Steaua – Pandurii 3-1! Dennis „Super” Man! Steaua păstrează fotoliul de lider după o bătaie fără martori

de | decembrie 4, 2016

Steaua a învins lejer după o primă repriză în care a spart topul la pase greșite și Tamaș la gafe. Așa cum am intuit în avancronică, Enache a fost „vârful” în mare vervă care putea închide meciul până la pauză. De fapt a fost MVP-ul partidei. Însă eu am greșit cu Dennis Man. Vârful de 18 ani sigur a întrecut până și așteptările super optimiste ale tatălui său. În prima parte a fost cel care a adus un aer proaspăt într-o echipă ce părea incapabilă să dea niște pase simple fără să le greșească. Îmi pare rău că nu a marcat, încununând astfel o evoluție foarte bună în raport cu așteptările. Cred că ar fi fost o altă gură de oxigen pentru încrederea în sine însuși, însă el și-a câștigat încrederea mea că va crește la Steaua după meciul cu Foresta Suceava, dublat de cel din Copou.

Cum de l-a mai ținut Reghe pe bancă și după meciul de la Iași și l-a folosit pe Tudorie, e un mare mister. Inițial am crezut că este accidentat și nu se spune, fiindcă la derby nu a fost nici măcar inclus în lot. Explicația lui Reghe îmi pare așa, la plezneală, pentru presă: „Man trebuie să crească, să pună forţă. E un fotbalist cu multe calităţi, dar la Steaua nu există timp de acomodare. Toţi aşteaptă rezultate şi e foarte greu pentru un jucător tânăr. De aceea de multe ori nu îl introducem, pentru că are nevoie să se acomodeze”. Păi Tudorie pare acomodat?

La polul opus, decepția mea nu a fost „Gafe” Tamaș, pentru că un fundaș este mereu expus unor situații de joc critice și niciodată nu dispare din joc fără urmări pe tabelă. Deziluzia mare vine de la Boldrin într-un meci în care se juca cu cuțitul la os. De ceva ťimp brazilianul nu mai joacă nimic, iar aseară a continuat trendul de anonim spre gloria de „petardă”. Nu mă refer la realizări personale cu care să facă diferența, ci numai la aportul în ofensiva colectivă a echipei. Ambii au fost schimbați la pauză cu Bourceanu și Achim, și imediat jocul a prins vânt în pupă și busolă în orientarea ofensivă.

Fabuloasă a fost faza din minutul 24, avându-l pe Moke erou principal. Exasperat de lentoarea acțiunilor, Moke a pornit de unul singur împotriva gorjenilor și după ce a făcut pressing consecutiv la 2 jucători a recuperat mingea și a scăpat singur spre poartă. Colosală acțiunea. (vezi la Video, minutul 23:55 pe înregistrarea primei reprize).

După minutul 54, când scorul devenise 3-1, nu mai poți judeca jocul Stelei ca unul ” foarte bun”, pentru că echipa Pandurii se transformase, dintr-o autobază, într-o varză cu moralul murat și jucătorii jaloane. Sursele mele statistice online, lpf.ro și campionate.ro, nu au mai înregistrat posesia.

Am găsit-o pe soccerway.com și pe smartbets cu aceleași valori.

Tânăra galerie Peluza Roș-Albastră nu a fost prezentă la meci. Nici eu nu aș fi tremurat sub 0⁰ C după decepția din derby. Așa că nu pot judeca pe cineva de ceea ce nu am făcut nici eu. În toată lumea există și forme de protest pașnice față de jocul slab al echipei, printre care și absența la meciuri. Tribunele, PN și PS au făcut la fel de-a lungul anilor. Și nu o dată! Câini, de exemplu, sunt în supărari de ani de zile. Vin doar la derby cu Steaua pentru a se etala pe ei, ce „mari și tari” sunt în coregrafii, nu echipa sau clubul lui Negoiță. În restul meciurilor, dacă vin câteva sute.

