Dinamo-Steaua 3-1! Steaua a intrat deja în Luna cadourilor și împinge câinii spre play off

de | decembrie 1, 2016

Luna cadourilor. După Chiajna și Botoșani a venit rândul câinilor să spargă gheața istoriei, tot în luna noiembrie,  cu prima victorie asupra Stelei pe Arena Națională.
Se pot invoca multe. Da, scorul este mincinos, dar Dinamo a jucat mai bine, deși nu a jucat nici ea nimic. Însă față de Steaua, Dinamo a arătat mai echipă și mai determinată.

Totuși au fost câteva momente psihologice care au dus partida la acest final de coșmar pe tabelă. După ce a marcat din penalty în minutul 1, Steaua a controlat (cam la mișťo) jocul. Până în minutul 35 Dinamo nu a mișcat. Steaua ar fi putut majora scorul în minutul 19, însă Hațegan nu a văzut „body check”-ul lui Filip la Adi Popa, cum nu a văzut să-i dea și vreo „100” de galbene aceluiași cotonogar notoriu Steliano Filip. Tot în duel cu Filip se accidentează Muniru și e scos de pe teren (’33). Mijlocul începe să se clătine cu un Pintilii nerefăcut fizic și un Bourceanu ieșit din formă. Tabela s-a mișcat și ea cu ajutorul Stelei. Dinamo a egalat din absolut nimic, când lumea se întreba câte goluri o să mai încaseze pentru că era dominată clar de Steaua.

După gafa lui Pintilii din minutul 37, când câinii au egalat din penalty, Steaua putea reveni pe tabelă în minutul 40, dar De Amorim a ratat cu seninătate. A urmat gafa uriașă, decisivă, „Tamaș-Niță”(‘ 58), care mi-a adus aminte de luftul lui Róbinson Zapata din Groapă (18 martie 2010).  Steaua putea reintra în meci (’81), dar Boldrin și-a bătut joc de ocazia imensă conform dictonului „când e să se aleagă praful, se alege”.

Dinamo a jucat liniar, pressing-apărare-contraatac, indiferent de scor.  După începutul cu „bufa-bufa”, „lungă și pe a doua”, Steaua a trecut pozițional ca la handbal, însă nu a avut cu cine construi. Când a dezvoltat pe benzi, nu a avut centrari de calitate. Când reușea centrarea, și nu se oprea în primul câine ieșit în față, nu se găsea nici un atacant stelist pe direcția mingii. Când a verticalizat, fie era ofside, fie rata intercepția sau șutul. Steaua a fost amenințată și ea de Dinamo prin câteva contraatacuri rapide, însă cel mai tare a fost amenințată de propria echipă prin gafe în defensivă inexplicabile. Bomboana de pe colivă: Tamaş evită să degajeze o minge pentru că are impresia că Niţă va interveni, Niță doarme ieșit din poartă, Nemec interceptează şi bagă mingea în poarta goală (’58). Shit happens!

Și fără cele două gafe (’37, ’58), penalty neacordat (’19) și ratarea monumentală a lui Boldrin (’81), Steaua nu merita victoria. A jucat jenant de apatic și haotic în comparație cu câinii. De fapt, s-a repetat istoria cu acel 3-1 încasat de Rădoi acum un an (22 noiembrie 2015). Atunci Varela (autogol) și Guilherme („assist”) au fost „artizanii” înfrângerii.

Asta este! Fotbalul este un sport și cum îți așterni așa dormi (mă refer la transferuri)! Team makerul „suprem” a cuvântat și  anunțat încă 4-5 noi jucători din iarnă și alți 4-5 out. Parcă am mai văzut filmul ăsta din vara lui 2015 încoace, însă lotul a rămas tot șvaițer pe posturi! Îi postez declarația de intenție pentru că viitorul Stelei din iarnă depinde numai de el.

Da, până la iarnă nu se mai poate schimba nimic în lot și staff. Reghe pare depășit de situație, dar Steaua rămâne lider și trebuie să uite acest meci. Duminică întâlnește Pandurii. Nu este timp de înmormântare!

Paharul are și o mică parte plină. Sincer, Play off-ul fără Dinamo nu ar mai avea farmec. Cadoul făcut câinilor aseară este bun și pentru detractorii echipei FC Steaua București („FCSB”), extaziați orgasmic la orice înfrângere. „Actul de caritate” (involuntar) al vicecampionilor poate fi privit și ca o pomană de sfântul Andrei. Să fie primit! ?

„Super” coregrafia câinilor  a fost un fiasco, în opinia mea.  Exagerat de lungă, plictisitoare și aproape invizibilă. Un fel de  „Beznă în 3D”. De la TV, nu cred că a înțeles cineva ceva din bezna aia. Poate au vrut să și-o arate doar lor pe stadion. Atunci au reușit! ?

”Dacă mai ţineau luminile stinse zece minute am fi avut un eveniment lung cât deschiderea Jocurilor Olimpice”. Este comentariul perfect care subliniază ridicolul. O coregrafie invizibilă „Bezna 3D” și 22 de fotbalişti scoși din vestiare să tremure 10 minute în întuneric la -3⁰ C, timp în care se putea întâmpla orice incident nefericit pe stadion.

Pe lângă cei 18.000 de câini, au fost 1.000 de roș-albaștri în sectorul rezervat Stelei.

Făcând haz de necaz, se poate spune că „One day we will rise again” s-a dovedit a fi și aseară. După ce au rezistat eroic la -3⁰ C, au cedat la al 3-lea gol care le-a înghețat și sufletul. Peste 90% s-au ridicat și au plecat triști. Sunt convins că și cei de acasă au trăit în fața televizorului aceeași dramă cu umilința scorului. Niciun suporter nu este de acuzat!

Caseta tehnică

Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti 3 – 1 (2-1)
Au marcat: 0-1 Boldrin (4 penalty), 1-1 Hanca (37 penalty), 2-1 Nedelcearu (45+5), 3-1 Nemec (58)

Echipele
  • Dinamo: 26. Jaime Penedo — 29. Jose Antonio Romera, 5. Ionuț Nedelcearu, 28. Luka Maric, 7. Steliano Filip — 6. Aser Busuladzic — 4. Sergiu Hanca (18. May Mahlangu, 67), 15. Dan Nistor (căpitan) — 9. Dorin Rotariu, 8. Valentin Lazăr (24. Luca Ceccarelli, 85) — 17. Adam Nemec (10. Harlem Eddy Gnohere, 76). Antrenor: Ioan Andone.
    Rezerve neutilizate: 1. Laurențiu Brănescu — 2. Mihai Popescu, 13. Daniel Popa, 21. Vlad Olteanu.
  • Steaua: 1. Florin Niță — 23. Ovidiu Popescu, 4. Gabriel Tamaș, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 55. Alexandru Bourceanu (17. Antonio Jakolis, 53), 11. Muniru Sulley (5. Mihai Pintilii, 33) — 77. Adrian Popa (căpitan), 27. Fernando Boldrin, 29. William De Amorim — 14. Bojan Golubovic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
    Rezerve: 33. Eduard Stăncioiu — 16. Robert Vîlceanu, 20. Vlad Achim, 21. Wilfried Moke, 44. Gabriel Enache.
  • Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Oradea), Sebastian Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe)

Statistică
Video rezumat: Dinamo – Steaua

Video Meci Intreg Dinamo – Steaua | 30.11.2016

https://youtu.be/O4pRASr2UeQ

Suntem triști, dar Steaua rămâne Steaua și o vom iubi mereu!

Aștept pauza de iarnă și sezonul de mercato!

X Ray


Unicul Derby Dinamo-Steaua,  episodul 166, este programat miercuri, 30 noiembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, contând pentru etapa a 18-a din sezonul regular al Ligii 1.

