Ceata lui Pițigoi

de | iulie 6, 2015

Pe piața „nano-știrilor” a apărut un comunicat emis de Federația Societatea Civilă Românească (FSCR) – STEAUA Clubului Militar – obiect de ‘’tarabă’’ și litigii interminabile, care a fost preluat cu un extaz orgasmic de „fbsl”.

Cine este FSCR?

Este un ONG, care unde se trage o bășină in public, hop și el să mulgă imagine și reclamă. De fapt, hop și Răcănel.

La scandalul cu sigla, FSCR nu putea scăpa ocazia să nu înhațe ceva „prozeliți” din rândul nemulțumiților roș-albastri, după modelul Aliața Civică(AC), creată în anul 1990, care a exploatat electoral Piața Universității. Apoi, a urmat ciolaniada. Membri AC au fost „propulsați” în diferite funcții în stat ca parte din decizia organizației de a se implica activ în viața politică din România. Printre ei s-a numărat și Emil Constantinescu, ales președinte în anul 1996. În 1991 o parte din AC devenit Partidul Alianța Civică și în 1996 a intrat la guvernarea fiind in membru în alianța CDR . Guvernarea CDR din 1996-2000, care includea PAC și AC, a făcut țara varză.

Romania a intrat doar de 3 ori faliment(incapacitate de plata) in decursul existentei sale ca stat din 1878: in 1933, 1981 si 1986. În 1997, sub guvernrea CDR-AC, România a fost la un pas de al 4-lea faliment. A reusit sa evite in extremis datorită banilor primiți din privatizarea Romtelecom, de la compania grecească de stat OTE(675 mil. dolari pe 35% acțiuni).

Asta este cu ONG-urile astea „civice” care au împânzit România după 1990. Rampe politice spre ciolan. Numai că FCSR e „zero barat” față de Alianța Civică. Are membri cât să umple o cabină telefonică.

Vă dați seama, dacă pe site-ul oficial,  FSCR are scris în header  „Vocea președintelui”. E logic, FSCR = Petre Răcănel. Prin vocea sa, ca un „selfie verbal”, Răcănel ne spune: „Suntem datori să recâștigăm România!”(click) E limpede și visul lui de a ajunge cândva la puterea.

Cine este Petre Răcănel? Un revoluționar „de serviciu” !

Publicația de dreapta „În linie dreaptă” titrează: ”A cincea coloana rusă in Romania, Petre Răcănel, aduce Omagiu eroilor sovietici și odă lui Putin! (click)

 • Petre Răcănel, în decembrie 2014, după invazia rusă în Ucraina și anexarea Crimeei, dorea să înmâneze personal lui Putin, medalia și brevetul Artizan Pace pentru Eternitate. I-a scris, împreună cu colonelul Dogaru și mai mulți foşti securişti, ambasadorului rus la București, comunicându-i că vor „să-i confere Excelenţei sale Domnului Preşedinte al Federaţiei Ruse Vladimir Vladimirovici Putin medalia >>brevetul Artizan Pace pentru Eternitate – Eroii nu au naţionalitate<<.


În 22 decembrie 2014, jurnalistul Dan Turturică îi face un portret  lui Petre Răcănel (click) , publicând în facsimil și oda către Putin după anexarea Crimeei.

 • Îi mai țineți minte pe Iancu și Răcănel, cei doi vajnici protestatari din Piața Universității – 2012 care în aprilie, anul acesta, îl felicitau pe Putin pentru anexarea Crimeei?
 • Petre Răcănel se numără, alături de un alt ”civil” de-al lui Voiculescu, colonelul Dogaru, printre autorii acordului semnat în 2012 de USL și Consiliul Național al Societății Civile, prin care protestatarii care se remarcaseră, în ianuarie 2012, în Piața Universității, cereau desfințarea CCR, DNA, ANI și CNSAS. Cererea a fost motivată de colonelul Dogaru, liderul Consiliului, de faptul că ”Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice…
Comunicatul 

Pe 04 iulie 2015, după oda lui Putin, Petre Răcănel scrie și oda lui Talpan! (Are și un nume predestinat, diminutiv de la răcan= recrut în armată).

Comunicatul, amintit și la începutul articolului, îl găsiți aici pe site-ul FSCR: „STEAUA Clubului Militar – obiect de ‘’tarabă’’ și litigii interminabile

În afară de tabloidul Libertatea, de unde l-a „copy/paste” și „viesparul frăției”, nu a mai preluat nimeni din media de sport „oda lui Talpan, cântată de Răcan”, pardon, Răcănel.

Evident, „visparul feisbucist” il bagă apocaliptic cu vorbe de la ei: „Romania se trezeste! Federatia Societatea Civila Romaneasca a trimis un nou comunicat prin care cere exact ce am cerut noi acum cateva zile” Ca Răcănel și Crăcănel (cin’ să fie oare?), trag și ei din spuză și pe turta lor vituală. Ceata lui Pițigoi …

Nu vreau să comentez comunicatul FSCR, ci pun sub un mare semn de întrebare bunele intenții ale emitentului. E ca și cum cauza virginelor ar fi susținută de o curvă. De fapt este o manipulare cu propria imagine. Exact ca oferta făcută de dir. general de la Cotnari pentru marca Steaua, și aia presărată de bla, bla-uri și periaje populiste ca misiva lui Răcănel.

Tot sub semnul intrebării (credibilitate și reprezentativitate) l-a pus și mass media care nu l-a preluat, cu o excepție mentionață mai sus.

Încă de pe 21 ianuarie 2015, omiprezentul civic Răcănel a speculat imediat scandalul cu sigla, și a dat primul comunicat pe site-ul oficial intitulat „STEAUA clubului militar – bomba cu ceas pentru generalii Armatei. S-a vrut tot o „bombă” de imagine, dar i-a făcut fâs în mână.

