial, ci privat, deși il semnează cu funcția de la CSA. O astfel de formulare: “Vreau să întreprind acţiuni ferme şi legale în timp scurt, cu condiţia ca persoanele care până acum au arătat dezinteres şi au adus grave prejudicii imaginii Stelei să nu se mai implice.” e de râsul curcilor dacă vine de la un jurist și militar.

  Asta îmi aduce aminte de organizația “Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei” – mişcare a cadrelor militare apărută la începutul lui 1990, când ieșea câte un ofițer pe TV și în presă cerând una, alta … Nu mai intru în detalii. Suntem în 2015, Talpan e militar, România e în NATO și democrație militară („fac ce vreau eu”) nu e nici în armata marțienilor emigrați în Utopia.

  Nu fac o analiză pe text. Discordanțele le-au sesizat unii din voi.
  Lui Talpan îi spun doar atât:
  – În armată se iese la raport la ministru MApN, daca Boroi nu “te ascultă”, nu ieși ca țața Leana din capul satului cu mâna în șold în fața primăriei. Îmbraci totuși uniforma Armatei Române.

  – Nu toată România e stelistă. A intrebat poporul român dacă vrea să plătească din taxele și impozitele lui o echipă de fotbal a Armatei, că tot vorbește de proprietatea de stat și respect față de contribuabili?

  – Când deschizi proces pentru interzicerea folosirii numelui Steaua în acțivițăți comerciale, și în aceeași zi ieși în presă cu acest comunicat, însemnă că ai o problemă la mansarda de jurist. Păi de ce ai deschis proces? Nu să iți facă Justiția dreptate în legătură cu marca Steaua? Ești jurist sau un Gavroche bloger pe baricadele presei?

  – Când dai din banii poporului 80.000 de euro pentru evaluare marcă să faci licitatie publică de inchiriere, trebuie să fii căzut în freză să cheltui alți bani publici pe procesul amintit. Dacă FCSB participă la licitație, și câștigă? Te poți șterge undeva cu dosarul și alți bani pe apa sâmbetei. Licitația se va ține peste 2-3 luni, iar procesul poate dura 2-3 ani.

  Dacă e “pe bune” comunicatul, atunci il prinde paltonul jurist la Avicola ciobanului. Înclin să cred că e o făcătură și nu l-a scris el.

  Mai e și varianta să fi deschis procesul de capul lui și i-au sărit șefii în cap pentru „insubordonare”, de aici și atacul în presă la Boroi & Co. De fapt și-a făcut sepuku „în direct”.

  PS
  Am mutat comentariul de la Maratonul proceselor Steaua vs Steaua aici.

 4. siegfried

  „Atrag atenţia că pasivitatea şi dezintersul comandantului CSA, George Boroi, de a nu lua măsurile pe care le-am propus şi care sunt o consecinţă firească a hotărârii judecătoreşti a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, riscă să aducă în continuare prejudicii grave atât CSA cât şi milioanelor de suporteri stelişti care sunt într-o totală stare de incertitudine asupra echipei lor iubite, Steaua Bucureşti.”

  Foarte tare, subordonatul Talpan îl atacă în public pe comandantul Boroi (de unde deduc că nici discplina militară nu mai e ce a fost), Iar omul se mai şi autopropune şef la CSA : „Pot să îi asigur pe aceştia că pot face mult mai mult pentru Clubul Armatei dacă aş avea posibilitatea să mă implic mai mult la nivel de conducere.”

  În rest mi-a plăcut partea asta : „Motivul pentru care în decizia ICCJ din 3 decembrie 2014 nu se vorbeşte de palmares în mod direct este pentru că acesta aparţine conform legii, Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi nu a fost nevoie să învestim instanţa cu soluţionarea unui astfel de capăt de cerere distinct. ” Nu ne spune ce lege, dar noi ar trebui să-l credem pe cuvânt.

  1. superstar18

   Asta pt ca Boroi e mana in mana cu jiji. De-aia le e frica veteranilor din mapn de aflarea adevarului despre cum a furat becali echipa cu complicitatea lor. Probabilitatea ca ei sa fi cooperat cu ciobanul e foarte mare si le e frca de dna. Pe langa astia, mai sunt cei tineri, nemanjiti de banii murdari ai ciobanului, care chiar vor sa ii ia steaua

 5. calinel

  Pai 12 ani CSA a inchiriat Stelei stadionul si baza de antrenament (pe bani grei). Cum de in tot acesti ani CSA a semnat contracte cu AFC Steaua Bucuresti si nu a pus la indoiala legalitatea si continuitatea existenetei Stelei? Cind le-a data jj spaga in transferuri cu terenturi a fost bine?
  In 2003 cind au transferat jucatorii Stelei lui jj a fost totul legal nu? Acum, cind au fost cheltuiti banii, onorabilii generali nu mai recunosc intelegerea.
  Cit despre continuitate. Mai bine cereti parearea lui Lacatus, Dumitrescu, Duckadam. Chiar si Stoica si Balint care il contesta pe jj nu au pus la indoiala continuitatea stelei.