Însă aseară pe Arena Națională a venit un mic grup „de presiune psihică”, cu misiunea de a înjura non stop jucătorii din primul minut. O înfrângere sau un egal îi făcea fericiți. E un déjà din anii precedenți …

 • Căpitanul echipei Mihai Pintilii, a acuzat că unii spectatori i-a înjurat pe steliști încă din start:„A fost o atmosferă de meci amical. S-a auzit orice şoaptă din tribună, orice înjurătură. Asta este, mergem mai departe. Fanii sunt supăraţi şi au dreptul să fie aşa, având în vedere rezultatele. Dar nu e normal să ne înjure din minutul 2, rămânem şi noi blocaţi când asistăm la asemenea lucruri. De ce nu aşteaptă să vadă dacă ne iese jocul?” , a spus stelistul, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Ceea ce nu știe Pintilii este că acei indivizii nu erau fani FC Steaua. Doar niște fani cretini s-ar fi dus  pe gerul ăla numai ca să-și înjure propria echipă. Primatele ălea erau niște înjuraci în „misiune”.

În fine, orice suporter din lume este interesat de echipă și ce joacă ea în teren, nu „performanțele” spectatorilor în tribună. Am scris în avancronică, nu mai repet. Când sute de mii de suporteri steliști s-au uitat aseară la meci, trebuie să fie cineva complet idiot să spună că FC Steaua nu mai are suporteri. Publicitatea și sponsorizarea vin din audiența în media. Ori o echipă nu se vinde bine dacă meciurile ei nu fac rating la TV, presa scrisă și online. Cei care dau măsura la această audiență sunt suporterii echipei de pretutindeni, nu cei de pe stadion, care numeric ar fi cantitate neglijabilă în raport cu restul și cu Arena Națională full. În schimb, suporterii prezenți la stadion sunt foarte importanți pentru că aduc încasări directe clubului, contribuie la spectacol și (ar trebui) la moralul echipei ca al 12-lea jucător. Dacă nu vin, să fie sănătoși! Viața echipei oricum merge inainte cu sau fără stadionul plin.

Cei care cred că dau în clubul FC Steaua judecând de la tastatură importanța clubul după câți fani erau aseară în tribună, sunt exact ca ipochimenii cu injuraturile mai sus. Suporteri „teamless” (fără echipă!).

Cronica meciului

În fața a aproximativ 1.000 de spectatori prezenți pe Arena Națională (conform digisport), Steaua a dat de pământ cu Pandurii, scor 3-1, și a rămas pe prima poziție în clasamentul Ligii 1 și după etapa a 19-a, loc pe care se urcase temporar echipa regelui. Au marcat: Gabriel Enache (20, 54 — penalty), Mihai Pintilii (51), respectiv Ovidiu Herea (33).

Echipele de start:

 • Steaua: Stăncioiu – Tamaș (Achim ’46), Moke, Toșca, Momcilovici – Pintilii (cpt) (Jakolis), Ov. Popescu – Enache, Man, Boldrin (Bourceanu ’46) – De Amorim
  Rezerve: Niță – Jakolis, Aganovici, Enceanu, Onțel
  Antrenor: Laurențiu Reghecampf
 • Pandurii: R. Stanca – Ungurușan, Mrzljak, Pițian, Brânzan – Sânmărtean, Al. Răuță – L. Antal (Hlistei ’22), Voiculeț, Ov. Herea – Țucudean
  Rezerve: Lazar – I. David, Trifu, Trocan, Pârcălabu, Dodoi
  Antrenor: Petre Grigoraș
 • Arbitru: Pavel Cristian Balaj (Baia Mare); arbitri asistenți: Mircea Orbuleț (București), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (București).

Steaua a început în forță partida și în minutul 8 Enache putea deschide scorul. Acțiune de atac a Stelei, De Amorim a învăluit cu Momcilovic, i-a pasat fundașul stânga, acesta a centrat bine în careu și Enache, ca un veritabil vârf de atac, a trimis cu capul milimetric de bara din dreapta porții lui Stanca. Trecuseră 10 minute și Pandurii nu au depășit centrul terenului.

Vicecampioana a deschis scorul în minutul 20, prin același Enache, care de data asta a finalizat la colțul lung, după o acțiune superbă a lui Dennis Man. Atacantul de 18 ani a pasat pe culoar, Boldrin a lăsat mingea să treacă de el, Mrzljak a ratat intercepția, și „obiectul” a ajuns la Enache, care a preluat și l-a executat pe Stanca.