Comisia Centrala a Arbitrilor l-a delegat pe Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru român al momentului, să împartă dreptatea pe teren. În tur, partida s-a încheiat remiză și a fost prezentată în articolul „Steaua – Dinamo 1-1! „4-6” contra „9-1”! Tăvălugul Reghe și autobaza Andone sau „anti-dinamo” vs „anti-joc”„.

Conform bleachrreport.com, Dinamo-Steaua se află pe locul 14 în top 20 meciuri care nasc cele mai aprinse pasiuni în rândul suporterilor. Clasamentul este condus de „eternul derby” din Croaţia, Dinamo Zagreb-Hajduk Split. Partidele dintre cele două puteri ale Ligii 1 sunt considerate mai incendiare decât un meci între Liverpool şi Manchester United (loc 15) sau între Inter şi AC Milan (loc 20). În clasametul făcut de bleachrreport.com s-au punctat rivalitatea dintre echipe, pasiunile stârnite în rândul suporterilor şi controversele care au existat de-a lungul timpului.

Steaua-Dinamo este coloana vertebrală a fotbalului nostru. S-a format într-un anumit context, dar nu ne putem dezice de istoria noastră. Până la urmă, Real-Barca este coloana vertebrală a fotbalului spaniol şi nimeni nu loveşte în această temelie cu influenţa dictatorului Franco în istoria acestui derby. Aşa cum Steaua Rosie-Partizan rămâne fundamentul fotbalului sârbesc cu tot betonul comunist care a consolidat acest fundament.

Pentru că tot suntem într-un moment în care unii vor să rescrie istoria Stelei din ultimii 18 ani, vă prezentăm un episod istoric împortant: nașterea Unicului Derby.

Primul Derby Dinamo-Steaua a avut loc pe 21 noiembrie 1948, zi în care începea cea mai mare rivalitate din fotbalul românesc. Steaua, pe atunci CSCA Bucureşti, și Dinamo se întâlneau pentru prima dată într-un meci oficial.

Pe 21 noiembrie 1948, lua naștere derby-ul fotbalului românesc şi una dintre cele mai cunoscute rivalități la nivel internaţional. CSCA Bucureşti și Dinamo au disputat primul  lor meci oficial. Pe banca CSCA se afla Colea Vâlcov, al doilea antrenor din istoria roș-albaștrilor, care în 1954 avea să-i antreneze și pe dinamoviști. De partea cealaltă, pe banca dinamoviștilor se afla Coloman Braun-Bogdan, cel care a fost primul antrenor din istoria Stelei, dar și al lui Dinamo.

Cronica primului derby dintre Steaua și Dinamo publicată în ziarul Sportul popular.

„O greșeală, un goal…

În prima repriză, dominare timp de mai bine de 35 de minute din partea CSCA-ului. Militarii au jucat aproape numai în jumatatea de teren a lui Dinamo, foarte lejer, dar fără nerv, și numai până la marginea careului, unde acțiunile stopau lipsite de finalitatea simplistă din footballul: shotul la poartă.În min. 42, Nanciu acordă corner pentru a putea opri cursa lui Naciu. Acesta execută spre careul de 6 m. Săbăslău nu încearcă să iasă după minge, intervine în schimb acelaș Nanciu, care – în loc să încerce să respinga mingea spre out, în prelungirea traectoriei mingii – respinge în teren, în picioarele lui Marin Apostol, care reia puternic cu latul. Mladin în zadar încearcă să intervină pentru că mingea a intrat în plasă: 1-0. La reluare, jocul își schimbă complect aspectul. Se joaca mai dîrz, înverșunat chiar, jocul se echilibrează și asistam la o serie de acțiuni de o parte și de alta. Se joaca chiar nervos...

Două atacuri slabe

Este clar că insuccesul CSCA-ului se datorește în bună parte liniei de atac, după cum este foarte adevărat că și atacul dinamoviștilor nu a strălucit, iar victoria a reușit-o profitând de o greșeala a apărării adverse. Este just însă că atacul lui Dinamo, chiar așa cum a jucat, a fost mai periculos prin jocul său în adîncime. Totuși, CSCA – care a confirmat impresia că nu poate juca bine pe teren propriu – avea dreptul la un match nul. Dl Ceaureanu Iancu a condus destul de bine. A fost însă, puțin neatent la semnalarile arbitrilor de tușă, din care cauza a fluierat cu întîrziere.

Scandalurile din derby-uri au început încă de la primul duel.

Cu cîteva minute înaintea încheierii partidei, la o degajare a halfului ros-albastrilor, Radin Dușan, extrema dinamovistă Carol Bartha și-a contrat serios adversarul. Dușan nu a rămas dator și l-a lovit peste față pe dinamovist după ce mingea a fost repusa în joc.”

Echipele la primul derby din istorie:

  • CSCA: Nicolae Săbăslău, Eugen Mladin, Aurelian Cernea, Vasile Nanciu, Radin Duşan, Ştefan Onisie, Gică Popescu I, Andrei Mercea, Iosif Bartha, Andrei Frentz, Petre Moldoveanu. Antrenor: Colea Vâlcov
  • DINAMO: Gheorghe Lăzăreanu, Florian Ambru, Caius Novac, Dumitru Ignat, Gheorghe Teodorescu, Ion Şiclovan, Carol Bartha, Marin Apostol, Alexandru Petculescu, Jack Moisescu, Vasile Naciu. Antrenor: Coloman Braun

Derby-ul Steaua – Dinamo însumează, astăzi, peste 69 ani de istorie, 165 de dueluri directe. 

  • Întâia confruntare a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA-Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol în minutul 42. Partida a fost condusă la centru de arbitrul Iancu Ceaureanu, aflat la singurul derby din carieră.
  • Prima remiză s-a consemnat în returul stagiunii 1948/1949, pe 29 iunie, Dinamo-Steaua 3-3. Oaspeţii au condus până în minutul 70 cu 3-1 (Drăgan, Hallasz, Serfozo, respectiv Moisescu), dar Iuliu Farkaş, cu o dublă, a stabilit scorul final.
  • Steliştii au reuşit primul succes abia în cel de-al 5-lea meci direct, pe 6 mai 1951, CCA-Dinamo 2-1.  Soarta jocului a fost decisă în prima jumătate de oră, atunci când Francisc Zavoda I (minutul 20) şi Nicolae Roman (minutul 25) l-au învins pe Iosif Fuleiter, reuşita lui Florian Ambru (minutul 53) fiind doar una de onoare.

Cele două echipe au 44 de campionate câştigate împreună (26 Steaua / 18 Dinamo), și o simpatie în rândul microbiştilor de 60 % din totalul iubitorilor fotbalului din România.

Din păcate, în goana de a demola toate simbolurile naționale, se dă tare cu sapa și la temelia celor două mari cluburi de fotbal. După echipe de tradiție Rapid, Craiova, Timișoara, U Cluj, Argeș, Farul.. stau așezate să le vină rândul Steaua și Dinamo.

Topul prezențelor în derby-ul Steaua – Dinamo (all-time):

  1. Dănciulescu (Steaua+Dinamo) 36
  2. Cornel Dinu (Dinamo) 32
  3. Marius Lăcătuș (Steaua) 30
  4. Tudorel Stoica (Steaua) 30

Liderii din loturile actuale sunt, deocamdată, Adrian Popa și Dorin Rotariu. La numai 21 de ani, jucătorul „câinilor” a atins deja cota de 14 meciuri contra roș-albaștrilor, izbutind să fie peste nume mai consacrate și cu cariere spre final, precum Tamaș (13), Pintilii (11) sau Bourceanu (10). Este adevărat, sezonul trecut au fost 6 confruntări directe, cât în 3 ani de Liga 1.

De-a lungul a 69 de ani, cele două echipe au purtat pe tricouri nu mai puțin de 7 sigle, respectiv 8 în cazul Stelei, cea din 2015. Încadrate cu verde sunt siglele după ce echipele s-au desprins de ministere și au devenit cluburi private, „FC”-uri.

