Poli Timişoara – FC Steaua 0-1! Trei puncte după 7 ani

de | septembrie 17, 2016

Steaua a plecat de pe Bega cu trei puncte  după o victorie la limită, scor 1-0, adusă de noul decar Florin Tănase in minutul 8, după o fază creată de De Amorim care și-a trecut în cont un assist. După 8 etape la Steaua este o situație inedită. Nouă jucători au înscrìs cele 11 goluri ale Stelei în Liga 1. Tănase și Boldrin sunt golgheterii roș-albaștrilor cu câte două goluri.

Tănase a fost cel mai tăvălit și s-a ales cu contuzii la picioare. „Simt puțină durere la gleznă și am și o lovitură la genunchi, dar nu e nimic grav. Sper ca acesta să fie începutul pentru mine și să fiu într-o formă foarte bună. În unele momente nu mi-a plăcut cum am jucat azi, dar importantă e victoria. Și-a spus cuvântul oboseala din Turcia. Mai avem nevoie să devenim mai omogeni. Azi am jucat puțin diferit, fundașii laterali n-au mai intrat în centru”, a declarat decarul după meci.

Aproximativ 15.000 de spectatori au venit aseară pe „Dan Păltinișanu” să vadă Steaua, când media de spectatori înregistrată acasă de ASC Poli Timișoara mult sub 2.000.

  • Ionuț Popa a comentat faptul că timișorenii au venit în număr mare la meci pentru roș-albaștri, dar nu vin și pentru Poli. După meci, „arădeanul” a glumit pe seama faptului că Timișoara a fost desemnată capitală culturală europeană pentru 2021: „Acești oameni care au venit să vadă Steaua au și ei un nivel de cultură ridicat”. Însă a uitat că „acești oameni” au băgat vreo 40.000 de euro în punga goală a clubului. Altfel chițăie după bani: „Ni s-au promis niște salarii, să vedem ce se va întâmpla”.

„Roş-albaştrii” au reuşit prima victorie la Timişoara după 7 ani, precedentul succes pe Bega fiind înregistrat pe 1 noiembrie 2009, FC Timişoara-Steaua 0-1. 

Echipe de start:

  • ACS Poli: Straton – Străuţ, Scutaru, Bocşan, Novak – Artean – Bărbuţ, Llorente, Croitoru, Doman – Pedro
  • Steaua: Niţă – Jakolis, Moke, Toşca, Aganovic – Sulley (Bourceanu 49), Achim (Boldrin 49) – Popa, Fl. Tănase, De Amorim (Ov. Popescu 61) – Golubovic. Gabriel Enache, nu a fost inclus în lot fiind afectat psihic după incidentul din Turcia.

Cronica unui neutru

Prosport: „Liderul şi-a găsit lider. Steaua e pe primul loc după 1-0 la Timişoara prin golul lui Florin Tănase. Dinamo are 5 puncte în minus

Florin Tănase a câştigat meciul pentru Steaua ucigându-l. Paradoxal, golul rapid marcat de fotbalistul pentru care Hagi a încasat o avere a fost finalul oricărei demonstraţii de fotbal de pe ”Dan Păltinişanu”. Era doar minutul 8 atunci când recuperarea bună a lui De Amorim îl găsea pe Tănase liber, central, iar fotbalistul îl executa pe Straton fără speranţe pentru un Ionuţ Popa disperat de pe margine. După mai multe încercări ale gazdelor de a reveni în meci, jocul a intrat într-o zonă cenuşie în care fotbaliştii celor două echipe au aşteptat parcă trecerea minutelor întrecându-se în pase greşite, preluări ratate şi finalizări dezastruoase. La acest ultim capitol lider a fost Muniru, mijlocaş care a reuşit performanţa de a trimite la mulţi metri peste poartă în două rânduri, iar cel puţin o dată situaţia era de gol.

Joaca de-a ratările, cu Boldrin şi Popescu

Poate şi finalizările amuzante au contribuit la decizia lui Reghecampf de a-l scoate pe Muniru imediat după pauză. Şi nu singur, ci alături de Vlad Achim, pentru un nou cuplu de mijlocaşi format din Bourceanu şi Boldrin. Schimbarea a fost doar pe hârtie pentru că, în teren, nu s-a văzut nimic nou. Aceleaşi incursiuni nesigure pe benzi, aceleaşi centrări fără destinatar, cu excepţia momentelor în care Jakolis şi Popa au făcut schimb de posturi şi au putut centra cu precizie de pe dreapta. Totuşi, nici Boldrin şi nici Ovidiu Popescu nu au capabili să finalizeze.

Steaua câştigă fără să se întrebuinţeze prea mult şi, cu 20 de puncte după primele opt etape, conduce Liga 1 cu un avantaj de cinci puncte faţă de Dinamo, unicul adversar la titlu care pare să poată ţine ritmul.”

Concluzie

Când te joci cu lotul și lotul cu ocaziile, rezultă o țurcă pe iarbă și un morcov în dos până în minutul 93 în fața „lanternei”.

Video rezumat: ACS Poli Timișoara – Steaua

Cu succesul obținut astăzi, Steaua se distanțează la 5 puncte de ocupanta locului secund, Dinamo.

Felicitări pentru victorie, nu și pentru joc!

Forza Steaua!

X Ray


Avancronica Poli Timişoara – FC Steaua

Steliștii au zburat de la Ankara, unde au evoluat în meciul cu Osmanlispor, scor 0-2 în Liga Europa, direct la Timișoara, pentru meciul cu Poli.  Partida dintre ASC Poli Timişoara – FC Steaua se va disputa pe stadionul Dan Păltinișanu, duminică, 18 septembrie, ora 20.00, contând pentru etapa a 8-a a Ligii 1.

Comisia Centrală de Arbitri a luat o decizie de-a dreptul scandaloasă și l-a desemnat pe Sebastian Colțescu să conducă meciul de la Timișoara. Astfel centralul din Craiova va arbitra pentru prima dată un meci al Stelei, după catastrofa istorică din sezonul trecut, 12 august 2015, de la meciul cu Astra, pierdut cu 0-2. La acea partidă, Colțescu și cei doi tușieri au anulat Stelei nu mai puțin trei goluri valabile. Vezi aici detalii. După acel meci, Steaua a cerut excluderea din arbitraj al lui Colțescu. În replică, la un an distanță, CCA l-a pus șeful brigăzii de arbitri tocmai la meciul Stelei de pe Bega. Curat murdar, coane Vassaras!

Stadionul  „Dan Păltinișanu” din Timișoara, poreclit și „El Monumental”,  este al doilea ca mărime din România și a fost construit în anul 1963, când avea 40,000 de locuri. În prezent are capacitatea de 32,972 de locuri (pe scaune). Stadionul poartă numele fotbalistului timișorean Dan Păltinișanu (1951-1995) care a jucat 10 sezoane la FC Politehnica Timișoara.

