Alexandru cel Mare

de | octombrie 16, 2015

Așa titra pe prima pagină Gazeta Sporturilor despre Alex Chipciu, ieri seară, după calificarea Campioanei României în semifinalele Cupei Ligii.

Șeptarul Stelei, simbolul echipei și al doilea căpitan, a dovedit că este ALEXANDRU CEL MARE și în afara meciurilor de fotbal

Alexandru Chipciu a fost recent protagonistul unui episod în care a demonstrat și rolul pe care sportivii îl pot avea în societate prin modele de succes și performanță pentru tânara generație.

„Vedeta” roș-albastră, idolul noi generații de suporteri steliști, s-a întâlnit la unul dintre antrenamentele Stelei cu Adrian Ghiţă, un tânăr de 17 ani care suferă de insuficienţă renală cronică și este fanul șeptarului.

Prin intermediul fundaţiei Make-A-Wish, Adrian a luat legătura cu Chipciu, iar acesta din urmă l-a primit cu brațele deschise la antrenament, l-a prezentat jucătorilor din lotul campioanei, s-au intreținut cordial, au făcut poze de grup și apoi i-a oferit cadou un tricou şi o minge cu autografele steliştilor.

Chapeau!

Mesajul si clipul postat de Alex pe pagina sa de facebook vorbesc de la sine despre semnificația umană a gestului, despre compasiunea și emoția momentului.

 

Adrian Ghita sufera de o boala renala cronica si face transfuzii. :(Si-a dorit sa ma cunoasca si sunt fericit ca am…

Posted by Alexandru Chipciu on 15 Octombrie 2015

 

Născut pe 18 mai 1989 la Brăila, Alexandru Mihăiță Chipciu a debutat în prima ligă pe 6 mai 2010, cu ocazia partidei FC Brașov – Gloria Bistrița 6-0, când a înscris și primul său gol. Transferul la FC Steaua, din sezonul 2011-2012, l-a propulsat în prim-planul fotbalul românesc, reușind să câștige trei titluri de campion, două Cupe ale României, o Supercupă și Cupa Ligii.
Alexandru Chipciu este la al cincelea sezon  în tricoul Stelei, bifând 149 meciuri și 31 de goluri înscrise în toate competițiile pentru roș-albaștri.

Suntem mândri de tine! Steliștii te vor susține mereu, mai ales când treci și tu prin momente dificile!

XRay

2 comentarii la „Alexandru cel Mare

 1. xray Autor articol

  O dedicație pentru Alex Chipciu și pentru toți cei care simt, gândesc și trăiesc românește.

  Notă: refrenul este cunoscut: „Canta cucu bata-l vina/ De rasuna Bucovina/ Canta cucu-n tru-n bradut/ De rasuna Cernauti„, dar restul versurilor sunt inedite și aparțin celui din videoclip, Andrei Ioniță, 23 ani, student din Chișinău. Superb!

 2. xray Autor articol

  PS
  Despre acest minunat tânăr patriot

  Versiune full
  Atat de frumos ca doare! Împresionant! Cred ca am reascultat-o de 30 de ori. De fiecare dată mi s-au umezit ochii. Cu așa tineri viitorul neamului sună bine!

Lasă un răspuns