CSA Steaua cu CS Dinamo și ASSC Rapid în Liga a 5-a (?)

de | decembrie 15, 2016

CS Dinamo are deja echipa în Liga a 5-a și nu a mai intrat niciun câine în fibrilație.

Si aceasta echipa CS Dinamo lupta sa promoveze in ligile superioare pentru a oferi competitie jucatorilor formati la Centrul de copii si juniori CS Dinamo.

Sectia de fotbal CS Dinamo este infiintata in 2014 si nu este acelasi lucru cu FC Dinamo. Cele doua cluburi de fotbal participa ca „Dinamo Bucuresti”  in aceeasi competitie, fiind adversare in Liga Elitelor U19.  (link)

Astfel, CSA Steaua va intalni CS Dinamo si AS SC Rapid daca va evolua in Liga a 5-a!

Nota: Ceea ce nu stie multa lume este ca pentru modernizarea stadionului, clubul trebuie sa detina echipa de fotbal. Este in caietul de sarcini. De aceea Dinamo si-a inscris echipa la seniori in Liga a-5-a. De a ceea o face si CSA. Ma rog, nu numai din cauza asta, dar e cea principala.

CS Dinamo şi-a înscris echipa de fotbal în liga a cincea şi din vorbe vrea să ajungă până în prima divizie. New Dinamo există şi i-ar putea pune probleme echipei lui Ionuţ Negoiţă în următorii ani. CS Dinamo şi-a înscris echipa de fotbal în liga a cincea şi şi-a propus să ajungă pana în prima divizie. Cele două echipe ar putea disputa primul derby în Ştefan cel Mare chiar pe noua arenă, care va avea o capacitate de 30.000 de locuri.

„Elisabeta Lipă a anunțat că la Euro 2020, în locul vechiului stadion de la Dinamo se va construi unul nou. Singura condiție pentru ca fondurile de la Ministerul Dezvoltării să fie accesate este existența unei echipe de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Dinamo. Sursa digisport, 26 octombrie 2015. De asta o face si CSA.

Si acolo sunt nostagii ale fostelor glorii care lucreaza la CS Dinamo.
„Aici este adevărata Dinamo. De aici am plecat. E clubul care m-a educat și eu mi-am făcut datoria la acest minunat club. Dacă ne ajută Dumnezeu, vrem să ajungem până în Liga 1”, a declarat Ionel Augustin, șeful Centrului de copii și juniori al CS Dinamo.

Până la promovare, CS Dinamo poate avea derby cu echipa Armatei CSA Steaua in Liga a 5-a.

Prosport

Ce ne spune Matei Udrea , un apropiat al CSA, sa zic asa, azi in Prosport:

Ce nu s-a putut pentru Rapid şi CS Dinamo se poate pentru CSA Steaua? Se discută modificarea sistemului competiţional pentru ca noua echipă a Armatei să intre direct în Liga 4. Culisele şi miza bătăliei” (link)

CSA Steaua anunţă că noua echipă de fotbal, coordonată de Marius Lăcătuş, va fi înscrisă direct în Liga 4 începând cu sezonul 2017-2018, însă regulamentul actual nu permite acest lucru. Mai mult decât atât, încercând să lămurească acest lucru, ProSport a aflat lucruri care se bat cap în cap de la şefii CSA şi cei ai Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti.

ProSport a discutat cu Marian Lumânare, preşedintele AMFB, şi a aflat că anunţul CSA Steaua a venit înainte de a se discuta instituţional şi cu asociaţia unde ar trebui să se înscrie în competiţie:

„Încă nu ne-au contactat, deocamdată“. Lumânare a oferit însă o portiţă surprinzătoare pentru noua echipă a Armatei: „Nu pot intra în Liga 4 decât dacă facem două serii. Dacă nu, trebuie să se înscrie în Liga 5, la fel ca şi Rapidul, ca şi CS Dinamo…“. Întrebat dacă se preconizează această măsură, şeful AMFB a replicat: „Nu ştiu să vă răspund asta… Ar trebui trecută această modificare prin Comitetul Executiv, prin Adunarea Generală. Nu putem hotărî aşa. Cum mine, personal, nu a existat niciun fel de discuţie“.

Colonelul Petrea: „În perioada imediat următoare va avea loc o Adunare Generală în care cred că se vor face anumite schimbări“

În mod surprinzător, noul comandant al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, a afirmat însă ferm, pentru ProSport:

„Noi am avut anumite contacte la nivelul Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti. Din ceea ce ştim, în perioada imediat următoare va avea loc o Adunare Generală în care cred că se vor face anumite schimbări. Anumite contacte le-am avut, nu ne puteam permite să lansăm mediatic acest proiect fără să discutăm. Vom respecta statutul FRF, regulamentul, tot. Noi dorim ca acest proiect să fie bazat pe transparenţă, pe corectitudine şi să obţinem promovarea pe merit sportiv, astfel încât proiectul să nu poată fi atacat dintr-o parte sau din alta pe motiv că am beneficiat de o derogare de la regulament sau că am folosit vreo portiţă. Noi asta ne dorim“.

