Pandurii – Steaua 0-1! O victorie la limită, dar meritată. Boldrin sparge autobaza Lignitul

de | august 27, 2016

În luptă directă pentru fotoliul de lider, Steaua a câștigat derby-ul etapei a 6-a pe terenul Pandurilor, scor 1-0, după reușita superbă a lui Boldrin, și a urcat pe primul loc în Liga 1.

 • Nota Redacției: Cronica partidei Pandurii – Steaua” este plasată după colajul text și imagini, headlines cu esența acestui eveniment sportiv. 

Tăvălugul roș-albastru la Turnu Severin

Boldrin sparge autobaza Lignitul


Video. Golul marcat de Boldrin

Gest superb al lui Stanciu: „Dedic victoria suporterului dinamovist decedat!”


Video. Declarația lui Stanciu

„Dedic această victorie băiatului care a decedat după derby. Gândurile mele și ale colegilor sunt îndreptate spre el. Chiar aveam un tricou pregătit în cazul în care marcam. Condoleanțe familiei și suporterilor dinamoviști.”, a declarat Stanciu după meci la flash interviu. Sunt mândriu de tine, Nicușor!

Odihnește-te în pace, Bubu!!
 • Notă: Peluza Sud au postat și ea un comunicat în care și-a exprimat regretul pentru incidentul în care a murit un tânăr suporter dinamovist. „Nu contează cu ce echipă ții, nu e normal ca o persoană să-și piardă viața”, scrie în mesajul publicat pe pagina oficială. Mesajul integral îl găsiți aici COMUNICAT 27.08.2016 și pe forum la topicul Peluză Sud.

Cronica partidei Pandurii-Steaua

Petre Grigoraș, „cel mai tare din oraș”, a lăsat în urmă renumele și trecutul său de antrenor cu joc deschis, ofensiv și s-a aliniat cuminte autobazelor din Liga 1 destinate Stelei. Prin urmare, meciul anunțat ca derby-ul etapei decurge  încă din start ca unul de handbal la o singură poartă. Vicecampioana demarează în fortă, Enache şi Popa se transformă într-un coşmar pentru Grecu, însă soluţiile de finalizare fără un atacant de careu autentic sunt în aceeași suferință de la Keșeru încoace. Tănase nu e atacant de careu, deși poate scoate mai mult decât Tudorie. Nu are capul, dar are picioarele ( dribling și  execuții). Tudorie are doar înălțimea și speranța să-l lovească minge.

 • Paranteză: Sincer, am fost stupefiat când l-am văzut pe Tudorie convocat la naționala U21. Și nu e o „bara-bara” cu Steaua, Dulcă fiind rapidist. Căile Domnului sunt tare încurcate, sau nu mai decelez eu, un novice, valoarea la vârful stelist.

Enache, Stanciu şi Tănase ratează ocaziile Stelei din prima parte, una în care oltenii și-au propus să reziste făcând ceea ce au văzut la câini în derby-ul de pe Naţional Arena. Şi Autobaza Lignitul proiectată de Grig rezistă ca potăile în tranșeele săpate de Andone. E drept, ajutată și de mingile șutate de steliști, care au trecut pe lângă poarta lui Lazăr ca glonțul pe la ureche.

Contraatacul a fost arma secretă pe care a mizat Grig să bage Steaua sub Pandurii în clasament. Sânmărtean ştie să scoată mingea din propria jumătate spre Ţucudean, via Herea, însă inspirația, precizia și vlaga nu au fost de partea lor. În prima repriză au avut vreo două astfel de situații. Una chiar o mare ocazie, în minutul 39, însă mai toate contraatacurile gorjenilor au pornit de la mingi oferite pe tavă de steliști, în special de Enache. Urmașul lui Papp cred că a luat caimacul în top la „pase greșite și mingi pierdute” pentru că Muniru a fost rezervă.

Repriza secundă a început la fel ca prima, cu terenul inclinat spre poarta lui Lazăr. În minutul 61, Adi Popa îl găsește cu o pasă luminoasă pe Florin Tănase singur în mijlocul careului de 6 m. Mingea șutată cu „lejeritate” de atacantul transferat cu 1,5 milioane euro este blocată de Pleașcă, un fundaș evaluat de transfermarkt la 50 mii euro.