Pe fondul de dominare copioasă a Stelei, Pandurii a restabilit egalitatea, după o altă gafă de proporții a lui Tamaș (’33), după cea cu Dinamo și vreo 3-4 bâlbe în acest meci. Venit la meci parcă direct de la Centrul Vechi, fundașul Stelei a ezitat să intervină la mijlocul terenului, învitându-se cu Toșca ca în derby cu Niță, iar balonul a fost recuperat de Sânmărtean și a declanșat un contraatac 3 contra 2. „Magicianul” i-a pasat lui Țucudean la marginea careului de 16 metri, iar acesta i-a trimis lui Herea, care singur în fața porții l-a bătut pe Stăncioiu.

De Amorim (’39) și Enache (’40) puteau să-i readucă Steaua în avantaj, dar au fost lipsiți de precizie la finalizare. Fabuloasă a fost faza din minutul 40. Atacul a pornit de la o recuperare a lui Moke, mijlocașul i-a pasat lui Man, care, la rându-i, i-a pasat lui Enache, în interiorul careului. Cel mai bun stelist din ofensivă a șutat pe colțul scurt, dar Stanca a respins.

Roș-albaștrii s-au descătușat în mitanul secund. Reghecampf, foc și pară, a efectuat dubla schimbare care se impunea de mult abia la pauză, evitând să-și umilească „vedetele”, ca pe Toșca la Concordia. „Petardă” Boldrin şi „Gafe” Tamaş rămân la cabine și în locul lor intră Achim şi Bourceanu, iar jocul se schimbă brusc în bine. Pandurii nu mai fac faţă și cedează. Steaua a trecut rapid în avantaj, grație unei reușite de generic a lui Pintilii (’51). Căpitanul Stelei a primit mingea în careu de la De Amorim și a șutat imparabil, la vinclul porții lui Stanca.

După nici 2 minute, Momcilovic a fost lovit în careu de Brânzan, iar Cristi Balaj a arătat punctul cu var (’53). Enache execută penalty-ul şi face 3-1, bifând prima dublă în tricoul Stelei. O dată cu dispariția crispării la 3-1, pasele steliștilor începuseră să curgă ca unse. Pandurii, parcă sedați de scor și joc, pică definivit, iar Steaua defilează pe gazon ca printre jaloane la antrenament.

Vicecampioana și-ar fi putut majora avantajul în minutul 68. Bourceanu i-a pasat excelent lui Denni Man la marginea careului de 11 m, acesta scapă singur pe partea stângă, însă racheta atacantului de 18 ani, care care a impresionat aseară contra oltenilor, zguduie transversala porţii lui Stanca.

De Amorim a vrut și el să înscrie, dar a șutat slab și Stanca s-a opus (’72). Peste 9 minute Jakoliš a catapultat spectaculos minge puțin peste transversală (’81). De Amorim a primit o nouă pasă foarte bună de la Achim, a întors mingea spre Jakoliš, iar acesta din urmă a șutat violent cu stângul din drop, de pe linia de la 11 metri, puțin peste poarta lui Stanca.

Roș-albaștrii nu au mai presat decisiv pe final de meci, făcând un joc de posesie aproape totală. Da, după ocazii se putea reedita măcelul cu 6 goluri, dar jocul Stelei nu a fost de diferența aia și nu ar fi încântat pe nimeni. Pandurii este o echipă în suferință.

După meciul de azi, Steaua întrerupe o serie de trei partide fără victorie în campionat, în timp ce Pandurii rămâne pe locul 8, la cinci puncte de Dinamo, prima echipă aflată pe loc de play-off.

Pentru steliști urmează duelul de joi, de la ora 18:00, cu Villarreal, meci decisiv în vederea calificării în primăvara europeană!

Statistică

Video

Declarații

Reghecampf: „În prima repriză am avut câteva ocazii mari, dar am primit gol pe o greșeală foarte mare. Când întâlnești o astfel de echipă și poți să dai 5-6 goluri trebuie să o faci. Am avut foarte multe ocazii. Puteam spăla imaginea altor meciuri cu această ocazie.

Au mai avut si altii momente grele pe parcursul acestui an, nu doar Tamaș. Este presiunea foarte mare, sunt foarte multe meciuri. Este bine ca avem cu cine sa îi inlocuim. Nu sunt supărat pe nimeni, dar trebuie să fim realiști și când un jucător nu se ridică la nivelul meciului trebuie să-l schimbăm”.

 • Reghe a mai vorbit despre Man, Popa, Enache, Villarreal etc. Declarația completă este în clipul video.

Felicitări băieților pentru victorie!