De-a lungul timpului, confruntările dintre „studenţii” bănăţeni şi „roş-albaştrii” au oferit spectatorilor meciuri memorabile. Iată câteva „borne” oferite de lpf.ro:

  • Prima întâlnire a avut loc pe 5 septembrie 1948, CS U Timișoara- Steaua 6-0, rezultat care a rămas în istoria bucureştenilor drept ultima înfrângere la șase goluri diferenţă suferită de aceştia în toate competiţiile. Deşi l-au avut în teren pe legendarul Gică Popescu I, iar pe bancă s-a aflat Colea Vâlcov, „roş-albaştrii” nu au putut opri iureşul gazdelor, o echipă care mai jucase doar două meciuri pe prima scenă. Petru Iovan, Andrei Rădulescu cu o dublă şi Raul Mazăre, ultimul cu o triplă în repriza a doua, au produs unul dintre cele mai ruşinoase rezultate înregistrate de „militari” în cei 69 de ani de existenţă.
  • Din 1949 şi până în 1955, „roş-albaştrii” au legat 11 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, opt victorii şi trei remize. Seria a fost oprită în iunie 1956, 2-1 la Bucureşti, după care a urmat un 5-0 la Timişoara, două reuşite purtând semnătura lui Ioan Ciosescu, cel mai bun marcator „all-time” din istoria bănăţenilor în Liga 1, cu 69 de goluri înscrise.
  • În mai 1976, steliştii au plecat cu un punct din deplasare, scor 2-2, care le-a asigurat „roş-albaştrilor” un nou titlu, primul după opt ani. Doi ani mai târziu, pe 7 mai 1978, suporterii bănăţeni au asistat la una dintre cele mai nebune partide dintre Poli şi Steaua. La ora meciului, vizitatorii ocupau locul 1, în timp ce gazdele se poziţionau pe 2. Timişorenii lui Angelo Niculescu s-au impus cu 4-1 (Dembrovschi dublă, Nucă, Giuchici / Marcel Răducanu) şi au preluat şefia clasamentului, pe care aveau să o piardă până la final, chiar în detrimentul echipei antrenate de Emerich Jenei, mulţumindu-se în cele din urmă cu locul al treilea.
  • În ediţia 1979-1980, Steaua a marcat 10 goluri în poarta adversarei, 3-1 la Timişoara şi 7-1 la Bucureşti, dar a pierdut finala Cupei României, după ce Viorel Vişan şi Dan Păltinişanu, în prelungiri, au întors rezultatul şi au adus ultimul trofeul din vitrina unei echipe din Banat.
  • Din perioada anilor 80, cea în care timişorenii, alături de craioveni, au fost principalele forţe de rezistenţă anti-sistem, reţinem două partide, ambele câştigate de Steaua. Primul joc a avut loc pe 21 mai 1986, 1-0, gol Victor Piţurcă. Meciul a adunat 60.000 de spectatori în tribunele arenei bănăţene! În cel de-al doilea, din ultima etapă a stagiunii 1987-1988, golurile lui Lăcătuş şi Ungureanu au dus titlul în Ghencea, principalii pierzanţi fiind dinamoviştii lui Mircea Lucescu.
  • Primăvara anului 1990 a adus o altă confruntare de poveste, Poli – Steaua 4-2, golul lui Timofte, cel care a stabilit scorul final, venind într-un moment în care bucureştenii antrenaţi de Anghel Iordănescu atacau în valuri poarta lui Almăşan. 25.000 de fani au salutat victoria elevilor lui Costică Rădulescu, una care s-a dovedit a fi decisivă în lupta pentru titlu dusă de cei doi granzi din Capitală.
  • O nouă poveste s-a scris pe 9 aprilie 2004, Poli AEK – Steaua 1-8, scor care a consemnat cea mai severă înfrângere suferită de bănăţeni în Liga 1 pe teren propriu. După acel joc, steliştii au mai câştigat o singură dată la Timişoara, 1-0 în noiembrie 2009, gol înscris de Romeo Surdu.

De la revenirea Timişoarei pe prima scenă, din 2013, Poli şi Steaua s-au mai întâlnit de patru ori în campionat, de două ori au câştigat steliștii, un joc s-a încheiat cu victoria bănăţenilor, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Pe lângă aceste jocuri, s-au mai duelat în Cupa Ligii Adeplast 2015-2016, Steaua – Poli 1-0, şi în Cupa României 2013-2014, Steaua – ACS Poli 2-0.

ASC Poli Timişoara

Retrogradată sportiv în sezonul trecut, ASC Poli Timişoara a revenit „pe nepusă masă” în Liga 1, când se pregătise deja cu resurse umane,  material și spiritual pentru Liga a 2-a. Falimentul Rapidului i-a readus surprinzător pe timișoreni pe prima scenă, însă i-a prins complet nepregătiți pentru Liga 1 și cu o penalizare de -14 puncte. Asta și pentru că FRF a tergiversat decizia după tempou-ul tribunalui care judecă insolvența giuleștenilor, dar și pentru că, în opinia mea,  i-a aplicat un regulament de depunctare pe care l-a abrogat din același sezon.

Astfel, ASC Poli Timişoara  a încropit la repezeală un lot de Liga 1 pe care l-a tot completat pe parcurs. Abia acum, inainte de meciul cu Steaua, și-a prezentat lotul deși au trecut deja 7 etape! Tot „made in Romanie”.

După ce au pierdut primele jocuri de acasă, 1-3 cu Pandurii şi 0-5 cu FC Botoşani, bănăţenii au făcut două meciuri foarte bune pe teren propriu, 3-2 cu CS U Craiova şi 1-1 cu CFR, rezultate care au dat încredere jucătorilor lui Ionuţ Popa. Până etapa trecută…

Învins cu 4-1 în meciul cu FC Voluntari, Ionuț Popa a fost extrem de ironic la adresa jucătorilor săi  când a fost întrebat de meciul cu Steaua:„Îi batem, îi batem sigur pe Steaua, ce să mai… trebuie să îi batem pe Steaua, îi batem și gata, terminăm fotbalul. Îi batem, poate la table! Ce să zic, cu Steaua, daca jucăm așa, ne dau 20. Dacă facem greșelile astea ne dau 20-25”. Însă la rece s-a repliat: „Trebuie să batem pe Steaua. Dacă vor să revină ca jucători în fața mea”, a trasat antrenorul echipei ACS Poli Timișoara obiectivul partidei de duminică.

În partida FC Voluntari, Ionuț Popa a folosit următoarea echipă: Curileac – Străuţ, Şeroni, Scutaru, Novak – Artean, Llorente – Doman, Croitoru, I. Roşu – Popovici (Henrique 66′). Nemulțumit de unii jucători, fără să nominalizeze, antrenorul bănățenilor a amenințat cu schimbări. Însă ACS Poli se confruntă şi cu o grămadă de indisponibilităţi în lot: Cânu, Vădrariu, Poparadu, Sorescu şi Vraciu sunt accidentaţi, iar Şeroni suspendat.

