Cimpanzeul Roz

de | august 25, 2015

La ordinea zilei sunt Astra, Budescu și, mai ales, Șumudică. Nu de alta, dar echipa concepută în eprubeta vânătorului de elefanți pare unora capabilă să atenteze la hegemonia Stelei. Nu contează că Astra nu-i în stare să adune decât câteva mii de spectatori la meciurile sale, că nu atrage public în orașele în care joacă, aici nu mai agită nimeni lozincile alea cu ”echipa de tradiție”, cu ”patronul pușcăriaș”, cu arbitraje dubioase. Important este că se poate opune ceva Stelei…

Astra conduce în clasament după opt etape. Are 17 puncte, cu 4 mai multe decât Steaua, prilej de declarații sforăitoare ale cimpanzeului de Giulești, atotștiutor, ridicat de mâzgălici la gradul de geniu, fără a cărui părere nu se poate trăi.

S-a uitat rapid umărul pus de Colțescu la propulsarea Astrei. Fără el, acel 2-0 era 1-3, iar clasamentul ar fi avut în frunte trei echipe cu 16 puncte – Viitorul, Dinamo (altă gogoașă umflată de presă) și… Steaua, iar Astra ar fi ocupat un onorabil loc 4.

S-a uitat la fel de rapid de umilitorul 1-5  cu ASA, nu pomenește nimeni  faptul că punctele de până acum au fost adunate de la săracii clasamentului – Craiova, Recaș, Voluntari, Iași . Se ignoră faptul că urmează trei deplasări la Petrolul, CFR și Dinamo, dar și vizita Pandurilor… Sau că Steaua mai are de jucat cu Timișoara, Chiajna, Voluntari, Iași și Viitorul (știți, satelitul rejelui blatist…), prilej de dres busuiocul.

S-a uitat că nu mai este pauză între tur și retur, așa că meciurile cu ASA și Steaua se vor disputa tot acum. Și, în plus, în deplasare…

Eliminarea unui West Ham neinteresat de cupele europene, ci de campionatul intern, de unde ies bani mai mulți, a sporit logoreea dinspre Giurgiu, iar surprinzătoarea răsturnare de scor din meciul cu Alkmaar i-a făcut pe mulți să viseze frumos. Vis care se va sfârși poimâine seară. Până atunci, recital Cimpanzică, care ne spune că ”a etalat un fotbal de clasă”. În meciul cu granzii din Iași, dacă nu știți când… Neobosit, chiar și după tumbele de pe marginea terenului, Șumi e one-man show. El cumulează mai toate funcțiile: antrenor, patron, impresar, analist – el cumpără, el vinde jucători, fixează prețuri, dă indicății prețioase. Deh, el e la Astra, nu la FCSB, nu?

Lui Iordănescu îi bate obrazul: păi, bine, bre, cum de nu-i ia la Națională pe Lung, Enache, Alibec și, mai ales, Superbudescu? Că el cu ei ar începe meciul… Păi, genialul nr.10 giurgiuvean are o ofertă de 2 milioane. Fix. De euro, nu de lei vechi. Din Vest, nu de la arabi. V-o spune ăla cu aia mică…

Mai vizionar decât însuși Mitică Dragomir, antrenorul momentului știe: ”Dacă ne calificăm în grupele Europa League, iar Steaua nu o va face, ea va avea un avantaj. Va juca mai puţine meciuri şi poate profita.” Așa cum au profitat în ultimii trei ani cei care se uitau la televizor când Steaua juca  în cupele europene? Și visul continuă: ”aducem 3 jucători de mare valoare, pe salarii mari”. E drept, o teamă ar avea el… ” Dacă nu ne calificăm, nu ştiu ce se va întîmpla cu echipa. Nu ştiu cum va reacţiona grupul în această situaţie. Noi sîntem pe primul loc, dar este greu să gestionezi momentul.” Lasă, bre, că rezolvă treaba ăia ”trei jucători”, or fi niscai gestionari… Că tu nu ești ca FCSB, să stai să le dai punguțe. O să le dai murături, gogonele, gogoşari că acolo sînt vitaminele, că așa ne-ai zis. Să nu uiți să le dai cu dedicație pentru vestitul tușier Argăseală… Și să-ți pui tricoul ăla roz, să zică lumea că ești panteră, nu cimpanzeu… Că, știi tu, la sfârșitul campionatului, FCSB-iștii iar o să-și pună tricourile alea la care visezi. Pentru a patra oară consecutiv…

Andrei Sava
Preluare de pe blogul personal Sam Murray

 

Nota Redacției:

prostie-2

D’ale Șumudicului, în conferințe de presă oficiale :