X Ray


Avancronica FC Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu. Bătălia pentru tronul Ligii 1 ocupat de rege

Steaua are ocazia să treacă peste perioada nefastă odată cu partida cu Pandurii, din etapa a 19-a Ligii 1. Disputa va avea loc duminică, de la ora 20:30, pe Arena Naţională.Image result for arena nationala

Conform statisticii lpf.ro, FC Steaua şi Pandurii s-au mai întâlnit de 25 de ori în Liga 1, de 12 ori s-a impus Steaua, de 3 ori Pandurii, iar 10 partide s-au încheiat la egalitate.

 • Palmares cu Steaua gazdă: 12 jocuri, 7 victorii Steaua – 4 remize – 1 victorie Pandurii.
 • Primul meci a avut loc pe 11 septembrie 2005, Pandurii – Steaua 1-2, goluri marcate de Iulian Ştefan, respectiv Bănel Nicoliţă şi Gabi Boştină.
 • Întâiul succes din contul oltenilor a venit pe 7 aprilie 2009, Pandurii – Steaua 2-0, ambele reuşite purtând semnătura lui Thiago Tremonti. Pe băncile tehnice s-au aflat Sorin Cârţu (Pandurii), respectiv Marius Lăcătuş (Steaua).
 • În turul ediţiei 2014-15, pe 15 august 2014, s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor în duelurile directe. Steaua s-a impus cu 6-0, Claudiu Keşeru devenind primul jucător din istoria Stelei care a marcat 6 goluri înt-o partidă din campionat!
 • Ultimul succes din contul gorjenilor s-a înregistrat pe 15 martie 2015, Pandurii – FC Steaua 3-1. Au urmat în campionat 3 succese ale roş-albaştrilor (toate în deplasare) şi 2 remize.
 • Ultima confruntare directă: 27 august 2016, Pandurii – FC Steaua 0-1, gol înscris de Fernando Boldrin.
 • Laurenţiu Reghecampf vs Petre Grigoraş în Liga 1: 7 jocuri, 3 victorii Reghecampf – un succes Grigoraş – 3 remize.
 • Laurenţiu Reghecampf vs Pandurii în Liga 1: 10 jocuri, 5 victorii – o înfrângere – 4 remize;
 • Petre Grigoras vs Steaua în Liga 1: 24 jocuri, 4 victorii – 5 remize – 15 înfrângeri. Ultimul succes datează din 18 septembrie 2011, FC Steaua -Pandurii 1-2, rezultat în urma căruia gorjenii au bifat singura victorie din postura de vizitatori (partida s-a jucat pe arena Astrei din Ploieşti).
 • Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Steaua – 25 ani şi 4 luni; Pandurii – 26 ani şi 8 luni.

Pe 20 mai 2015, FC Steaua şi Pandurii s-au întâlnit în finala primei ediţii oficiale de Cupa Ligii Adeplast, pe „Arena Naţională”. Partida s-a încheiat cu 3-0 pentru elevii antrenaţi la vremea respectivă de Costel Gâlcă, marcatori Iancu, Chipciu şi Ţucudean.

FC Steaua are moralul la pământ după o serie neagră în Liga 1, cu două înfrângeri și un egal. Suplimentar, dar semnificativ, are acum și presiunea locului în clasament. După meciul de sâmbătă, Viitorul – CS U Craiova 2-0, Steaua a părăsit temporar fotoliul de lider și este la 2 puncte în spatele echipei lui Hagi.

Cu un singur punct obţinut în trei partide, Steaua este de nerecunoscut din punct de vedere al formei arătate. Mulți îl văd pe Reghecampf principalul responsabil pentru criza acută din jocul Stelei. Alții spun că antrenamentele echipei sunt foarte grele și de aceea jucători nu dau mai randament și concentrare în meciuri. GSP susține că un jucător i-a dezvăluit  calvarul la care sunt supuşi la antrenamente. „Uităm că suntem fotbalişti! Ne omoară cu halterele lui!”, ar fi spus unul dintre jucători gsp-ului. Becali a confirmat că staff-ul tehnic îi „stoarce” pe fotbalişti la şedinţele de pregătire, însă e convins că totul e făcut după un program bine pus la punct, fără a se lăsa ceva la voia întâmplării, astfel încât în primăvară echipa la Play off să fie la potenţial maxim.