Meciul de pe Arena Națională de diseară este cel cu numărul 2100 pentru Steaua în Liga 1, care se află la cel de-al 69-lea sezon în Liga 1.

  • Steaua are 2100 meciuri, 1168 de victorii, 484 de remize și 447 înfrângeri.
  • Dinamo are 2069 meciuri, 1127 victorii, 463 de remize și 479 înfrângeri. (are 1 sezon mai putin, fiind inființată în 1948, la un an după Steaua)

In topul prezențelor în Liga 1, după Steaua și Dinamo urmează doar formații care fie nu mai există, fie nu joacă în Liga 1: Rapid (locul 3), Universitatea Craiova (locul 4), Petrolul (locul 5), U Cluj, (locul 6), FC Argeș (locul 7), FC Brașov (locul 8), Poli Timișoara (locul 9), FCM Bacău (locul 10), Farul (locul 11), Sportul (locul 12), UTA (locul 13), Jiul (locul 14), FC Național (locul 15), Oțelul (locul 16) și Poli Iași (locul 17) sunt urmăritoarele. Prima formație care evoluează în Liga 1 și apare între primele 20 după Steaua și Dinamo este CFR Cluj, care este pe locul 18, cu 684 de meciuri.

Comparativ cu Liga 1 de azi

  • 2842 meciuri au toate celelalte 12 echipe din Liga 1 la un loc în competiție, cu mult sub Steaua și Dinamo, care împreună adună 4168 partide
  • 1003 succese au adunat toate celelalte 12 echipe din Liga 1 la un loc, mai puține decât au Steaua sau Dinamo separate!

FC Dinamo, după ce a trecut prin insolvență, este și ea în scandal pe siglă! Ionuț Negoiță se judecă cu AFC Dinamo, unde este președinte Nicolae Badea, fostul acționar de la FC Dinamo, pentru 2 milioane de euro. Este suma pe care Negoiță urma să o achite în schimbul acțiunilor sale, însă Negoiță nu a plătit. Tribunalul București a decis să pună sechestru pe 92,9 % din acțiunile lui Negoiță până cand va achita. Nu mai sap după detalii că nu ne interesează. Cert este că Badea a trimis o notificare către FC Dinamo prin care interzice folosirea mărcii Dinamo. Astfel, conform somației, Dinamo ar trebui să nu o mai folosească pe tricouri la derby-ul de duminică. Evident, pentru că suporterii sunt supărați pe Negoiță din motive fotbalistice, unii se bucură ironizându-l cu FCDB, alții îi injură pe amândoi. Exact reacțìa de la Steaua când a apărut bomba de la CSA. Păi altfel cum? Doar suntem cu toții români. Nu?

Ca să nu fie dubiu pentru nimeni despre ce echipe se întâlnesc miercuri, am luat și de pe site-ul oficial al lui Dinamo anunțul meciului:

 

Apoi și de pe pagina ultrașilor dinamoviști:

Dinamo trece printr-o perioadă bună, au moral și a reușit să-și facă o trupă capabilă să pună probleme oricând. Rotariu, Harlem Gnohéré, Palić, Lazăr și Hanca sunt jucători pe care i-aș dori și la Steaua. Nu știu ce formulă va folosi Andone în derby, dar sunt convins că orice jucător va intra motivat 100% pentru a intra în grațiile suporterilor și în vizorul scouterilor, dat fiind audiența maximă de care se bucură acestă partidă.

Câinii nu stau pe roze în clasament, iar în sezonul ăsta lupta pare crâncenă pentru play off. Aproape că nu există etapă fără surprize, ca și ultima, în care Padurii „în dezmembrare” au învins în Gruia vice-liderul real. Câinii nu știu cum să ia acest rezultat. Pe de o parte CFR-ul nu s-a distanțat de ei, pe de altă parte, le-a venit Pandurii în coaste.

În partida de miercuri, pe lângă  semnificația de derby, Dinamo are nevoie de puncte ca de aer pentru a fi sigură de un loc în play off cu 4 echipe în ceafă, începând cu Astra.

Câinii au prins curaj după victoria de la Voluntari, scor 2-1, iar Andone este foarte optimist înaintea marelui derby cu Steaua. „Avem echipă destul de tânără, fără experiență și avem nevoie de galerie! Veniți la stadion! Sper să fie în total peste 22.000 de dinamoviști, noi cam asta estimăm. Am înțeles că vor veni și steliști. Vom căuta să nu luăm gol, pentru că de înscris sigur vom reuși, sunt convins de asta”, a spus Andone la Europa FM.

Ca și Mulțescu, Andone a aplicat și el hotărât la titlu: „Eu cred că la anul putem să luăm campionatul, am avea șanse reale. Dar pentru asta să nu ne mai vindem cei mai buni jucători! Anul acesta obiectivul este calificarea în cupele europene. Totuși, dacă ne apropiem miercuri și avem arbitraje corecte, nu se știe ce se poate întâmpla”.

 

FC Steaua este străbătută, încă din 2011, de procese și din 2015 de o campanie negativă pe tema siglei, însă nu de un „Badea”, ci de clubul mamă și o parte din suporteri, care au degenerat în atacuri verbale și procesuale asupra identității. Pentru ei noțiunea de Unicul Derby a încetat să mai existe în fotbal. După ce se vor sfârși procesele se vor mai liniști și apele, ca în perioadele 2004-2007 și 2011-2014. Dacă ar fi un ciclu predictibil statistic, următoarea perioadă de acalmie roș-albastră o așteptăm între 2018-2021.

De ceva timp s-a format  o nouă galerie, „Peluza Roș-Albastră”, după ce ultrașii de la Peluza Nord și Peluza Sud au părăsit echipa. „Peluza Roș-Albastră” a anunțat că va merge pe Arena Națională la marele derby cu Dinamo, programat miercuri, de la ora 20:30.

Fotbalistic, Steaua treversează o zonă a ineficienței în fața porții pentru că nu are vârfuri de atac „de Steaua”. Cum a fost la Chiajna, apoi în partida cu Botoșani, așa se va prezenta și la derby.  Singura alternativă ar fi Golubović, dar Stelei îi lipsesc Tănase și Ovidiu Popescu. Pentru a respecta regula U21  nu are decât varianta cu Man, Onțel sau Tudorie în atac. Pe alte posturi este riscant să pună un „U21” de la Steaua II chiar la Unicul Derby.

Totuși digisport.ro scrie că s-ar fi reușit recuperarea lui Ovidiu Popescu,  astfel că Reghe nu va mai fi nevoit să improvizeze în atac, dar între Tudorie și Golubović este o egalitate perfectă, zero! La fel cu Motoreta „Agüero”.

O echipă  probabilă a Stelei ar putea fi: Niţă – Ovidiu Popescu , Tamaş, Toşca, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Adi Popa, Boldrin, De Amorim – Golubović 

Varianta fără Ovidiu Popescu: Niţă – Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Adi Popa, Boldrin, De Amorim – Man

În tur au evoluat următoarele formații.

  • Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Mitrea, Momcilovic – Popa, Stanciu, Boldrin (Aganovici 83’), Hamroun – F. Tănase, De Amorim (Achim 58’). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
  • Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, Filip – Hanca, Busuladzic, Palic (Olteanu 89’) – Rotariu, Gnohere (D. Popa 83’), Lazăr (Şerban 70’). Antrenor: Ioan Andone.

