FCSTEAUA.RO

[Update post factum] TAS a decis: FC Steaua rămâne Vicecampioana României!

[Update post factum] Procesul s-a încheiat, e istorie, însă au rămas „lăturile” aruncate de cei care se pretind campionii „morali”.

Avocații Viitorului au invocat în timpul audierilor problemele pe care Gigi Becali le-a avut cu legea și momentul în care a criticat TAS-ul în urmă cu 5 ani. (detalii AICI)

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu a criticat strategia apărării formulate la TAS de Viitorul, LPF și FRF în cazul judecării câștigătoarei titlului de campioană în Liga 1 în sezonul 2016-2017.

Pe vremea când era patron la FC Vaslui, Porumboiu era adversarul LPF și FRF, pe care le acuza că le susțin pe CFR Cluj sau pe Oțelul. Acum, omul de afaceri consideră că aducerea în discuție a declarațiilor făcute de Becali în 2012 reprezintă un gest total lipsit de eleganță și greșit direcționat.

„Ce legătură au declarațiile făcute de Gigi atunci cu speța? Mi se pare un gest total neelegant, ca să fiu blând și cred că normal era să se canalizeze doar pe regulament și pe lucrurile petrecute în această perioadă.

La TAS, cei care reprezintă FRF, LPF și Viitorul trebuiau să se ocupe doar de litigiu. Ce au făcut este pur românesc. De ce să te duci acolo să bălăcărești, să spui lucruri care nu au legătură cu subiectul.

Te abați de la subiectul principal, e lipsă de fair-play. La o masă cu etichetă nu vii să arunci cu lături”, a spus Adrian Porumboiu la TV Digi Sport.

  • Menționăm că Adrian Porumboiu a spus încă după terminarea Play off-ului că FC Steaua nu va avea nicio șansă să mai întoarcă la TAS decizia FRF & LPF și  Viitorul este campioană.
  • Chiar dacă „lăturile” erau despre Becali, ele au fost aruncate pervers într-o speță contra FC Steaua cu intenția de a discredita clubul  în fața judecătorilor. Oricum, în opinia mea, ele nu au influențat cu nimic decizia TAS.

Rușinică!


TAS a decis: FC Steaua rămâne Vicecampioana României! Decizia instanței de la Lausanne le-a fost comunicată tuturor părților implicate.

”Tribunalul de Arbitraj Sportiv confirmă clasamentul primei ligi de fotbal din România 2016/2017.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis propria decizie în procedura dintre SC Fotbal Club FCSB SA (FCSB; ex-Steaua București), Federația Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și FC Viitorul Constanța (Viitorul) privind clasamentul final pentru cele două echipe din Liga 1 din România, în sezonul 2016/2017.

TAS a respins apelul făcut de FCSB și a confirmat clasamentul ratificat de Comitetul Executiv al FRF pe 5 iunie 2017. FC Viitorul este confirmată ca echipa clasată pe primul loc și FCSB este confirmată ca echipa clasată pe locul secund”, a anunțat TAS, în comunicatul publicat pe site-ul oficial.

Asta e! Nu mai avem timp de lamentari. Nu ar mai ajuta la nimic. Campionatul 2016-2017 e istorie! Peste 3 zile incepe noul sezon.

Succes Steaua!

PS. Becali și-a recunoscut înfrângerea și a avut puterea să-i felicite pe cei de la Viitorul pentru primul titlu din istorie.

”Ce să comentez? Am cerut un arbitraj. Au dreptate ei, sunt campioni. Felicitări! I-am trimis mesaj, l-am felicitat. Am scris: ‘Felicitări, Meriți să fii campion’. Toate, cu litere mari. Ce atâta balamuc? Am cerut un simplu arbitraj. Au câștigat, felicitări! Nu contează cu ce s-au apărat.

Noi nu am pierdut nimic. Aveam locul 2. Locul 2 am rămas. Dacă era să câștigăm, eram pe locul 1. ”, a declarat Gigi Becali după aflarea deciziei de la TAS.