 • Video. Una din cele mai mari ocazii a Stelei, venită după o șarjă a „Motoretei” în banda dreapta, însă Tănase șutează în blocaj din câțiva metri!
 • Paranteză: Trebuie să spun și ce îl aseamănă pe Tănase cu Tudorie. Amândoi parcă joacă pe vârfuri să nu facă zgomot și în slow motion. Mie îmi inspiră indolență, deși poate nu o au. Însă e vizibil că nu au pic de răutate pozitivă și miscare de tăvălug sau de zbatere prin careu sau în preajma lui pentru demarcare. Cum să se sperie un fundaș de tine? Nu au nici măcar șiretenie, fiind previzibili. Simularea sancționată cu galben a fost chiar penibilă, când putea scoate mai mult din fază.

După ocazia uriașă a lui Tănase, a venit și singurul gol al partidei, marcat în minutul 68 de Boldrin și prezentat video la începutul articolului. Brazilianul Stelei a executat perfect o lovitură liberă din lateralul careului de 16 metri. De fapt Boldrin și-a prefațat golul încă din prima repriză. În minutul 16, același Boldrin a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, dar balonul a trecut milimetric pe lângă vinclul din dreapta al porții lui Lazăr, rămas spectator.

După gol, Pandurii s-a arătat tot incapabilă să ofere vreo replică. Stelistii au tras din toate pozițiile la poarta lui Lazăr. Rând pe rând, Tănase (’77), Hamroun (’79) și Stanciu (’81) au fost foarte aproape de majorarea scorului. Tănase a ieșit la rampă cu foarfecă de efect la capătul unei acțiuni superbe a lui Hamroun, înițiată tot pe banda dreapta. La o așa execuție și goalkeeperul gorjenilor și-a luat partea leului printr-o paradă de zile mari.  Având în vedere ce am scris mai sus de Tănase, la foarfecă mi-a amintit de „Nilă” Costea. La prețul de transfer sunt pe aproape. Să sperăm că nu și la țeapă.

În minutul 82, Grigoraş face trei schimbări simultane pentru a injecta o doză de șoc cu forţe proaspete într-o lămâie stoarsă de „fundul în poartă”, pressing și dublaj. Întră Munteanu, Alexandru, Răuță și ies Sânmartean, Herea si Mrzjlak.  Însă fără efect în joc. Tot Steaua a controlat autoritar și finalul partidei.

 • Notă: În ultimele secunde de joc (90+3), gorjenii au rămas cu senzația că puteau da lovitura, însă la faza respectivă a fost fault clar în atac. Vasiljevic (nr. 6) l-a îmbrâncit cu mâna pe Tamaș scoțându-l de pe traiectoria mingii. Astfel mingea în loc să fie respinsă corect a ricoșat din capul lui Tamaș în fața porții. Ion Crăciunescu m-a confirmat. ”Tamaș este împins aici, de aceea nu a lovit bine mingea. Este fault în atac!”, a spus fostul mare arbitru la emisiunea Fotbal Club, Digiport.
 • Videoclip cu faza controversată.

Imediat  după ce această fază s-a consumat,  centralul Ovidiu Haţegan a pus punct jocului. Meciul s-a terminat 1-0 pentru Steaua și vicecampioana devine liderul Ligii 1, deși are un meci mai puțin jucat. Campioana en titre,  Astra,  este la 9 puncte în spate cu același număr de meciuri jucate. Dar mai e mult până departe. Împortant este că locul 1 nu mai este deranjat de impostorii din Groapă.

Ocaziile de gol de mai jos și statistica prezentată la început, scutesc alte comentarii despre cine merita victoria.

Totuși, dincolo de neputința roș-albaștrilor de a umple poarta gorjenilor cu goluri, mi-a plăcut atitudinea roș-albastrilor. Cu toate că veneau după o săptamână cu 3 meciuri istovitoare fizic și psihic, vicecampionii au căștigat aseară majoritatea duelurilor „unu-la-unu” de angajament. Siguranța și controlul afișat de steliști nu mi-au creat o clipă senzația că Pandurii vor putea înscrie, decât printr-o minune într-o îmbulzeală în careu la o fază fixă sau la o gafă de proporții a defensivei steliste.

Jocul prestat dă speranțe că treptat va crește calitatea în exprimarea echipei. Pe măsură ce Boldrin, De Amorim, Mitrea, Tănase și Achim se vor acomoda și integra spre 100% într-o echipă cu ceilalți steliști mai vechi, va crește și eficiența. Pe ce mă bazez. Clubul Pandurii are o echipă mai experimentată și mai valoroasă decât Dinamo, și totuși Steaua a dominat-o copios încă din primul minut. Chiar și atunci când veteranii cu glezna fină și experiență cât carul, Voiculeț, Herea și Sânmărtean…, aveau benzina pe full.