  • ACS Poli Timişoara are cea mai slabă apărare din Liga 1.
  • Bănăţenii au primit 11 goluri în cele 4 meciuri jucate acasă.
  • Timişorenii au o singură victorie în 7 etape.

Deși pare ciuca bătăilor, Poli dispune de jucători cu mare experiență și multe meciuri în Liga 1. Ca și Steaua, suferă din cauza neomogenității, dar și al programului de pregătire incomplet. Este greu de ghicit ce schimbări va face Popa, dar mă hazardez cu un prim 11.

  • Echipa probabilă Poli Timișoara: Curileac- Străuţ, Scutaru, Bocşan, Novak – Artean, Llorente – Bărbuţ, Croitoru, I. Roşu – Al. Popovici

FC Steaua București

Steaua are la dispoziție lotul deplasat la Ankara. Însă pe lângă accidentații Pintilii, Filip și Moncilovic va lipsi și Gabi Tamaș, care l-a faultat pe Alibec în minutul 90+6 al meciului cu Astra, iar Marius Avram i-a arătat cartonașul galben. Cu acel avertisment încasat, Tamaș a ajuns la cota patru și nu va putea juca cu ACS Poli Timișoara.

Mai mult, a apărut și cazul Enache, sancționat de club pentru gestul iresponsabil de pe Osmanli Stadi. Seria sa de evoluții slabe a culminat cu meciul cu Osmanlispor, în care a fost eliminat, facilitând înfrângerea. Venit la Steaua, Enache a fost reprofilat ca fundaș dreapta, însă nu a avut evoluțiile dorite, fiind de multe ori veriga slabă.

  • Gigi Becali a dezvăluit vineri cum s-a făcut transferul lui Enache la Steaua.„Reghe m-a tot bătut la cap să îl transfer pe Gabi Enache în iarnă, Am spus că sunt de acord doar dacă îl pune fundaș dreapta. Reghe a fost de acord și l-am transferat”, a spus Becali la DigiSport. Mai mult ca sigur nu voia să-l țină pe bancă rezerva „motoretei”, pentru că Popa era greu de scos din primul 11. De aici și titularizarea forțată a lui Enache pe postul de fundaș dreapta, rămas complet descoperit după plecarea lui Varela și rezilierea contractelor cu Papp și Râpă. Din păcate, și ultimul venit, Jakolis, are aceeași soartă ca Enache pentru tiťular în postul de mijlocaș dreapta. De aceea nu este exclus să-l vedem pe Jakolis și fundaș dreapta.

Eșecul de la Ankara, l-a enervat pe Reghecampf: ”Trebuie să demonstrați că meritați să jucați la Steaua!” a fost mesajul pe care l-a transmis fotbaliștilor.  ”Să știți că moralul nu le este afectat în urma înfrângerii cu Osmanli, dar mă aștept ca jucătorii să demonstereze că merită să joace la Steaua, printr-o victorie cu Timișoara”, a spus tehnicianul la conferința de presă, de dinaintea meciului de la Timișoara.

Pare că Enache nu riscă să piardă locul de titular. ”Este jucător foarte important pentru noi! Se poate regăsi printre titulari la meciul cu ACS Poli”, a precizat Reghe. Însă eu nu cred că îl va folosi duminică. Scandalul și criticile meritate l-au afectat psihic. O nouă gafă practic l-ar termina. Dar nu este imposibil.

După înfrângerea de la Ankara, Gigi Becali s-a arătat public nemulțumit de tactica folosită de Reghe. ”Asta (N.R.-Osmanlispor) nu e echipă care să ne poată bate pe noi. S-a întâmplat pentru că aşa s-a întâmplat. În primul rând, a greşit Reghe. Dacă el a greşit nu am bătut. El a jucat cu cinci jucători în apărare. El a crezut că joacă 3-4-3, dar a jucat 5-1-3-1… Îl iubesc şi ţin la el, numai că el a greşit şi îmi spun opinia. Nu o să ajung acum să nu-mi spun opinia că se supără cineva.

Noi am jucat cu cinci pe fund. Când joci ce a jucat el, tot timpul trei jucători nu participă la joc. Fundaşii ăia centrali nu participă. Când joci cu patru nu participă doi, dar ai opt în plus. Noi nu aveam centru de greutate, nu aveam dirijor, nu aveam coloană vertebrală. Era doar Bourceanu, dar era singur. De Amorim mi-a plăcut cum s-a bătut, Boldrin la fel nu a a avut cine să-l susțină, la fel și Adi Popa, care era susținut doar de Bourceanu. 

Și dacă nu era eliminat Enache, oricum nu câștigam, se termina 0-0. În prima repriză ei nu puteau să ia mingea, care era mai mult la noi. Dar noi am jucat fără coloană.

Distribuția m-a nemulțumit. Dacă juca cu Aganovic mijlocaș central nu era nicio problemă. Dar spune-i lui Aganovic să stea în centru, ca să am coloana, că dacă am coloana ruptă nu pot să joc fotbal. Dacă juca cu Aganovic și Bourceanu era bine și pe stânga așa cum a făcut până la urmă. Moke și cu Tamaș fundași centrali, Enache, dreapta, Toșca, stânga”, și-a spus Becali opinia-reproș la emisiunea ”Digi Sport Matinal”.

Vineri, stârnit de presă, Reghecampf a răspuns printr-o fandare:„Față în față nu am purtat nicio discuție cu Gigi Becali, ci doar prin intermediul mass-media. Însă, accept tot ce a spus Gigi Becali despre echipă, pentru că acestea sunt critici constructive. Gigi are dreptul să spună tot ce dorește, pentru că este patron. Dacă mai este ceva, după meciul cu ACS Timișoara ne vom întâlni față în față și vom discuta”.

Eu sunt convins că Reghe știa prea bine ce a declarat Becali, dar a procedat cu diplomație, fiind în culpă cu tactica, dar și Becali cu impunerea lui Enache și Tănase. Unul exagerează cu experimentările novatoare pe jucători neomogeni, altul cu marketingul precoce  într-un moment în care cei vizați sunt  departe de a fi  „o marfă de export” pe termen scurt. Tănase abia a venit! Până și Stanciu a frecat banca la Steaua de i-au sărit capacele până a ajuns să erupă, cum singur recunoaște la Dolcesport:  „Cred că orice jucător are nevoie de un timp de integrare, și eu am avut nevoie. Cred că toți sunt jucători foarte buni, cu calitate, iar în timp vom vedea dacă cei de acolo au făcut transferurile potrivite sau nu”.

  • Steaua are cea mai bună apărare din Liga 1, primind 3 goluri în 7 etape.
  • „Roş-albaştrii” au bilanţ maxim în cele 3 deplasări din acest sezon.
  • De la revenirea bănățenilor în Liga 1, din 2013, steliştii nu au câştigat şi nu au marcat niciodată la Timișoara. Incredibil, dar adevărat!