Așadar, miercuri seară, fotbalul românesc va zvâcni din nou. Steaua este în continuare mai bună decât Dinamo, chiar şi cu una dintre cele mai lipsite de formă echipe steliste din ultimii 5 ani și cu cei mai slabi atacanți din toată istoria de 68 de ani. Față de anul trecut, când echipa era condusă de Mirel Rădoi, Steaua are cu doar 4 puncte mai mult după 17 etape. Și sub comanda lui Rădoi, echipa roș-albastră venea la Derby tot după o formă fluctuantă (1-1 cu Pandurii, 0-2 cu CFR si 5-3 cu Botoșani), avea 30 de puncte, iar Dinamo 27 cu Rednic pe bancă. Cu Andone are 26 puncte,  dar un atac substanțial mai bun.

  • Steaua cu Reghe, Dinamo cu Andone: 
  • Steaua cu Rădoi, Dinamo cu Rednic: 

Evident, sunt explicații pro și contra, dar nu mă mai lungesc, fiind o avancronică, nu o analiză comparativă.

Dinamo este la minimul său istoric în ceea ce priveşte capacitatea de a investi în jucători. Câinii, copleşiţi de mediocritatea în care s-a afundat echipa lor, se entuziasmează şi la un egal cu Steaua. Însă nici Steaua nu stă mai bine în ultimul timp. Nu a mai învins-o pe Dinamo din mai 2015, remizând în 6 din cele 7 partide disputate de atunci. Diferența este că pentru Steaua egalurile au contat ca înfrângeri triste, pentru că în toate acele remize a dominat copios, dar a ratat exasperant.

Deși nu are cuțitul la os pentru loc de play off, Steaua trebuie să rupă seria neagră din care a acumulat doar 1 punct în 2 etape. Însă, dincolo de aparențe, acest derby este poate cel mai echilibrat, ca șanșe de 1×2, din ultimii ani, datorită conjuncturii de lot, atmosferă, moral și oboseala acumulată la Steaua în Europa. În Liga 1, Steaua are cea mai bună apărare (11 goluri), Dinamo are cel mai eficient atac (28 goluri). Dacă roș-albaștrii primesc gol, cred că le va fi greu să revină. Deși Dinamo are o apărare slabă, Steaua e și mai slabă la finalizare prin atacanți, indiferent de adversar.

Dar, dincolo de faptul că derby-ul Steaua – Dinamo a ajuns un epigon a ceea ce a fost unul dintre marile meciuri ale Europei in anii ’80, el rămâne sângele care mai circulă prin acest corp amorf cu stadioanele goale numit Liga 1. Cu toate eforturile de marketing făcute de Dinamo, se estimează o prezență pe Arena Națională de 22-25.000 de spectatori, între care și galeria stelistă. Puțin, dar semnificativ (spre uriaș) față de restul echipelor din Ligii 1.

Analiza meciului de experții Ilie Dumitrescu și Ionel Dănciulescu

Le urăm succes roș-albaștrilor și vom fi cu sufletul alături de ei și la bine și la greu!

X Ray

80 de comentarii la „Dinamo-Steaua 3-1! Steaua a intrat deja în Luna cadourilor și împinge câinii spre play off

  1. fortuneteller

    Dinamo – Steaua 0-3 (0-1). Sau ca sa fie toata lumea fericita FCDB(Aripa Negoita=AN, Doar Dinamo=DD) – FCSB(Aripa Becali=AB, Fara PS si PN=FPSPN) 0-3. Meciul nu conteaza sportiv, ci doar pt ca niste azorei sa-si afiseze mandria de coregrafie, Negoita sa poata da declaratii fulminante la tv, Andone sa incerce pt ultima data salvarea scaunului (pliant) de antrenor, Becali sa faca miau-miau, Reghe sa arate macar ca vestimentatie a antrenor si nu doar a preparator fizic, si in fine pt stelistii liberi sa poata numara suporterii pro-fcsb si sa declare cu nostalgie ca pe vremea lor era bairam in peluze. Ce-am uitat? Aha, arbitrii! Trebuie musaia niste fante de lumina, ca sa se poata scuza cumva si antrenorii pt un meci jenant de anost. Dar cine stie, poate totusi…

  2. siegfried

    Toată lumea se aşteaptă la un meci prost, poate ne fac băieţii o surpriză şi chiar o să joace fotbal. Azoreii sunt varză în apărare, deci chiar şi verzele noastre din atac o să aibă şanse să marcheze.

  3. bijoux

    Cred ca a venit timpul sa facem si noi un meci bun. Dupa evolutiile mizerabile din ultima vreme, exceptie facand repriza a doua cu turcii de la Osmanlispor, sper ca echipa sa aiba o alta exprimare, poate si putin noroc – nu prea am avut in ultima vreme – si sa obtinem rezultatul mult dorit – victoria.

    Sper ca Reghe sa fie suficient de intelept si sa joace cu Golubovic, sa nu mai insiste cu Popa pe acea pozitie. Sper ca baietii sa constientizeze, asta-i si treaba lui MM, ca acest meci este f. important atat pt. ei, dar si pt. suporteri. Sper, asa cum spera tot poporul ros’albastru, ca diseara vom avea o seara magica. Si nu in ultimul rand, sper ca alaturi de nucleul noii galerii sa vina cat mai multi impatimiti de echipa care a facut sa se vorbeasca la superlativ de fotbalul romanesc. Curaj popor stelist!

  4. tiempo

    Va salut,

    Nu am mai postat de ceva vreme pe aici, dar ascultand dimineata emisiunea celor de la sport.ro, a lansat Ionuț Chirilă o super-bomba : „dinamo are cel mai bun jucator din România, Rotariu. Seamana perfect cu Cruyff. Fabulo/, extraordinar, magnific cand pune piciorul pe minge.”

    Putem lua o pauza sa radem de aceasta remarca halucinanta ?! Adica da, este putin mai bun decat Messi, Ronaldo sau Cruyff. Niciunul dintre acestia nu a marcat impotriva Voluntariului. Sa nu mai vorbim ca Roti nu a pierdut niciun meci de UCL. Fiind decarul nationalei, cred ca este si candidat la Balonul de Aur. Favorit in fata lui Ronaldo si Griezmann.

    Am dreptate ?

    1. bijoux

      @tiempo.
      Si eu, stelist cu state vechi, spun ca Rotariu este un jucator f. bun. Nu degeaba scouterii il urmaresc de cel putin 4 ani. Nu degeaba cei de la Manchester si-au exprimat interesul fata de el. Sigur, Chirila exagereaza cand spune ca in acest moment e cel mai bun jucator roman, insa calitatile tehnice, dar si inteligenta, pt. ca spre deosebire de alti jucatori talentati Rotariu e si inteligent, il indreptatesc sa vorbeasca inca de pe acum la modul laudativ. Singura problema a lui Dorin este fizicul, care inca nu-l ajuta suficient. Cred insa ca avand un preparator care sa-l antreneze corespunzator acest jucator poate ajunge la o echipa importanta din Europa. Si inca ceva. Nu degeaba ‘ciobanul’ vrea sa cumpere jumatate din drepturile federative ale jucatorului.
      Repet, Chirila n-a gresit prea mult in ceea ce a spus. Ca a exagerat este adevarat. Rotariu in acest moment nu e cel mai bun jucator roman.

        1. bijoux

          E parerea ta. Eu te invit sa te uiti cu atentie la golurile inscrise impotriva noastra. La primul, cand noi am castigat cu 2-1, l-a intors pe Szukala, apoi s-a uitat catre poarta, a vazut coltul lung liber si a sutat f. precis. Asta inseamna ca are tehnica si inteligenta (repet s-a uitat unde trimite, a procesat f. rapid si a trimis imparabil), iar la nici 18 ani, cat avea atunci, nu poate face o astfel de faza decat un jucator cu calitati reale.
          La golul marcat in tur s-a demarcat, adica a scapat de marcaj, parca spuneai ca nu stie sa se demarce, si cu o lovitura de cap l-a invins pe Nita, care, e drept, are si el o parte de vina.
          Hai sa lasam timpul sa decida cine are dreptate. Eu zic ca e un jucator care, repet, cu o pregatire fizica f. buna poate ajunge la un nivel f.f. mare.