După cum aţi putut citi mai sus, afirmaţiile par contradictorii. Însă se poate spune şi că, în toată povestea, cineva fie nu e bine informat, fie e prea bine informat. Marius Lăcătuş a fost săptămâna trecută la Casa Fotbalului, unde a discutat cu conducătorii FRF. Aşadar, nu s-a vorbit cu şeful AMFB, s-a vorbit „mai sus“. Marian Lumânare ne-a spus că, pentru a putea intra CSA Steaua direct în Liga 4, ar trebui votată în Adunarea Generală a AMFB o modificare a sistemului competiţional, din o serie de Liga 4 şi două serii de Liga 5 – aşa cum e acum – în două serii de Liga 4 – în sezonul viitor.

La rândul său, comandantul CSA Steaua ne-a spus clar că ştie despre o Adunare Generală în care se vor hotărî „nişte lucruri“.

Ceva pare însă foarte clar: CSA Steaua are suficientă forţă încât să determine modificarea sistemului competiţional al AMFB după un singur an de funcţionare în formula Liga 4 – Liga 5. Ceea ce nu s-a putut astă-vară, pentru AFC Rapid, CFR Bucureşti şi CS Dinamo – care şi-ar fi dorit, de asemenea, înscrierea direct în Liga 4 -, se poate acum, pentru echipa Armatei.

Luptă în trei pentru miza revenirii în Liga 1

Toate aceste întâmplări au o motivaţie puternică: anul 2020. Planul CSA Steaua se întinde pe patru ani. La capătul acestui orizont de timp aşteaptă noul stadion din Ghencea, reconstruit pentru a fi gata în vederea Euro 2020. La startul sezonului 2020-2021, când se va da în folosinţă noua arenă Steaua (construită acum peste 40 de ani şi inaugurată pe 9 aprilie 1974), CSA Steaua plănuieşte să se afle printre componentele Ligii 1, după ce va fi promovat succesiv, în fiecare an, câte un eşalon valoric. Pentru asta, însă, trebuie să plece din Liga 4, pentru că astă-vară s-a ratat înscrierea în competiţie şi, dacă s-ar pleca din Liga 5, revenirea în Liga 1 n-ar fi posibilă decât în 2021.

Doar că, dintre actualele componente ale Ligii 5, mai există două formaţii care îşi propun să urce anual câte un eşalon, pentru ca la startul sezonului 2020-2021 să joace pe noul stadion Giuleşti în Liga 1: succesoarele Rapidului. CFR Mişcare Bucureşti, echipa sindicatului feroviar susţinută de membrii Clubului Aristocratic Rapid, şi-a făcut public exact acelaşi plan ca şi CSA Steaua astă-vară, când doctorul Mihai Pârvu afirma, pentru ProSport, că doreşte ca, în vara lui 2020, echipa să joace din nou în Liga 1. AFC Rapid, echipă înscrisă în competiţie de Horia Manoliu, fost angajat al lui Copos şi Moraru, are acelaşi ţel. Această din urmă formaţie speră însă la un sprijin politic după victoria PSD în alegeri şi la o promovare „la excepţional“ direct în Liga 3, ceea ce ar propulsa-o cu un an înaintea CSA Steaua.


Gazeta Sporturilor

GSP titreaza: „Două mari minciuni la CSA! GSP.RO a aflat adevărul despre Steaua Armatei(link)

Cristian Petrea a susținut că a luat legătura cu Asociația Municipală de Fotbal București și că aceasta l-a asigurat că de la anul echipa sa va putea juca în Liga a 4-a.

„Am purtat discuții la nivelul AMFB, dar și FRF. Sunt convins că vom întruni toate criteriile pentru a juca în Liga a 4-a. Suntem convinși că avem acoperirea legală și regulamentară”, a spus Petrea.

1. CSA N-A VORBIT CU AMFB!

Surse din cadrul AMFB susțin însă că nimeni din conducerea CSA nu a făcut vreo cerere oficială sau neoficială în legătură cu înscrierea echipei de la anul în cel de-al patrulea eșalon fotbalistic din București.

2. REGULAMENTUL LE INTERZICE LIGA A 4-A!

Mai mult, conform regulamentului AMFB din acest moment, orice echipă nou înființată la nivelul seniorilor poate începe doar din Liga a 5-a, nicidecum din Liga a 4-a cum spune președintele CSA.

