Becali, salvat fără știrea lui

de | ianuarie 8, 2016

Becali e foc si para ca Marica nu se lasa adus la Steaua. De unde sa stie Becali ca, de fapt, ingerul lui pazitor il vegheaza acum si il fereste de o noua tampenie?

Povestea in care Becali si Reghe, e prea mare pentru Anamaria, trag de Marica, dar acesta face mofturi si nu vrea sa vina e ca in acele situatii in care un antrenor isi face un prim 11 neinspirat si, cu niste indisponibiltati, ingerul pazitor ii schimba acestuia echipa si i-o face mai buna. Becali, fii bucuros ca ingerul tau pazitor te tine departe de Marica. Ia-ti atacanti cu care sa faci performanta acum.

Marica este o himera. O proiectie, o fantezie. Marica este o holograma precum a fost Mutu la Petrolul. La inceput, a fost carnaval. Stadionul s-a umplut la prezentarea lui Mutu cum nu se umplea la meciuri oficiale. A fost vremea zambetelor, autografelor, pozelor, vorbelor… Spectacol… Si apoi au venit meciurile. Si la Mutu a fost speciala doar leafa. Una exorbitanta, care a ruinat Petrolul. In rest, un fotbalist banal, unul cum gasesti cu kilogramele in Liga 1.

OK, Marica este mai tanar decat a fost Mutu in momentul freneziei de la Ploiesti. Insa Marica vine dupa secole in care nu a jucat fotbal. Sunt doar niste batrani care-si aduc aminte, mangaindu-si barba, cum un baiat pe nume Marica obisnuia sa aiba niste curse furtunoase incheiate cu gol. Sigur, nici macar in acele vremuri glorioase cu prea multe goluri. Becali vine si spune gogorita ca„daca l-as avea pe Marica, n-as mai sta in ploaie ca ar rezolva Ciprian cu golurile”. Ei bine, cea mai mare isprava a lui Marica in toata cariera lui a fost sa marcheze 19 goluri pentru Stuttgart in 4 ani la aceasta echipa. In 93 de partide jucate… 

Amuzant e ca s-au trezit si dinamovisti lezati ca Marica ar putea ajunge la Steaua. Ca ar fi o tradare din partea unei legende a alb-rosiilor… Marica are 3 goluri marcate pentru Dinamo… Mai multe goluri pentru Dinamo a marcat nu Palic, ci pana si Pulic…

La ultima sa experienta la un club, acum o eternitate, Marica nu s-a putut impune la o echipa obscura din Turcia. Stanjenitor. Singurul clasament in care Marica ramane golgeter e cel al portilor blonde. Sau brunete. Dar si acolo nu mai tine pasul cu fiara din Tacerea Mieilor, Borcea.

Lui Becali ar trebui sa-i spuna cineva ca totusi campionatul incepe peste o luna. Ca Steaua este pe locul 4, la egalitate de puncte cu locul 5. Deci trebuia sa bage mare inca din startul sezonului de primavara. Steaua nu poate fi un sanatoriu de lux, trebuie sa aiba doi atacanti noi care sa intre acum in forma maxima, asa cum spunea Reghe in finalul sezonului de iarna, dupa ce contempla caraghioslacurile lui Tade, precedenta tampenie a lui Becali.

Desi cariera lui Marica arata ca a unui fotbalist terminat inainte de termen, amintirea golurilor marcate pentru nationala inca ne mai face sa tragem nadejde ca acest jucator mai are ceva de oferit. Dar pentru bugetul unei echipe romanesti, fie ea si Steaua, costurile legate de aceasta vedeta sunt bomba atomica in vestiar. Pur si simplu, Marica nu merita acel efort financiar colosal pentru o echipa romaneasca. Asa cum foarte bine a judecat Dinamo atunci cand i-a fost oferit Mutu si, cu toata tentatia impactului initial printre suporteri, a refuzat sa se bage intr-o asa combinatie.

La costuri mai mici, Steaua poate gasi atacanti decenti care sa conteze acum in teren. Steaua nu are nevoie sa fie un sanatoriu in care, culmea, ea sa plateasca un cost exorbitant pentru reabilitarea unui pacient faimos.

Becali, oricarui jucator care vine la echipa ta ar trebui sa-i fie adus aminte faimosul slogan: „nu te intreba ce poate sa faca Steaua pentru tine, vezi ce poti face tu pentru Steaua”.

Mihai Mironica

Preluare de pe sport.ro

Nota Redacției: Poza și formatarea le-am adăugat noi.

xray

8 comentarii la „Becali, salvat fără știrea lui

 1. xray Autor articol

  Subscriu 100%! A scris de parcă ar fi un „stelist cu capul pe umeri”!

  Mult prea scump și cu un grad mare de risc pentru a fi un Tade 2 ca eficiență. Lista celor accidentați și aflați la refacere este deja semnificativă la Steaua: Varela, Chipciu, Filip, Kharja, Bourceanu… Lui Marica îi mai trebuiau vreo 2 luni, cel puțin, să revină spre 100%. Asta în condiții ok. Aproape că se termina play off-ul.

  Ok, la mine poate suna acum și ca strugurii la vulpe, dar poziția asta am avut-o de la început și față de Budescu, bani mulți și fițe. Evident, Becali poate să facă ce vrea pe banii lui.

  PS
  După ieșirea la TV a lui Becali, cred că Marica a realizat la ce așteptări și presiuni uriase venea și i-a fost teamă.
  Venea în postura de atacantul superman care trebuia să rezolve eficacitatea Stelei. Afara au cate 3-4 atacanți în lot, toți bine plătiți. Se mai poate strecura. La Steaua era doar el, titularul, și rezerva Tudosie (dacă îl mai ține). Îl mânca presa și lumea daca nu datea randament la gol peste Stanciu, la salariul enorm pe care l-ar fi încasat.

   1. xray Autor articol

    De Tade a zis Reghe că e out. „Tade, Tahar, Breeveld şi Alcenat nu vor face deplasarea în cantonament. Nu ne mai bazăm pe ei. Trebuie să îşi caute echipă”, a fost declaraţia făcută de Reghecampf, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

  1. vitto

   xray,
   marica este o laba trista care nu are treaba cu jocul de fotbal, nu-i place sa joace, nu-l intereseaza performanta…..este doar un ciubucar care umbla si vorbeste la mai multe capete….nu faci performanta cu astfel de caractere ce nu cunosc notiunea de onoare (vezi si cazul plesan)!

   1. xray Autor articol

    Vitto, asta am zis și eu în esență. De asta am și ales publicarea acestui excelent articol, deși e scris de Mironică. Parcă mi-a luat vorbele din gură. Pentru mine contează opinia, ideea, nu omul care o emite.

 2. redbabyseal

  Stau si cuget… Cum oare?
  Cum e posibil ca mimiro sa scrie asa, de parca ar duce grija Stelei?
  Ca si eu cred ca are dreptate cu mari(u)ca…
  Si totusi! Omul acesta, mimiro, e profund anti-stelist, asa ca stau si ma intreb, cat de rau stam, de ne poarta de grija „dusmanii”?
  Sau stie el ceva si… acest articol, aparent sincer preocupat de binele Stelei, e de fapt un „dar grecesc”?

 3. gaby

  Il detest pe Mironica, dar are dreptate.

  Si pe MM il detest, inca de pe vremea celebrului pumn, dar tare am avea nevoie acum de unul care sa ne aduca niste jucatori. Becali n-are nicio treaba cu „sportul” asta.

Lasă un răspuns