          P.S. Sper ca astazi sa nu reuseasca mare lucru. :))))

          1. sunchaser

            Marele rotariu, care de 4 ani e urmarit de scouteri, nu a reusit sa faca pana acum un meci mare pentru nici o echipa pentru care a evoluat. Chirila e un mare frustrat care nu trebuie prea mult bagat in seama.
            Sa nu uitam ca de la dinamo a plecat cam tot ce se putea in ultimii ani si rotariu a ramas tot rezerva :).
            Asta cu gigi care vrea sa cumpere jumatate din drepturile federative e maxima. De cand se pricepe berbecul la fotbal ?

    1. alexandru-h

      @mq-messi

      Ati ramas singurii care mai cred porcaria cu FCSB. Jurnalistii, oamenii de fotbal, spectatorii, adversarii directi sau indirecti, peluzele dinamoviste, pana si 99% din legendele steliste se refera la actuala echipa ca fiind Steaua. Uita-te in ce pregatiri e angrenata peluza dinamovista: crezi ca ar fi facut asta pentru o clona?

      Dar e ok, macar va avea Talpan galerie adevarata cand se va duce la tribunal.

        1. xray Autor articol

          @ joseph.
          Suntem pe aceeași lungime de undă NUMAI cu documentele oficiale ale celor care conduc fotbalul: FRF, LPL și UEFA.
          Nu cu cancanul unora, care nu contează decât pentru ei.? E numai problema lor și libertatea de a crede ce vor!

          PS
          Istoria Stelei nu s-a scris în tribună sau pe facebook, ci pe teren și înregistrată în documente oficiale.

          1. joseph

            @ xray

            chiar n-am de gand sa o iau de la capat cu discutiile. fiecare e liber sa creada si sa faca ce vrea, iar eu acum doar am demontat un argument de-a dreptul hilar dat de domnul alexandru h… nu vad ce cautati dumneavoastra in discutie si nici prea exact ce legatura are interventia asta cu ce spuneam eu

            pentru noi LPF, FRF si UEFA = MAFIE…. ce nu e asa clar? si asta o cred o gramada de suporteri, nu numai noi, astia nebunii de le Steaua

  5. xray Autor articol

    Dorin Rotariu este cel mai talentat fotbalist român din ultimii ani. Are drigling, viteză, pase, centrări, șut foarte bun și un excelent plasament în teren și mai ales în fața porții. Este cu o clasă peste Florin Tănase, Ianis Gagi… etc., de exemplu.

    Dorin Rotariu este și peste tot ce a avut (și are) Steaua în curte de 18-21 ani, începând cu Ochiroșii și terminând cu Mihalcea, Robert Vâlceanu, Enceanu, Man…

    – A debutat în Liga 1 în martie 2013 la 17 ani și 8 luni, împotriva Concordiei Chiajna.
    – Pe 11 august 2013, la 18 ani, Rotariu a marcat în Unicul Derby, deși Dinamo avea o echipă de desculți, iar Steaua o super echipă, cu fundași de peste 10 milioane euro și 2 închizători în vână.

    Dinamo: Balgradean – Rus, Durimel, D. Grigore, Fai – Elton, Thicot – Matei, Curtean, Filip – Thomas. Antrenor: Gheorghe Multescu.

    Steaua: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Ad. Cristea, Tanase – Piovaccari. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

    În 18 și 21 ani are 135 meciuri la Dinamo, 28 goluri, din care 3 date Stelei, și 21 assist-uri!

    Fabulos pentru un tânăr între 18-21, fără egal în Liga 1 în ultimii ani! Dă super goluri, nu din ălea „pomană”, vorba lui Lăcătuș, „ți-a fost greu să o bagi?”

    Ghinionul lui Rotariu este că a ajuns la Dinamo, cu o echipă praf (2013-2016), care sezonul trecut l-a avut în curte și pe fundașul central Mevlja (26 ani) și l-a pierdut, iar acum joacă în Champions League cu Rostov și a bătut Bayern cu 3-2 în grupe. La Dinamo, pe Rednic l-au interesat mai mult procentele lui din jucătorii aduși de el, iar Andone e stresat de scaun și joacă la alibi și față de suporteri. Suporterii dinamoviști sunt mari fraieri că îl înjură pe Roti. De fapt ei înjură din frustrarea rezultatului. Dinamo are cel mai bun atac, dar primește ușor multe goluri. Rotariu nu e fundaș și nu poate un tânăr de 21 ani să ducă în spate toată echipa.

    Dacă Rotariu era la Steaua, acum se vorbea de el în România ca de Messi în Spania! Ar fi fost și peste Stanciu.
    Cota la transfermarkt fi fost de 5-6 milioane €, nu doar de 1,75 €.

    1. sunchaser

      Ai un stil incredibil, spui 2-3 fapte reale prezentate exagerat si dupa vii cu ineptii de genul :
      „Dacă Rotariu era la Steaua, acum se vorbea de el în România ca de Messi în Spania! Ar fi fost și peste Stanciu.
      Cota la transfermarkt fi fost de 5-6 milioane €, nu doar de 1,75 €.”
      fara nici un suport si asta doar ca sa mai creezi o polemica.
      Ai fi excelent la Antena3 😛

  6. xray Autor articol

    Update

    Meciul de pe Arena Națională de diseară este cel cu numărul 2100 pentru Steaua în Liga 1, care se află la cel de-al 69-lea sezon în Liga 1.

    • Steaua are 2100 meciuri, 1168 de victorii, 484 de remize și 447 înfrângeri.
    • Dinamo are 2069 meciuri, 1127 victorii, 463 de remize și 479 înfrângeri. (are 1 sezon mai putin, fiind inființată în 1948, la un an după Steaua)

    In topul prezențelor în Liga 1, după Steaua și Dinamo urmează doar formații care fie nu mai există, fie nu joacă în Liga 1: Rapid (locul 3), Universitatea Craiova (locul 4), Petrolul (locul 5), U Cluj, (locul 6), FC Argeș (locul 7), FC Brașov (locul 8), Poli Timișoara (locul 9), FCM Bacău (locul 10), Farul (locul 11), Sportul (locul 12), UTA (locul 13), Jiul (locul 14), FC Național (locul 15), Oțelul (locul 16) și Poli Iași (locul 17) sunt urmăritoarele. Prima formație care evoluează în Liga 1 și apare între primele 20 după Steaua și Dinamo este CFR Cluj, care este pe locul 18, cu 684 de meciuri.

    Comparativ cu Liga 1 de azi

    • 2842 meciuri au toate celelalte 12 echipe din Liga 1 la un loc în competiție, cu mult sub Steaua și Dinamo, care împreună adună 4168 partide
    • 1003 succese au adunat toate celelalte 12 echipe din Liga 1 la un loc, mai puține decât au Steaua sau Dinamo separate!

    Sursa statistica: gsp

    1. xray Autor articol

      @joga bonito

      Nimeni nu e profet. Nici eu, evident. Era opinia mea bazată pe ce a făcut până acum și în ce condiții. Poate fi și subiectivă concluzia. Nimeni nu-i perfect! ?
      Vom vedea ce ne va spune timpul peste 2-3 ani. Evident, nu la Dinamo, și nu neapărat la Steaua.
      Și Stanciu juca „slab” la Vaslui (ținut rezervă). Idem la Steaua la început, pentru că nu avea nimeni răbdare cu el, îl voiau direct Messi. Toți erau cu gura pe el, ca pe Rotariu.

      PS
      Nu am detaliat despre Rotariu pentru a stâni vreo polemică cu el, pentru că l-am lăudat deja și în avancronică.

