SuperLiga: FC Hermannstadt 0-1 FC Steaua! Roș-albaștii back in business!

de | ianuarie 22, 2023

O victorie muncită și prețioasă în economia clasamentului. Steliștii și-au păstrat locul 3 in Superligă, iar înaintea ultimului meci din etapa cu numărul 22, Farul – CFR, roș-albaștrii sunt la 4 puncte de lider și la 3 lungimi de clujeni.

O victorie prețioasă și pentru că FC Hermannstadt a învins pe primele două clasate: pe Farul cu 4-0 și la Cluj pe campioana CFR cu 1-0.

Echipa de start

FC Steaua a început bine anul 2023, cu o victorie la Sibiu, scor 1-0, și se menține pe podium cu 41 de puncte acumulate în 22 de etape. Deian Sorescu a debutat oficial în tricoul vicecampioanei.

Billel Omrani a adus cele 3 puncte cu un gol superb marcat în minutul 75, după o pasă de manual dată de Florinel Coman. A fost o super fază creată de Octavian Popescu, Coman și finalizată de Omrani.

Statistica InStat

Rezumat

FORZA STEAUA!❤️?

AVANCRONICA

⚽️?FC Steaua va debuta oficial în noul an fotbalistic cu un meci împotriva formației FC Hermannstadt, duminică, 22 ianuarie, de la ora 20:45, în etapa a 22-a din SuperLiga.

Vicecampioana joacă la Sibiu pe noua arenă a revelației sezonului regular, nou-promovata care a surprins cu o evoluție demnă de o formație cu aspirații de Play-off.

Conducătorii clubului sibian vor să profite de vizita Stelei și au fixat niște prețuri mari pentru un meci de Liga 1. Cel mai ieftin tichet este la peluză și costă 50 de lei, la tribuna 1 sau 2 se vinde cu 90 de lei, în timp ce la lojă un bilet este 500 de lei.

Chiar dacă prețurile sunt considerate de fani cam „piperate”, sibienii au cumpărat toate tichetele, astfel că duelul va avea loc cu „casa închisă”.

?⚪️FC Hermanstadt, formația pregătită de Marius Măldărășanu, a terminat anul 2022 pe locul 6, cu 33 de puncte, dar începe anul 2023 de pe poziția a 9-a pentru că a fost penalizată de FRF cu 9 puncte pe criterii financiare. În pauza competițională, sibienii au reușit să-și mențină în linii mari toți fotbaliștii importanți, bifând chiar și 2 achiziții, mijlocașul Cristian Bărbuț (Sepsi) și fundașul Cornel Ene (Mioveni) semnând din postura de jucători liberi de contract.

În pregătiri, Hermannstadt a susținut 2 meciuri amicale pe care le-a câștigat cu 2-1 (Jagiellonia Białystok, Liga 1 din Polonia) și 3-0 (Bandırmaspor, Liga 2 din Turcia).

??FC Steaua a făcut o curățenie de iarnă în lot și l-a mai subțiat cu 10 fotbaliști. A reziliat contractele cu fundașii Boboc, Bouhenna și Florin Achim, mijlocașul Marco Dulca și atacantul Bogdan Rusu. Razvan Ducan a fost transferat la Botoșani, Andrei Dumiter la Voluntari, în vreme ce, sub formă de împrumut, au plecat Perianu la Chindia, Musi la Poli Iași, iar Ianis Stoica la U Cluj.

Din păcate, FC Steaua a adus în loc un singur jucător, pe Deian Sorescu. Ex-dinamovistul a venit sub forma de împrumut de la liderul Poloniei, Rakow, cu opțiunea de a-l transfera definitiv în vară.

La reluarea campionatului, după „vacanța de iarnă”, roș-albaștrii au parte de o partidă dificilă, dar au nevoie de victorie pentru a-și securiza locul în Play-off.

FORZA STEAUA!❤️?

X Ray

19 comentarii la „SuperLiga: FC Hermannstadt 0-1 FC Steaua! Roș-albaștii back in business!

  1. adi i.

    Salut, de obicei începem greu turul și returul dar acum începem cu meciuri f tari . Dacă băieții intra 100% pregătiți sa câștige meciurile avem șanse mari , altfel trec etapele și nu va fi nici o diferența fata de trecut . Hai Steaua ?