 6. fcsbvaly

  RESPECT adrians pentru Banuiesc ca sint mult mai in virsta decit tine si iti scriu in calitate de fost coleg de liceu si ASE cu Puiu Iordanescu ( mai mare ca mine cu 2 ani )…….
  Fratilor noi ne omoram cu tot felul de declaratii tampite sau mai putin tampite insa nu realizam nimic si anume ca astazi suntem maine poate nu Doamne fereste si totusi vrem pe stadioane stiti faza aia noi omoram timpul pe calculatoare insa timpul ne omoara pur si simplu si tot nu realizam absolut nimic de ce pentru ca suntem prea mici in fine chestia cu CSA STEAUA sau FC STEAUA 2003 nu ma va interesa nici una eu vreau doar STEAUA pe care o stiu de mic copil… Spunea cineva sa uitam deceniul asta pai cum naiba sa uite de RADOI, NESU, GOIAN, THEREAU… eliminarea valenciei, eliminarea ciorilor, eliminarea ajaxului cum sa uit de victoria in faca lui chelsea, cupa romaniei in fata cainilor si dece nu cele trei trofee cu GALCA sunt atatea amintiri cel care poate sa le uite nu este Stelist. STEAUA = PERFORMANTA, dinamu = cum s-o bata pe STEAUA

 7. fortuneteller

  Discutia e nascuta moarta. Conform regulilor LPF si FRF, un club departamental nu poate fi afiliat la LPF. In Liga 4a e ok, dar cand va ajunge la promovarea in Liga 1 vor exista probleme cu dosarul. Nu e decat o caterinca prin care sa se gaseasca alt gigel care sa bage niste bani sperand intr-o recuperare ulterioara. Nimic de-a face cu istoria sau onoarea bravei armate romane. Consecinta fireasca va fi desfiintarea definitiva a clubului de fotbal Steaua, nicidecum renasterea unei entitati mai bune. La 5 ani dupa desfiintarea FCSB vor fi cam 200 de oameni la meciurile Steaua Armatei, toti deplangand lipsa investitilor. Cu GB e rau, fara el si mai rau.

 8. xray

  Citeam un alt comunicat de pe un feisbuciuc (nu e vorba de peluze!). Atâta naivitate nu găsești nici în basme. Bine, m-am amuzat copios, dar m-am și întrebat retoric:

  Cum își poate inchipui cineva normal, că Talpan, sau orice ofiter din armata, poate face de capul lui o echipă de fotbal a statului, pe banii statului, pe proprietatea statului, cu marca statului, dacă statul/MApN-ul nu vrea și nu poate?

  În primul rând, Talpan nu are acces nici la mijloacele financiare ale statului, nici la dreptul de proprietate, nici la puterea de decizie în MApN.

  Poate să-l susțină în „demers” toate galeriile steliste de pe planetă. Nu este un drept democratic universal sau constituțional să fie invocat ca statul să-l respecte, ci o cerință discreționară în raport cu restul entităților fotbalistice, și nu numai.

  Din 1990, în 25 de ani, statul a privatizat toată economia, ca în 2015 să înceapă să naționalizeze fotbalul de dragul lui Talpan și galeriilor? Teoretic, după Steaua o să ceară statului echipă și Dinamo, Rapid, Sănătatea, Învățământul … toți bugetarii. Ce aia ar fi mai proști? 🙂

  PS
  1) E și o situație tragi-comică, dacă ar fi adevărată. Se zice: „un club curat, mai presus de orice„, iar din comunicate reiese că din tot clubul CSA, doar unul singur e „curat”. Talpan! Și acum toți așteaptăm ca Talpan să dea cu flit pe acolo, nu? 🙂
  2) Ce a scris Talpan în comunicat, trebuia să spună la DNA sau în instanțe, cu probe, nu doar să enunțe populist în presă, unde nu au nicio valoare juridică. Măcar atât ar fi trebuit să știe ca jurist.

