Top 7 aberații din Operațiunea “Ne luăm Steaua înapoi”

de | octombrie 21, 2015

1. Totul începe cu un miting ilegal. Nu există nicio aprobare pentru mitingul de sâmbătă al unor grupuri de suporteri ai Stelei, organizați în jurul lui Jan Pavel. Deci contestarea unei posibile ilegalități (preluarea Stelei de către Becali) se produce într-o ilegalitate certă. Nu există nici măcar aprobarea confirmată de a intra pe Stadionul Ghencea, dar mai contează? “Nu trebuie aprobări pentru că se va face în incinta bazei”, spune Jan Pavel, care probabil încă n-a aflat că baza despre care vorbește e una militară. Teoretic ar trebui să aibă chiar mai multe aprobări…

2. Peluza Sud anunță că își păstrează “idealul (…) unei echipe de fotbal Steaua București în cadrul Clubului Sportiv al Armatei”. Da, ăsta este idealul (click) unor oameni, ba chiar presupun tineri, în anul 2015! Clubul de fotbal să fie al Armatei! Mă gândesc că pasul logic pentru ei e și ca un sector să fie umplut cu soldați. Trist…

3. “O acțiune va costa 50 de euro”. Ăsta este tot planul economic (click) al noilor “acționari”! De ce 50, de ce nu 5? Sau 100? Anual sau din anul al doilea nu mai e nevoie de bani? Există un studiu care arată câți oameni ar plăti? Nici vorbă. S-a gândit Jan Pavel că 50 de euro e ok și gata! De exemplu, ASU Politehnica Timișoara, construită de suporteri pe un model similar, își asigură o parte infimă din buget de fapt de la suporteri. În momentul ăsta nu este deloc realist ca un club să fie susținut măcar majoritar, nu total, de suporteri.

4. “Nimeni nu va putea lua acțiuni de mai mult de 100.000 de euro” Noroc cu precizarea asta, cred că era coadă de suporteri cu sutele de mii de euro în buzunar, gata să-i dea unora (cui?) să-și ia Steaua înapoi.

5. “Vom face o societate. Vom lua logo-ul. Vom negocia pentru a prelua lotul actual” Tare. Vom lua, vom face. Cum?! Luați logo-ul cum l-a luat și Gigi Becali?

6. “Steaua este a noastră, a suporterilor, ea n-a aparținut, nu aparține și nu va aparține niciodată C.-P.-ului și nici altui stăpân”. Pentru cei care nu știu, C.P.-ul e “creditorul profitor”, adică Gigi Becali, adică cel ce era și în mulți ani în care Jan Pavel și suporterii Stelei au recunoscut echipa și au încurajat-o. Dar să nu insistăm în “tehnicalități” de genul ăsta. Mă depășește dacă Steaua nu aparține nimănui altcuiva, de ce trebuie “să ne-o luăm înapoi?”

7. “Pe 24 octombrie ne luăm clubul înapoi” Îmi place precizia asta, convingerea cu care e anunțată data preluării, deși societatea “o vom face după 24”. Probabil pe 25 dau Steaua înapoi totuși. Mai ales că are meci cu Pandurii.

Am mai spus-o, situația Stelei trebuie clarificată și ne aflăm într-un moment în care doar o decizie completă (referitoare nu doar la siglă, ci și la palmares și proprietar) în Justiție poate clarifica lucrurile. Altfel continuitatea sportivă cred că ne arată care e Steaua (click).

Armata și/sau ultrasii nu pot fi însă în 2015 în România soluții serioase pentru susținerea unui club (care se vrea) profesionist. Poate suna frumos “clubul e al nostru” pentru un suporter, dar capitalismul presupune un sistem de proprietate mult mai clar. Poate să ne placă sau nu proprietarul, dar ăsta nu e un motiv suficient pentru a-l schimba. Există atâtea exemple în țările pe care ni le dorim model, în timp ce “naționalizările” și preluările de către “popor și Armată” sunt posibile în țări în care eu nu-mi doresc să trăiesc. Proteste la adresa patronilor mai au loc, dar în general la meciuri, echipa nu e uitată, iar nimeni nu visează să ia ceva ce aparține altcuiva, eventual își înființează propria echipă la care se simt bine.

Nu cred că Steaua are viitor cu Gigi Becali, îi înțeleg și pe steliștii cărora le e tot mai greu să vină la stadion (click) după ce echipa lor a ajuns de râsul lumii (click), dar numai justiția sau el însuși pot schimba proprietarul Stelei. Nimeni altcineva, cu atât mai puțin un miting ilegal al unor suporteri care n-au nici bani, nici un plan serios și nici măcar o reprezentativitate concretă, darmite o bază legală să preia clubul.