Nu ne-a sunat nimeni de la CSA și nici vreo hârtie oficială nu ne-a făcut. Cum să joace în Liga a 4-a? Regulamentul aflat în vigoare în acest moment spune clar: orice echipă nou înființată poate juca începând cu Liga a 5-a, iar dacă obține promovarea pe criterii sportive abia atunci poate ajunge în următorul eșalon. Bine, acum există și varianta schimbării regulamentului începând cu sezonul viitor, dar în acest moment regulamentul spune că echipa poate începe din Liga a 5-a”, susține una dintre sursele GSP.ro.


Daca va juca in Liga a 4-a, CSA Steaua va da peste echipe ISTORICE: Progresul, Venus, Victoria si Sportul Studentesc

Liga a 4-a, acolo unde daca va juca Steaua, este compusa din mai multe echipe de traditie in fotbalul romanesc. Sportul Studentesc, Progresul, dar si fostele campioane ale Romaniei Victoria Bucuresti si Venus. Ultima dintre ele este o echipa reinfiintata in 2014, care se afla in proces pentru preluarea palmaresului de 8 titluri detinut de fosta Venus Bucuresti.

Dupa exact 70 ani, Armata infiinteaza o noua echipa de fotbal CSA Steaua si pleaca de acolo de unde nu a fost niciodata, Liga a 4-a sau a 5-a. Indiferent din ce Liga va incepe, in Liga 1 nu poate evolua daca nu este club profesionist, ceea ce inseamna persoana fizica de drept privat. Practic se revine si cu aceasta echipa la pasii facut in 1998-2003.  

Ii urez succes!

X Ray

PS
Dinamo ar putea avea două echipe în Liga I în 2020, an în care va fi gata şi noua arenă din Ştefan cel Mare. CS Dinamo şi-a înscris echipa de fotbal în liga a cincea şi vrea să ajungă până în prima divizie.

New Dinamo există şi i-ar putea pune probleme echipei lui Ionuţ Negoiţă în următorii ani. CS Dinamo şi-a înscris echipa de fotbal în liga a cincea şi şi-a propus să ajungă pana în prima divizie. Cele două echipe ar putea disputa primul derby în Ştefan cel Mare chiar pe noua arenă, care va avea o capacitate de 30.000 de locuri.

Elisabeta Lipă a anunțat că la Euro 2020, în locul vechiului stadion de la Dinamo se va construi unul nou. Singura condiție pentru ca fondurile de la Ministerul Dezvoltării să fie accesate este existența unei echipe de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Dinamo.

„Aici este adevărata Dinamo. De aici am plecat. E clubul care m-a educat și eu mi-am făcut datoria la acest minunat club. Dacă ne ajută Dumnezeu, vrem să ajungem până în Liga 1”, a declarat Ionel Augustin, șeful Centrului de copii și juniori al CS Dinamo.

Până la promovare, CS Dinamo şi-ar fi dorit un derby cu echipa Armate

19 comentarii la „CSA Steaua cu CS Dinamo și ASSC Rapid în Liga a 5-a (?)

 1. xray Autor articol

  UPDATE

  Ceea ce nu stie multa lume este ca pentru modernizarea stadionului, clubul trebuie sa detina echipa de fotbal. Este in caietul de sarcini. De aceea Dinamo si-a inscris echipa la seniori in Liga a-5-a. De a ceea o face si CSA. Ma rog, nu numai din cauza asta, dar e cea principala.

  De ce s-a ales pe 14 conferinta? Pai azi se da sentinta la Apel pe nume. 🙂

 2. kla2005

  Or vor sa lase impresia ca e totul aranjat or intr-adevar au planificat si premeditat alaturi de factorul politic/juridic toata actiunea de azi…
  Deja mi se face greata de manevre de genul asta! Prea seamana a abuz, prea seamana a ordine cazona, prea-prea….prea ca la tara!

  1. xray Autor articol

   kla2005

   Si faza cu sigla este tot o sulfaneala.

   Putea sa faca cu sigla CSA, cum este si la celelalte sporturi, insa:
   1) S-a mizat pe faptul ca suporterii care nu au venit la meciurile FC Steaua ca nu mai avea acea sigla aceea, se spera audienta mare la sigla.
   2) Sa faca ceva cu sigla dupa ce a dat 80.000 pe evaluare, dar nu mai face licitatie. 🙂 Cum sa pierzi 4-5 ani, cand putea sa o valorifice prin inchiriere pe bani buni?
   Simplu. Nu a mai facut pentru ca nu are palmaresul.
   …etc. Poate o sa scriu un articol, nu ma mai lungesc.