Zi istorică la TAS! Verdictul mâine! Justin Ștefan, LPF: „Nu pot anticipa nimic”. Viitorul s-a folosit de Becali în apărare

S-au încheiat audierile în procesul de la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne dintre FC Steaua vs FRF&LPF, decizia urmând să fie pronunțată mâine.

Valeriu Argăseală, președintele executiv al FC Steaua, a ieșit extrem de optimist din sediul TAS, acolo unde se judecă speța legată de decernarea titlului de campioană din România:  ”S-au încheiat toate audierile, suntem optimiști și așteptăm acum decizia care se va da mâine (n.r. – joi, 13 iulie). A durat ceva pentru că absolut toate părțile implicate, noi, Viitorul, FRF și LPF au fost chestionate pe marginea acestui subiect”, a spus Argăseală.

Chestionat dacă judecătorii au fost surprinși de faptul că este pentru prima dată în istoria TAS când se judecă un astfel de caz, legat de stabilierea unei campioane, Argăseală a replicat: ”Judecătorii n-au de ce să fie surprinși, pentru că este dreptul legal al Stelei de a apela la un astfel de Tribunal. Și noi așteptăm decizia, pentru că odată cu aceasta vom vedea și cine e vinovat”.

Justin Stefan, secretar general LPF: „Cazul s-a judecat si a ramas in pronuntare. Ni s-a comunicat ca pana maine, in ora pranzului, este posibil sa avem o solutie. Nu a fost nimic spectaculos la audieri si nu pot anticipa nimic”.

Cristian Bivolaru, oficialul Viitorului: „Acum s-au terminat audierile. Am terminat totul și ne-au anunțat că mâine se va da decizia. Nu ştim la ce oră, dar sunt optimist şi cred că vom câştiga””.

Reacție Becali, în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport. Care sunt argumentele pe care le-au folosit cei de la Viitorul pentru ca decizia finală să fie de partea lor.

Becali spune ca Viitorul si-a construit apararea in jurul numelui sau si a unui caz mai vechi. In trecut, Becali a refuzat sa faca o plata de 1 milion de euro catre FCM Bacau, in contul unui transfer al lui Eugen Baciu.

Așteptăm! Din ce am înțeles, cei de la Viitorul s-au folosit de mine în apărarea lor. Au amintit de episodul cu Bacău și Baciu, de Dosarul Valiza. De asemenea, au spus că Becali se laudă prin țară că o să câștige, iar jucătorii Viitorului ar fi fost afectați la ultimul lor meci de acest lucru”, a spus Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Becali așteaptă acum să vadă de ce natură va fi decizia pe care o vor lua magistrații sportivi: ”Am vorbit cu mai mulți avocați, care mi-au spus că în litera legii nu aș avea cum să pierd, dar dacă se va judeca emoțional, probabil că ei ar fi câștigători”, a completat Becali, la Digi Sport.

Filmul evenimentelor

În jurul orei 9:00, părțile împlicate în proces au ajuns la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru cel mai important caz din Liga 1 ajuns pe masa elvețienilor. Stabilirea campioanei României. Viitorul mizează pe deciziile FRF și LPF, iar FC Steaua pe ambiguitatea regulamentului FRF.

Instanța care va decide campioana este formată din 3 judecători: unul ales de Steaua (un francez) unul ales de Viitorul (un italian), iar partea neutră e reprezentantă de un luxemburghez. Judecătorii de la TAS nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație.

Ședința a început în jurul orei 9:30, iar în sala de judecată se aflau și reprezentanții celor două cluburi: Cristian Bivolaru pentru Viitorul, iar Valeriu Argăseală pentru FC Steaua. Ambele cluburi au o armată de avocați.

Audierile s-au prelungit, iar în primele 4 ore au fost audiate FC Steaua, FRF LPF și apoi Viitorul. Ședința s-a încheiat în jurul orei 14:00. Sentința se va da mâine, 13 iulie.

Duckadam despre procesul de la TAS:” Se poate produce un cutremur. Cei vinovati trebuie sa plece!”

https://youtu.be/Pfbl56z16pY

 

Articole înrudie publicate pe fcsteaua.ro:

 

X Ray

 

 

Exit mobile version