FCSTEAUA.RO

Ungaria – România 0-0! Mucles pe Groupama Aréna

Partida din etapa a şaptea a calificărilor pentru Campionatul European din 2016 a adus faţă în faţă cele două rivale istorice. Meciul din capitala Ungariei a început zgomoos de câteva zile bune, din punctul de vedere al suporterilor maghiari. Ultraşii maghiari au avut propriile răfuieli cu forţele de ordine din Ungaria, în timp ce românii erau escortaţi în drumul lor spre stadion. Imediat după intrarea fanilor români pe arena unde Ferencvaros îşi dispută partidele de pe propriul teren au început şi problemele. Deşi toată lumea se aştepta la o încleştare între galeriile celor două ţări, ultraşii din România s-au duelat prima dată întrei ei, steliștii și dinamoviștii fiind actorii principali.

Naţionala de fotbal a României a obţinut un rezultat de egalitatea în partida cu Ungaria, disputată pe Groupama Arena din Budapesta. Tricolorii au controlat detașat jocul, aducând tăcerea ungurilor în  tribune încă din primele minute până la șfârșit. Ceea ce se anunța, cu surle și trimbițe, a fi un IAD maghiar, a fost  domolit repede de prestația echipei noastre. Fără a-și crea multe faze periculoase,  românii au impus respect prin organizare, forța joc emanată,  posesia zdrobitoare (63 %),  dominare teritorială și duelurile unul la unul tranșate aproape fără excepție de tricolori. Fețele „căzute” ale ungurilor din tribună, pe tot parcursul meciului, vorbeau de la sine despre „echilibrul” din teren. Ultrașii si „cetățenii” au fost puși pe „mucles!” Nu de jandarmi, ci de trupa geneneralului Iordănescu.România nu a invins datorită impreciziei pe ultimii 20 de metri și in fața porții. E drept că nici gazonul nu a fost un suport ofertant. Însă niciunul din cei 20.000 nu mai sperau într-o victorie a Ungariei, iar egalul a fost pentru ei cât o victorie. Da, avem un gust ușor amar pentru că nu am învins o echipă adusă prin joc la stadiul de inferioară, dar în partea plină a paharului rămânem neînvinși în fața maghiarilor după 34 de ani și ne îndreptăm spre EURO 2016. România nu a pierdut în ultimele sale zece meciuri cu Ungaria, iar echipa nu a încasat gol în acest al treilea mandat al lui Iordănescu, având cea mai bună apărare din toate grupele cu un singur gol primit în șapte partide.

România-Ungaria s-a încheiat fără gol marcat  într-o dispută cu mult scandal şi spectacol fotbalistic puţin, explicabil, poate, și prin miza sportivă și politică.  Cu punctul obţinut în această seară România trece pe locul secund în grupă cu 15 puncte, deoarece Irlanda a învins cu 3-1 reprezentativa Insulelor Feroe, și a preluat șefia cu 16 puncte. Ungaria se menţine locul trei cu 12 puncte.

  •  Ungaria: Kiraly – Fiola, R. Juhasz (Guzmics 24), Kadar, Leandro – Stieber ( Priskin 88), Elek, Tozser, Dzsudzsak – Szalai, Nikolic (Nemeth 70)
  • România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Prepeliţă, Hoban – Popa (Chipciu 69), Sănmărtean (Budescu 78), Torje (Maxim 90) – Keşeru

Nu pot să nu remarc, că în seara asta, din cei 14 jucători care au evoluat, 8 au fost sau sunt „fcsb”-iști, de fapt STELIȘTI, membri ai Dream Team FC Steaua 2012-2015.

Tricolorii vor juca luni, 7 septembrie, ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu Grecia, în alt meci important din Grupa F a preliminariilor. Le urăm din suflet succes!

HAI ROMANIA!

XRay

Exit mobile version