 • „Ce face acum Reghecampf se va vedea în timp. Am scăzut puţin fizic, pentru că face antrenamente grele. Dar roadele se vor vedea peste câteva luni abia. Asta spun specialiştii, nu zic eu. Sunt unii jucători care nu sunt încă antrenaţi cum trebuie”, a explicat Becali, la Digi Sport Matinal.
 • Întrebat despre lipsa de reacţie la adresa antrenorului, în condiţiile în care în trecut făcuse o tradiţie din a contesta deciziile băncii tehnice, deşi echipa nu arăta atât de rău ca acum, Becali şi-a expus punctul de vedere. „Ce să îi spun lui Reghecampf dacă sunt pe primul loc? Eu zic că Steaua joacă. Cum să îl critic pe antrenor, mi-a băgat 10 milioane de euro în buzunar anul ăsta.”

Însă o înfrângere duminică ar tulbura foarte rău apele, pentru că alibiul cu primul loc va fi istorie. Steaua are și ceva probleme de lot, fiind nevoită să atace cu juniorii într-un meci în care numai victoria contează. În aceeași situație jenantă va fi pusă și joi la Villarreal.

Reghecampf confirmă: „Toate meciurile noastre de acum vor fi importante. Meciuri foarte grele, cu Pandurii, Villarreal, Astra, e un program încărcat, avem şi mult ghinion, avem trei jucători accidentaţi la meciul cu Dinamo, doi mai grav. Sper ca pe Popa să-l avem joi. Sulley şi Golubovici probabil vor lipsi o perioadă mai lungă. Golubović probabil se va opera din nou la faţă, aici e vorba şi de ghinion. Trebuie să improvizăm, să schimbăm de la etapă la etapă şi asta se vede. Nu voi menaja niciun om, nu am făcut-o niciodată. Am încercat să introduc jucătorii cei mai in formă la acel moment, toţi jucătorii vor să termine anul cu bine şi să avem cât mai multe victorii”.

Pe scurt, sunt 5 accidentaţi Muniru, L. Filip, Fl. Tănase, Golubović, Ad. Popa. Tudorie a fost trimis în penitență la echipa a doua, care sâmbătă, 3 noiembrie,  a fost învinsă în Liga a 3-a în deplasare la  FC Aninoasa cu scorul de 2-1. Culmea, a marcat Tudorie! Golurile au fost înscrise de Tiberiu Calofir (6, 30), respectiv Alexandru Tudorie (26). Steaua II: Poiană – F. Pham, I. Dinu, Mitrea, D. Popescu – Nicola (55 Ciochină), Mihalcea, Simion, Raiciu – Tudorie, M. Mihai.

 • Echipa probabilă a Stelei pe care aș folosi-o eu: Niță – Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilović – Moke – Aganović, Achim, Boldrin, Amorim – Enache

De ce Enache? Evident, e o variantă de avarie. La ora asta, cred că Enache poate fi mai periculos ca vârf decât Man. Spre deosebire de Golubović, are plasament și dă bine cu capul din interiorul careului. Multe din loviturile periculoase de cap îi aparțin lui Enache. Are forță, ceva dribling și o viteză foarte bună pentru verticalizări și contraatac pe zona centrală. Nu stă mult pe gânduri nici să tragă la poartă. Cu centrările din bandă și ca fundaș în defensivă stă mai rău, dar ca vârf nu va fi nevoie să le mai facă. ?

Image result for pandurii logoPandurii Târgu Jiu este la 5 puncte de play-off,  are 3 înfrângeri în ultimele 4 deplasări
și a câştigat 5 puncte în ultimele 3 etape. Pandurii este o echipă a surprizelor. Deși se proclamă în dezmembrare, acum 2 etape a detonat bomba în Gruia și bătut liderul real al Ligii 1 (CFR Cluj – Pandurii 0-1).

Petre Grigoraş: „O să trebuiască să găsim soluţii. Vom încerca să ne concentrăm la maxim şi să scoatem ceva din fiecare partidă. Nu avem niciun fel de presiune. Cu cât reuşim să scoatem mai multe puncte, este un mare bonus pentru noi. Este limpede pentru toată lumea că până în iarnă ne vom desfăşura activitatea împreună, vom încerca să jucăm, să ne facem datoria, iar din iarnă sunt convins că se va trage linie şi se va lua o decizie. În iarnă vom vedea care sunt posibilităţile clubului de a-şi mai putea desfăşura activitatea la un nivel înalt. Asta înseamnă să-ţi plăteşti jucătorii cu ceea ce s-a scris în contracte în vară sau în contractele mai vechi. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, poate unii dintre ei vor pleca”.