  E o fumigenă, din războiul mediatic pe imagine, cum au tot fost de câteva luni. De asta presa nu l-a luat în serios cum se așteptau inițiatorii.
  Mai mult, toate site-urile principale de sport au scos deja comunicatul lui Talpan de pe prima pagină, deși avea o zi doar. Inclusiv știrea cu datul în judecată.
  Știu, toți sunt vânduți și sclavii ciobanului: conducerea CSA (mai puțin Talpan), DNA, FRF, LPF, UEFA … și presa, nu-i așa? 🙂

  1. xray

   @ronnie

   Daaa! :))) De frică că vin mascații în mână cu comunicatul lui Talpan, printat de pe Prosport, și îi baga la pușcărie, s-au ascuns cu toții, generalii CSA, Boroi, ministru MApN Dușa, Burleanu de la FRF, Iorgulescu de la LPF, Platini de la UEFA, Argaseală de la FCSB și Ciobandante de la Pipera. Cred că s-au închis granițele de ieri, să nu scape cumva în Dubai. :))

   Ce să răspundă la CSA? A dat CSA vreunul și nu am fost pe fază? Comunicatul a fost personal a lui Talpan (cum a dat și Jean Pavel vreo două). Nu l-a băgat nimeni în seamă.

   PS
   Talpan a reluat ce a zis oficial CSA acum 4 luni, pe 7 mai 2015.
   – Vezi aici CSA Steaua București – COMUNICAT DE PRESĂ

   – Atunci, FCSB a dat un comunicat, pe 6 mai 2015, referitor la palmares etc., la care CSA a replicat oficial pe 7 mai.
   FC Steaua București – COMUNICAT DE PRESĂ
   N.B. Ambele au fost postate de mine pe site!

   Acum tu și Talpan ce ați vrea? Ziua și comunicatul pe aceași temă? Dreptatea nu se face prin presă. La tribunal! Numai justiția îi rezolvă, nu bătaia în comunicate ca pe forum.
   Cine este găsit vinovat de Justiție, LA PUȘCĂRIE!
   – Dacă Becali a furat, LA PUȘCĂRIE!
   – Dacă generalii CSA au luat mită, LA PUȘCĂRIE!
   – Dacă Talpan, prin atacurile publice la CSA/MApN, a adus prejudicii de imagine Armatei, LA CIVILIE!
   N.B. În Armată, „ordinul se execută, nu se discută!” Vrei democrație, mergi în civilie!
   Jurământul militar: „Jur să respect legile țării, să execut întocmai cerințele regulamentelor militare și ordinele comandanților și șefilor mei, atât în timp de pace, cât și în timp de război.”

 9. redbabyseal

  In principiu, sunt cu totul de acord cu conceptul ca, daca s-a produs o ilegalitate, vinovatii sa plateasca. Dar inteleg ca nu asta se cere!
  Tot comunicatul asta imi suna asa: „bla-bla, bla-bla, Steaua nu mai exista din 1998”!
  Treaba asta ma revolta fara margini!
  Indiferent cum a fost preluata – ce vina are echipa?
  Daca cineva fura Monalisa, inseamna ca aceasta inceteaza sa mai existe?
  De ce se vrea uciderea Stelei?
  Steaua e cea mai veche si cea mai statornica si cea mai pura iubire a mea.
  Nu m-am nascut cu stea in frunte, dar m-am nascut cu Steaua in suflet si cu sange ros-albastru si asa am sa mor!
  Nu accept sa vina cineva si, in numele meu ca suporter stelist, sa pretinda ca echipa mea nu mai exista din secolul trecut!

  cu alte cuvinte, un parinte denaturat, ramas fara bani de pacanele si de beuturica, si-a vandut intr-o noapte fata premianta unui individ (pe care acum il considera dubios, dar de care atunci s-a milogit pt bani de bautura)

  intre timp, fata a devenit sotia „dubiosului”; dar pe de alta parte, tratata fiind cu respect si asigurandu-i-se tot ce-i trebuie, a terminat facultatea, si-a luat doctoratul si a publicat constant lucrari stiintifice de valoare recunoscuta.

  Ros de invidie si ciuda ca fata a ajuns celebra si respectata, (banuind ca ar avea si oaresce avere si lui nu-i da), parintele care a vandut-o candva se preface ca nu mai stie asta si, incercand sa-si ascunda propria vinovatie, chiar refuza sa-si mai recunoasca fiica, „compromisa” de relatia cu „dubiosul”, sustinand ca va zamisli una noua si ca doar aceea va fi fata lui si ca va fi aceeasi cu cea pe care, nu stie cum si unde, a pierdut-o in urma cu 16 ani….

