Avancronica Steaua-Dinamo Kiev

de | decembrie 10, 2014

În ultima etapă din Grupa J a Cupei Europa League, Steaua va juca jo,i 11 Decembrie 2014, pe Arena Naţională cu Dinamo Kiev(Dynamo Kyiv).

Meciul Steaua București – Dinamo Kiev este transmis TV la Digi Sport 1 și Dolce Sport 1, de la ora 22:05.

Arbitrul central va fi Michael Oliver şi va fi ajutat la cele două linii de Stuart Burt şi Darren Jon Herbert, iar arbitri adiţionali au fost desemnaţi Craig Pawson şi Jonathan Moss, toţi din Anglia. Acesta va fi primul joc al vreunei echipe româneşti pe care Michael Oliver, 29 de ani, îl va conduce, el fiind arbitru FIFA din 2012. Delegatul UEFA pentru acest joc este cipriotul Andreas Akkelides, în timp ce arbitrii vor fi supervizaţi de belgianul Michel Piraux.

FC Steaua București a anunțat că, începand de marți, 9 decembrie 2014, ora 10:00, sunt puse în vânzare, la casele de la Național Arena, biletele pentru partida cu Dinamo Kiev. Tichetele vor fi disponibile conform următorului program:

MIERCURI – 10:00 – 19:00
JOI – începând cu ora 10:00

Prețurile biletelor sunt următoarele:
-PELUZE
INELUL 1 25 LEI

-TRIBUNA A II-A
INELUL 1 – PERIFERIC 50 LEI
INELUL 1 – MEDIAN 90 LEI
INELUL 1 – CENTRAL 90 LEI

VIP 3 150 LEI
VIP 2 200 LEI
VIP 1 250 LEI
LOJA 500 LEI

În acest moment Steaua București ocupă locul 3 în Grupa J, având 7 puncte, iar Dinamo Kiev ocupă locul 1 cu 12 puncte.
Până acum Steaua București a disputat 5 meciuri în Cupa Europa League și a avut 2 victorii, 1 egal și 2 infrângeri, acumulănd 7 puncte.
Dinamo Kiev a disputat tot 5 meciuri și a înregistrat 4 victorii și 1 infrângere, acumulând astfel 12 puncte.

Clasament grupa J:
1. Dinamo Kiev 12 p
2. Aalborg 9p
3. Steaua 7p
4. Rio Ave 1p

În meciurile disputate pe teren propriu Steaua București are 2 victorii:
Steaua Bucuresti – Aalborg 6-0
Steaua Bucuresti – Rio Ave 2-1

În meciurile disputate in deplasare, formația Dinamo Kiev are 1 victorie si 1 infrangere.
Rio Ave – Dinamo Kiev 0-3
Aalborg – Dinamo Kiev 3-0

Dinamo Kiev şi-a asigurat deja prezenţa în 16-imile de finală ale competiţiei, dar Jeremain Lens dă asigurări că el şi coechipierii săi vor trata serios jocul cu Steaua. „Suntem motivaţi, iar atmosfera în cadrul echipei este una bună, prietenească. Vrem să o păstrăm până la ultimul meci al anului„, a precizat mijlocașul lui Dinamo Kiev.

În meciul tur, Dinamo Kiev s-a impus cu 3-1, dar poate pierde primul loc în Grupa J dacă pierde în faţa Stelei, iar danezii de la Aalborg se câştigă în Portugalia cu Rio Ave. Aalborg a jucat acasa, in Danemarca, cu cei de la Rio Ave și a batut greu, cu 1-0.

Conform șanselor calculate statistic de specialisti pentru partida Steaua Bucuresti – Dinamo Kiev, probabilitătile de câștig sunt de 40% pentru Steaua București și de 60% pentru Dinamo Kiev. Statistic nu suntem favoriți, dar Steaua are au numai varianta victoriei pentru a reuși calificarea, dublată și de cel puțin un egal obținut de Rio Ave în disputa cu Aalborg.

Din 2004 păna acum, in ultimele 9 sezoane, Steaua a ajuns de cinci ori in primavara europeana. Daca va reusi din nou, ar fi a sasea oara din 10 incercari. In toata istoria ei, 1947-2014, Steaua are nouă calificări.

Magicianul Stelei, Lucian Sânmărtean, mai are un singur vis: calificarea în primăvara UEFA Europa League. Sânmărtean se gândește doar la partida cu Dinamo Kiev: „Sincer, aș da toate trofeele numai să ne calificăm. Este tensiune, este o presiune foarte mare, e un joc special, un joc deosebit, un joc cu foarte multă încărcătură, un joc pe care l-am pregătit foarte bine și ne dorim neapărat să-l câștigăm. Vom face tot ce ține de noi să câștigăm acest joc.

Antrenorul Costel Galca este de asemenea optimist. „Trebuie sa ne fructificam ocaziile. Avem incredere maxima in noi si in sansele de a iesi victoriosi din aceasta partida. Vom sta la curent cu rezultatul din celalalt meci, iar in ceea ce ne priveste pe noi suta la suta la finalul partidei vom fi victoriosi.

În opinia mea, nu este o partidă de “totul sau nimic”, care va afecta în vreun fel sezonul 2014-2015. Cu calificare sau fără calificare, va fi doar un meci de orgliu și o miză financiară moderată. Nici macăr de palmares, atât timp cât deținătoarea legală a mărcii Steaua, CSA Steaua București, a declarat public prin juristul ei, că palmaresul 2003-2014 nu apartine clubului FC Steaua București.

Principala problemă a Stelei, care poate afecta dramatic și ireversibil sezonul 2014-2015, este criza de identitate declanșată de MapN. În rest, o victorie sau o infrangere, în plus sau în minus, nu mai contează decât în sufletul suporterilor, de care oricum nu ține nimeni cont. Nu a ținut nici în 1998 cand a înstrăinat-o, nici în 2003 când a privatizat-o și nu va ține nici în 2014-2015, cănd vrea să o re-naționalizeze. De fapt, se pare ca și suporterii sunt mai dezbinați ca oricând, tot dintr-un fel de criza de identitate/apartenență.

Poate ca noul an, 2015, va fi un bun sfetnic pentru țoți și va readuce concilierea și pacea în lumea roș albastră. Altfel, sezonul 2014-2015 ori va fi roș albastru, ori va fi … degeaba.

Acum la final de 2014, sperăm din suflet ca Steaua să-și păstreze blazonul european și să se impună joi pe Național Arena în fața echipei Dinamo Kiev, chiar dacă prin jocul rezultatelor va pierde calificarea în 16-zecimile Cupei Europa League.

Le urăm succes băieților și vom fi trup și suflet altături de ei, pe stadion și în fața televizoarelor!

FORTZA STEAUA!

X Ray

Lasă un răspuns