FCSTEAUA.RO

9 mai omagial cu Steaua ’86 & Steaua ’06! Uniți pentru Sevilla 30 și Mihăiță Neșu!

Asociația George Ogăraru şi suporterii vor organiza o partidă caritabilă pe 9 mai, de la 19:00, la Sala Polivalentă din Bucureşti, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, de pe 7 mai 1986. 

Inițial, Lecce și unii din liderii de la Peluza Sud au încercat să organizeze partida caritabilă pe Ghencea în 7 mai, dar CSA nu și-a dat acordul. George Boroi, președintele CSA le-a transmis că stadionul Ghencea este impracticabil, iar lipsa utilităților (curent, apă etc.) face imposibilă organizarea unei partide în condiții legale.

  • Notă: Presa mai scrie că ” Armata a ținut să participe activ la evenimentul de ajutorare a lui Mihai Neșu”, însă participarea efectivă (implicarea, nu vorbe) nu a fost confirmată nici de Ogăraru, nici CSA, nici de pagina oficială dedicată evenimentului Uniţi pentru Mihai, nici de pagina oficială a SudSteaua.ro și nici pagina liderului PS și inițiatorul  actiunii Alexandru Tofan. (Articol publicat pe fcsteaua Uniți pentru Neșu cu mesajul inițial al lui Lecce)

Evenimentul denumit „Uniţi pentru Mihai” are drept scop strângerea de fonduri pentru Mihai Neşu şi va aduce faţă în faţă echipele Stelei din 1986 şi 2006 („FCSB”).

„Suflarea stelista a decis sa isi sarbatoreasca celebrul „7 Mai” intr-o maniera cu totul speciala: printr-un spectacol fotbalistic dedicat lui Mihai Nesu ce anul acesta implineste cinci ani de la accidentul suferit la coloana vertebrala.

Evenimentul are ca scop principal strangerea de fonduri pentru ca Mihai Nesu sa poata continua tratamentele si terapiile inovative deosebit de costisitoare la care este necesar a fi supus in SUA.

Stelistii doresc sa participe din proprie initiativa la programul de recuperare al Bichonului pe care il iubesc, il respecta si il admira pentru tot ce a realizat dar mai ales pentru activitatea pe care o desfasoara pentru copiii romani cu dizabilitati grave.
Meciul aduce impreuna simboluri steliste reprezentative si se doreste a deveni unul cu traditie anuala.

9 Mai 2016 orele 19.00 Sala Polivalenta
Revenim cu programul zilei de eveniment si alte detalii organizatorice.

Va multumim pentru dragoste si sustinere!”
Anunţ făcut astăzi pe pagina de Facebook dedicată evenimentului Uniţi pentru Mihai.

George Ogăraru a confirmat organizarea evenimentului, precizând că fostul său coleg de echipă are mare nevoie de fonduri pentru continuarea tratamentului: „M-am bucurat enorm cand m-au contactat suporterii si mi-au spus ca vor sa isi sarbatoreasca inegalabilul 7 Mai printr-un eveniment dedicat lui Mihai Nesu. Anul acesta, pe 10 Mai, se implinesc 5 ani de la accident iar starea lui nu s-a imbunatatit. El are nevoie permanent de resurse materiale pentru terapii si tratamente in SUA caci procesul de recuperare este foarte costisitor. Medicii de la FC Utrecht ne-au pus in tema inca de cand s-a lansat Fundatia Mihai Nesu ca nu numai aceasta va avea nevoie de resurse ci mai ales Mihai… El si-a dedicat existenta actuala ajutorarii copiilor cu dizabilitati grave iar noi am ales sa ne dedicam lui si strangerii de fonduri pentru ca sanatatea lui sa se poata imbunatati!”

În organizarea evenimentului s-au implicat și suporterii Stelei. Meciul va fi cu strângere de fonduri pentru Mihai Neșu, fiind deschise și conturile unde se pot dona banii.
Foştii mari jucători ai Stelei Marius Lăcătuş şi Gheorghe Hagi şi-au anunţat deja prezenţa la partida de pe 9 mai. Alina Dumitru și alți foști mari sportivi ai clubului Steaua vor fi și ei prezenți la evenimentul caritabil. Porțile de acces vor fi deschise începând cu ora 18:00, informează Digi Sport.

Reamintim că Mihai Neşu s-a accidentat grav pe 10 mai 2011, în timpul unui antrenament al echipei sale de atunci, FC Utrecht. După un contact cu un coleg, a căzut rău, suferind o fractură în zona cervicală. Nu a mai putut merge, fiind nevoit să se lase de fotbal după o carieră în care a jucat şapte ani la Steaua şi patru în Olanda, la Utrecht, strângând şi opt selecţii pentru echipa naţională a României.

Sincere felicitări inițiatorilor și organizatorilor! Această punte între trecut și prezent trebuia demult făcută, ca o permanență și fără a fi nevoie de o nenoricire care să reunească suflarea stelistă!

PS

Remeber 17 februarie 2012?
Minunata coregrafie realizată de Peluza Nord pentru Neșu la meciul Steaua (“FCSB”) – Twente, prima manșă din primăvară europeană, 16-zecimi Europa League.

XRay

Exit mobile version