 10. empyro

  Evanghelia dupa Talpan

  „Si a treia zi s-a facut verificarea actelor la CSA; si Boroi era acolo.
  Si a fost chemat si Talpan Botosaneanul la operatiune, precum si ucenicii sai liberi.
  Si sfarsindu-se lista de patrimoniu, Boroi a zis catre El: “Nu mai e marca…”.
  Si Talpan i-a zis: “Ce ne priveste, incompetentule, pe Mine si pe tine? Ordinul meu inca n-a venit”.
  Boroi le-a zis angajatilor: “Orice va va spune El, faceti!”
  Si erau acolo cinci judecatori, pusi pentru judecarea oamenilor, in care incapea multa prostie.
  Zisu-le-a Talpan: “Umpleti judecatorii cu minciuni!”. Si i-au umplut pana la varf.
  Si le-a zis: “Scoateti decizia si aduceti-i poporului”. Iar ei i-au dus.
  Si dupa ce norodul prost a citit pe diagonala decizia – ca el nu stia de astea, ci doar ucenicii liberi stiau – l-a chemat norodul pe Burleanu.
  Si i-a zis: “Orice federatie desfiinteaza intai o echipa de fotbal si apoi o invie de parca nu a murit niciodata; dar tu ai vrut sa o tii in viata de parca de fotbal ne mai arde noua”.
  Acest inceput al minunilor l-a facut Talpan la ICCJ si Si-a aratat slava Sa; si au crezut intr-insul stelistii liberi.
  Dupa aceea s-a coborat pe faisbuc El, precum si Boroi si fratii sai si ucenicii liberi; si n-au ramas acolo multe zile.
  Si sfarsitul campionatului era aproape si Talpan s-a suit in Ghencea.
  Si a gasit sezand in templu pe cei care jucau fotbal, pe cei care antrenau si pe datatorii de bani.
  Si facand un bici de streanguri, i-a scos pe toti afara din templu, si oile, si fotbalistii, iar datatorilor de bani le-a varsat banetul si le-a confiscat cupele.
  Si celor care vindeau tricouri cu Duckadam le-a zis: “Luati acestea de aici! Nu faceti casa gheneralilor casa de negutatorie”. Si a inceput sa vanda El tricouri cu Tudorel Stoica.
  Si ucenicii sai ramasi pe faisbuc si-au adus aminte ca este scris: “Ravna templului m-a mancat in cur”.
  Dar i-au raspuns fecesebistii, zicand: “De vreme ce tu faci acestea, ce semn ne arati?”
  Si Talpan le-a raspuns si le-a zis: “Daramati echipa asta de fotbal si-n trei secunde o voi ridica”.
  Si au zis fecesebistii: “In opt si saizeci de ani s-a zidit echipa asta! Si tu o vei ridica in trei secunde?”
  Dar El le vorbea despre propria erectie.
  Deci cand a inviat din morti cu ultimul comunicat, ucenicii sai liberi si-au adus aminte ca El zisese aceasta si au crezut Comunicatul si cuvantul pe care-l spusese Talpan.
  Iar cand era in Ghencea, la sarbatoarea izgnorii oilor, multi au crezut intru numele lui, vazand prostiile pe care le indruga. Dar El, Talpan, nu se incredea in ei, mai ales in Boroi si CSA, pentru ca-i cunostea pe toti.
  Si nu avea nevoie sa-i dea cineva marturie despre fotbal, fiindca El insusi cunostea tot ce era de cunoscut despre fotbal.”

  Textul nu imi apartine, dar e amuzant.

 11. mxd

  Oare Talpan asta ce naiba a facut toata viata lui?Pur si simplu daca tot se vrea vedeta sa ne spuna cine e el ca om,ce manaca , cu ce se ocupa inainte de a fi jurist la MapN. ,etc…F. important sa stim daca nu e bolnav omu.E usor sa stai ascuns in spatele unuei uniforme data de statul roman ,cu siguranta unei lefe mari si a unei pensii la fel de mari si sa dai comunicate din care nimeni nu intelege nimic .In plus stai si in spatele unei hotarari judecatoresti tembele atata timp cat prin acesta Hotarare s- a creeat doar haos ,iar fiecare parte considera ca e data in favoarea ei.Toti comentati aici dar nimeni nu stie totusi in favoare cui e data hotararea aia cretina.Cine ce a castigat din ea si cine ce a pierdut.Evident ca au pierdut toti , iar cel mai mult suporterii stelei .Pe becali il stim toti dar pe astia doi (talpan si boroi-au si nume somore) nu i stim decat din doua trei poze si doua trei interviuri si comunicate , realizate intr un limbaj de lemn de esenta tare.

Lasă un răspuns