 • 1 Iulie 2015: „Mi-as fi dorit anul asta sa le dau o palma, asa, pentru ca ei toata viata lor m-au injurat. Acum nici nu stiu care dintre suporteri, cei ai Stelei sau ai FCSB-ului, nici nu stiu identitatea acestei echipe in momentul de fata”.
 • 06 August 2015: “Cei de la Partizan erau răciţi de tot de la mijloc în jos. Îmi pare rău că FCSB nu s-a calificat. Vorbeam cu soţia, când juca Steaua, pardon FCSB, şi mi-a zis că la 3-2 s-a golit restaurantul. Suntem o ţară de FCSB-işti.”
 • 07 August 2015: „Îi aduc aminte că am făcut 2-2 la Londra, când West Ham a jucat cu cea mai bună echipă. Steaua e o echipă mare, noi nu ne comparăm cu ea. Dar FCSB nu e o echipă mare”.
 • 10 August 2015:„Vă rog eu frumos, fiți mai atenți cu ce scrieți că m-ati innebunit cu clona asta, FCSB, sau cum se mai cheama acum! Nu este normal sa scrieti numai despre FCSB! Zilnic sunt cel putin 10 stiri cu ei, iar despre Astra se scrie intr-un coltisor. Si nu inteleg de ce. La momentul actual suntem peste ei ca joc si ca rezultate. Deci mai lasati-ma cu clona voastra, ca m-ati omorat!
 • 14 August 2015: „Iar domnul ala din conducerea Stelei, care a fost arbitru, de ce nu a mai iesit si atunci sa loveasca in arbitraje? E adevarat ca au fost greseli, dar parca e un dezastru national. Ce s-a intamplat, domnule? S-a gresit impotriva Stelei, aia e, nu s-a terminat fotbalul in Romania! A fost cea mai frumoasa victorie, credeti-ma. As fi vrut sa-i bat cu 1-0 dintr-un hent. Sa o bage Alibec sau Budescu cu mana in ate, sa le fi cazut bratara
 • 16 August 2015: „Eu nu sunt ca FCSB să stau să le dau punguţe non-stop jucătorilor. Noi le dăm să mănînce murături, gogonele, gogoşari că acolo sînt vitaminele„.
 • 17 August 2015:„Dacă cineva mă aude, este al patrulea sau al cincilea meci în care Astra este programată să joace la 18:30 pe o căldură infernală, iar echipa aceea care face conferinţă de presă după ce se face o nedreptate nu a jucat niciun meci la 18:30. De ce FCSB nu a jucat niciun meci la 18:30? Nu se poate!  Îi dedic această victorie vestitului tuşier Argăseală”. 
 • etc.

XRay

5 comentarii la „Cimpanzeul Roz

 1. dalexandru20

  Imi place de el uneori, in lipsa fotbalului te amuza, este un personaj, imi pare orgolios, haios si ca are doi neuroni in cap fata de unii… si cam aici se termina… pe de alta parte:
  Cine este el si ce a realizat de isi varsa frustrarea, pe care clar o are la adresa Stelei si a stelismului, pe rezultatul unui experiment, pe FCSB? FCSB care, copil din flori, a realizat in scurta sa istorie mult mai mult decat cluburi de traditie, cluburi antrenate de el?
  Pe unde a fost, in afara de „sumudica o are mica”… a lasat ceva, are vreun stil ca antrenor?
  Tusierul, poate blatistul, poate falsul si mincinosul Argaseala, are mai multi ani alergati cu spatele pe tusa fotbalului profesionist decat a alergat Sumudica cu fata si nu a avut nevoie sa-si dea pantalonii jos in fata camerelor pentru a se afirma.
  Multumirea sa fata de divinitate ar trebui sa fie faptul ca nu a trait ca antrenor perioada de glorie a Stelei ca murea anonim si falit.
  Cred ca singura doleanta a acestui reformator in fotbalul romanesc, este sa aiba propriile bancuri pe seama realizarilor sale(mai putin WEST HAM, na, ca sa fiu obiectiv).

 2. calinel

  Cu toate defectele lui Sumudica, dar atunci cind Astra a fost condusa cu 2-0 a avut putere sa intoarca scorul cu AZ Alkmaar (locul 3 in Olanda anul trecut in caz ca cineva nu cunoaste). Steaua lui Radoi a jucat impotriva unei echipe de copaci si la 2-0 s-a dezintegrat. Nu e corect sa negam realitatea. Altfel riscam sa ajungem ca suporterii altor echipe care gasesc motive pentru a minimiza pina si cistigarea cupei campionilor din 1986.
  La moment, Astra e o echipa care are stadion propriu (jj a luat totul de-a gata de la minister), baza de pregatire proprie, un lot cit de cit echilibrat si un patron care sta la puscarie exact cum a stat jj. Steaua e in litigiu cu min apararii pentru nume si stema, fara stadion, fara baza de pregatire, fara echipa de tineret, cu spectatori multi doar in deplasare si cu un lot facut la nimereala (Tudorie, care era rezerva la Otelul sa joace titular), cu doi antrenori (unul pe banca si altul fara bac si licenta), dar care sunt pusi doar ca sa asculte ordinele din loja. Asa a in situatia data ride ruptul de cirpit.

Lasă un răspuns