Lotul deplasat de Steaua în Turcia și aflat acum la Timișoara.
Portari: Fl. Niță, Stăncioiu
Fundași: Enache, Tamas, Toșca, Mitrea, Simion.
Mijlocași: Adi Popa, Jakolis, Moke, Bourceanu, Muniru, De Amorim, Boldrin, Aganovic, Achim, Ovidiu Popescu.
Atacanți: Golubovic, Fl. Tănase, Tudorie. Dennis Man (18 ani), care nu e pe lista UEFA, a făcut totuși deplasarea în Turcia.

Notă: Este de neînțeles de ce l-a mai adus în vară pe Dan Popescu fundaș stânga, dacă la meciuri importante din Europa și Liga 1 îl trimite în Liga a 3-a la Steaua II și atunci când Momcilovic este accidentat.  Încredibil! Sâmbătă,  pus căpitan la Steaua II în înfrângerea de la Alexandria cu FCM, scor 0-1, Popescu a făcut echipă cu Enceanu, Vâlceanu, Onțel, Mihalcea, dar și cu Alex Iordănescu, fiul fostului selecționer. „Speranțele” Stelei au luat gol în minutul 85 de la un fundaș venit din Liga a 4-a, Ionuţ Dragu (19 ani). Să iei bătaie în Liga a 3-a cu o linie de atac în care au evoluat rezervele echipei mari și cu Popescu în apărare, e un semn că treaba scârțâie rău și la echipa mică. E posibil să fie și o eclipsă de „vedetism” la unii, ceea ce ar fi și mai grav.

  • Echipa probabilă Steaua (raportată la adversar, timpul scurs de joi și fără a cunoaște detalii despre starea jucătorilor): Fl. Niță – Aganovic, Moke, Toșca, Mitrea – Achim/Ov. Popescu, Bourceanu – Jakolis,  Boldrin, Fl. Tănase – Dennis Man/Tudorie.

O partidă dificilă între două rănite în ultimele partide disputate. Deși au obiective finale diametral opuse, ambele echipe vor cele trei puncte puse în joc duminică pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

28 de comentarii la „Poli Timişoara – FC Steaua 0-1! Trei puncte după 7 ani

  1. xray Autor articol

    Update în articol:
    Comisia Centrală de Arbitri a luat o decizie de-a dreptul scandaloasă și l-a desemnat pe Sebastian Colțescu să conducă meciul de la Timișoara. Astfel centralul din Craiova va arbitra pentru prima dată un meci al Stelei, după catastrofa istorică din sezonul trecut, 12 august 2015, de la meciul cu Astra, pierdut cu 0-2. La acea partidă, Colțescu și cei doi tușieri au anulat Stelei nu mai puțin trei goluri valabile. Vezi aici detalii. După acel meci, Steaua a cerut excluderea din arbitraj al lui Colțescu. În replică, la un an distanță, CCA l-a pus șeful brigăzii de arbitri tocmai la meciul Stelei de pe Bega. Curat murdar, coane Vassaras!”

  2. xray Autor articol

    Revizia finală text.

    Notă: (adăugată) Este de neînțeles de ce l-a mai adus în vară pe Dan Popescu fundaș stânga, dacă la meciuri importante din Europa și Liga 1 îl trimite în Liga a 3-a la Steaua II și atunci când Momcilovic este accidentat. Sună a bătaie de joc. Încredibil!

    Sâmbătă, pus căpitan la Steaua II în înfrângerea de la Alexandria cu FCM, scor 0-1, Popescu a făcut echipă cu Enceanu, Vâlceanu, Onțel, Mihalcea, dar și cu Alex Iordănescu, fiul fostului selecționer. „Speranțele” Stelei au luat gol în minutul 85 de la un fundaș venit din Liga a 4-a, Ionuţ Dragu (19 ani). Să iei bătaie în Liga a 3-a cu o linie de atac în care au evoluat rezervele echipei mari și cu Popescu în apărare, e un semn că treaba scârțâie rău și la echipa mică. E posibil să fie și o eclipsă de „vedetism” la unii, ceea ce ar fi și mai grav.

    PS – teresport.ro
    „Stelistii au avut două bare, dar si FCM a avut cateva oportunitati de a marca.
    In prima parte meciul a fost echilibrat, ambele echipe trecand pe langa gol in cateva situatii.
    Steaua a avut o bară în prima repriză, iar FCM Alexandria a ratat două ocazii bune de a marca prin Căpățână și Precup în repriza secundă.

    Min. 77: Steaua trece pe lângă deschiderea scorului, Enceanu a lovit bara.
    Min. 87: GOOOLLLL!!! FCM Alexandria a deschis scorul prin Dragu.”

    Adversara de etapa trecută, CS U Craiova II- Steaua II 3-3:
    CS Mioveni II – CS U Craiova II 0-4

  3. siegfried

    Xray bătrâne, începi să dai rateuri.
    Retrogradată sportiv în sezonul trecut, ASC Poli Timişoara a revenit „pe nepusă masă” în Liga 1, când se pregătise deja cu resurse umane, material și spiritual pentru Liga a 2-a. Falimentul Rapidului i-a readus surprinzător pe timișoreni pe prima scenă, însă i-a prins complet nepregătiți pentru Liga 1 și cu o penalizare de -14 puncte. Asta și pentru că FRF a tergiversat decizia după tempou-ul tribunalui care judecă insolvența giuleștenilor, dar și pentru că, în opinia mea, i-a aplicat eronat regulamentul la depunctare.

    „-14” sunt compuse din: „-8” pentru neîndeplinirea baremului de 25 puncte pentru o retrogradată și „-6” financiar. Cum Poli nu mai avea statut de retrogradată și evolua tot în Liga 1, cele „-8” puncte trebuiau să dispară, pentru că în litera regulamentului o echipă care nu retrograda, dar avea un punctaj sub baremul amintit, nu era penalizată, ci numai echipa care în sezonul următor evolua în Liga a 2-a. Mai mult, din August 2016, FRF a abrogat această prevedere din regulament, însă a păstrat depunctarea la ASC Poli!? Am înțeles că la tot TAS se va rezolva, după „modelul românesc” brevetat de FRF.”

    Articolul postat de tine e din august 2012, nu 2016. Între timp ROAF-ul a fost modificat din nou şi baremul a reapărut doar că într-o formă uşor modificată.

    art 29.4 : Echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 6, 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținutîn play-out, indiferent de categoria competițională în care vor evolua.

    După cum reiese din regulment chiar şi F.C. Voluntari (echipa care s-a clasat pe locul 6 în play-out-ul sezonului trecut) putea să începă campionatul ăsta cu puncte minus chiar dacă s-a salvat la baraj.

    1. xray Autor articol

      @siegfried.