XRay

11 comentarii la „Ceata lui Pițigoi

 1. ronnie

  Propaganda lu’ nea gigi loveste din nou. Va multumim domnule xray ca ne urmariti cu atata interes.

  Pe mine nu ma intereseaza cine este Racanel. Pe mine ma intereseaza mesajul lui, pentru ca e un mesaj corect. DNA trebuie sa intervina si sa il bage pe cioban din nou la racoare, pentru ca a furat Steaua. Abia astept sa va vad cum plangeti pe aici dupa ce ala intra la puscarie si rahatul lui de echipa dispare.

  1. xray Autor articol

   1) Voi sunteți obsedați de jiji și sunteți zilnic cu el în gură și pe feisbuc. Cereți să vă infieze sau să vă treacă în buletin.

   2) Nu vă interesează echipa, dar vă haliți adrenalina și neuronii cu ea și ciobanul. :)))) Vă da sens vieții. :))))

   3) Gata, aveți siglă, marcă și stadion! Ce mai vreți „adevăraților”? Băgați bani și faceți echipă, nu vă mai uitați in gura lui Răcănel. Pe cai!

   4) Numai gura de voi. Nici măcar un rahat nu sunteți în stare să faceți, dar o echipă. Vă uitați la „Steaua Noastră” și CSA ca beduinii la fata morgana. 🙂

   În rest, v-am răspuns pentru că voi mușcați de cur site-ul, din ce în ce mai des, fără să vă replice nimeni.

    1. xray Autor articol

     @leoc980
     Asa e normal, cum spui, numai că unii s-au autointitulat „adevărați”, iar noi restul suntem în viziunea lor „prostimea stelistă”.

     Tu nu vezi ce scrie „adevăratul” de ronnie mai sus?
     Scrie cu subiect și predicat: „…rahatul lui de echipa dispare„.
     Deci, una e aia de „rahat” care trebuie să dispară și alta e a lor încă nenăscută.

 2. ronnie

  Noi? Bai, nea. Calmeaza-te. Din cauza ta si a altor 3 slujitori de pe site, lumea a ajuns sa urasca fcsteaua.ro. Doar tu crezi ca oamenii sunt prosti si ca cred ce bullshit bagi tu pe aici. Daca erai barbat adevarat, nu slujitor, atacai initiativa, nu omul din spatele ei. Eu cred ca e bine ca poporul sa stie adevarul despre privatizarea Stelei si ca vinovatii sa faca puscarie. Doar daca esti sclav al ciobanului nu vrei ca acest adevar sa fie aflat.

  1. empyro

   Bai stelisti laberi, vedeti-va de pagina voastra , ca aveti probleme serioase. M-a intrigat si amuzat comentariul lui nea Vincent ala, alta persoana probabil imaginara (ca deh asa se poarta la voi, anonimatul si clonele), si v-am accesat „cuibul”. Surpriza ! Sa-ti spun eu ce-am mai vazut pe-acolo : pe langa voi (ca o persoana din grupul vostru are cel putin doua „identitati virtuale”), mai sunt cativa amarati pe care ati reusit sa-i prostiti, dar si ZECI DE PERSOANE (REALE !) CARE VA DAU LA MUMU pe propria pagina. Guitati degeaba, „razboiul” (daca putem numi asa actiunile teribiliste manifestate de niste indivizi saraci cu duhul, condusi de 2-3 anarhisti) l-ati cam pierdut.

  2. xray Autor articol

   @ronnie
   Esti un mincinos și un manipulator paranoic, ca toată sleahta voastră de acolo!

   Citește ce am scris încă de la început și nu mai mânca rahat cu polonicul, că-ți trebuie să-ți faci echipă.
   La articolul Completare Comunicat Peluza Sud din 05.02.2015, pe care tot eu l-am postat, fitilistule!
   xray 10.02.2015 09:54
   […]
   Juridic, eu unul imi doresc ca DNA si Justitia sa lamureasca o data pentru totdeauna, altfel vom bate apa-n piua despre legalitatea transferului CSA->AFC->FCS si peste 100 de ani.

   – Din punct de vedere sportiv, cu sau fara ciobanul actionar, furata sau nefurata, cu sau fara sigla din 2004, FC Steaua Bucuresti(FCSB) este continuatoarea sectiei de fotbal CSA Steaua! Nu mai intru in detalii.

   Ia și print troll-ule și nu mai lătra la Lună!
   http://prntscr.com/7pe74h

   Asta am susținut tot timpul! Și ție, și la mai vreo 2-3, v-am spus de „n ori” să vă duceți la DNA!
   Numai că tu ai alt scop pe aici, nu adevărul, ci manipularea și denigrarea celor care nu scriu cum dictați voi.

 3. anfield

  Am auzit ca astia de la Steaua Labera vor sa puna mana pe ASA Targu Mures, alaturi de MApN si apoi sa o mute la Bucuresti. Astfel echipa ar scapa de datorii si prin mutarea ei la Bucuresti si prin alaturarea unei marci de valoare 0 castigata in instanta, ar iesi o clona misto, la fel ca la baschet: un CSA ASA FCM Turabo Steaua Bucuresti.

 4. superstar18

  Un pic cam agresiv atat titlul, cat si articolul propriu-zis.
  Citisem si eu acest comunicat prin presa, fara sa stiu cine e organizatia respectiva sau de cine e condusa. Parea de bun simt si destul de bine informat autorul.
  Ridica unele semne de intrebare aceste incercari ale redactorilor fcsteaua.ro de a demonta orice acuze aduse actualei conduceri/actualului patronat al FCSB.

Lasă un răspuns