    4
    1
  2. bucur

    Hai, Steaua !
    Sa pornim asta seara la Sibiu cu o victorie datatoare de spreante pentru aceasta primavara !
    Eu as dori :
    – o aparare cu mult mai sigura decat in etapele precedente;
    – un joc colectiv, creativ-inventiv si inteligent al mijlocasilor;
    – evitarea jocului individualist in atac al unora si valorificarea la maximum a calitatilor si potentialului de marcator al lui Compagno;
    – o colaborare totala aparare-atac, sau atac-aparare, in momentele cerute de joc pana la ultimul fluier final;
    Bafta !

    5
    1
  3. E.K.88

    Meciul , la fel ca vremea, nu ne-a oferit prea multe motive de a savura evenimentul, dar sunt unele aspecte care mă bucură:
    – Parcă suntem ceva mai bine organizați defensiv, chiar dacă Dawa încă ne mai dă emoții. Venirea lui Sorescu e de bun augur, avem mai multe soluții pentru benzi.
    – Octavian Popescu, deși nu a strălucit, a jucat mai altruist, a avut câteva încercări de lansări verticale și arată potențial de creștere.
    -Faza golului a fost frumoasă, rezultat al unei bune colaborări între jucători, exact ceea ce vrem să vedem.
    -Avem soluții bune pe mai toate posturile, e drept raportat la nivelul ligii noastre.
    În rest e drept că am avut și noroc, dacă intra în poartă acel șut al gazdelor care a zguduit transversala, mă îndoiesc că mai reușeam să întoarcem scorul. Dar și norocul face parte din joc, iar cele trei puncte sunt foarte prețioase și ne țin în cărți pentru titlu.

    6
    1
  4. joga-bonito

    Cam asta e nivelul lui Dica, antrenor la ultima clasata la Mioveni.

    Pinti, pe de alta parte, ma surprinde placut. Nu e adeptul prostiilor ce le-a facut predecesorul lui si incearca sa inchege un prim unsprezece. E practic un antrenor-capitan la Steaua in momentul de fata.

  5. bucur

    Steaua a obtinut o victorie meritata totusi( chiar daca portarul nostru ramasese cu privirea fixata spre coltul portii din stanga sus si……!) in urma unei combinatii de nota 10 : Omrani-Popescu-Coman-Omrani ! Asa cum am dori sa vedem cat mai des in partidele viitoare.
    In rest o prestatie, dupa parerea mea, cam de nota 6 pentru ambele echipe.
    Cred ca noi, toti stelistii, am vrea asemenea scheme de atac reusite si pe partea dreapta unde atat Miculescu, cat si Cordea nu aduc plusul necesar in joc(sunt deposedati de minge rapid, sau paseaza catre nimeni….). Apoi ne-am astepta ca atat Sorescu (sau Cretu ), dar si ceilalti, sa aduca centrari sau pase utile pentru un Compagno care ramane cam izolat…..
    Cu o aparare si mai sigura, precum si cu o calitate superioara a relatiilor de joc de la mijloc in sus s-ar putea obtine victorii si in urmatoarele etape: la Farul, CFR, Voluntari, CSU…… Ce-ar fi ca cele 4 partide sa se termine cu……victorii ?

    4
    1
  6. FortuneTeller_revived

    Singura scuza pt un joc slab e ca varful de forma trebuie atins peste vreo 2 luni si ca totusi e nevoie de aclimatizare la revenirea din Turcia. Altfel, tot n-avem un „mijloc” care sa inspire incredere, ca sa nu vorbesc de Dawa. Sa amintim si de „scandalul” momentului, ala cu antrenorii pro: de ce o firma privata (FCSB) nu poate angaja pe cine doreste in structura ei? Inteleg ca statul sa controleze criteriile de angajare pt posturile sale, dar cum sa controleze o afacere privata? Nu vorbim de un spital privat, unde viata trebuie aparata, sau de vreo firma de inginerie unde trebuie sa stii ca nu-ti cade avionul sau se scufunda vaporul. Dar sa impui unei categorii profesionale fara impact vital sa se supuna unor norme de inregistrare, pare restrictionare ilegala la dreptul de munca. Ca sa nu zic de abuzul dreptului firmei de a se auto-guverna. Apropos, pe cand sa asteptam necesitatea unui carnet de politician pt a face politica, sau a unuia de maturator? Deja stim cerintele: bac-ul, 5 ani de scoala profesionala (poate asa invata si politicienii istoria Romaniei) si voluntariat prin mahalale. In fine, ultimele comentarii pe acest subiect:
    – de ce cetatenii straini ar putea folosi o licenta straina pt a antrena in Romania, dar romanii nu pot folosi asa ceva? Discriminare?
    – de ce subiectul a fost aproape inexistent pana in momentul in care FCSB/Pintilii a intrat in colimator?
    – cum poate Burchel sau oricine sa indice cu adevarat si cu dovezi clare rolul unui angajat in structura FCSB? Daca nu poate, pe ce baza cere amenzi si suspendari?