      1) Din viteză, având mai multe pagini deschise, la textul Mai mult, din August 2016, FRF a abrogat această prevedere din regulament” am copiat alt link. În consecință și comentariu a fost distorsionat. De fapt trebuia link-ul care este pus acum, și e din august 2016 cum scrie în text.
      Data abrogării este exactă, august 2016.

      2) Mai exact, Deciziile Comitetului Executiv din 26 august 2016 . (link) Nu am avut timp atunci să o caut și la FRF, fiind pe lângă tema avancronicii, și am dat-o din presă.

      Moďificarea publicată de FRF este asta:

      3) Ideea de bază care m-a frapat este că Poli a fost sancționată în 2016 (sezonul 2016-17) pentru ceva care nu mai există în regulament tot din 2016 și începând cu același sezon! De asta am și deschis paranteza. Voi reformula și în articol, dacă nu mă decid să șterg acea paranteză cu depunctarea.

      Oricum, mulțumesc pentru sesizarea elegantă, de bun simț.

      Update
      Textul reformulat în articol:
      „… i-a aplicat un regulament de depunctare pe care l-a abrogat din același sezon.

      „-14” sunt compuse din: „-8” pentru neîndeplinirea baremului de 15 puncte în Play out și „-6” financiar. Însă, din 26 August 2016, FRF a abrogat această prevedere din regulament, dar a păstrat depunctarea la ASC Poli!? Astfel, Poli este sancționată în 2016 (sezonul 2016-17) pentru ceva care nu mai există în regulament exact din 2016 și începând cu același sezon! ( Deciziile Comitetului Executiv din 26 august 2016. Modificările pot fi accesate AICI ). Menținerea depunctării contrazice flagrant spiritul în virtutea căruia aceată sancțiune a fost eliminată din regulament. Am înțeles că la tot TAS se va rezolva, după „modelul românesc” brevetat de FRF.”

      1. siegfried

        De ce vrei tu să faci o varză din treaba asta?
        Zici că Poli este sancționată în 2016 (sezonul 2016-17) pentru ceva care nu mai există în regulament exact din 2016 și începând cu același sezon!. Noul campionat a început înainte de modificările din 26 august, deci despre ce mai discutăm?

  4. xray Autor articol

    @siegfried.
    Este varza doar in capul tau!

    Asa cum FRF a decis abrogarea depunctării la barem in spiritul egalitatii sanselor, putea anula si penalizarile din competiția în care baremul de puncte nu va mai conta.

    Moral, nu te mai pot impusca chiar daca am abrogat pedeapsa cu moartea la două luni după ce te-am condamnat, considerând-o inumana și greșită, iar tu mai esti in viata la data abrogarii legii.

    Prin abrogare FRF a recunoscut ca regula era o prostie, insa a persistat in menținerea ei asupra lui Poli chiar în sezonul în care acea regula trebuia să nu mai genereze „pagube” echipelor. Despre asta-i vorba!

    Daca pricepi bine, daca nu e tot bine. Nu te mai strofoca! Pentru mine e subiect închis!

  5. siegfried

    Here we go again.
    Nu, nu puteau anula penalitatea în condiţiile statului FRF, unde nu e trecut niciunde ca în caz de modificare a ROAF-ului să se aplice regulamentul cel mai favorabil cluburilor. O regulă nouă trebuie să aibă efect doar pe viitor dacă se doreşte coerenţă şi nu un talmeş-balmeş general.

    Moral, nu te mai pot impusca daca am abrogat pedeapsă cu moartea la cateva luni dupa ce te-am condamnat iar tu mai esti in viata la data abrogarii.
    Moral mie mi se pare să se aplice regula în vigoare la momentul producerii faptei nu să se aplice retroactiv un alt regulament.
    Fapta e că ACS Timişoara a terminat campionatul trecut pe un loc retrogradabil, strângând doar 7 puncte în play-out, regulamentul în vigoare la sfârşitul sezonului trecut spunea clar ce urma să se întâmple: -8 puncte indiferent de categoria competiţională în care urma să evolueze.

    FRF a recunoscut prin abrogare ca regula era o prostie, insa a persistat in menținerea ei asupra lui Poli. Despre asta-i vorba!
    LOL, ăsta e ca şi când a doua zi după ce guvernul a micşorat TVA-ul la alimente de la 24% la 9% te-ai fi dus cu mâncarea din frigider la ministerul de finanţe şi ai fi cerut să ţi se ramburseze diferenţa de bani dintre preţul nou şi cel vechi. Eventul ai fi şi bătut cu pumnul în masă spunând că prin acea scădere guvernul implicit a recunoscut că TVA de 24% la alimente e o prostie.
    Evident că nici în cazul guvernului şi nici în cazul FRF nu e vorba de prostie, ci despre opurtunitatea aplicării unei reglementări într-un anumit context. Sunt sigur că dacă nu se vor mai da puncte de penalizare pentru criteriul financiar, regula asta cu număr minim de puncte obligatorii într-un sezon va reveni. Si atunci te-aş întreba eu, dacă la sfârşitul acestui sezon ACS acumulează în play-out doar 5 puncte, iar pe 26 august 2017 FRF reintroduce norma de 15 puncte, ce ar trebui să facă se întâmple cu ACS Poli? ar trebui să i se cadă 10 puncte ?

    1. xray Autor articol

      @siegfried.
      Prin exemple date de tine îmi dau seama cât ai înțeles ideea pe care am expus-o.

      Apoi să bagi codul fiscal în aceeași oală de regim cu un ROF, o depunctare care afectează un club cu TVA-ul care afectează 22 de milioane de oameni și o modificare de TVA să o compari cu anularea unei reguli este super. 🙂

      Apropo, ce bun ai tu achiziționat cu TVA 24%, după modificare va avea TVA doar 9%! Nu-l mai poți revinde cu TVA 24%. La fel și penalizarea lui Poli cu „-8”, după abrogare era „0”, pentru că nu mai există. Prin absurd, dacă România decide și anulează TVA-ul, devin cu TVA „0” toate bunurile cumpărate înainte cu TVA. Asta ca să lucrez cu materialul clientului.

      Nu am timp de alte divagații și bla, bla-uri. O seară bună!

      1. siegfried

        Domnule inginer, reducerea la absurd pentru a demonstra o ipoteză e o acţiune uzuală în matematică. Sunt sigur că dumneavoastră ştiţi lucru ăsta mai ales că acum vreo 5 ore pentru a stabili moralitatea în această speţă făceaţi o comparaţie cu pedeapsa cu moartea.

        Apropo, ce bun ai tu achiziționat cu TVA 24%, după modificare va avea TVA doar 9%! Nu-l mai poți revinde cu TVA 24%. La fel și penalizarea lui Poli cu „-8”, după abrogare era „0”, pentru că nu mai există. Prin absurd, dacă România decide și anulează TVA-ul, devin cu TVA „0” toate bunurile cumpărate înainte cu TVA. Asta ca să lucrez cu materialul clientului.