Nu trebuie să ne enervăm prea tare când Steaua joacă împotriva autobazelor și câștigă mai greu. O mare echipă m-a convins miercuri că nu este ușor. Marele Pep Guardiola s-a plâns în conferința de presă, după Man City-Steaua 1-0: ” Steaua a refuzat jocul și s-a așezat în apărare. În aceste condiții ne-a fost aproape împosibil să găsim calea spre situații de gol. După pauză am căutat să schimb ceva și am reușit să marcăm…” De fapt nu el, ci Reghe l-a ajutat, schimbând doi defensivi (Aganovic – fundaș dreapta și Ov. Popescu – mijlocaș defensiv) cu Stanciu și Popa. După 3 minute cetățenii au marcat exact din vina celui care fusese schimbat din aripă în fundaș, Enache, înlocuindu-l pe Aganovic. Popa nu-l ajută pe Enache, de aceea rămâne de multe ori „1 la 1” sau „1 vs 2”. Tandemul Enache – Aganovic a funcționat bine. Apropo, tăvălugul Bayern Munchen 6-0 cu Werder Bremen!

Caseta tehnică

Echipele de start:
 • Pandurii: Lazar – Pleașcă, Pițian, Vasijevici, Grecu – Mrzljak, Obodo – Voiculeț, Sânmărtean, Herea – Țucudean
  Rezerve: Stanca, Buijs, Trifu, Ungurușan, Munteanu, Alexandru Valentin, Răuță
 • Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Mitrea, Momcilovici – Achim (’46 Bourceanu), Boldrin (’72  Ovidiu Popescu)- Ad. Popa, Stanciu (cpt), De Amorim (’46 Hamroun) – Fl. Tănase.
  Rezerve: Cojocaru – Hamroun, Tudorie, Sulley, Aganovici, Ovidiu Popescu, Bourceanu.
Rezumat (provizoriu până apare la digisport)

https://youtu.be/b3bbrS7bgqw

Declarații ale nominalizaților în Avancronică

 • Reghecampf: „A fost un meci greu. Pentru noi e o perioadă grea. În prima repriză n-am avut soluții pentru că am făcut foarte multe atingeri. Mai avem de lucru, important e că am câștigat cele 3 puncte… Florin Tănase e un jucător foarte bun, trebuie să se obișnuiască cu poziția, trebuie să joace mult mai simplu. Eu am mare încredere în el, ascultă mereu ce zic. Va crește de la meci la meci… Sper ca și Tănase, și De Amorim să intre cât mai repede în ritmul Stelei… Eu zic că Stanciu are valoare de 15 milioane. Momentan e la Steaua. Îmi doresc pentru jucătorii mei să ajungă la echipe mari. Sincer, mi-aș dori și mai mult ca el să rămână. Îmi doresc să nu mai coborâm de pe primul loc. Pentru noi titlul este cel mai important lucru, mai important decât o calificare în primăvara europeană”
 • Grigoraș recunoaște superioritatea Stelei, dar pe alocuri „parcă a văzut alt meci”, să citez invitații lui Radu Naum de la Fotbal Club, când spune că merita un egal. „Cred că meritam un egal. Am avut ocazii, dar cu Steaua dacă ratezi, nu mai ai șansă. Boldrin a avut o execuție bună și s-a făcut diferența. Era clar că trebuie să jucăm mai închis cu Steaua, nu puteam juca pe contre. Ne-am închis bine, dar din păcate am pierdut. Steaua are calitate, adună an de an cei mai buni jucători. E un club cu buget mare, stabilitate. Spre deosebire de noi, care avem multe probleme”, a declarat Petre Grigoraș. Se poate Grig? La 4-15 ocazii de gol și 4-15/3-7 șuturi la/pe poartă tu spui că meritai egal? Mocangeală, nu?
 • Video cu declarația lui Grigoraș
 • Sânmărtean este mai cu picioarele pe pământ. „Sunt dezamăgit de rezultat, nu de joc. Am făcut un joc tactic bun, ne-am închis în faţa unui adversar care a contralot jocul, o echipă de valoare. Am avut ocazii de a înscrie. A fost acea ratare a lui Filip. Pentru noi, era bun un 0-0. Era bine să ne menţinem fără înfrângere. Ne-a bătut echipa care a avut posesia şi a controlat mijlocul.Steaua a controlat jocul, are jucători de construcție. Noi am avut pe contraatac ocazii, dar n-am marcat. Ar fi fost bun un punct pentru noi. Eu nu am nimic de împărțit cu Steaua. Am fost jucătorul anului jucând la Steaua, am fost respectat acolo. Și nu am nimic de demonstrat”, a declarat  magicianul.
 • Narcis Răducan cred că s-a ascuns și face penitențe. Edd
Felicitări băieților pentru joc și victorie!