 • Echipa probabilă Pandurii: Stanca-Pleaşcă, Unguruşan, Vasiljević, Grecu-Sânmărtean, Mrzljak-Herea, Voiculeţ, Pârcălabu-L. Antal. Antrenor: Petre Grigoraş Accidentat: V. Alexandru. Bunoza refuză să joace până nu-şi va primi banii.

Suporterii

Fotbalul românesc trece printr-o acută criză financiară, dar și de audiență pe stadioane. Asta s-a văzut și la derby, cu toată zbaterea clubului și galeriei dinamoviste de a umple Arena Națională, au fost sub 20.000, mai puțini decât se strângeau în Gruia la CFR – Steaua. În acest trend național descendent spre „stadioane pustii” și Steaua are o cotă parte. Despre cauza scăderii spectatorilor în tribunele României s-a tot scris pe fcsteaua.ro în articole și comentarii. Nu mai repet.

Sunt unii care încearcă să pună absenteismul pe seama siglei și a frondei personale față de Becali. Evident, ei trag tendențios spuza pe turta lor dintr-un fenomen social,  o lehamite fotbalistică prezentă în toată România, nu doar la suporterii steliști.

Când suporterii și ultrașii nu mai vin în număr mare pe stadion, nu înseamnă că echipa nu mai există, așa cum vor să scoată în evidență ostentiv cei care folosesc „pustiul de pe stadioane românești”, ca argument de propaganda anti FC Steaua. Nu înseamnă nici că doar cei deștepți nu mai vin la meciurile FC Steaua și restul e „prostime” și „vânduți”, așa cum propagă în virtual haterii cu IQ-ul  cât numărul de la pantof. 

Fiecare om are libertatea de a percepe și a se manifesta așa cum simte față de echipa FC Steaua. Problema este numai când libertatea lui încalcă libertățile celorlați! De exemplu, nu poate intra în zona suporterilor steliști și să strige „m*ie fcsb”, invocând propria libertate, și să aibă pretenția să nu și-o ia peste bot. E valabil și invers. Asta nu este o libertate, ci o provocare jignitoare a grupului „pro” sau „anti” FC Steaua. Nici „corecția” nu este o libertate, ci o reacție!

Da, suntem triști! Steaua trece printr-o criză de atmosferă și sportivă, însă și asta face parte din viața oricărei echipe din lume. Suferim alături de ea și îi dorim să poată depăși atmosfera negativă și blocajul psihic al jucătorilor. Mereu cu Steaua!

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

33 de comentarii la „Steaua – Pandurii 3-1! Dennis „Super” Man! Steaua păstrează fotoliul de lider după o bătaie fără martori

 1. sikander

  xray ziceai in articolul respectiv ca nu prea intereseaza pe nimeni de meciurile echipei secunde – eu am impresia ca si acolo e balamuc, iar jucatorii sunt schimbati pe mai multe posturi de la meci la meci la fel ca la echipa mare, de unde si rezultatele indoielnice

  cat despre echipa mare… cred ca ar fi I prostie sa se continue cu boldrin in spatele varfului – nu e nici adrian ilie, nici dica, nu are viteza de executie a paselor si suturilor pe spatiile mici din fata apararii adverse – lui ii trebuie spatiu de manevra pentru a avea timp sa puna in valoare jucatorii din atac cu pase pe culoar, lansari in adancime, verticalizari etc

  sper sa se simta pozitiv lipsa lui popa – in ultimul timp s-a plafonat, probabil suficienta, gandul la plecare, cine stie…

  sper ca cel care va intra in locul lui (enache, jacolis) sa realizeze ca i prestatie buna ii poate aduce un loc de titular pe viitor, mai ales din iarna

  in banda stanga de amorim a mana moarta de multe meciuri – i-as mai da o sansa lui aganovic acolo (ultima)

  pandurii degeaba au probleme financiare, ca au mai multa determinare in joc decat ai nostri si am vazut in meciul cu maidanezii cat a contat asta

 2. white-r

  Tamaș sigur nu a băut doar de 1 Decembrie 🙂

  Denis Man joacă bine în spatele vârfurilor, Boldrin e pierdut acolo. Ori îl pune atacant la pomană pe Boldrin, ori îl pune pe Enache atacant, măcar are capacitate de a marca mai mare decât restul.