        E bine că nu te-ai făcut croitor că mureai de foame. Revânzarea ar fi o acţiune în viitor faţă de momentul faptei (schimbarea procentului TVA). Înţelegi? Sau dă-mi voie să-ţi explic şi mai limpede.
        Să zicem că te-ai fi dus la supermarket cu o zi înainte de modificarea TVA-ului şi ai fi cerut la casă să plăteşti un TVA de 9 % că şi aşa se schimbă a doua zi. Casiera s-ar fi uitat la tine şi ţi-ar fi spus că TVA-ul în vigoare în acea zi e de 24 % şi p-ăla trebuia să-l plăteşti. Să zicem că a doua zi ai fi vrut să vinzi pâine unui client şi i-ai fi spus că trebuie să plătească TVA de 24% că tu n-ai apucat să resetezi casa, clientul s-ar fi uitat la tine şi ţi-ar fi spus că el plăteşte TVA doar 9% că ăsta e procentul în vigoare. De ce s-ar fi întâmplat astea? Pentru că subiecţii pasivi trebuie să plătească taxa în vigoare la momentul săvârşirii tranzacţiei (faptei), nu pot ei să-şi aleagă ce valoare vor.
        În cazul ACS am scris şi mai sus, au terminat campionatul în mai, s-a constat că au terminat pe un loc retrogradabil, acumulând doar 7 puncte în play-out şi s-a aplicat regulamentul în vigoare de la acel moment, respectiv -8 puncte în campionatul următor şi punct! Că peste câteva luni s-a schimbat regulamentul nu mai are nicio relevanţa pentru fapta petrecută deja, deoarece, domnule inginer, dacă aplici reguli retroactiv e ca şi cum n-ai avea niciun fel de regulament. O persoană poate respecta o regulă pe care o cunoaşte, nu poate respecta o regulă care ar urma să fie stabilită în viitor.

        1. xray Autor articol

          @siegfried

          Ești complet pe lângă ideea susținută de mine, pe lângă subiect și pe lângă TVA-ul introdus de tine.

          Nici măcar nu sesizezi diferența uriașă: FRF nu a redus pedeapsa cu depunctarea ca TVA-ul tău, ci pur și simplu a eliminat-o din regulament! Exact cum guvernul ar elimina TVA-ul din economie! Mai poți vorbi de TVA-ul unui produs, de retroactivitate… bla, bla, dacă TVA-ul nu mai există? Nu modifici, nu înlocuiești ceva cu altceva, ci elimini complet ceva. Ai făcut și un talmeș-balmeș de exemple cu casiere ca să demonstrezi nimic, pentru că tu nu ai pătruns esența moralității, ci te-ai oprit la bariera retroactivitații.

          Cum pot să mai execut eu o pedeapsă în continuare pentru o faptă pe care legiutorul a scos-o din codul penal? Da, legal o execut în continuare dacă legea de abrogare nu prevede ce se întâmplă cu cei condamnați deja, dar e moral? În astfel de situații se dă o amnistie pe fapta respectivă care nu mai e ilegală, ceea ce trebuia să facă și FRF cu penalizările ălea din moment ce le-a scos din regulament. O să vezi că va câștiga Poli.

          Înainte de ’89 erau mulți în închisoare pentru acte anti-comuniste. După ’90 și abrogarea legiilor respective crezi că i-a mai ținut în continuare la pârnaie pentru ca legea nu e retroactivă, după opinia ta expertă în TVA și casiere? E retorică :))

          Bine că nu mănânci din ce scrii. 🙂

          E chiar ultima replică pe care ți-am dat-o pe tema asta!
          Noapte bună!

          1. siegfried

            Nici măcar nu sesizezi diferența uriașă: FRF nu a redus pedeapsa cu depunctarea ca TVA-ul tău, ci pur și simplu a eliminat-o din regulament!.
            Domnu’ inginer, nu pot să cred că nu înţelegeţi noţiunea de extrapolare, mai ales că ea există (surpriză!) şi în matematică.
            Într-o polemică, pentru a ieşi dintr-un cerc vicios, o metodă des uzitată e extrapolarea prin reducerea la absurd a argumentului părţii adverse. Asta am făcut eu prin analogia cu TVA-ul, evident că între exemplele nu există o similitudine în raport de 1 la 1 pentru că asta e şi rostul unei extrapolări să ieşim dracului din cercul vicios în care eu susţin că e neagră şi mata că e albă, lărgind orizontul.
            Să-mi spui că argumentul meu e invalid pentru că situaţiile nu sunt identice e noaptea minţii.

            La întrebarea aia inteligentă cu deţinuţii politici ţi-ai răspuns singur cu un paragraf mai sus. Au fost amnistiaţi prin decrete semnate de Iliescu. Nu au fost eliberaţi pe baza unui cod penal nou care să se fi aplicat retroactiv. Pentru că believe it or not codul penal a lui Dongoroz din 1968 a fost în vigoare cu unele modificări până în februarie 2014.

            Tot susţii că moral ACS ar trebui absolvită de pedeapsă de vreme ce ea a fost scoasă din noul ROAF. Te întreb şi sper că de data astă îmi răspunzi concret. Să zicem că Poli se adresează TAS pe 1 octombire, să presupunem apoi că pe 2 octombrie Comitetul Executiv al FRF se suceşte şi reintroduce regula cu 15 puncte lucru perfect posibil având în vedere frecvenţa cu care conducătorii fotbalului tot o bagă şi tot o scot de parcă ar fi nişte adolescenţi în călduri. În baza cărei reglementări va da TAS soluţia. În baza ROAF-ului de la data faptei (respectiv sfârşitul campionatului trecut), în baza ROAF-ului votat în 26 august sau în baza ROAF-ului ipotetic din 2 octombrie?

  6. xray Autor articol

    FC Steaua a comunicat echipa pe pagina de fb.

    Laurențiu Reghecampf va miza pe următoarea formulă de echipă:
    Niță – Jakolis, Moke, Toșca (cpt), Aganovic – Sulley, Achim – Popa, Fl. Tănase, De Amorim – Golubovic.

    Rezerve: Stăncioiu – Mitrea, Man, Tudorie, Ov. Popescu, Boldrin, Bourceanu.

    Cum am presupus, Enache e out din lot, iar Jakolis are soarta lui. Mă refer la folosirea ca fundaș.
    Pe Aganovic mai rămâne să-l joace în poartă. :))
    Să sperăm că îi iese.

  7. fortuneteller

    Din serialul „Tot ce misca in presa romaneasca, raul, ramul, e prieten DOAR cu DINAMO”, poezii spuse de unu’ Mironica:

    „In primul rand ca Dinamo nu mai are un „bloc” ca pe vremuri, de-abia isi poate purta de grija siesi, in timp ce Steaua a avut asigurate in sezonul trecut 18 puncte cu stelutele Viitorul si Botosani. Si sunt toate semnele ca birul va continua sa fie platit de aceste echipe unice care nu pot sa-i deranjeze un fir de par Stelei. Insa Dinamo va simti etapa viitoare, la Ovidiu, ca Hagi redevine brusc generalul agresiv cand Viitorul joaca in compania cainilor si nu a baietilor din echipa finului.