X Ray

 

Avancronica Pandurii – Steaua. Steliștii vechi și noi

Planificată inițial pe data de 28, partida dintre Pandurii și FC Steaua, contând pentru etapa a 6-a din sezonului regular al Ligii 1, se va disputa sâmbătă, 27 august, ora 21.00, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.
LPF a modificat programul initial in urma solicitarii FRF, pentru a oferi mai mult timp de pregatire echipei nationale in vederea meciului cu selectionata Muntenegrului, din 4 septembrie.

Pentru această partidă, CCA a delegat o brigadă de arbitrii condusă la centru de Haţegan Ovidiu (Arad). Acesta va fi asistat la margine de Şovre Octavian (Oradea) și  Avram Valentin (Bucureşti), iar arbitru de rezervă va fi Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi ).

Palmares Steaua vs Pandurii ( lpf.ro)

O singură înfrângere au suferit gorjenii pe teren propriu în 2016 în Liga 1 Orange, 0-1 cu Steaua (30 martie), în rest au două victorii şi șase rezultate de egalitate.

De partea cealaltă, steliştii au pierdut doar două jocuri în deplasare în acest an calendaristic, 1-3 cu FC Voluntari (22 februarie) şi 0-2 cu Astra (16 aprilie), interval în care au mai bifat șase succese şi un egal.

Pandurii şi Steaua s-au mai întâlnit de 24 de ori pe prima scenă, de 3 ori s-au impus oltenii, de 11 ori bucureştenii, iar 10 jocuri s-au încheiat la egalitate.

 • Primul meci a avut loc pe 11 septembrie 2005, Pandurii -FC Steaua 1-2, goluri marcate de Iulian Ştefan, respectiv Bănel Nicoliţă şi Gabi Boştină.
 • 4 partide s-au încheiat fără gol, ultima consemnându-se pe 21 octombrie 2012, cu Pandurii gazdă.
 • Întâiul succes din contul oltenilor a venit pe 7 aprilie 2009, Pandurii – FC Steaua 2-0, ambele reuşite purtând semnătura lui Thiago Tremonti. Pe băncile tehnice s-au aflat Sorin Cârţu (Pandurii), respectiv Marius Lăcătuş (Steaua).
 • În turul ediţiei 2014-2015, pe 15 august 2014, s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor în duelurile directe. Bucureştenii s-au impus cu 6-0, scor care a stabilit două borne istorice:
 • Claudiu Keşeru a fost primul jucător din istoria Stelei care a marcat șase goluri înt-o partidă din campionat. A fost cea mai severă înfrângere suferită de Pandurii pe prima scenă.
 • Ultimul succes din contul gorjenilor s-a înregistrat pe 15 martie 2015, Pandurii – FC Steaua 3-1.
 • Cea mai recentă confruntare a avut loc pe 1 mai 2016, 1-1 pe terenul bucureştenilor, scor care a pornit petrecerea la Giurgiu, unde Astra devenise oficial campioana ediţiei 2015-2016 a Ligii 1 Orange.

Trebuie amintit că, pe 20 mai 2015, FC Steaua şi Pandurii s-au întâlnit în finala primei ediţii oficiale de Cupa Ligii Adeplast, pe „Arena Naţională”. Partida s-a încheiat cu 3-0 pentru elevii antrenaţi la vremea respectivă de Costel Gâlcă, marcatori Iancu, Chipciu şi Ţucudean.

 • Petre Grigoraş vs Laurenţiu Reghecampf: 6 jocuri – 1 victorie Petre Grigoraş – 3 remize – 2 victorii Laurenţiu Reghecampf.
 • Tehnicianul Stelei a pierdut doar un joc în faţa gorjenilor pe prima scenă (7 aprilie 2011, FC U Craiova – Pandurii 0-2, antrenor advers – Petre Grigoraş), în rest are patru victorii şi patru remize.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Steaua – 25 ani şi două luni; Pandurii – 26 ani şi 3 luni.

Pandurii şi Steaua, două dintre echipele care nu au cunoscut gustul înfrângerii în acest început de sezon al Ligii 1, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, în derby-ul etapei a VI-a. Partida se transmite în direct la Digisport, Dolcesport și Look TV.

Pandurii Târgu Jiu traversează fotbalistic o invincibilitate și financiar o zonă crepusculară. Ba nu are bani nici să treacă strada, ba aduce jucători liberi cu salarii mari ca Sânmărtean. Zilele trecute a primit o penalitate sportivă de 3.000 lei şi un termen de graţie de cinci zile pentru efectuarea integrală a obligaţiilor de plată către jucătorul Pedro Mingote, iar cu Nistor se judecă în recurs la comisii, tot pentru bani.