    2
    1
    1. FortuneTeller_revived

      Ca asa-i romanu’: dupa ce Burchel se chinuie sa-l suspende pe Pintilii pt ca activeaza ca antrenor fara carnet, tot el vine si confirma in presa ca el este delegat! Adica nimic de vazut aici! Si pt ca prostul nu e prost destul daca nu e si fudul, mai baga si comentarii ca Pintilii are probleme de comunicare si isi pierde cumpatul (vezi Doamne pt ca n-a invatat asta la scoala lu’ Burchel, sic!). Mai sarmane Burchel, cine si-a pierdut cumpatul, tu care admiti ca e echipa lui Strizu si deci Pintilii nu poate fi amendat pt nimic, sau Pintilii care ti-a zis in fata ca nu-l intereseaza cum te cainezi?

      PS Unde a antrenat Burchel asta? Cu este recomandat el pt pozitia de sef al scolii de antrenori? Asta e ca si cum l-ai pune pe Vanghelie rector la Universitate, sau pe Arafat episcop al Tomisului.

      2
      1
  7. FortuneTeller_revived

    Simtind ca le fuge pamantul de sub picioare, cei de la CSA recircula niste documente care mentioneaza marca ca fiind proprietatea CSA, dar cu incercarea parsiva de a asocia si continuitatea sportiva plus palmares. Aia insa nu prea zboara, caci asocierea respectiva e doar sugestionata, nu demonstrata.

    3
    1
  8. dang

    Florin Prunea ii indeamna pe cei de la Ministerul Apararii Nationale sa comita infractiuni!

    https://www.digisport.ro/fotbal/liga-2/nu-cred-ca-se-doreste-promovarea-solutia-prin-care-steaua-s-ar-putea-intoarce-in-liga-1-2181749

    Ce nu stie dinamovistul Florin Prunea e ca Ministerul Apararii Nationale nu e o primarie unde sa se sifoneze banii cum vrea primarul.
    Poate ca din fericire, in armata sunt multi ochi care se uita mult mai atent: NATO, servicii secrete, procurori militari, Curtea de Conturi, DNA, etc.
    Mai ales acum cand razboiul e langa noi!
    Cred ca nici un decident sanatos la cap din armata nu va aloca bani ca sa se decida un privat asupra modului lor de cheltuire.

    4
    1
    1. FortuneTeller_revived

      Influenta statului in sportul de performanta e o aberatie. Statul trebuie sa se rezume la asigurarea infrastructurii, la suportul pt sportul de masa, incurajarea populatiei pt cariere in sportul profesionist via educatie si avantaje la impozitare, si prevenirea fraudelor (ex. trucari si speculari la pariuri, spalari de bani, ilegalitati legate de impozite). Rezultatele FC Rapid sau FCSB sau CSA la fotbal, sau chiar reprezentarea la Olimpiada, nu sunt prioritati nationale. A, o premiere ulterioara pt medalie de aur la Olimpiada e ok, mai ales cand e insotita de un ordin national sportiv. Dar atat.

      2
      1
    1. bucur

      Bravo, Belo !
      Cred ca aceasta cerere a lui Belo, pentru ca FCSB(adevarata Steaua)…..„Să continue drumul pe care a fost odată”, …. le-a produs o mare satisfactie si i-a uns a suflet pe alde… talpanica si minitrupa lui de sustinatori…..:)

      4
      1

Lasă un răspuns