Autor: LUCIAN LIPOVAN

lipovanRealizator emisiuni la sport.ro. Părerile exprimate pe blog îmi aparțin însă doar mie, nu postului. Pasionat de sport și IT. Născut la Timișoara, mutat la București. Țin cu Poli, care nu mai există.

 

Preluare de pe lipovan.ro 

Nota Redacției

Deși mitingul a fost anunțat de Jan Pavel încă de pe 24 septembrie, principale forțe ale galeriei, Peluză Nord și Peluză Sud nu au exprimat oficial printr-un Comunicat punct de vedere, susținerea și/sau participarea.

Ieri, 20 septembrie, pe pagina de facebook a Peluzei Sud a apărut o postare fără titlu referitoare la miting (click ), dar care nu are tiparul comunicatelor oficiale ale Peluzei SUD, postate pe site SudSteaua.ro (click) la „Comunicate” cu titlu evident, de exemplu, „COMUNICAT 12.09.2015„, cum este și ultimul:

Acest Comunicat a fost apoi preluat pe facebook:

 • Toate comunicatele Peluzei Sud sunt emise și arhivate aici:  – link .

Site-ul fcsteaua a preluat din proprie inițiativă doar comunicatele oficiale ale celor două mari grupări organizate de suporteri: Peluză Nord și Peluză Sud. Pentru restul opiniilor, oricine este liber să scrie articole, comentarii sau să deschidă subtopice pe fcsteaua.ro.

Site-ul are pe Forum la secțiunea „Suporteri” și topice dedicate special celor două Peluze, pentru ca membri din interiorul celor două galerii să posteze comunicate, informații, apeluri, comentarii etc., fiind cei mai in măsură să o facă.

În rest, nu putem decât să urăm succes în toate demersurile suporterilor asumate oficial în grup organizat!

 

 

 

24 de comentarii la „Top 7 aberații din Operațiunea “Ne luăm Steaua înapoi”

 1. ronnie

  Alt articol pro ne-a gigi. Nici o surpriza aici. Felicitari xray pentru o noua si exceptionala nota a redactiei. Aceasta nota a redactiei se ridica la nivelul articolului lui lipovan. Bravo si tine-o tot asa.

  1. xray Autor articol

   Da, scrie Lipovan „Nu cred că Steaua are viitor cu Gigi Becali„, și tu continui cu aberația că e „pro n-ea gigi”. :))))))

   Răspunde-i tu lui Lipovan și aflăm și noi „prostimea”, cum vei lua jucătorii de la cioban, sigla de la Talpan și meleoane de euroi de la suporteri. Că tu ești cel mai in măsură să știi.

   1. ronnie

    Daca a scris lipovan la sfarsit, mic, atunci e clar ca aia e ideea principala a articolului lui. PLM, in tot restul textului e clar ca nu il pupa in fund, asa-i? Spune doar adevarul, asa-i? Asa cum spuneai si tu ca Peluza Sud nu merge la miting, asa-i?

    Cine are creier in cap isi da seama ca asta e doar un nou articol scris la comanda. Dar ma bucur ca xray il considera de valoare si crede ca e necesar sa fie citit de cat mai multi oameni.

    1. xray Autor articol

     Uite să nu fie mic, am pus boldit cu roșu. 🙂
     Vezi ca textul are multe link-uri. Am pus (click). Citește-le si poate te răzgândești cu „pro n-ea gigi”.

     PS
     Nu e treaba mea cine merge la miting sau nu. Eu am prezentat evidențele.

     1. xray Autor articol

      Bravo, măi! 🙂
      – DEX miting, s. n. Adunare, manifestație publică cu caracter foarte larg …
      – miting vine de la meeting: is a gathering of two or more people that has been convened for the purpose of achieving a common goal through verbal interaction, such as sharing information or reaching agreement …

 2. alexandru-h

  Ba, ronnie, da-o in ma-sa, voi nu v-ati saturat sa mintiti oamenii?

  a) Ati zis ca pe 30 mai se face mare adunare stelista la Brasov si constituiti societatea pe actiuni. Ati anuntat ca vin mii de persoane… nu numai ca nu a venit nimeni dar ati „uitat” brusc de acel anunt. Daca aveati coloana, ati fi pus un comunicat micut din care stelistul facebucist ca dumneata sa afle de ce a facut bine ca a stat in cur pe scaun si nu s-a deplasat la Brasov.