 3. naiyba

  Unde sunt baietii de la peluza roz-bombon? Au gresit statia de metrou?

  Boldrin si Man ar trebui sa faca schimb de locuri.
  Moke dar mai ales Tamas au fost pocnitori in prima repriza. Pintilii mai are nevoie de timp, insa el pare confuz cateodata, inca nu-i vine sa creada ca joaca la aceasi echipa, pare ca se intreaba cine plmea sunt astia de imbraca fraudulos tricoul Stelei.

  Sper sa-si revina astia in repriza a2a, da-le cu otet pe la nas Reggae!

   1. superstar18

    Cu exceptia echipei lui Becali (care face transferuri pe bani), toate echipele din prima liga se auto-sustin cu banii din televizari. Astia care fac transferuri, mai primesc si bani din bilete cand vin echipa ca City in Bucuresti sau de la U€FA cand se califica in grupe.
    Deci da, Liga 1 din Romania se cam mentine cu aer. Ultima data cand niste bani au fost investiti din buzunarul cuiva ( o persoana fizica, nu bani sifonati de primariile ilfovene sau din tara), a fost inainte de bula imobiliara.
    Patronii de fotbal din Romania si primarii oraselor/satelor care au echipe sunt ultimii oameni carora trebuie sa le plangem de mila ca pierd bani. E imposibil sa negam asta.

  1. robertsud

   Fara sa ma uit mai jos de comentariul tau, iti garantez ca dupa acesta, v-a intra unul dintre aparatorii dreptatii capcaunului, acei „Avengers of Lightning Warrior” (Raze-X si Hash Tag Alexandru, nume de cod), in care iti v-a spune ca nu i-au intrat 25000000 euro capcaunului, ci ca a si bagat din ei inapoi in echipa, a tinut-o pe linie de plutire, a construit baze peste baze sportive, ca cea din BRCNI, etc etc… N motive ca nu DOAR face bani si atat, ci si ca ii investeste inapoi in fotbal…

   PS: Nu e atac la persoana… pur si simplu o observatie. Sper ca ma intelegi Raze

  1. superstar18

   Am pierdut de mult speranta ca vom mai trai in viitorul apropiat un episod ca astea aratate de tine 🙂 .

   Poate, poate, ca a plecat Boroi la COSR si daca dupa alegeri vine un minstru al Apararii care chiar vrea sa miste lucrurile din loc si daca are si puterea respectiva.

   Am vazut niste interviuri cu Mihnea Motoc. Omul e bine-intentionat, nu pot sa neg asta. Dar e legat de maini si de picioare. Stam si asteptam…

 4. alexandru-h

  Hai las-o cu 15 milioane profit ca aia e abureala. Nu a obtinut 10 milioane profit/an in 2014-2015, cand i-au intrat bani din Champions League si a vandut masiv.

  Si evident ca nu-mi doresc ca echipa sa intre in insolventa, pentru a multumi pe cei din fostele peluze. Steaua nu e intretinuta de minister, precum CSA-ul, traieste din fotbal.

 5. piece-of-mind

  Vezi ca cifra aia a fost avansata chiar de nentu Gigi :))).

  „Anul acesta am avut venituri de 25 de milioane de euro doar din fotbal. Din acesti bani, am cheltuit 10 milioane de euro si am facut un profit de 15 milioane de euro”, a spus Becali la Sportro.

  1. alexandru-h

   Pai crede-l pe Jiji, atunci… A spus treaba aia in mai 2015 – prin toamna deja se plangea ca va intra in insolventa. Sa inteleg ca se evaporasera milioanele de euro?

   Pentru cifrele adevarate exista declaratiile fiscale de la MF.

 6. siegfried

  Piece ca orice sud-peluzist adevărat nu ratează nicio declaraţie de-a lui Becali.
  Evident că războinicul luminii minte cum respiră. Daţi scroll mai jos, domnilor: http://www.date-financiare.ro/15224430-fotbal-club-steaua-bucuresti-sa
  Cifrele din 2015
  VENITURI TOTALE 56.106.234 de lei ( 12, 6 milioane de euro)
  CHELTUIELI TOTALE 69.106.121 de lei (15,5 milioane de euro)

  Că o avea Steaua încasări de 25 de milioane de euro anul ăsta e posibil, că a cheltuit doar 10 milioane de euro e glumă proastă.