    Macar Dinamo si-a construit un bloc al ei in lot. Are un prim 11 clar, echipa de start din aceasta etapa fiind formula ideala a cainilor. Sigur ca Bizonul negru si confuz pare a avea un potential mai bun decat noul Bizon alb si proaspat marcator adus din Slovacia. Dar cred ca pana la urma va birui ratiunea si haita isi va pune ambii bizoni in frunte pentru un sezon in care se poate ataca o echipa a Stelei ce trebuie sa lupte pe istovitorul front european si care pare slabita dupa iesirile si intrarile la iarmarocul transferurilor.

    Dinamo pare echilibrata, solida in toate zonele, dar nu e cumva doar o aparenta? Maric marcheaza la debut, capteaza atentia, dar tanarul de langa el, Nedelcearu, chiar este un fundas de baza pentru o candidata la titlu? Branescu a servit o cafea pe langa Buffon, dar poate el castiga puncte in meciuri mai dificile ale cainilor? Este Dinamo pregatita si pentru momentele in care excelentii Nistor, Lazar, Rotariu, Palic, muschetarii lui Dinamo, nu vor mai fi in formula completa din cauza unor accidentari sau suspendari?”

    Nici Samantha nu facea asa vraji ca sa induca ideea ca Dinamo e echipa cu pretentii de campionat, ca amaritii aia sunt mai ceva decat The Fantastic 4, si ca Steaua are „bloc” in campionat (Viitorul si Botosani). Asta cum ii zice, Mironosita, pardon Mironica, face pe niznaiu despre meciurile dintre Dinamo si CFR sau Astra, si ignora total ca in afara de Astra cam toata Liga 1 pare sa fie „blocul” Stelei avand in vedere cum trag toti la ciupeala egalului cand joaca contra Stelei. Chestie faina autosugestia, te face sa te simti mandru si fudul, cand in realitate esti un pechnez mic-mititel, si te bucuri la DOAR DINAMO si aniversarea incendiului din Ghencea. Celor ca Mironica le urez numa’ de bine, sa aiba timp si chef de acatiste pt echipele lor excelente, se pare ca DOAR PRESA mai viseaza sa scoata ceva din ei.

  8. saramago

    Timisoara – Steaua 0-1 (pauza), gol Tanase (min.8) – bine servit de William de Amorim. Altfel, stelistii au jucat slab, aratand deficiente mari in defensiva, o constructie garnisita cu executii tehnice rudimentare si o pripeala nejustificata la finalizare.

    Nita 5 – a scapat in fata mingea trimisa de Doman, lucru nespeculat de banateni; altfel, fara probleme;
    Jakolis 5 – pe un post inedit a exhibat foarte multe stangacii; cand a avansat n-a oferit centrari utile coechipierilor din prima linie;
    Tosca 5 – cateva dueluri importante pierdute, bine ca nu s-a vazut pe tabela;
    Moke 5 – bun la interceptie, pagubos la constructie; se crede mai tehnic decat este;
    Aganovic 6 – util, devotat, a intrat in combinatii cu De Amorim, nu s-a complicat;
    Muniru 5 – rudimentar;
    Achim 5 – in multe momente absent, lipsit de initiativa;
    Popa 4 – a gresit mai toate mingile pe care le-a jucat;
    Tanase 6 – n-a jucat prea grozav, are insa meritul de a fi inscris;
    De Amorim 6 – cel mai activ dintre stelisti, a dat assist-ul la gol si a mai construit actiuni periculoase pentru poarta adversa;
    Golubovic 5 – efort mare, realizari neinsemnate.

    Sa speram ca stelistii vor mari repede diferenta, chiar nu e nevoie de un meci cu emotii in aceasta seara.

  9. white-r

    de amorim are ceva inteligență, pasează printre adversari, nu doar în lateral…mai driblează…eu nu înțeleg de ce toți seliștii care încearcă să șuteze de la distanță dau avioane prin tribune? toți s-au încălțat invers? ce faceți zi de zi? mergeți la job 8 ore pe zi și nu aveți timp de antrenat șutul ?

  10. saramago

    Timisoara – Steaua 0-1 (0-1), gol Tanase; stelistii s-au impus la limita in fata celei mai slabe echipe din campionat. In partea a doua, ratarile lui Boldrin, Popescu, Golubovic sau Tanase puteau fi razbunate in prelungiri.

    Nita 6 – joc bun, minus eroarea semnalata in prima parte;
    Jakolis 5 – neacomodat cu postul, a aratat multa nesiguranta; cand a urcat a gasit cu greu centrari potrivite pentru cei din fata;
    Moke 5 – rudimentar, aproape sa greseasca in cateva randuri;
    Tosca 6 – ceva mai bun in partea a doua;
    Aganovic 6 – acceptabil;
    Muniru 5 – limitat structural;
    Achim 5 – sters;
    Popa 4 – a irosit foarte multe mingi, a rupt fragila logodna cu luciditatea;
    Tanase 5 – gol in debut, apoi … balet;
    De Amorim 5 – a scazut dramatic in minutele pe care le-a jucat dupa pauza;
    Golubovic 4 – daca nici cu Timisoara n-a marcat …;
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    Bourceanu 6 – ceva mai ordonat, n-a mai gresit ca in alte dati;
    Boldrin 6 – tehnic, a asezat cateva actiuni periculoase;
    Ov.Popescu 5 – nervos, n-a avut un impact important asupra echipei.

    Victoria consolideaza locul unu in ierarhia primei noastre ligi, dar jocul sufera din toate incheieturile.

  11. xray Autor articol

    Reghecampf a explicat formula de echipă pe care a gândit-o pentru întâlnirea cu bănățenii, una din care a fost exclus Enache.
    Enache este marcat, vă dați seama, era normal să-i dăm liber după meciul din Turcia, dar Gabi rămâne un jucător important pentru noi. Vom încerca, zilele viitoare, să-l facem să joace cât mai bine joi, în meciul cu CFR.