  b) Apoi ati anuntat strangere mare de adeziuni pentru cumpararea de actiuni. Initial vorbeati ca sute de persoane deja si-au anuntat intentia de a cumpara actiuni iar numarul lor creste (mai ales in Bucuresti). Ati uploadat un comunicat de toata jena (cu care am sters pe jos) pe fileshare, downloadat de vreo 50 de persoane, ati bagat anunt ca vreo 10 actiuni s-au dat si apoi… tacere… Asta a fost acum 6 luni. Sa inteleg ca si initiativa aia a esuat? Pai bine domne’, nu sunteti in stare sa faceti un comunicat micut ca stelistul facebucist sa-si dea seama ca a facut bine ca nu si-a umplut teava de net cu adeziunile voastre?

  c) Nu mai vorbesc de minciunelele alea marunte, pe care zilnic le pomeniti in acatiste – Bila construieste o noua echipa impreuna cu CSA-ul, va luati clubul inapoi pe 24 octombrie chit ca nu aveti habar daca aveti aprobare de miting, ati trimis adrese DNA-ului desi nu puteti sa produceti un numar de inregistrare a documentului etc.

  Stiu ca nu sunt o casa de avocatura „celebra” dar parca evitati sa faceti exact chestia optima – o asociatie sportiva, cu membership la care sa se cotizeze anual, infiintati o echipa de fotbal, o inscrieti in Liga a V-a Bucuresti (ca sa stie oamenii de ce merita sa cotizeze), apoi negociati cu CSA-ul de pe o altfel de pozitie (ca momentan pareti niste cersetori – sa ni se dea, vrem). Oricum voi considerati ca palmaresul si numele e la CSA – deci nu ar fi problema sa creati o echipa cu un nume la intamplare si apoi sa-i schimbati numele dupa ce negocierile vor lua sfarsit.

  Dar pentru asta aveti nevoie de altfel de lideri – cei de pe Steaua Libera sunt, ma scuzi ca sunt direct, expresia mediocritatii. Identificati in randurile voastre niste oameni cu cap, intreprinzatori si capabili sa lucreze un proiect de genul asta (si da, sa fie independenti dpdv financiar). Tot va place sa dati exemplul FC United of Manchester – sunt o gramada de detalii asupra pasilor pe care oamenii aia i-au facut in dezvoltarea echipei. Fiti modesti si, inainte de a exprima aberatii in comunicate, faceti bine si cititi, studiati, intelegeti fenomenul.

 3. pcsbb

  Astea sunt aberatii, bine, asa o fi, dar voi ce faceti mai intelectualilor? Stati cu mainile-n san si ne spuneti ca Steaua e lu’ ne-a si asta e, n-avem ce face. Voua va place ce se intampla la Steaua? Daca va place inseamna ca sunteti masochisti. Ca si in societate, daca un grup de oameni nu poate schimba din temelie lucrurile care nu i se par normale, asta inseamna ca nici macar nu trebuie sa incerce?

  1. alexandru-h

   @pcsbb

   Tocmai am zis ce ar trebui sa faceti pentru ca sa schimbati situatia – propria asociatie de sport, adunat cotizatii din membership, infiintat echipa de fotbal in liga a V-a. Cum au facut deja suporterii Poli Timisoara. Pai voi ce faceti in schimb? Stati la usa CSA-ului si va rugati de Talpan si Boroi sa va pomeneasca cu ceva… asteptati sa pice de la ei, de la ICCJ, de la Federatie, de la UEFA… Iar cand va propuneti initiative personale, veniti cu aberatii gen societati pe actiuni, modelul Barcelona, 100.000 de euro si alte asemenea nazdravanii.

   Va recomand, de-altfel, sa intrati pe site-ul banatenilor, la http://www.sspolitehnica.ro/. Oamenii au pus in practica lucruri noi in Romania si ati invata lucruri utile pentru un eventual proiect bucurestean. Uite ce spun de pilda oamenii aia cu privire la lipsa palmaresului –

   [i]Chiar dacă SS Politehnica nu este continuatoarea juridică a fostei divizionare A și B și chiar dacă nu este deținătoarea palmaresului vechii Politehnici, aceasta este singura echipă pe care suporterii poliști o identifică și o percep ca fiind cea care poate duce mai departe spiritul violet al peluzei și al tribunelor.[/i]

   Pai ar fi perfect pentru voi asta – nici cu Becali, nici cu CSA. Iar dupa aceea puteti negocia frumos cu amandoi pentru lucruri punctuale – sigle, marci, jucatori etc.

   Deocamdata voi va jucati de-a protestul – va veti intalni sambata, veti baga niste cantece si urari de bine lui Becali… unde e schimbarea?