 7. robespierre

  Si ce e asa rau ca Steaua a produs „meleoane”? E fundatie caritabila si nu stiu eu? Ca societate non profit nu mai e din anul „magic” 2003. Efectiv traim intr-o lume bolnava, paranoida si schizofrenica.

  1. siegfried

   Piece şi restul steliştilor „adevăraţi” sunt de vocaţie hateri. Logica lor funcţionează după modelul „ai bască, de ce ai? n-ai bască, de ce n-ai?”
   E Steaua pe plus? „Porcul se îmbogăţeşte pe spatele Stelei. Vinde, pleacă, mori!”, E Steaua pe minus? „Imbecilul o să ne bage în faliment. VPM!” E Steaua pe 0? „Ciobanul nu investeşte nimic, cât timp o să rămână la club o să ne scăldăm în mediocritate. VPM!”

 8. alexandru-h

  @robertsud

  Voi astia imi amintiti de fratele vostru, Adrian. Care prin 2009 racnea in gura mare ca Steaua e profitabila, e pe plus… folosind declaratiile lui Becali. Nu conta ca la MF erau inregistrate toate pierderile echipei – obsedatii de Becali nu luau nimic altceva in considerare.

  Becali a mintit mereu in legatura cu averea sa. Asta e omul – isi inchipuie ca e mai bine ca lumea sa-l creada mai bogat decat e in realitate. In timp ce o gramada de afaceristi se enervau pe Capital cand facea topul bogatasilor romani, Jiji isi umfla averea intr-atat incat sa-si asigure un loc fruntas.

  Nu ca voi ati fi mai breji – nu stiti diferenta intre brut si net, ignorati impozitele de platit la orice venit, fie el din premii, transferuri sau drepturi televiziune, supraevaluati incasarile si subevaluati cheltuielile. Nici nu e de mirare ca v-ati pus sub protectia CSA – o institutie ce suge de la bugetul de stat, ca lasata singurica ar falimenta intr-o secunda.

 9. xray Autor articol

  Că tot am amintit în cronică de câini maeștrii coregrafiilor, s-a dat publicității ce a fost prezentat de fapt sub cortina aia și nu s-a văzut la TV ?

  Și că tot e generic de telecinematecă, să ne reamintim și un scheci

 10. kla2005

  Mie mi-a placut meciul…
  Mi-a placut faptul ca Reghe a reactionat bine schimbandu-i pe Boldrin si Tamas, ca tanarul Man a jucat foarte bine si imi da sperante ca totusi nu e chiar atat de fragil pe cat a parut la inceput.
  Raman la parerea ca Reghe pare depasit de situatie, iar „astralii” nu sunt de Steaua. Cred ca Astra a luat titlul pe sestache si nu pe merit anul trecut si cred ca s-a gresit cu de Amorim si Boldrin…sau nu stie Reghe sa-i pregateasca!

  1. xray Autor articol

   @dansor1983.

   Am văzut meciul. Super tare a fost comentatorul la 4-0: „Dinamo caută golul „de consolare”, că „de onoare” nu mai poate fi vorba”. :))

   Totuși, nu aia a fost diferența în teren. Gazul e o „fake power” care va fâsâi în curând. De ceva timp, Gazul stă călare pe un MARE bulan (mai mare decât al câinilor!), care conferă un oportunism în fața porții ceva de speriat.? Azdren Llullaku a dat în 18 meciuri 16 goluri, aproape cât anterior în 107 meciuri (2012-2016, 17 goluri). Exact ca Tade cu bulanul un sezon la CFR. :))

   Altfel, până la 2-0 (min 77), nu i se vedeau nici frunzele din morcov lui Pustai. Evident, nici lui Andone. ?
   I-a băgat pe câini în ecarisaj pe contraatac și bâlbe.

   BTW!Eric e un butoi ambulant, dar se aude că l-ar vrea Becali. :)) Păi după 60-70 de minute de mers pe teren, Pustai îl schimbă că face ca locomotiva cu abur în pantă. ?

 11. adrian0808

  Doar mimamo bucuresti ……
  Le-a lipsit coregrafia si investitorii multi milionari …..

  Poate invata si reghe cum se joaca cu o echipa de 2 catei …
  Si mai mult de atat …. poate invata si jucatorii cum trebuie sa abordezi un astfel de meci….

Lasă un răspuns