Învinsă sezonul trecut de două ori de Steaua, Pandurii nu se tem de jocul de sâmbătă: „Poate fi învinsă!”. Fostul jucător stelist (1989-1990), Petre Grigoraș „cel mai tare din oraș”, are un discurs echilibrat și cu dorință normală de victorie, din respect pentru profesia de antrenor. A și reușit pe când antrena Oțelul Galați și în mandatele anterioare la Pandurii.

 • Petre Grigoraş (antrenor)„Steaua este totuşi cea mai titrată şi cea mai valoroasă echipă din campionat. Nici ei nu sunt supermeni, pot să fie învinşi, şi e clar, motivaţia fiecărui jucător e să evolueze cât mai bine în astfel de meciuri. E o motivaţie pe care am avut-o şi eu când eram jucător şi am simţit-o la jucători atunci când am fost antrenor. Aş vrea să rămânem singura echipa neînvinsă

Precedentul joc de la Turnu Severin, disputat pe 30 martie 2016, în etapa a 4-a din play-off, s-a încheiat cu victoria la limită a steliştilor, 1-0. Au fost decizii ale brigăzii de arbitri contestate de oficialii gorjeni, însă nefondat. De exemlu, Hora a făcut henț clar în careu și penaltiul, din care Stanciu a adus victoria roș-albaștrilor, a fost corect acordat.

Din păcate, acest globe-trotter al Ligii 1, ca jucător și apoi ca oficial, Narcis Răducanu, are aceleași marote pe care le turna după meciurile cu Steaua și pe vremea când „apăra” culorile Astrei, ASA etc. Fostul triplu campion cu Steaua (1995–96, 1996–97, 1997–98) ne explică cum stă treaba cu frustrarea și vendeta moldoveanului acum oltenizat, care se va revărsa peste roș-albaștri. Ne amintim de filipicile lui Narcis anti Steaua, ca oficial la Astra. butt-kisser-smiley

 • Narcis Răducan (preşedinte): „Meciul a fost decis de greşeli de arbitraj. A văzut toată ţara ce s-a întâmplat. Avem o revanşă pentru că ne-au bătut şi vom fi foarte motivaţi. Este o ambiţie şi pentru mine, la echipele unde am fost, după ce am plecat de la Steaua, am avut tot timpul această ambiţie, dar în limita fair-play-ului. E ambiţia lui Petre Grigoraş de a demonstra că e cel mai tare din oraş. Atunci când echipa noastră este bine motivată şi pregătită de domnul Grigoraş poate bate orice adversar. Am demonstrat-o şi în acest scurt început de campionat şi o vom demonstra în continuare”.

Alți doi foști campioni făcuți de Steaua, cocoșați de trofee roș-albastre, Sânmartean (2013-2014, 2014-2015) și Țucudean (2014-2015), acum gorjeni cu acte în regulă, au dezgropat securea declarațiilor belicoase și amenință că vor să o bată pe Steaua și să o întreacă în clasament. box

 • În acest sezon Pandurii Târgu-Jiu este neînvinsă după 5 etape.
 • Gorjenii au o singură înfrângere în ultimele 19 meciuri.
 • Oltenii au 6 remize cu Steaua în 12 meciuri jucate acasă
 • Echipa probabilă:  D. Lazar – Pleaşcă, Bujis, Bunoza, Grecu – Obodo, Mrzljak – Trifu, Sânmartean, Herea-Țucudean

FC Steaua Bucureşti a parcurs ultimele 10 zile în genunchi. A pierdut la scor dubla cu Man City și între manșe a obținut doar un egal cu autobaza Dinamo. Totuși,  calificarea în grupele Europa League este o gură de oxigen pentru moralul roș-albaștrilor, altfel cam șifonat de evenimentele menționate. Pe lângă asta a pierdut temporar și doi jucători de bază: Pintilii și Toșca. Cum Tudorie este singurul vârf de atac, îl putem trece la pierderi și pe Golubovic, accidentat și operat. Calificarea Astrei în grupele EL a risipit definitiv visul „Supremului” de a-l cumpăra pe Alibec și cred că acum e focusat cum să dea „all in” englezilor și belgienilor cu Stanciu pe ultima sută de mercato. Poate îl vinde, deși eu cobesc să nu, însă 99% e sigur nu va mai aduce atacant, fundaș dreapta și central…

Joi steliștii au revenit din Anglia și au aterizat la Craiova pentru a pregăti meciul cu Pandurii de la Turnu Severin.  „Meciul cu Pandurii este foarte important, pentru că, așa cum am spus, meciul cu Manchester practic s-a jucat în primul tur, când a câștigat Manchester cu 5-0 și nu mai puteai să remontezi un 6-0, era imposibil. Este foarte important meciul cu Pandurii”, a declarat Helmuth Duckadam, la revenirea Stelei în țară.