   1. joga-bonito

    La Timisoara se face treaba fiindca peluzele de acolo sunt conduse de oameni seriosi si onesti, nu de interlopi si bisnitari cum e la Steaua Bucuresti.

    Practic au reusit sa construiasca o echipa de fotbal din nimic. Dupa cum joaca si dupa pozitia din clasament (locul 2 cu un joc in minus), cred va vor promova la pas in liga secunda. Nu mai spun ca strang lejer mai multi suporteri in deplasare decat strangem noi acasa.

    Jan sau cine va conduce noua echipa ar trebuie sa vina la specializare in Banat sa vada cum au reusit suporterii de aici sa atraga sponsori si afaceristi locali. De asemenea au un magazin oficial in Timisoara cu suveniruri, tricouri de joc, fulare si altele care se vand ca painea calda.

   2. pcsbb

    Nu inteleg de ce va puneti in pozitie de neutralitate vizavi de problemele de la Steaua, asta nu e lupta unora cu idei fixe si putine cum credeti voi, ar trebui sa fie lupta tuturor pentru o schimbare la clubul nostru, (sunt idealist, prost, ori sentimentalist pentru ca-mi doresc altceva la Steaua?). Daca alte solutii nu sunt pentru o intrare intr-o normalitate relativa, alianta cu infractorii de liga inferioara de la minister e singurul mod de a trece puntea. Repet, voua va place situatia de la Steaua?

 4. baron-ul

  Nenea Jean e un fel de cioban dar mai sarac ca Jiji. Daca prin absurd reuseste si ia Steaua va ajunge sa se bata cu Luceafarul C.A Roseti prin divizia a 5. Personal pana ce instanta nu va lamuri care e Steaua noastra o sa tin cu steaua lui Radoi . Ca e bine ca e rau viitorul va decide. Sper ca dupa un sezon intern reusit (3 trofee) si un parcurs cat mai lung in CL Radoi (cu Olaroiu) va cumpara Steaua de la cioban . Stiu vise cu ochii deschisi.
  Nu sunt din Bucuresti dar daca eram nu as fi participat la miting.

 5. alexandru-h

  @joga-bonito

  Si ca o paranteza – fanii Timisoarei nu reusesc nici acum din cotizatii sa acopere macar 10% din costurile echipei. Cum sa crezi ca peluzistii Stelei ar putea sa tina echipa in Liga I?

 6. xray Autor articol

  @pcsbb

  Nu cred că place nimănui ce se întâmplă la Steaua.

  Diferența este că la capătul celălalt al punții, care se vrea trecută oricum, nu știe nimeni ce este. Este o punte între ce a realizat FC Steaua și vidul absolut în care doar unii visează. Nimic concret sau un plan alternativ realist, cu oameni și resurse. Dacă peste câțiva ani devine un altul indezirabil, ca Becali, se dă iar reset la Steaua, ca la un PC, dar se reia cu OS DOS până se ajunge la Windows 10? E clar că nu asta e soluția.

  Uite-te și la acest miting marca Jan.
  – Inițial a zis de o noua Steaua pe acțiuni a suporterilor și a cerut trimiterea de adeziuni și inscrieri pentru acțiuni … dar apoi tăcere.
  – După câteva luni, alt comunicat că ia logo de la CSA, ia lotul de la Becali și că i se vor alătura investitori, însă a atacat virulent ambele tabere. Pai dacă vrei să cumperi ceva, mai întâi injuri vânzătorul? Evident ca e tot variantă SF, nu mai intru in detalii.
  – Văzând că peluzele nu vor o implicare plenară oficială în acest miting, pe ultima sută Jan transmite, via media, că e imparțial și va fi protest față de CSA și cioban, să se facă și să se dreagă cu Justiția și DNA. Adică va fi un turnul Babel.

  Total nepregătit mitingul. Trebuie consens în revendicări realiste și propuneri realizabile, nu utopii. Daca nu s-au inteles galeriile intre ele pentru a participa OFICIAL și susține în COMUN acțiunea lui Pavel, cine vrei să ințeleagă scopul mitingului??? Un miting fără lideri responsabili de cei convocați, in primul rând nu e aprobat, iar in al doilea, va fi fiecare pe limba lui.

  Nu s-a căutat atragerea personalităților, fostelor glorii, ci doar a celor dispuși să strige. Numai cu lozinci de tribună „Steaua suntem noi”, „VPM”, „Ne vrem clubul înapoi” etc. nu se obține nimic. Exact ca la protestul anterior.