    În ceea ce-i privește pe Jakolis și pe Aganovic, erau singurele variante pentru meciul din seara aceasta. Aga a jucat acolo și cu Osmanli, s-a descurcat, a făcut-o bine, important este să fim valizi pentru că avem probleme”

  12. fortuneteller

    Tot din serialul „Tot ce misca in presa romaneasca, raul, ramul, e prieten DOAR cu DINAMO”, alt volum de poezii spuse de Miron(osita m)ica:

    „Steaua la balneo”, „victoria chinuita a Stelei”, „acest Zorro cu masca purtata dupa meciul cu City se transforma intr-un mare Zerro”, „Cum sa nu tanjesti la un bizon de prin vecini”, „Steaua are insa si fotbalisti in ascensiune. Nita si Tosca”. Deci dupa ce am aflat recent in versurile bardului din Stefan cel Mare (caci probabil acolo se afla iubirea vietii sale) cum ca Dinamo e iar favorita la campionat prin prisma victoriei rasunatoare impotriva Iasiului, ca Steaua are „bloc” de sateliti in Liga 1, si ca jucatorii dinamovisti sunt de mare valoare, acum suntem informati ca Steaua scartiie rau, aproape de dezmembrare, ca mai toti stelistii sunt vai de mama lor, poate unu-doi sa fie in ascensiune, si ca Steaua tanjeste la atacantii pe care Andone ii numeste neesentiali. Versurile pretinsului jurnalist (in realitate ofiter de presa la FC Dinamo, cantator de ode ros-albe si probabil biet copil de casa pe la hotelurile dlui Goe din Stefan cel Mare) sunt pline de rime, metafore, ironie fina, si axiome enuntate de el insusi, dar folosite in demonstratii voit inteligente care sa induca publicului gura casca ideea ca Dinamo e echipa care „vine”, iar Steaua e aia gata de disparitie in groapa de gunoi a viitorului nu prea indepartat. Oare asta traieste in realitate, sau doar in proza lui Fanus Neagu?

  13. bijoux

    Meci extrem de slab, la care-ti venea sa schimbi postul, ceea ce am si facut de cateva ori. M-am delectat, cand si cand, cu fazele si golurile lui Lichsteiner si Perisici de la Inter-Juve de pe Digi2 . Pe al lui Icardi nu l-am prins, din pacate, in direct, tot ma tragea ata spre Steluta noastra, care juca mai prost decat pe vremea lui Mirel.
    Extrem de realista declaratia lui Tanase , care a spus dupa partida, citez cu aproximatie, ca nu e o diferenta atat de mare intre Steaua si celelalte echipe din campionat. Din pacate asta-i realitatea. Daca cu o echipa de talia Timisoarei, incropita dupa inceperea campionatului, nu ne-am putut arata superioritatea, victoria fiind scoasa cu forcepsul, nu vreau sa ma gandesc cum vom evolua cu echipe ceva mai bune, gen CFR, Craiova sau chiar Dinamo.
    Dupa atatea plecari si veniri, e clar ca suferim la omogenitate si e normal intr-un fel. Din pacate, nu vad, cu actualii jucatori, sa inchegam o echipa solida, asa cum era, spre exmplu echipa de anul trecut. Pare ciudat, dar asta-i realitatea: echipa e sub cea din precedenta editie de campionat. Jucatorii care au venit nu sunt la nivelul celor care au plecat. De exemplu, pe De Amorim mi se pare ca l-am evaluat mult prea mult (e vorba in primul rand de Gigi, care era entuziasmat dupa golul cu spurcaciunile), Achim si Mitrea sunt jucatori care nu numai ca nu ne ajuta, dar ne dau inapoi, Golubovici e bun de Iasi, nicidecum pt. o echipa ca a noastra. Singurii jucatori care au aratat cate ceva, insa nu m-au dat pe spate sunt Boldrin, Moke si Jakolis. Asadar, cu acest lot, in opinia mea, ne vom chinui la fel ca in meciul de aseara. De Europa n-are rost sa ne facem iluzii. E clar ca locul 3, poate chiar 4, este al nostru si mai mult de 4, hai 5, puncte este imposibil sa acumulam cu jucatorii actuali. Sper sa ma insel, dar nu cred. Suntem penibili de cateva meciuri incoace si nu vad cum Reghe poate redresa situatia cu, repet, jucatorii pe care-i are la dispozitie.
    Vorbeam cu un prieten dupa meciul cu City si ii spuneam ca in conditiile actuale, cu un buget atat de mic (nu cred ca e mai mare de 7-8 milioane), este IMPOSIBIL sa abordam Liga Campionilor cu succes. Acum spun ca nici macar in Europa League nu mai putem spera la o calificare in primavara fara un buget de macar 15 milioane doar pt. salarii. Jucatorii valorosi nu-ti vin daca nu le dai de la 25.000 in sus pe luna, iar fara astfel de jucatori oricat de dotat antrenor ai avea e, repet, IMPOSIBIL sa realizezi rezultate pozitive in Europa. Cam asta-i ideea: buget mare – echipa care se poate bate cu succes si in Europa; buget mic – carpeli si rezultate pozitive obtinute cu taraita.

    P.S.
    Gigi fa ceva si mareste bugetul, altfel ne vom scalda in mediocritate!

  14. xray Autor articol

    1) „Avem obiectul nostru și acela să câștigăm cele tei puncte. N-am impresionat? Asta e părerea dumneavoastră, dar credeți că trebuie să impresionăm pe cineva? Cred că cel mai important lucru e să câștigăm cele trei puncte. Ăsta era obiectivul principal. Nu mă interesează dacă am impresionat sau nu pe cineva. Nu îmi dă nimeni niciun premiu și nu mă felicită nimeni dacă jucăm frumos și nu câștigăm. Cred că acesta este obiectivul nostru, să câștigăm, și sunt foarte bucuros să am reușit acest lucru”, a spus Reghe în exclusivitate la DolceSport.

    2) Steaua l-a transferat ieri pe Alexandru Iordănescu, fiul fostului selecționer, care va juca la echipa a doua a roș-albaștrilor.
    Iordănescu jr. a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și a dezvăluit cum s-a transferat la Steaua fără ca tatăl lui să știe.

    „A fost, în mod deosebit, o dorinţă a mea. Am avut mai multe probleme medicale în ultimul timp şi m-am gândit că locul în care îmi pot reveni e Steaua. Practic, am vrut să mă reîntorc acasă, aici mă simt excelent, îmi pot relansa cariera. Tata nici nu a știut. M-am dus eu direct la nea Gigi şi i-am zis că vreau să vin la Steaua. Tata mă întrebase înainte, «vrei să te ajut, să vorbesc să-ţi caut o echipă?». I-am zis că nu, că mă descurc singur. Mai mult, după ce am vorbit cu nea Gigi, cu domnii Mihai Stoica, Argăseală, i-am şi zis patronului Stelei să nu-i spună nimic tatălui meu. Am vrut eu aşa, să fie o surpriză, dar s-a aflat totul”, a spus Alexandru Iordănescu pentru Gazeta Sporturilor.

    În vârstă de 22 de ani, fiul fostului selecţioner al României evoluează pe postul de mijlocaş central, este stângaci, a făcut junioratul la Steaua, iar ultima oară a evoluat la Concordia Chiajna. Steaua l-a adus pentru echipa a doua a clubului, care joacă în liga a treia. De altfel, Alex Iordănescu a evoluat deja pentru roş-albaştri, sâmbătă, în meciul pierdut la Alexandria, scor 0-1.

Lasă un răspuns