FCSTEAUA.RO

Talpan: Marca „Steaua” înseamnă 17.416 medalii, cupe și campionate! Așa s-a ajuns la valoarea de 57,3 mil. €

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv Steaua București, a explicat, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, cum s-a făcut evaluarea prin care marca Steaua valoarează 57,3 milioane de euro.

Reprezentantul CS Steaua a spus că actuala echipă de fotbal nu a pierdut doar sigla, ci și marca și a oferit și detalii în acest sens.

”Evaluatorul ANEVAR a fost selectat în urma unei proceduri de achiziție publică, la care au participat trei ofertanți. Au fost mai multe contestații, care au fost respinse în timp. De aceea, procedura de evaluare a durat atât de mult.

Evaluarea brandului Steaua s-a făcut la standardele internaționale 4S pentru activele necorporale. S-au folosit criterii obiective, indicatorii financiari din ultimii ani ai CS Steaua București, precum și cele 17.416 medalii, cupe și campionate câștigate la toate competițiile la care au participat sportivii Stelei, inclusiv performanțele din fotbal, în frunte cu Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.

Altfel spus, evaluarea a ținut cont și de activitatea echipei de fotbal din perioada în care aceasta a aparținut CS Steaua, adică până în 2004”, a spus Talpan pentru Digi Sport.

Evaluarea nu a ținut cont de activitatea echipei de fotbal din perioada 2004-2014

Florin Talpan a mai precizat că în evaluare nu s-a ținut cont de activitatea echipei din perioada 2004-2014.

”Această perioadă nu a fost luată în calcul. S-a ținut cont de rezultatele înregistrate de celelate secții, sunt 27, până în 2014, dar actuala echipă de fotbal nu.

Raportul final nu a avut scop evaluarea drepturilor imobile, adică fără stadion, clădiri, birouri, doar marca!”, a mai spus oficialul CS Steaua.

Juristul a mai precizat că vrea să înlăture orice confuzie și a explicat ce înseamnă marca Steaua:

”Pentru a înlătura orice confuzie, trebuie să precizez că brandul Steaua București nu se rezumă doar la o siglă, ci reprezintă notorietatea acestui club în lume din 1947 și până în prezent”.

Florin Talpan a mai spus că, în viitorul apropiat, se va fixa și suma pe care o vor cere actualei echipe pentru a folosi marca Steaua.

”Acest evaluator Anevar a răspuns deocamdată la primul obiectiv, dar vor mai urma alte două rapoarte. Primul va fi legat de valoarea prejudiciului pentru folosirea neautorizată a brandului Steaua în acești ultimi 10 ani iar al doilea va fi legat de taxa de licență pentru activitatea fotbalistică. În urma acestor noi rapoarte se va stabili un preț”, a mai spus Talpan la Digi Sport.

Oficialii CS Steaua nu se lasă: ”Dacă FRF nu ne bagă în seamă, ne vom adresa UEFA!”

Războiul dintre CS Steaua și FC Steaua este departe de a se fi încheiat. După ce au evaluat ”marca Steaua” și au ajuns la suma de 57,3 milioane de euro, juristul Florin Talpan a explicat la Digi Sport cum s-a efectuat acest calcul, dar și care vor fi pașii următori pe care-i va face Clubul Sportiv pentru a-și recupera prejudiciul.

Intervievat telefonic, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, Talpan a spus că sunt așteptate în continuare alte două rapoarte de evaluare, extrem de importante.

”Vor urma și celelalte două rapoarte. Primul va fi legat de valoarea prejudiciului pentru folosirea neautorizată a brandului Steaua în perioada 2004-2014, iar al doilea va fi legat de taxa de licență pentru activitatea fotbalistică. În urma acestor noi rapoarte se va stabili un preț.

Și apoi mă gândesc să mai inițiez o acțiune pentru a cere despăgubiri și pentru 2015”, a mai spus Talpan la Digi Sport.

Condițiile în care CS Steaua vrea să colaboreze cu FC Steaua

Când a fost întrebat dacă cei de la CS Steaua cer în continuare la FRF și LPF retragerea echipei din campionat, Talpan a replicat:

”Bineînțeles. Cei de la Federația Română de Fotbal nu ne-au răspuns la o solicitare scrisă, pe care am trimis-o în iulie 2015. Am primit un răspuns, din partea unui reprezentant de-al lor, dar am rămas fără cuvinte.

Văd că cei de acolo nu ne bagă în seamă, așa că ne vom adresa altor foruri. Deja am tradus niște acte și când totul va fi gata ne vom adresa și UEFA”, a ”tunat” Talpan.

Într-un final, juristul CS Steaua a explicat și cum poate decurge colaborarea în viitor cu echipa de fotbal patronată de Gigi Becali.

”Dialogul cu FC Steaua este deschis, dar pentru acest lucru cei de acolo trebuie să-și schimbe denumirea la Registrul Comerțului și să achite daunele pentru folosirea neautorizată a mărcii Steaua. Acestea sunt condițiile în care se poate continua”, a mai spus Talpan la Digi Sport.

Sursa:Digisport

Nota Redacției: Când vom avea și declarația video o vom publica.

Articole despre licitație evaluare și evaluatori marca Steaua:

 

Exit mobile version