  Culmea este că sunt mulți care cred că după miting CSA va zice suporterilor „luați sigla ca e Steaua voastră”, Becali va zice „luați echipa, că eu VPM” și uite așa Steaua va fi liberă și condusă de suporteri.

  Întrebat de Radu Naum la digisport, Gabi Balint a spus că nu participă. Nu a fost nici invitat, dar nici pentru că mitingul nu are un obiectiv clar și realistic. Nici el nu știe ce se vrea cu acest miting. Cam asta e feedback-ul printre fostele glorii.

  Un protest vehement față de situația Stelei este NECESAR, dar cu participarea în comun a galeriilor, a suporterilor fără grup, personalități și foste glorii, nu așa pe „bisericuțe”, pentru că il face irelevant.

  Tăcerea unora semnificativi, în fața acestei demantelări a Stelei, este rușinoasă!

 7. ronnie

  Ce-mi place cand oameni ca xray sau alexandruh dovedest ca sunt aici doar ca sa-l pupe pe cioban in fund. Orice ar face oricine, oamenii astia sunt impotriva daca initiativa respectiva duce la o despartire a Stelei de becali. Sunt sigur ca si daca vine Bill Gates si propune sa cumpere el Steaua pe 1 miliard de dolari si sa mai bage inca 1 miliard ca sa cumpere jucatori de cel putin 50 milioane, astia tot ar avea ceva de comentat.

  Ne-ati acuzat pe noi ca nu stim altceva decat sa criticam. Pai voi ce faceti, tovarasi? Haideti voi cu o propunere. Faceti voi ceva. Porniti voi o miscare. Poate aveti o idee buna. Lumea va veni alaturi de voi.

  1. xray Autor articol

   Tu ești aici doar să ne muști de fund, pe mine și alexandru_h, și să-i pupi în dos pe șefii tăi de la feisbuciuciu steaua liberă, incapabil să depășești litera lozincilor dictate! Ai zgâriat deja placa aia pe care o tot pui cu obtinația robotului. Mai vorbește și cu cuvintele tale, nu tot din dicționarul frăției.

 8. alexandru-h

  @ronnie

  Pentru un om care nu e in stare sa citeasca 100 de cuvinte odata, esti cam vehement si critic cu altii. Eu zic sa te ocupi de protest, sa-l faci ca la carte ca de sambata ramaneti cu echipa si marca in brate. Oricum nu ai jena – duminica te vei reintoarce pe facebook, perorand aceleasi tampenii. Auzi la el, sa vin eu cu o propunere. Pai v-am facut-o deja, cu infiintarea unei asociatii sportive. Asa cum au facut-o banatenii. Ce sa va fac daca sunteti autisti si va trec cuvintele prin spatiul dintre urechi fara sa intampine vreo rezistenta?

  Mai sunt 2 zile pana la marele eveniment si nu ati pregatit macar o lista de cereri rezonabile, care sa poata fi cuantificate in propuneri concrete. Ba sunteti anti-Becali, ba sunteti anti-CSA (dar asa, pe ascuns, ca altfel nu va mai lasa gheneralii sa protestati in curtea lor). Jan Pavel vorbeste despre actiuni iar dumneata ne zici ca ideea de actiuni e o prostie. Partea buna la toate astea e ca pana acum doar cei interesati direct de chestiune stiau ca vorbiti prostii. De sambata va sti o tara intreaga. Felicitari, veti fi celebri!

 9. alexandru-h

  „Mitingul rămîne în picioare, noi sîntem mobilizați să strîngem cît mai mulți oameni. Sînt piedici însă din mai multe părți. Trebuie să ne asigurăm că vom avea autorizație. Cei de la CSA nu ne-au dat un răspuns, iar acum vrem să facem acest miting în parcarea din fața Complexului Steaua.

  Eu aș miza pe 5 sau 10.000 de oamenii. Noi ne poziționăm la jumătate, între CSA Steaua și FCSB. Între cele două n-a existat un contract bun din care să cîștige ambele părți.”

  2 observatii:

  a) Sunteti inutili. De departe cel mai important lucru era sa obtineti autorizatie de protest. Voi sunteti constienti ca fara ala tot evenimentul e un nimic? Dar dupa cum spuneam… multa propaganda, putina organizare. Stati pe facebook ca de altceva oricum nu sunteti buni.

  b) „Eu aș miza pe 5 sau 10.000 de oamenii”. Din cele doua numere rostite de Jan Pavel, eu mizez pe 5 oameni. 10.000 mi se par prea multi dar 5 manifestanti e o cifra rezonabila. Desigur, nu am calculat si numarul de facebucisti, ala ar ridica valoarea la cateva mii de cururi.

Lasă un răspuns