FCSTEAUA.RO

Superstarul minim pe economie

Dupa negocieri dure intre guvern si sindicate, dupa proteste in Piata Victoriei, s-a obtinut marirea salariului lui Ciprian Marica la Steaua la 1.250 de lei din luna mai. Becali anuntand ca Marica va fi platit la campioana Romaniei cu „salariul mediu pe economie”.

De fapt, Becali se referea la salariul minim pe economie, dar mediu, minim, cam tot aia e, platesti cu el doar aperitivul cand iei masa la Loft. Miroase a evaziune fiscala o asemenea schema, dar nea Gigi spune ca si-a insusit lectiile de educatie civica in parnaie si nu mai face. In schimb, pe Marica l-ar astepta ditamai milionul in cazul in care va juca in minimum 50% din partidele din preliminariile Champions League si echipa se va califica in grupe.

Va fi interesant de vazut cum vor inghiti in sec jucatorii care-i vor crea sansele de gol lui Marica si vor incasa niste 10.000  de euro prima si-l vor vedea pe varful de atac, care nu-i nici Messi, nici Neymar si nici macar vreo optime din Giroud, sa zicem, si care ar lua de cateva ori mai mult decat toata echipa la un loc.

Becali spune ca Marica este 99,9% al Stelei si asa cred ca va fi in realitate si dupa ce va deveni 100% al Stelei, patronul anuntand ca Marica poate pleca in orice moment de la Steaua fara vreo piedica din partea clubului. Steaua a fost un excelent sanatoriu de recuperare pentru Arlauskis, un fotbalist care jucase, de asemenea, foarte rar in istoria recenta inainte de a veni la Steaua. Ramane de vazut daca va izbuti si cu un atacant care a fost unul dintre marii jucatori ai nationalei, dar care a devenit un semipensionar in ultimele sezoane.

Laurentiu Reghecampf n-a parut nici pe departe la fel de entuziasmat precum Becali in pragul finalizarii aducerii lui Marica. Antrenorul aproape ca a tinut sa spuna ca Steaua ar mai avea nevoie de un atacant. Peste o luna e greu de crezut ca Steaua va putea sa conteze in campionat pe un Marica care sa joace in stilul atletic, maniaco-fizic aproape, cu care ne-a obisnuit Reghe. Insa Marica este o fantezie a lui Becali de multi ani si acum patronul Stelei este pe cale sa si-o satisfaca.

Ramane sa vedem daca va fi ca in povestea cu maharul autohton care a visat toata tineretea la Samantha Fox si, cand in sfarsit si-a permis sa o aduca in Romania sa concerteze, s-a grabit la finalul spectacolului sa o conduca la hotel. Si, cand a ajuns la hotel, i-a vazut chipul in toata splendoarea in lumina candelabrelor din hol. Moment in care maharul n-a stiut cum sa plece mai repede.

In acest timp, dinamovistii vad cum cainii lor se inghesuie la macelaria lui Becali si ignora ofertele venite din groapa in care au crescut. E cu atat mai trist sa vezi ca astfel de povesti precum atat de invocata dragoste pentru un club nu mai exista si ca totul e doar pe baza de interes chiar si in cazul unui fotbalist care e doldora de bani. Asa vedem ca se intampla acum la Marica, asa se intampla, de exemplu, cu Gica Popescu, Dumnezeul oltenilor care s-a dus in final de cariera la cea mai urata echipa in Oltenia, Dinamo, pe filiera comerciala Netoiu.

Acum Marica ar avea interesul prezentei la EURO, eu mizez insa pe faptul ca in Franta, la vara, va fi dinamovistul Filip, dar nu si stelistul Marica. Cat o fi el de vopsit.

Mihai Mironica
Preluare de pe sport.ro

Nota Redacției: Poza am adăugat-o noi.

Exit mobile version