Jucătorii au făcut toate eforturile pentru a-și reveni cât mai repede la nivel fizic.„Stim ca va fi greu, dar cred eu ca valoarea echipei noastre este una mult mai mare”, a spus Reghe.

 • În acest sezon roş-albaştrii  nu a pierdut niciun meci în Liga 1.
 • Steaua a primit 2 goluri în 4 etape cu care bifează poziția de cea mai bună apărare.
 • Echipa probabilă: Fl. Niţă – Enache, Tamaș, Mitrea, Momčilović – V. Achim, Boldrin – Ad. Popa, Stanciu, De Amorim – Fl. Tănase. Accidentaţi: Toșca, L. Filip, Pintilii, Golubović.
Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

30 de comentarii la „Pandurii – Steaua 0-1! O victorie la limită, dar meritată. Boldrin sparge autobaza Lignitul

 1. naiyba

  Oare il va incerca din nou pe Aganovic fundas dreapta? Defensiv a stat bine.

  Sunt curios sa vad echipa de start.

  Daca ar fi sa ma iau dupa zvonuri si posibile plecari atunci asa as vedea eu primul 11 : Nita – Momcilovic, Mitrea, Tamas, Aganovic – Bourceanu (Ov. Popescu), Boldrin, Achim, – De Amorim, Tanase, Enache.

 2. xray Autor articol

  FC Steaua a publicat echipa. Este cea prevăzută în avancronică.
  Laurențiu Reghecampf va trimite în teren următoarea formulă de echipă:

  Niță – Enache, Tamaș, Mitrea, Momcilovic – Achim, Boldrin – Popa, Stanciu (cpt), De Amorim – Fl. Tănase.

  Rezerve: Cojocaru – Hamroun, Tudorie, Sulley, Aganovic, Ovidiu Popescu, Bourceanu.

 3. saramago

  Pandurii – Steaua 0-0 (pauza), dupa o jumatate de meci foarte subtire al elevilor lui Reghe. Posesia paguboasa si pasele gresite in zonele periculoase ale terenului au fost ingredientele fotbalului pe care ni l-au oferit stelistii.

  Nita 6 – atent la marea ocazie a adversarilor din finalul reprizei;
  Enache 4 – o sumedenie de erori in ambele faze ale jocului; greu de crezut ca se va acomoda vreodata cu postul de fundas lateral;
  Tamas 6 – joc solid;
  Mitrea 5 – nesigur;
  Momcilovic 5 – muncitor, dar limitat structural;
  Boldrin 6 – activ, a reusit destule recuperari, nu leaga suficient de bine jocul la mijloc (de inteles, e de curand la echipa);
  Achim 5 – discret;
  Popa 4 – repriza slaba, nu l-a pus in dificultate pe Grecu;
  Stanciu 5 – inceput promitator, apoi a contribuit la jocul incalcit al echipei;
  De Amorim 5 – destul de departe de asteptari;
  F.Tanase 4 – din alt film, a efectuat un numar impresionant de preluari tip Tade; nici nu joaca pe un post care sa-i fie familiar (faptul e eligibil pentru nationala de tineret il face titular).

  Meciul e deschis oricarui rezultat; chiar daca sunt, in general, cuminti, gorjenii pot lovi pe contraatac. Au jucatori care sa puna in practica asa ceva.

 4. alexandru-h

  Placerea stelistului din timpul celui de-al doilea mandat al lui Reghe – cand primeste mingea in careu, primul obiectiv e de a da o pasa cu calcaiul in directia generala a unui coechipier. As fi zis ca e doar o coincidenta dar cand il vezi pe nou-venitul Boldrin practicand acelasi stil, iti dai seama ca e prima lectie invatata de la barbatul Prodancei.

  In rest, cand vezi ca nu avem atacant cum trebuie ca am dat 1,5 milioane pe Tanase, cam intelegi cum se fac transferurile la Steaua.

  1. naiyba

   @alexandru-h.
   Eu zic ca este un plus faptul ca am dat 1,5 mil pe un jucator cu potential, fie el si de la academia lui Hagi. Acum ramane ca el sa demonstreze.