 3. joga-bonito

  E drum lung de la comunicat pana la infiintarea unei echipe de fotbal si nu in ultimul rand pana in promovarea in Liga I. Eu am mari dubii in privinta talentului de director sportiv al lui Laca si a finantelor. Adversarii nu se vor da din calea noastra daca ne numim CSA Steaua, ba din contra.

  Sa zicem ca in 5-6 ani CSA Steaua va promova in Liga I. Ce investitor isi va permite sa plateasca 1 milion de euro pe an doar pt Ghencea si inca 3,7 milioane taxa de licenta? Eu nu vad nici un investitor roman suficient de naiv s-o pateasca ca si Ciobanul si sa ramana in curul gol.

 4. alexandru-h

  Dude, nu au cum sa promoveze in actuala forma organizatorica. Pot sa ramana si sa joace in Liga V sau IV dar ligile superioare (I-III) sunt controlate de federatiile si ligile afiliate UEFA. Oricum, nu am pretentii ca gheneralii ar cunoaste de astea cand au venit deja cu minciuni ca s-au consultat cu FRF-ul (care nu are nicio treaba deocamdata cu ce fac ei).

  Solutia e sa faca asociatie disociata de CSA si s-o dea unuia inainte de a promova in Liga III. Adica sistemul AFC Steaua 1998-2003 – cand singurul mod prin care au incercat sa mentina controlul a fost impunerea unor ofiteri (persoane fizice) in consiliul de administratie. Or e evident ca nu mai vor sa o faca „pe gratis” – deci trebuie sa gaseasca un nene care sa le ofere banet pentru privilegiul de a intra cu o echipa noua in Liga III. Daca-l gasesc, bravo lor.

  Am vazut ca Becali a inceput imediat sa comenteze in legatura cu banii necesari echipei. Aia e o prostie – in actuala organizare, un club finantat de la bugetul de stat ar face ravagii in orice liga inferioara. Diferenta e ca nu vad cum UEFA ar accepta o derogare de la legile sale prin care politicul si guvernamentalul sunt excluse din activitatea sportiva.

  PS. Inca o data observ cu greata ca problema palmaresului, ce putea fi rezolvata intr-o saptamana in 2015, e repusa pe tapet. Daca imbecilii de la FC Steaua ar trimite o adresa la FRF si UEFA prin care ar cere sa li se prezinte detaliat palmaresul echipei ce participa in competitiile organizate de cele doua federatii, nu am mai avea nicio discutie in contradictoriu pe tema aia. Hell, e suficient sa ii intrebi pe cei de la FRF cate ligi nationale a castigat echipa FC Steaua Bucuresti, actualmente in Liga I. In loc sa-i pui pe ghenerali sa trebuiasca sa demonstreze ca palmaresul atribuit de UEFA actualei echipe nu e corect stabilit, stam in balta asta a nesigurantei – ca Jiji si angajatii sai nu-si fac treaba.

  1. vitto

   @alexandru-h.
   vezi ca prin tara unii fac parnaie ptr ca au finantat din bani publici salarii ptr sportivi …. conform legii nu poti sa platesti salarii fotbalistilor din fonduri publice, alocate prin bugetul de stat (local sau central) …. in plus csa este unitate militara si bugetul se aproba ANUAL conform organigramei asociate …. cum vei plati antrenori si fotbalisti, chiar incepand cu ligile inferioare …. ii introduci drept angajati civili cu contract temporar? unica solutie este sa soliciti o noua organigrama extinsa, ceea ce ma indoiesc ca o sa treaca …. mapn este deja sub o mare presiune cu alocarea de 2% ptr inzestrarea nato solicitata de trump …. este o prostie care tine exclusiv de disperare (pana la urma o sa-i uintrebe cneva pe cei de la csa ce au facut cu sigla si cu stadionul in ultimii 2 ani si ce se va intampla mai departe?) care nu exista in europa civilizata si echipele departamentale nu pot functiona…….