  7. xray Autor articol

    FC Steaua a publicat echipa de start.
    Laurențiu Reghecampf va miza pe următoarea formulă de echipă:

    Niță – Ovidiu Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Bourceanu, Sulley – Popa (cpt), Boldrin, De Amorim – Golubovic.
    Rezerve: Stăncioiu – Pintilii, Vîlceanu, Jakolis, Achim, Moke, Enache.

    Foaia de joc

      1. alexandru-h

        Nu ne-am obisnuit cu filmul asta? Joaca echipa execrabil iar dupa meci vine Reghe sa se planga ca nu e inca refacut Pintilii / Golubovic / Popescu / Tanase… ca altfel i-am fi zdrobit. Ah, si nu uita sa se ia de jucatorul care nu e impresariat de nevasta-sa… 😀

  8. kla2005

    Hotzeganu iar a condus smechereste meciul…insa asta nu scuza impotenta crasa a atacului.
    Sper ca Tamas nu a facut greseala de la golul 3 intentionat…sper!

    Ar trebui sa nu-i mai bage pe dinamovisti in meciurile directe, au prea mare trac.

    Mental suntem praf!

    Asta e!

    Felicitari cateilor pt ca au speculat fiecare prostie a noastra.

  9. alexandru-h

    In sezonul 2012-2013 dupa primele 18 meciuri Steaua daduse 44 de goluri. Acum avem 23.

    Iar Reghe vine sa ne explice ca arbitrajul, ca nu e inca perioada de transferuri, ca am facut presiune, ca trebuie sa faca analize.

    Lasa-ne, pe bune! Daca nu intelegi ecuatia, mai bine paraseste echipa inainte de perioada de transferuri, cand mai putem sa facem niste schimbari ca lumea…

  10. robespierre

    Mentalitate zero. Caracter zero. Psihic labil. Jucatori umflati artficial. Valoare zero. Greseli inexplicabile in lant de atatea meciuri. Ce sa faca si Reghe?! Sa-i invete el cum sa da o centrare? Sa invete jucatori la 30 de ani cum trebuie stat in teren, cum trebuie sa te aperi tu fundas fiind? O sa vina si iarna si urmatorea teapa Alibec. Pur si simplu ar trebui cautati jucatori pe alte meleaguri.

    Cat despre suporteri? foarte bine ca au fost si astia. Macar astia sunt prezenti, sunt acolo, exista fizic. Nu sunt fantome de pe forumuri. Ca au plecat mai repede? ok, erau oamenii suparati. Macar n-au plecat din minutul 30 din PN in Ghencea ca in 2007 de paste la 3-0 pt dinamo.

  11. sikander

    nu e vina lui ca tamas in loc sa bubuie mingea asteapta la 16m sa vina nita din poarta, dar e vina lui ca echipa nu joaca nimic per total

    e vina lui ca dupa 1-0 a lasat echipa sa se retraga si sa dea alora initiativa

    e vina lui ca nu exista nicio idee tactica, nicio schema la cornere si lovituri libere ofensive, dar si in defensiva – apropo, tamas a gresit si la golul 2 ca de langa el s-a recentrat

    e vina lui ca de atata timp nu a reusit sa gaseasca un stil de joc care sa-i aduca victorii – nu stie sa joace nici ca i echipa mica

    e vina lui ca jucatorii nu au nerv, agresivitate pozitiva si mentalitate de invingatori

    din antrenorul care ne lasa cu ochii in soare pentru banii arabilor dupa ce facuse performanta grupa mare, a ajuns un „Nea” oarecare de la echipele divizionare

  12. robespierre

    Asta cu mentalitatea de invingator e mai greu s-o mai insufli cuiva la 30 de ani. Cu asta te nasti, cu asta cresti zi de zi cum face Hagi cu copiii aia. Ce sa-i insufli lui Bourceanu cand ala iti plange daca il fluieri sau devine doar nesimtit cand il critici avand tot dreptul la ce dezastre produce pe teren. Ce sa faci cu Pintilii cand ala nu s-a impus la ARABI avnd toata increderea antrenorului?! Ce sa faci cu Golubovic? O fi el suflet bun dar nici macar sa care apa nu ar fi fost bun pe vremea lui Sabin Ilie, Adi Ilie, Vladoiu, Danciulescu si nu merg cu comparatia mai deaprte. La fel si cu Tosca. Pai saracul Tamas cu astfel de colegi in aparare, eu unul nu-i pot reprosa nimic. Nu e nici el superman. Am vazut greseli mai mari la Pepe sau Sergio Ramos in derbiuri decat la Tamas acum. Jucatorii nu au nerv?! pai sa-i bata? ce sa le faca? ca i-a luat si cu binisorul, i-a sustinut mereu, a luat asupra lui mereu toate criticile dar pana cand?! CE agresivitate sa faci cu jucatorii astia de mijlocul clasamentului? Pai e o minune ca suntem pe primul loc, si ca mai suntem acolo in carti prin europa. A facut minuni Reghe cu lotul asta. Dar nu e nici el HArry Potter. Nu poti sa faci din rahat bici mereu. Sa ne fereasca sfantul de vreun Iordanescu jr, sau Laca, Stoichita ca praful se alege. Nu mai zic vreun Ilie Stan. Ca o sa vedeti atunci distractie. Sa vedeti atunci idei tactice si tiki taka barcelona.

  13. sikander

    mentalitatea de invingator vine si din rezultate, ori daca baltesti in belele ajungi sa te crezi luzar – pintilii si bourceanu au avut candva mentalitatea aia, la fel si popa

    agresivitate au avut doar in primele 10minute, dupa care s-au intors la vechea obisnuinta de a se plimba pe teren

    nu trebuie sa-i bata, trebuie sa doar sa stie sa-i motiveze – eventual sa-i ameninte cu echipa a2a!!!!!

    nu i-a cerut nimeni sa faca din kkt bici, a incercat singur sa faca asta, zalacindu-i si mai rau pa dobitocii aia cu permutarile lui

    a ajuns mai rau echipa ca pe vremea lui galca, dar macar ala a avut in tur de campionat in forta

  14. sikander

    cum poate un mumuica sa gestioneze jucatori ca boldrin si amorim, iar consortul impresarei sa faca din ei niste anonimi??? si ca sa merg mai departe cu aceasta comparatie, mumuica si-a dus echipa aproape de calificare in primavara EL, in niste conditii foarte grele si financiar si ca lot, in timp ce laur a avut totul la dispozitie, mai putin terenuri de antrenament – iar de cand le are a facut kktu praf, ca in meciu cu turcii nu el a adus victoria, ci daruirea jucatorilor

  15. adrian0808

    Pai ce puii mei ii pregateste la antrenamente ?…
    Poate sa-i spuna lui pintilie sa nu traga de tricou adversarul in careu ….
    … lui bourceanu sa incerce sa dea pase din prima …..
    … lui popa cum sa centreze , din 150 de centrari care le-a dat sezonul asta doar vreo 10 nu le-a dat in primul adversar si doar 2 cred ca au fost finalizate cu gol , in toate competitiile .
    Pana la urma poate ca jumulica are dreptate si boldrin si amorim nu au cu cine juca …
    Poate ca neubert le oferea jucatorilor ceea ce reghe nu a invatat sa ii pregateasca .

    Chestia este ca rar gasesti antrenor care sa faca o ECHIPA din jucatori modesti ….
    Antrenori care sa antreneze jucatori valorosi si sa aiba rezultate sunt o gramada ….

    Reghele cu siguranta de vreo 40 de zile incepe sa-si arate limitele maxime care tind spre mediocritate …. asa mi se pare …. pana acum jucatorii l-au scos mai peste tot ….la chiajna , la STEAUA in primul mandat ….
    La Craiova a ramas la papanasi .
    La arabi a ramas la banuti .
    La bulgarasi a fost oportunitatea de a reveni la STEAUA … mai devreme sau mai tarziu il expediau ca pe edy ….

