CNA intră cu răspunsul în normalitate: „ICCJ și Curtea de Apel… stabilesc drepturi și obligații doar pentru părțile din proces, nu rețin vreo sarcină pentru CNA”

de | martie 4, 2018

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a trimis un răspuns tip tuturor celor care au făcut plângeri „fără număr” împotriva posturilor TV cu programe sportive care au spus direct sau indirect  Steaua în loc de FCSB. Vârful informatorilor liberi și înlăcrimați a fost înregistrat după partida din 16-zecimile Cupei Europa League dintre FC -Steaua – Lazio (1-0), disputată pe Arena Națională  în 15.02. 2018.

Vă prezentăm mai jos răspunsul Președintei CNA, Laura Georgescu, transmis tuturor celor care au plâns și la CNA după victoria istorică a Stelei (FCSB) împotriva unei echipe din Italia. În data de 16.02.2018, CNA a primit 39 sesizări, având ca subiect comentariile din timpul meciului de fotbal dintre echipele FC Steaua (FCSB) – Lazio din data de 15.02.2018

“Stimați Domni / Simate Doamne,

Referitor la aspectele semnalate de dumneavoastră, respectiv utilizarea denumirii „Steaua” pentru echipa FCSB, au fost primite foarte multe sesizări anul trecut, pentru care instituția noastră a formulat răspunsul CNA nr. 9439 RF/02.11.2017 (document postat pe site-ul instituției). Întrunit în şedinţe publice în zilele de 10, 17 și 31 octombrie 2017, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele întocmite de Direcţia Monitorizare ca urmare a celor 482 de sesizări primite pe această temă.

Rapoartele de monitorizare se referă la emisiuni difuzate în perioada iulie – octombrie 2017 de posturile: Digi 24, Digi Sport 1, Pro TV, Pro X, Telekom Sport 1 (Dolce Sport 1), TVR 1, TVR 2, TVR HD și Sport Total FM. Membrii Consiliului au vizionat secvențe relevante din emisiuni și au audiat punctele de vedere exprimate atât de președintele Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, cât și de reprezentanții radiodifuzorilor, prezenți la ședințe. La finalul dezbaterilor din ședința publică a CNA din 31.10.2017, Consiliul a decis să transmită radiodifuzorilor o adresă de atenționare prin care să le reamintească obligația de a asigura informarea corectă a publicului, conform prevederilor legislației audiovizuale în vigoare.

Menționăm că Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425/2014 și Decizia Curții de Apel București nr. 989A/2016 – dată în Ședința publică din data de 21.12.2016 prin care OFICIUL NAȚIONAL AL REGISTRULUI COMERȚULUI a fost obligat să efectueze radierea elementelor cu „Steaua București” din cuprinsul denumirii comerciale a FCSB (hotărârea conținând drepturi și obligații doar pentru părțile din proces), nu rețin vreo sarcină pentru C.N.A.

Date fiind cele de mai sus, vă rugăm să vă adresați O.N.R.C.

Vă mai informăm că ORDONANŢA Nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor prevede la ART. 10 (2) „Dacă după trimiterea răspunsului se primeşte o nouă petiţie de la acelaşi petiţionar ori de la o autoritate sau instituţie publică greşit sesizată, cu acelaşi conţinut, aceasta se clasează, la numărul iniţial făcându-se menţiune despre faptul că s-a răspuns.

Cu consideraţie,
Laura Georgescu
Președinte CNA


Notă: Mai jos aveți răspunsul CNA nr. 9439 RF/02.11.2017 la care face referire Laura Georgescu.

X Ray

 

2 comentarii la „CNA intră cu răspunsul în normalitate: „ICCJ și Curtea de Apel… stabilesc drepturi și obligații doar pentru părțile din proces, nu rețin vreo sarcină pentru CNA”

Lasă un răspuns