Ciocu’ mic, javrelor!

de | octombrie 8, 2020

?Nota de plată FRF pentru câinii „roșii” închide gura dinamoviștilor și la o parte a presei, cei care urlau cu spume că în Derby de România au fost furați cu un penalty inventat și un roșu acordat „ilegal”‼

✅Ieri, Comisia de disciplină FRF a validat drept CORECTĂ decizia luată în minutul 75 de arbitrul FIFA Radu Petrescu, penalty cu eliminare, la derbiul FCSB – Dinamo 3-2, și NU A ANULAT cartonașul roșu  primit de jucătorul Ismael Lopez, așa cum au solicitat oficialii dinamoviști.

?”În baza art. 63.1.1, raportat la 63.2.1 din RD, se sancționează jucătorul Ismael Blanco Lopez (Dinamo) cu suspendare pentru un joc și o penalitate sportivă de 740 lei; În baza art. 63.1.b, raportat la 63.2.4.a din RD, se sancționează Alexandru Ilie Rauta (Dinamo) cu suspendare pentru trei jocuri și o penalitate sportiva de 3.500 lei”, se arată în comunicatul LPF.

?Care este VINA lui I. Lopez reținută de Comisia de disciplină FRF, conform Regulamentului la Articolul 63 – Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaș roșu) de arbitru:

La Art. 63.1 litera e) scrie ➡️ „oprirea unei ocazii clare de a marca, a unui adversar aflat în atac care se deplasează spre poarta adversă prin comiterea unei greşeli sancţionabilă cu lovitură liberă sau lovitură de pedeapsă (penalty)”

?PEDEAPSA
La Art.63.2.1 scrie ➡️ „Suspendare pentru un joc: pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. d), e) şi g).”

✅În concluzie, Comisia FRF a constatat că jucătorul echipei Dinamo, Ismael Lopez, a fost sancționat regulamentar cu cartonașul roșu pentru că l-a îmbrâncit pe Dennis Man aflat în situația descrisă de Art.63.1 litera e). Asta demonstrează că în opinia Comisiei FRF a existat fault, implicit penalty valabil și cartonaș roșu.

ℹDe exemplu, în meciul dintre FC Botoșani și Chindia (scor 0-2), Paul Iacob, fundașul central al oaspeților, a văzut eronat cartonașul roșu din partea arbitrului Iulian Călin (33 de ani). Comisia de disciplină a recunoscut eroarea gravă comisă de Iulian Călin și a anulat suspendarea‼

Aceeași Comisie de Disciplină a decis ieri că dinamovistul Alexandru Răuță, 28 ani, eliminat în prelungiri pentru un cot criminal în figura copilului de 17 ani Octavian Popescu de la FCSB, să fie suspendat 3 etape și să plătească o penalitate sportivă în valoare de 3.500 de lei.

Q.E.D
Ciocu’ mic, javrelor!

#cartonasrosu #comisiefrf #dinamo #fcsbdinamo

X Ray

3 comentarii la „Ciocu’ mic, javrelor!

Lasă un răspuns