FCSTEAUA.RO

Viitorul Stelei vine și de sub Tâmpa

Viitorul Stelei vine de sub Tâmpa. Rareș Enceanu și Vlad Mihalcea sunt doi puști achiziționați de FC Steaua de la FC Brașov. Primul a împlinit 21 de ani pe 5 august 2015. Al doilea, 17 ani pe 28 octombrie .

– Ce e Steaua pentru voi?

– Prima echipă cu care ați ținut? Dar jucătorul preferat?

– Cine v-a dat vestea că FC Steaua este interesată de voi?

– Ce știți despre istoria Stelei?

– Modelele voastre dintre foștii mari fotbaliști ai Stelei?

– Primul jucător de la FC Steaua cu care ați vorbit când ați intrat în vestiar?

– Care a fost cel mai greu moment al carierei?

– Dar cel mai frumos moment?

– Care a fost cel mai dificil adversar pe l-ați întâlnit?

– Ați lăsat Brașovul pentru București. V-ați acomodat?

– Ce faceți în timpul liber?

– Unde vă vedeți peste cinci ani?

Înterviu realizat de Marian Olaianos și Octavian Țopa, în toamna 2015, pentru Revista LPF

Nota Redacției

Vlad Mihalcea este unul dintre numele supriză la Steaua din acest de sezon, după ce Robert Vâlceanu a întrat într-un con de umbră al exprimării talentului, deși a avut șanse suficiente să-l etaleze și să gireze cu el încrederea în viitor. Considerat unul dintre cei mai talentati puști ai României de la naționala U17, Mihalcea a fost remarcat de Massimo Pedrazzini în vara anului 2014 la turneul Talent Cup, competitie organizata de Academia Hagi.

După un an, juniorul de sub Tâmpa a fost adus în cantonamentul de vară al Stelei, unde a fost testat de staff-ul lui Mirel Rădoi și apoi a semnat un contract „de junior” cu campioana României. Conform regulamentul FIFA, un jucător minor nu are voie sa semneze pe mai mult de trei ani, iar un fotbalist major nu are voie să semneze contracte mai mari de cinci ani. Transferul s-a facut prin intermediul impresarului Sorin Paraschiv, fostul căpitan roș-albastru.

De cum a ajuns la Steaua, tânărul  de 16 ani s-a făcut repede remarcat. Vlad Mihalcea a debutat la Steaua chiar în primul amical al verii. A jucat dezinvolt toată repriza a doua cu ASF Zărnești, meci câștigat de „roș-albaștrii” cu 8-0, și a dat o pasă de gol lui Țucudean. La prima victorie din cantonamentul din Austria, Vlad Mihalcea  a avut o contribuție esențială la succesul Stelei, scor 2-1, împotriva formației ruse Rubin Kazan. Introdus în partea secundă a amicalului, a pătruns curajos în careul advers și i-a pus mingea pe tavă lui Gabi Iancu pentru golul decisiv, marcat în minutul 78.

https://youtu.be/mzAjSyKadtI

Vlad Mihalcea este primul și singurul fotbalist român cu o clauză de reziliere uriașă! Promovat de Mirel Rădoi în lotul mare, Mihalcea a avut câteva evoluții în meciuri oficiale care au încântat și Steaua a decis imediat să-i ofere și un contract de profesionist pe 5 ani.

”S-a întâmplat în vară, după meciul cu CFR Cluj (n.r. – scor 1-1). Gigi Becali ne-a chemat, pe mine și pe Mihalcea, la discuții. Finanțatorul i-a oferit atunci un contract valabil cinci ani de zile, dar care va intra în vigoare după ce va termina junioratul”, a spus Sorin Paraschiv, agentul jucătorului.

Mihalcea va împlini 18 ani pe 28 octombrie 2016, astfel că el va fi jucătorul Stelei cel puțin până în 2021. Sorin Paraschiv a spus că în noul contract a fost stipulată și o clauză-record de reziliere, în valoare de 50 de milioane de euro.

”Da, este adevărat, dar această clauză este, dacă vreți, ca o marjă de siguranță pentru club, dar și ca un mesaj de încredere pentru jucător. Evident că este o sumă care va fi greu de plătit”, a mai spus Paraschiv. Clauza lui Mihalcea este una record pentru fotbalul românesc, dar nu reprezintă o premieră pentru jucătorii de la Steaua. În trecut, Andrei Cristea și Vali Badea au avut clauze de reziliere în valoare de 20 de milioane de euro, dar niciunul nu a plecat pe acești bani. Badea a plecat chiar liber de contract.

Vlad Mihalcea a intrat direct în istoria Stelei! Steaua a terminat la egalitate cu Partizan în prima manşă a turului 3 preliminar UCL, dar meciul rămâne în istoria „roş-albaştrilor” datorită debutului lui Vlad Mihalcea, cel care a devenit cel mai tânăr jucător cu minute în cupele europene pentru Steaua. Puştiul a debutat la 16 ani, 9 luni şi o zi!  Acesta l-a devansat pe Răzvan Ochiroşii, cel care a fost introdus pe teren de către Cosmin Olăroiu pe 2 august 2006, în partida Steaua-Gorica, la doar 17 ani, 2 luni şi 20 zile.

Ilie Dumitrescu îi prevede un viitor strălucit lui Vlad Mihalcea, tânărul mijlocaş al Stelei: „Pentru mine, Mihalcea este un jucător de mare perspectivă şi cu siguranţă va face performanţă la Steaua. Eu l-aş folosi mai mult, i-aş da mai multe minute. Să nu se confunde lucrurile. Adică intră Mihalcea şi trebuie să decidă el jocul. Are nevoie de tonus de competiţie, de minute, de încredere şi, la un moment dat, chiar o să decidă peste foarte mulţi jucători de la Steaua care sunt acum în echipa naţională. Acest copil are nevoie de susţinere, pentru că altfel nu poate să crească. Calitate nativă are peste tot ce există de la mijloc în sus la Steaua”, a spus fostul copil minune din Ghencea.

Reghecampf l-a reținut pe Vlad în lotul Stelei care va pleca în cantonament.  Astfel, ieri, la reunire s-au prezentat „veteranii” Chipciu, Adi Popa si Rapa, însă aceștia au fost în inferioritate, grupul „tinerilor” fiind mai numeros. Între aceștia s-a aflat și Vlad Mihalcea. Ca o pată de culoare, juniorul minune și-a amuzat colegii cu un hanorac pe care stătea scris „periculos” și un mesaj „Bagabonții se grăbesc mereu” scris pe pieptul juniorului de 17 an.

Le urăm mult succes în tricoul Stelei!

Exit mobile version