 5. recoba

  De cand nu am mai intrat pe acest site Doamne cate s-au schimbat .
  Voi astia de ati ramas sa scrieti dupa marea scindare si dezinteresul tipului ce detine site-ul ce va lasa sa va faceti de cap nu va e rusine ?
  Persoane cu care se putea discuta rational , acum depasesc limita bunului simt si a ipocriziei si nu inteleg de ce . Nu poate fi vorba de bani , atunci despre ce ?
  Atatia ani , atatea frustrari si mai ales atatea sentimente ucise de cioban si voi tot sustineti asa ceva . In final este optiunea voastra dar nu pot intelege cum . Traim intr-o lume plina de compromisuri . Acasa facem compromisuri , la munca mai ales , dar cand vine vorba de o echipa iubita , de pasiunea de hobby-ul vostru cum puteti accepta asa ceva? Da Steaua se iubeste dar cum cand sunt numai penali in structura clubului ? Alegem partea armatei pentru ca asta consideram ca ne reprezinta pe noi . Daca voi considerati ca gigi si aceea structura va reprezinta pe voi foarte bine . Dar prea multe argumente proaste oferite de dragul dezbaterii.
  Nu ma pricep in lucruri juridice cum nici voi . Dar va aruncati in a oferi citate din alte parti , trunchiate si explicate de voi intr-un limbaj de lemn ce poate convinge o generatie de looseri . Ceea ce si exista in momentul de fata mai ales pe stadion si mai ales pe cei ce sustin aceasta echipa frauduloasa. Da toti am sustinut aceasta echipa dar cand totul devine bataie de joc , drumurile se separa.
  Iar in privinta echipelor departamentale , atat stiu si eu . Uefa interzice amestecul banului public in general in licentierea echipelor participante in ligi profesioniste si europene . Nu doar DEPARTAMETALE. Lega a fost facuta pentru a stopa amestecarea banului public in sport. Atunci va intreb si eu cum Poli Iasi , FC Botosani si ASA TG Mures au putut juca in Uefa ? Cum Pandurii TG Jiu care e sustinut de ban public prin Sindicatul Minier care apartine de Industrii , adica DEPARTAMENTAL , au putut participa si pot ? CUm si noi poate suntem orbiti de ura fata de gigi si voi sunteti orbiti de consecventa prostiei.
  Numai bine .

  1. xray Autor articol

   @recoba

   Recobeo, sa-ti fie ție rusine, ca esti dezinformat si te răstești la noi ca țața Leana din capul satului cu mana în șold, dar tu trăznești a habarnist.

   Ia lumină și dă și haterilor tăi!
   1) UEFA interzice banii publici din bugetul centralizat al statului (format din taxe și impozite platite de tot poporul). Nu interzice banii publici ai unei comunitati (primarii etc.), proveniti din contributii și taxe locale platite numai de membri acelei comunitati. Dar si din acei bani nu se poate plati orice în fotbal. Este lege ce și cum.

   Deci banii unei primarii sunt publici, dar numai ai comunitatii respective (comuna, oras sau municipiu). Nu sunt banii publici ai tuturor contribuabililor romani, colectati la bugetul de stat.

   2) „Departamental” se refera la departament de stat, guvernamental, nu la forma de proprietate sau ca subdiviziune funcționala general valabilă.
   Un departament de stat deserveste intreaga țara. O primărie, consiliul local, deservesc numai comunitatea respectivă (comuna, oras sau municipiu). Si o primarie are departamente (juridic etc.), dar nu pot fi confundate sau asimilate ca departamente de stat decât dacă ești căzut în freză.

   Cluburile insirate de tine nu au bani de la bugetul de stat. Capisci? Poli Iasi, FC Botosani si ASA TG Mures nu sunt cluburi departamentale, si nici finantate de la bugetul de stat. Au parteneriat cu primaria si sunt sustinute si din bani publici locali.

   3) Cu Pandurii Tg Jiu esti in eroare maxima. Tu nu ai habar ce inseamna un sindicat! Sindicatul Minier este o organizatie independenta a muncitorilor, nu a statului. Minerii o finanteaza prin cotizatii din salariul lor, nu statul de la buget.

   4) O regie autonomă de stat poate cofinanta, sponsoriza etc. o echipa de fotbal (cazul Gaz Metan). Este proprietate de stat, dar nu are bani de la bugetul de stat. Angajații nu sunt funcționari publici și bugetari! Asta ca sa vezi și tu diferența.

   Conform zicalei esti si fudul. Orbirea din consecvența prostie de care vorbeai tu, la tine e caz de extremă urgență. Ai obstinatia asinului și viziunea meduzei într-o găleată cu formol.
   Pune mâna și învață înainte de a te face de râsul curcilor cu pretenția de a da lecții la alții.