    Cam astia suntem …. cu ei defilam …. mergem inainte …. multi sau putin …. de rezultat sau nu ….

    Traiasca sertarul si emblema ….

      1. fortuneteller

        @sunchaser.

        Meci prost. Ramane cum am stabilit inainte de meci, Negoita pe la tv, Andone fericit cu un scaunel de antrenor, azoreii cu coregrafii narcisiste, Becali cu aere de nabab, Reghe cu pretentii de antrenor, stelistii liberi fericiti ca a batut Dinamo (ma rog, orice chestie anti Becali e o fericire pt dansii, inclusiv desfiintarea echipei „favorite”), iar arbitrii cu fantele de lumina si mici ciupeli pro-cooperativa.

        Serios acum, e o urma de adevar in ce zicea MM, asta nu e inca o echipa, ci doar un lot de jucatori. Nu stiu cati vor ramane si in viitor, dar abia anul viitor vom putea vedea ceva omogenitate. Pe cat de oier e Becali, nu pot totusi sa nu admir atitudinea de patron ambitios: in loc sa dea vina pe arbitru, a spus ce vedem toti, ca multi dintre jucatorii actuali nu fac fata la Steaua. Si a mai spus ca aduce altii. Ca nu stie exact pe cine si de ce ii aduce la Steaua, asta e alta problema.

  16. sikander

    in 99-2000 cand Steaua era in pom cu rezultatele sa dea dracii de nu executau aia la antrenamente zeci de centrari si suturi din toate pozitiile pe terenul 6, plus cornere si lovituri libere

    acum vad ca executa un fel de handbal-volei… cum dracu sa centreze ei bine cand se antreneaza la tzurca jucata cu mana?

  17. alexandru-h

    Nu i-a cerut nimeni lui Reghe sa faca minuni. E clar ca Becali nu mai vrea sa aduca jucatori din strainatate – orice neroman trebuie sa aiba niste stagii prin Romania ca sa intre in atentia domnului patron, cel care nici macar nu se uita la meciuri (dar isi da cu parerea asupra jucatorilor… deh, viata)

    Dar in conditiile astea trebuie sa fii adaptat cerintelor, mai ales ca dispui totusi de cel mai mare buget de salarii din Romania, de putinta de a transfera in strainatate, de a juca in cupele europene etc… Noi insa ce facem? Aducem haotic pe oricine, negociem vreo 2 luni pentru un jucator care probabil ca nici nu si-a mai vazut salariul la echipa respectiva de jumate de an, bagam bani ca imbecilii in Tanase si alti „tineri” de viitor, nepregatiti pentru lupta de la varf, revopsim jucatori (deja combinatia Pintilii-Bourceanu ne-a mancat complet linia mediana), ne pricopsim la finalul perioadei de transfer cu 20 de mijlocasi si 3 fundasi centrali. Intre timp avem timp sa ne certam cu Daum, scapam de preparatorul fizic care ne-a revolutionat starea fizica acum 4 ani, continuam inovatiile tactice de zici ca avem altfel de jucatori si ne rastim la aia care nu sunt impresariati de nevasta.

    Ne mai miram ca situatia e proasta la o echipa care, in ciuda bugetului, are un manager fara drept de semnatura, antrenor care se ocupa de impresariat, impresar care se culca cu antrenorul, patron care nu e patron? E chiar atat de greu sa faci la inceputul sezonului o lista cu jucatorii ce vrei sa-i pastrezi si posturile deficitare pe care trebuie sa le ocupi? E chiar atat de greu sa aduci atacanti care se potrivesc sistemului folosit sau atacanti cu care sa schimbi sistemul tactic folosit?

    Nu cred ca am vazut ceva mai penibil decat vaicarelile conform carora Steaua e dezavantajata de regula jucatorului under-21. Nu sunt de acord cu impunerea acestei reguli DAR… fata de alte echipe, Steaua are avantajul banilor: isi poate cumpara maine cei mai valorosi tineri din Romania, un lux pe care nu-l gasim la nicio alta echipa.

    1. naiyba

      @alexandru-h.

      Eu cand ziceam ca lucifer e de ani zile in fotbal si tot prost este, sarea kevin lomax ca ars, desi mai ieri citeam ca si Mirel crede acelasi lucru, finul care era dispus sa-i dea nasului 1 mil de euro cat timp nasul era la facultate, asa ca eu ma astept ca aceasta usa rotativa sa-si continue mersul si anume, dam afara 5-10 poate vindem 1-2 pe bani, aducem 5-10, mai gratis, mai si cu bani, s-or nimeri 1-2-3, daca jocul nu merge atunci dam vina pe lipsa de omogenitate, cerem timp pana-n vara, cu, chiu cu vai castigam campionatul pt ca, ceilalti sunt si mai slabi decat noi, mai ales ca noi le luam jucatorii cei mai buni, iar din vara tot asa pana iarna si din iarna pana in vara…pt ca la Steaua nu se cauta performanta sportiva ci se cauta tunuri din UCL, din vanzare de jucatori, el shtift isi ia banutul, noua ne flutura un campionat de 2 lei castigat in fata unor adversare de toata jena pe stadioane mai mult goale, nici macar eternul, unicul derby nu poate umple un stadion, ne mai flutura si o calificare in grupele UCL sau EL, noi aplaudam, el se behaie si se da in stamba pe la TV, face el strategii, transferuri si tot asa, iar progresul Stelei, de ani multi de zile, stagneaza la o calificare in grupele ucl sau el. Ostentativ ni se spune ca sa ne uitam la celelalte echipe romanesti si ce performante au ele, numai ca pt mine asta este vax albina, ca sa cresti nu te compari cu, cei de sub tine ci cu, cei de deasupra ta.

      Dar e bine pt ca lucifer investeste 5 si isi ia 10-15-30, dupa caz. Impresara isi ia si ea comisioanele, antrenorul o ajuta cu jucatori, ca doar totul se face in familie, numai noi stam si ne uitam la spectacolul acesta de 2 lei si ne pierdem timpul si banii. Insa judecand dupa audientele din fata TV-ului si de pe stadioane, lumea incet-incet se satura.

      E bine la Steaua. Sa tot fi patron, impresar, antrenor, manager fara drept de semnatura.

      1. adrian0808

        @naiyba.

        Ai dreptate in ceea ce spui ….
        Amatorismul conducerii se resfrange in jocul echipei ….
        Ai tras de tricou in careu adversarul la faza fixa …. esti bou si nu stii sa te pozitionezi …. mars la echipa 2 …
        Ai dat cu cotul in adversar si ai luat rosu …. 50% din salariu penalizare si echipa 2 …

        In 2 ani de zile ori ai niste jucatori inteligenti ….ori cauti pana gasesti sau ii educi de la juniori …

  18. white-r

    M-am lămurit de libelulele campioane de la Astra. E clar, doar cu Șumu-creier-mic pot juca…doar ne-a zis-o plin de el, ca și cum ar fi descoperit radiația Hawkings,…și oligofrenul cu IQ de mormoloc a ajuns campion ! Da, trist ! Îți dai seama câte eforturi s-au făcut să-l facă campion pe el și echipa lui de insecte? Pe vremea blaturilor clasice măcar se chinuiau să simuleze fotbalul. Acum s-a schimbat totul, nici măcar nu mai se jenează să facă brutal de pe față campioană o echipa de caricaturi ! Suntem în UE, suntem dirijați pe direcția bună cică, …păcat că de cei mai ratați lideri din lume…Cum s-ar putea compara Chipciu și Stanciu cu ăștia? Da, dar ei au ieșit pe 2 și Chipciu era de 10 ori mai înjurat decât zerourile astea, și ghici pt, ce? Pt. că într-un ssezon slab dădea doar la fel de multe goluri cât vedeta câinilor….da…era foarte nasol, nu era așa bun cum visual luzerii anti-fotbal să fie…of, of…ce tragedie…bine că sunt acum campionii de cacao la nivelul pretențiilor voastre !