   Nu avem atacant pt ca, cei care trebuie sa se ocupe de treaba asta nu se pricep si de aceea aduc jucatori sub-mediocri gen Golubovic, Tade, Tudorie, Muniru, Mitrea s.a.
   Acesti oameni inca traiesc de pe urma unor transferuri de succes facute acum multi ani de zile si ocupa functiile actuale doar pt ca stiu sa pupe in fund. Eu sunt de parere ca nu poti progresa cu asemenea oameni.

 5. white-r

  În sfârșit a făcut și Steaua 2 transferuri utile, Boldrin și De Amorim, după zeci de inutilități, jucători care doar aleargă, cu ei sau fără ei nu e nici o diferență…dacă îți ies 2 din 20 nu prea poți zice că te pricepi…

 6. saramago

  Pandurii – Steaua 0-1 (0-0), Gol Boldrin. Steaua trece in fruntea clasamentului dupa o victorie fara glorie.

  Nita 7 – sigur in interventii;
  Enache 5 – ceva mai bun in repriza secunda;
  Tamas 6 – joc solid, minus faza din prelungiri la care gorjenii puteau egala;
  Mitrea 4 – evolutie nesigura, cu un „bonus” in minutul 91 cand era sa dea o pasa de gol unui adversar;
  Momcilovic 6 – s-a straduit;
  Achim 5 – discret;
  Boldrin 7 – decisiv in acest meci, un castig pentru linia mediana a Stelei;
  Popa 5 – energie cheltuita in exces, fara realizari notabile;
  Stanciu 6 – cateva reusite in repriza a doua, in scadere fata de inceputul sezonului;
  De Amorim 5 – de parte de asteptari;
  F.Tanase 5 – un vole spectaculos la centrarea lui Hamroun, in rest … balet;
  ……………………………………………………………………………………………………………………
  Bourceanu 5 – mai multe erori decat realizari, se pare ca nu se poate apropia de randamentul de acum cativa ani;
  Hamroun 6 – util echipei, totusi s-a complicat in unele faze, a pierdut si mingi in zone periculoase;
  O.Popescu 5 – inca nu poate juca titular la Steaua.

 7. xray Autor articol

  Text revizuit (corectat, adăugit și pe alocuri reformulat). Am pus și un rezumat video mai bun.

  PS
  Mă uit acum pe sport.ro la reluarea meciuli Man City-Steaua.
  Urlă stadionul cu „Lupťă Steaua” și „Steaua București” și mi-am amintit de Harald care îmi freca ridichea cu un păcalici care s-a pozat cu o cârpă pe care scria „FCSB is not Steaua”.

  Unii și-au pierdut simțul măsurii și al proporțiilor.
  Când pe un stadion din buricul Anglie se cântă 90 de minute pentu „FCSB”: „Luptă Steaua” și „Steaua București”, cât de bătut de soartă la neuroni este cel care jubileaziă orgasmic că un nea Caisă bântuie ca o stafie prin tribună cu o cârpă în mână susținând contrariul? Să mai faci și un mare caz din asta, de parcă amărășteanu avea pe acea cârpa dovada supremă că așa este. Steaua liberă era mai umedă decât Maria Tereza în rut.:)

 8. maou

  Incepe sa devina obositor sa vezi acelasi meci etapa de etapa, fiecare echipa din campionat pe care o intalnim trebuie sa joace ultra defensiv, cu mingi lungi pe atacant. M-a plictisit ingrozitor de mult, mai ales ca inainte de meci m-am uitat la Hull City cu Manchester United.

 9. xray Autor articol

  „E” grele împotriva unuia cu fundul în poartă.

  Ieri, Man United a atacat-o pe Hull 92 de minute cu Ibrahimovic, Rooney si Pogba, dar a fost salvata de Rashford în ultimul minut de joc.

 10. naiyba

  Stanciu si-a dorit mult sa dea gol ieri, a tras din toate pozitiile, chiar si de la mijlocul terenului, eu inteleg ca motivatia lui era sa arate tricoul cu mesajul pt suporterul decedat din cauza unuia care consuma oxigen degeaba, fara discutie un gest foarte frumos din partea lui Stanciu, insa primordial este ca echipa sa castige, asa ca, din cand in cand, daca nu te superi, mai da si tu o pasa, intra la un-doi-uri ca acum il avem pe Tanase atacant care spre deosebire de celalte colturi de masa, asta chiar stie cu mingea.
  De asemenea nu pot sa nu remarc discursul schimbat al acestuia, referitor la posibilul transfer afara, daca inainte el era bucuros sa ramana la Steaua si castige trofee si sa mearga cat mai departe in EL, acum el declara ca, cei din staff si din conducere stiu care este dorinta lui si el doar asteapta.