 6. recoba

  Exact ce vorbeam e plin de juristi . Ia vezi tu de cine apartine CEO , ce sustine tg jiu. La prima parte eviti sa raspunzi imi place ca esti razboinic totusi pe banii altora un fel de meme, si el e tot un papagal ce il lasa gigi sa se mai joace prin curtea lui. Aaa si domnule jurist mai da pe google un search mic ca tine si vezi cine e propietara clubului Partizan , aia de ti-au bagat anul trecut lacrima in ochi . Mai vezi si cine are vreo 20 % din actiunile CSKA Moscova . Treaba cu departamentalul e o chestie tipica de balcani si ce crezi : se practica si acum . Imi dau seama ca si eu ceva mai bunnu am gasit de facut azi decat sa intru in discutii cu voi. Daca tot esti jupan pe aici ia vezi cum imi dai delete la cont ca si asa nu o sa mai raspund si nu as vrea sa mai fiu in cercul rusinii de a fi membru pe aces site . Plus ca m-ai scuti de ispita de ma cobora la nivelul tau. Inca odata numai bine , ramaneti aici ca va fi mai bine . Oricum acolo nu veti veni niciodata ca nu va permit glandele feminine . Sti ce e cel mai amuzant cand intrii dupa un car de ani? Cand vezi virgini ca tine ce acum ani de zile bagati topicuri pe aici ca vreti si voi sa mergeti in deplasare cu „peluza” si acum vb obraznic si agresiv despre niste oameni de care va rugati sa faceti o deplasare . Probabil ca asta va motiveaza in filmul vostru cum ca va razboiti cu sud , nord , armata , huligani , juristi , generali . Nimeni nu stapaneste adevarul absolut , avem opinii subiective fiecare . Nu cred ca in urma acestor comentarii ma voi trezi eu sau tu sa zicem : da bah are dreptate ce prost am fost. Diferenta dintre noi doi se vede scurt : ti am mai raspuns odata si gata , ma cunosc doar cei ce numai activeaza pe acest site deci vreau sa impresionez pe cineva . Tu in schimb prin promptitudinea cu , care raspunzi fiecarui comentariu denota frustrare si afirmare . Dar te inteleg trebuie sa iti tii publicul in priza . Ramai cu meciurile din uefa si liga 1 alaturi de colegii tai de dialog din toate zonele posibile numai Bucuresti nu :)))) E usor ironic ca in momentul de fata toti fidelii sunt din oltenita , alexandria si alte zone tipice de giurgiu sau teleorman :)) si totusi tineti de palmaresul echipei Steaua BUCURESTI. Mai repet odata BUCURESTI.

  1. xray Autor articol

   @recoba

   Recobeo, iti explica omul mura-n gura si tu intelegi in gura. Lasa-te, frate de contre cu umbra ta si capul in zid.
   Nu tin niciun public in priza. Pe userii site-ului ii tine in priza NUMAI Steaua, pentru ca toti sunt stelisti. Nu articolele si nici haterii lui Gura-cască!

   Punctual la aberatiile tale:
   1) CEO de care vorbesti (Complexul Energetic Oltenia), nu este o institutie departamentala, teteo, sustinuta din bugetul de stat. Este intreprindere cu capital de stat! Intra la punctul 4) din ce ti-am scris acolo, Einstein. Ca orice agent economic, alimenteaza bugetul de stat, nu-l suge ca Talpan al tau.

   2) Ai luat si tu o fumigena de la Talpan, aia cu Partizan si o rumegi acum pe toate forumurile. 🙂
   Asociatia „Partizan” Belgrad are mai multe sporturi!
   Insa Partizan FK este club profesionist de fotbal 100% de drept privat. Armata statului nu are nicio treaba acolo!
   Nici macar cu stadionul!
   În aprilie 1989, clubul profesionist de fotbal FK Partizan Belgrad l-a cumpărat de la fosta Armata Populară Iugoslavă (JNA), și a devenit astfel proprietar. Tot atunci a fost modificat în mod oficial și numele stadionului în „Partizan Stadium”. Inainte se numea stadionul „Jugoslovenske narodne armije (JNA)” (1951–1989), adica stadionul Armata Populară Iugoslavă.

   Ia statutul clubului Partizan FK, citeste-l si da-l si mentorul tau Talpan sa-l citeasca.

   Iti traduc un pic „Clubul de fotbal „Partizan” este o organizatie sportiva voluntara (dobrovoljna), non-guvernamentala (nevladina), apolitica (nepolitična) si non-profit (neprofitna), fondat ca o asociație (osnovana као udruženje) cu scop lucrativ care se ocupa de fotbal (radi …). Clubul este afiliat la asociatia sportiva iugoslava „Partizan”. (e udružen u Jugoslovensko sportsko društvo). De exemplu, la noi, Astra, Gaz Metan …etc. sunt asociatii de tipul asta. Steaua, Dinamo; Viitorul…etc. sunt societati pe actiuni.

   Statul integral il gasiti aici: http://www.en.partizan.rs/klub-info/statut-2/
   Studiati-l!

   CSA este departamentala pentru ca este a MApN si finantata de la bugetul de stat, peste 80%! La conferinta de presa, noul comandat a spus: „incepand de la Liga a 3-a sa putem atrage parteneri seriosi…” Adica sa faca o noua asociere de tipul celei din 1998.
   De ce?
   CSA Steaua, nici macar in liga a 3-a nu poate sa se inscrie pentru ca trece de la AJF/AMFB la competitiile organizate de FRF si nu indeplineste conditiile din Statutul FRF.