  19. xray Autor articol

    Adrian Porumboiu, fostul arbitru FIFA, susține că Steaua trebuia să primească al doilea penalty, după cel din minutul 1, la o intervenție a lui Steliano Filip asupra lui Adi Popa, în minutul 19. „Este un fault clar, jucătorul dinamovist îl împinge cu mâinile, deci este o împingere neregulamentară, care se sancționează cu lovitură liberă directă. Fiind în suprafața de pedeapsă, 11 metri. Nu sunt comentarii. Cine spune că a fost umăr la umăr, nu… Umăr la umăr este un atac regulamentar, dar nu a fost nici vorbă de umăr la umăr”, a spus Adrian Porumboiu, pentru Ziare.com.

    Mai mult, Porumboiu tinde să creadă că Dinamo nu trebuia să primească penalty în minutul 36: „Mai e de discutat faza în care se acordă penalty pentru Dinamo, o fază mai mult decât discutabilă. Nu orice punere de mână… Trebuie să îl tragă, să îl împingă. Mâna pe adversar, dacă o pui… Nu e la baschet. Poți să pui mâna, dar depinde ce ai făcut cu mâna, l-ai tras, l-ai împins, l-ai scos de sub minge.

    Sunt multe lucruri care se iau în seamă. Eu pe imagini n-am văzut că a fost 11 metri, dar probabil, dacă el a fost acolo și a văzut, e altă discuție. Nu tot ceea ce nu vedem la televizor și nu observăm noi la reluări… Nu putem spune că am văzut bine, pentru că poate să fie un unghi pe care nu l-au prins camerele TV.

    Sursa:gsp

    PS
    E „just info”!

  20. robespierre

    Daca si la meciul asta ne cautam scuze in arbitraj atunci e momentul sa trecem la oina, la tenis de masa etc. Pai astora trebuia sa le dai trei goluri avans si sa intri pe teren abia in a doua repriza si aveai timp suficient sa le dai cinci. Dinamo in prezent e penibila de primul antrenor pana la ultimul coregraf. Jucatorii nostri ar trebui sa-si puna niste intrebari. Sa se uite in oglinda dimineata si sa-si faca putina autocritica. In locul lor as sta o luna de zile in casa, mi-ar fi rusine sa ridic capul din pamant. Dar na, cand ai jucatori de mijlocul inferior al clasamentului, cu cateva exceptii, ce dracu sa faci?!

    1. kla2005

      @robespierre.
      Pai la 0-2 sau 0-3 pentru Steaua si fara gluma de penalti acordata cateilor…cred ca altfel s-ar fi scris istoria acestui meci.
      Intr-adevar nu e o scuza, insa e o realitate pe care inca nu o stim administra.
      INTOTDEAUNA trebuie sa jucam contra adversarilor si contra arbitrajelor!

    2. bijoux

      @robespierre.

      Nu e vorba de scuze, e vorba de faptul ca atunci cand Steaua este dezavantajata de arbitraj media nu reactioneaza in aceeasi masura, asa cum face atunci, cand, de exemplu, adversara noastra de miercuri este dezavantajata. Ba chiar si cand atunci cand in acelasi meci, si ma refer cel cu Botosaniul, cand s-a gresit atat impotriva lui dinamo, cat si a Botosaniului (Lazar si Filip trebuiau eliminati pt. faulturi. f. dure, trecute insa cu vederea de arbitrul acelui meci) media a urlat zile, chiar saptamani cum ca dinamo e echipa cea mai dezavantajata. Pricepi de ce trebuie sa protestam? Pt. ca se creaza impresia ca dinamo a castigat doar cu mijloace fotbalistice, si nu e absolut deloc asa.
      Tin sa amintesc celor care au uitat ca si la meciul tur am avut penalty clar la De Amorin neacordat de arbitrul acelui meci. Dar si acum un an si ceva, la primul meci cu dinamo, cand pe banca era Mirel Radoi, am avut penalty clar la Chipciu in repriza a doua, acelasi Hategan trecand cu vederea infractiunea.
      Nu-mi place pasivitatea lui MM, nu-mi palce ca exista stelisti care nu inteleg ca o astfel de eroare, de fapt dubla eroare, penalty-ul pt. dinamo intr-un campionat nu s-ar fi dat niciodata, de altfel si Porumboiu a spus ca nu se impunea, schimba desfasurarea meciului, implicit castigatoarea.

      Ca jucam infinit mai slab decat in anii trecuti, este adevarat. Asta nu inseamna ca trebuie sa fim jepcuiti de arbitrii in meciurile cu dinamo.
      Jocul slab se datoreaza, in opinia mea, faptului ca nu s-a pus la loc jucatori de aceeasi valoare cu cei care au fost vanduti.

      Nu stiu daca va mai amintiti declaratia lui Tanase inainte de accidentare, care la o intrebare a reporterului referitoare la jocul mai putin reusit impotriva ultimei clasate – Timisoara, sper ca nu gresesc, a spus, citez cu aproximatie: toate meciurile sunt grele, echipele fiind apropiate valoric. Ceea ce din pacate asa este. Cei care spun ca Steaua trebuia sa castige chiar si impotriva arbitrajului se insala. Este imposibil sa castigi cand echipele sunt relativ apropiate valoric impotriva arbitrajului.
      Cum am mai spus, nu mai avem jucatorii din anii trecuti. Numai fata de editia precedenta am pierdut 4 jucatori determinanti – Varela, Chuipciu, Hamroun si Stanciu.

  21. robespierre

    Am pierdut precum si castigat meciuri/campionate pe greseli de arbitaj. Per total de-a lungul timpului am fost la fel de avantajati precum si dezavantajati. Normal ca la cald vrei sa cauti scuze dar la 2zile distanta nu merge sa te mai legi strict doar de acest aspect. Da, a fost penalti la Popa ca lumina zilei si nu s-a dat. Putem sa facem altceva? Protestam pana ne vine rau si tot nu se schimba nimic. Meciul asta l-am pierdut pe indolenta, pe autosuficienta, pe furat caciula proprie. Stam si zicem ca dominam niste desculti, noi fiind alti desculti. Numai pase in lateral si cand ajungi la 16 metri ne uitam ca vitele la poarta.
    Iar faptul ca salariile sunt platite la timp ar trebui sa fie cea mai mare motivatie, mai ales cand privesti la ce situatii critice sunt la celelalte echipe pt ca nu dragostea de culori iti plateste facturile.
    In fine, noi ne facem aici nervi, despicam firul in patru si pe ei ii doare la basca.

  22. mq-messi

    Fcsb-ul ar trebui sa fie echipa cea mai dezavantajata dintre toate. Cum sa fie tratata corect, cand jucatori ca adi popa se tavalesc meci de meci simuland fara pic de bun simt? Intai sa fie corecti, in primul rand cu ei ca nu e frumos sa pacalesti fotbalul, iar in al-2lea rand pentru suporteri, ca nu cred ca le place sa plateasca bilet sa-l vada pe adi popa cum se zvarcoleste ca ultimul om.
    Am vazut si eu dupa 2 ani o repriza intreaga a unui meci din liga 1. Exceptional spectacol! Nu stiu ce s-a jucat in prima repriza, dar nu se poate numi fotbal. Stilul in care a jucat dinamo mi-a adus aminte de fotbalul din curtea scolii. Mereu era o echipa care nu le avea cu sportul asta si dadea la „gioale” non-stop. Fcsb-ul in schimb se vede ca are mai multa calitate, dar din pacate, sunt oglinda patronului/managerului/antrenorului. 0 creier, 0 daruire.. mercenari.

Lasă un răspuns