  Concluzia pe care o trag eu din aceasta schimbare de discurs a lui Stanciu si din declaratia lui Reggae cum ca Stanciu valoreaza 15 mil si ca isi doreste ca el sa ramana la echipa, este ca Stanciu si-a exprimat dorinta de a pleca, fie si la, citez din clasici, ” o echipa ca Anderlecht”.

   1. naiyba

    Sper sa il dea pt. ca e clar ca Stanciu isi doreste sa plece. Plus ca pe postul lui are cine juca, Tanase sau Hamroun, in caz ca, cel din urma nu pleaca si el.
    Eu sper cã necuratu va aduce cel putin un fundas central, Mitrea e caz de targa iar cu Tosca nu se face primavara europeana.
    Un fundas dreapta sau in caz contrar sa-i incerce Reggae pe toti din lot pe postul acela, poate s-o nimeri vreunul. Insa am si eu o intrebare? Pe Simion cand il vedem si noi ce poate?
    Si un atacant neaparat, nu de alta dar gandul de a ataca cu Golubovic si Tudorie ma sperie.

    Problema este cine gaseste acesti jucatori sau ne punem baza tot in viitorul?

  1. bodanel

   EU nu vad nimic rau in asta. De-ar ajunge toti la fel de buni si sa-i negocieze 2Gi 10 mil pentru fiecare la Anderlecht. Sunt ferm convins ca in situatia asta n-am fi ciuca batailor prin Europa iar in campionat am defila.

   1. siegfried

    @maou.
    Mai termină cu caterinca asta. Împiedicaţii de la West Ham care au jucat cu Astra au faţă de PL, dar Stanciu nu?
    Îmi pare rău că n-a plecat de la Steaua direct la o echipă mare sau măcar la o echipă care joacă în CL.

 11. naiyba

  Auzi cica Stanciu l-a sunat pe wormtongue si i-a cerut sa plece, exact cum am crezut.

  Sunt curios ce va declara wormtongue acum ca Stanciu a plecat la „o echipa ca Anderlecht”. Unde nu-i cap vai de ce iti iese din gura, ‘te-m-as in ea.

 12. sunchaser

  Daca se dovedeste real acest transfer e o afacere excelenta atat pentru club cat si pentru jucator. Sa vedem acum ce facem cu banutul, il bagam la buzunar sau cumparam si noi macar 3 fotbalisti (atacant, fundas central, fundas dreapta)

 13. andrei-m

  „Vreau sa luam un varf dar pe Alibec nu mai pot sa il iau, cica negociaza cu turcii pentru 3 milioane de euro. Daca nu il dau, eu dau 1,5 milioane de euro pe el. Trebuie sa cautam un atacant de careu, ne-am tot strofocat dar nu am gasit pe nimeni. Ne trebuie un fundas central si un fundas dreapta.

  Am vorbit cu aia de la CFR, am dat 300.000 cica nu vor. Jakolis, eu l-am vazut fundas dreapta. Deci un atacant, un fundas central si un fundas dreapta, dar ne trebuie acum repede, ca in 3 zile predam lista pentru grupe „, a spus Ciobanul la Digi.

  Eh, sa vedem

  1. naiyba

   S-au strofocat ei si n-au gasit pe nimeni, pai ma gandesc ca e si greu de gasit din moment ce el trebuie sa indeplineasca o gramada de cerinte, cum ar fi: Ieftin pana intr-un milion jumate, sa accepte un salariu mic la inceput dar care sa creasca cu o mie doua de euro pe an sau sa dubleze in momentul in care atacantul devine „marfa” de vandut afara pe bani frumusei, sa aiba potential sa creasca foarte mult intr-un timp foarte scurt samd… Problema este ca, daca tu nu vezi mai mult de liga 1 nu ai sa-l gasesti, mai trimite-l o data pe wormtongue in sejur in Portugalia ca poate n-a vazut bine prima oara, daca nu stai si milogeste-te de Astra sa ti-l dea pe Alibec.
   Asa se intampla cand strategia e facuta pe genunchi si la repezeala. A trecut o luna de la meciul cu Sparta, meci in care ne-am edificat mai mult sau mai putin asupra banilor care vor veni de la uefa prin prisma calificarii in grupele EL. O luna de zile!!!

 14. andrei-m

  Avand in vedere ca viziunea conducatorilor nostri se limiteaza la Liga 1, ce parere aveti de Bunoza de la Pandurii ca fundas central? Mie chiar mi se pare destul de bun, a fost si pe la Dinamo, si ar fi destul de usor de adus avand in vedere ca aia de la Lignitul cam au nevoie de bani ca sa supravietuiasca

Lasă un răspuns