   Incepand cu Liga a 2-a iti trebuie si licenta FRF de participare, nu este suficienta promovarea.
   (Licentiere)


   Sa fi membru la LPF, deci in Liga 1, iti trebuie licenta de club profesionist.

   (Statut LPF)

   Nota
   Activitatea fotbalistica profesionista s-a prevazut în doua forme de organizare a cluburilor de fotbal dupa cum urmeaza:
   a) Club de fotbal profesionist infiintat in cadrul unei asociatii infiintate conform OG 26/2000. -„non-profit”. (AFC Steaua, Astra etc.)
   b) Club de fotbal profesionist infiintat in cadrul unei societati comerciale pe actiuni in conformitate cu legea nr.31/1990. -„cu profit”. (FC Steaua SA, Dinamo, Viitorul, CFR Cluj, Rapid etc.)

   Aceste reglementari legale au caracter obligatoriu pentru tot fotbalul românesc profesionist. Raportat la aceste doua forme de organizare ale fotbalului profesionist, ele sunt identice cu formele de organizare practicate in toata lumea fotbalului.

   CSA Steaua Bucuresti nu poate trece de Liga a 4-a in forma juridica a CSA-ului! Trebuie sa facă exact ca in 1998. Să se infiinteze o noua Asociatie non-profit de drept privat sau o societate comerciala pe actiuni, altfel nu poate fi club profesionist de fotbal.. Adica, dupa 20 de ani se va intoarce de unde a plecat, cu alt Becali. Numai că acum va avea palmaresul din 2017, coeficient UEFA „0”, degeaba îl pune pe panouri pe cel până în 2003. Nu mai mult până la vară când o înscrie. O să vedem atunci cum figurează la FRF.

   Nota:
   Raspunsul mai detaliat nu este pentru tine, ci info pentru restul userilor. Tu daca nu ai inteles din prima, esti o cauza pierduta a intelesului si din a doua.

 7. ender

  x-ray de ce imi stergi comentariile? explica-mi si mie te rog! am jignit cu ceva?

  O sa-mi fac timp la un moment dat pt tine si o sa regreti toate rahaturile astea.

  Te intreb acelasi lucru ba: De ce ii raspunzi lui recoba doar la a patra parte din primul comment? Km intregi de rahat.

  1. xray Autor articol

   @ender.
   Ai jignit și trollat!
   Nu ești departe nici ce ai făcut și mai sus plus amenintari! Să-ți ameninți copii tăi, daca ai, nu pe mine! Nu simți cât ti-a alterat neuronii ura din tine de la un amarat de sport?
   Cine esti tu, Nimeni al virtualului, sa-mi spui mie cat sa raspund si la ce sa raspund? Stai tango si vezi-ti de comentariile tale!

   Ref la Recoba
   Daca esti impresarul lui, du-l la băieții de la Steaua libera.
   Dar daca iți este drag, du-l acasa.
   Eu nu am nimic impotriva! E problema voastră! Pe voi vă freacă grija de mine.

   Ref la „km intregi de rahat”
   Eu am scris să citești, nu să guști! Ceasul rău!

   1. ender

    Cu ce am jignit? Ai crescut in Bucuresti? Nu, n-ai avut treaba cu capitala, asa ca nu e o jignire. Tu-l faci pe omul asta prost si tu ma acuzi pe mine ca jignesc?!

    Vorbesti de becalisme, dar faci acelasi lucru: „sa se duca la ei acasa sa faca scandal” etc.

    EU nu am nicio treaba cu Steaua libera. Nu stiu, nu-i urmaresc. Am facut parte din SUD pana sa ma mut din Bucuresti. ATAT!

    Nimeni al virtualului? Bai omule io macar am avut treaba cu echipa, mii de km deplasari si altele. Tu esti un nimic de pe net, care o sa se duca pe apa sambetei cand FCSB o sa dispara.

    Hai mai sufera cat poti ca se face dreptate curand!

    1. xray Autor articol

     @ender

     Esti praf si la a intelege un text!
     Esti nimeni in raport cu mine, smart boy, nu cu Steaua! Mai exact, esti un NIMENI virtual pentru mine pentru ca habar nu am cine esti si nici nu ma intereseaza! Capisci??

     Altfel, mi-e fix pix și ce esti tu fata de Steaua, sau pretinzi ca esti. Eu nu judec si cantaresc oamenii la stelism, ca tine, nici macar dupa cati km fac sa vada meciurile Stelei, ca doar nu am dat in boala lui Calache!
     E treaba fiecaruia cat simte, cum simte si cum se manifesta fata de Steaua.

