Breaking news! Decizie importantă a FRF

de | decembrie 21, 2015
Comitetul Executiv al FRF a aprobat, luni, modificarea Regulamentului Disciplinar, astfel încât cartonaşele galbene încasate de jucători din primele două ligi în sezonul regulat să nu conteze pentru fazele de play-off şi play-out.
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 21 decembrie 2015, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal în prezența tuturor membrilor săi, adoptata următoarele decizii:– Aprobă cu unanimitate propunerea LPF cu privire la modificarea / completarea dispozițiilor art. 40 din Regulamentului Disciplinar, cu amendamentul că sfera de aplicabilitate a dispozițiilor art. 40 se extinde și asupra Campionatului Național Liga a 2-a. Art. 40 va avea următorul conținut:

  • .Alin. 3. Avertismentele primite în sezonul regular al Campionatului Național ”Liga I” și ”Liga a 2-a” nu vor fi preluate în jocurile din play-off / play-out.
  •  Alin. 4. La jocurile de baraj din faza a III-a a Campionatului Național ”Liga I” și ”Liga a 2-a” nu se va ține cont de avertismentele primite de jucători în fazele anterioare, pentru niciuna dintre echipele între care se dispută meciurile .”

A modificat Regulamentul de monototizare financiară.

„- Aprobă cu majoritate de voturi propunerea Departamentului de licențiere cu privire la modificarea Regulamentului de procedură privind monitorizarea financiară.”

Totodată, Comitetul Executiv a luat act de propunerile privind sporirea numărului de jucători tineri în competiţiile de fotbal.

„- Ia act de informarea efectuată de FRF cu privire la situația juniorilor U21 – U23 la nivelul campionatelor naționale în România și pachetul de măsuri care vor conduce la creșterea numărului de jucători la această grupă de vârstă cu titlu de propunere, care urmează a fi comunicată spre analiză:  
• Liga a 3-a – obligativitate 3 jucatori U19, 
• Liga a 2-a – obligativitate 3 jucatori U21, 
Liga a 1-a – obligativitate 1 jucator in teren U21
• Liga a 4-a – echipele care vor să participe la baraj să îndeplinească aceleași condiții, 
• Cluburile din Liga1, Liga2 și cele Liga elitelor U19 să aibă posibilitatea formării unei echipe satelit în Liga a 3-a direct,
• Introducerea dublei legitimări. „

 

Sursă: lpf.ro

Lasă un răspuns