     Si daca ai facut mii de km de plasari ti-a mai crescut vreun creier, ai vreo pereche de oua in plus, te consideri vreo fosta glorie stelista care a scris istorie la Steaua?
     Ce drepturi ai tu in plus fata de mine (sau alt stelist) in a iubi Steaua si mi le interzici mie? AI ZERO BARAT!
     Nu te mai umfla pentru ca ai facut km ăia NUMAI pentru tine, NUMAI pentru placerea ta, nu a mea sau a altora!

     Sub nicio forma nu-ti da drept sa vorbesti de sus cu alți stelisti decat daca esti mai destept, mai invatat și ai vorbele tine sa dai replici, nu ca ai rupt mai multe pingele mergand la meciurile Stelei.

     Daca tu consideri ca Steaua a prosperat datorita km-ilor tai, du-te la Talpan sau la cioban sa te recompenseze, nu veni la mine sa te revendici ce mare drumeț ai fost tu!

     Ce, eu daca scriu articole si tin redactia pentru Steaua, am vreun merit in plus fata de cel care nu a scris nimic??? Nu am niciunul!
     Si eu am facut-o tot pentru ca iubesc Steaua, 100% voluntar, nu ca sa ma umflu in pene cu asta!

 8. vasglo

  Remember Dan Dumitrescu!!!

  „Reputatul jurnalist Dan Dumitrescu, fost purtător de cuvând al Stelei pe vremea când secția de fotbal încă aparținea Clubului Sportiv al Armatei, este de părere că înființarea noii secții de fotbal la CSA este inexplicabilă și vine pentru a-l determina pe Gigi Becali să „cotizeze” către clubul roș-albastru.

  Fostul ofițer de presă al Stelei, Dan Dumitrescu, este de părere că clubul de fotbal finanțat de Gigi Becali este continuatorul de drept al vechii secții de fotbal desprinse de la CSA: „Eu am fost la CSA și cunosc ce e acolo. Cu tot regretul, nu se poate face o construcție serioasă. Nu are cum, nici din punctul de vedere al finanțării și nici din punctul de vedere al performanței. Nici sporturile care, în general, pot fi susținute prin finanțări mai modeste, nu au rezistat. Au trebuit făcute fel și fel de intervenții. Uite-te la baschet, uite-te la handbal, la volei și la toate celelalte, de când a plecat Oțelea, încet-încet sportivii au plecat de la Steaua la rivala istorică Dinamo. De la Babiuc încoace. Subiectiv, vorbind, eu ar trebui să fiu trup și suflet cu această inițiativă, dar nu pot să fiu. Nu îmi permit să nu fiu rațional. În mod normal, nu vor putea exista două echipe de fotbal cu aceeași denumire, iar Steaua lui Gigi Becali este continuatoarea de drept a secției de fotbal desprinse de la Clubul Sportiv al Armatei”, a declarat pentru ziarulring.ro cunoscutul ziarist.

  Dan Dumitrescu este de părere că, potrivit regulamentelor internaționale, noua secție de fotbal a CSA Steaua nu va putea promova decât maximum în liga a doua. „Eu știu că atunci când a fost separată secția de fotbal de la Steaua de clubul mamă toată lumea fost de acord pentru că Steaua, trecând la profesioniști, nu poate funcționa decât dacă se organizează ca societate comercială. Mai pe înțeles, club privat. Chestia asta era impusă de regulamentele FIFA și UEFA care nu îngăduie formații departamentale. Deci FIFA și UEFA refuză amatorismul. Iar FRF este afiliată la cele două foruri internaționale și este nevoită să se supună acestor reguli. Deci FRF nu poate accepta o echipă departamentală nici măcar în prima ligă! Și atunci, dacă nu poți merge decât până la liga a doua, adică nu poți atinge niciodată vârful, care este motivația creării acestei noi secții?! Atunci, mă pot gândi că acest conflict cu Gigi Becali nu ducea nicăieri și, probabil că, făcând această echipă de fotbal, șefii de la Armată se gândesc că echipa poate funcționa ca o amenințare la adresa actualului club de fotbal Steaua, iar Gigi Becali va deveni mai îngăduitor. Adică, pe modelul, hai să vă dau niște bani, pentru că Gigi Becali a dat foarte mulți bani clubului Steaua într-o anumită perioadă de timp. Problema este însă alta. Baza aceea sportivă, stadionul Steaua, întreținerea ei este extrem de costisitoare. Cei de la CSA nu vor reuși pentru nimic în lume să întrețină acea bază. Ei mizează pe faptul că va fi renovată acum de stat cu ocazia turneului european de fotbal. Păi cum poți tu ca echipă de maximum liga a doua să întreții o asemenea bază? Păi e nu au bani nici să plătească măturătorii!”, a mai spus Dan Dumitrescu.>>
  N.B. – preluare din http://www.ziarulring.ro

Lasă un răspuns