FCSTEAUA.RO

[Update] Ex-căpitanii Stelei. Varela la PAOK așteaptă Steaua, Chipciu lângă Niță și Stanciu la Sparta

YouTube player

Pe 9 iulie 2018 amical FC Steaua (FCSB) – PAOK, echipa fostului căpitan al Stelei Fernando Varela și antrenată de Răzvan Lucescu. Ce spun cei doi despre Steaua.

Alex Chipiciu a fost împrumutat de Anderlecht la Sparta Praga. Cum l-au primit steliștii Nicolae Stanciu și Florin Niță.

Toți patru au fost căpitanii Stelei!


Desmotec, antrenamente ca la NASA.

Steaua folosește noi metode „SF”. Desmotec, este un nou sistem modern de pregătire fizică, folosit de Juve și PSG.

Veste ca de cosmonauți aflați în antrenament pentru o misiune în spațiu, coarde blocate de mecanisme programate să le forțeze musculatura fotbaliștilor. Desmotec activează în exerciții anumite grupuri de mușchi.

Scop: să reducă riscul de accidentări la efort susținut.

Sigur, condițiile foarte bune nu constituie garanția că Steaua va redeveni campioană. Echipa a beneficiat și în trecut de condiții excelente, dar a pierdut titlul de 3 ori consecutiv.

De exemplu, în sezonul trecut, Dinamo a făcut un cantonament în Săcele, unde refacerea se producea în niște cădițe mici, apoi în cantonament cu Contra au agățat benzile TRX de copaci, în lipsa unor facilități normale pentru un club profesionist. Și touși Steaua a făcut doar 2-2 cu câinii și a pierdut 2 puncte prețioase în lupta pentru titlu. E drept că și javrele au luat calea play out-ului.

Totuși la Steaua (FCSB) sunt facilități normale pentru un club profesionist care se respectă!


VIDEO. Interviu Bălașa

VIDEO. Analiza lui Duckadam făcută la emisiunea Fotbal Club


Steliștii în Olanda. Plecarea, sosirea și primul antrenament. Noul echipament

FC Steaua (FCSB) a plecat duminică dimineață în cel de-al doilea cantonament al verii, în Olanda. Clubul a revenit la roș-albastru pentru echipamentul de deplasare și antrenament.

Dică a convocat 22 de jucători. Printre ei sunt și câțiva tineri fotbaliști, de la echipa U19 a roș-albaștrilor.  Lotul deplasat  în Olanda:

VIDEO. Steliștii în noul echipament la plecarea  spre Olanda

Duminică la prânz, FC Steaua (FCSB) a ajuns în cantonamentul din Olanda. 
Sosirea, primirea și primul antrenament din la Apeldoorn, Olanda.
 
După ce au ajuns, duminică, la Apeldoorn, ros-albastrii au inceput pregătirea la baza WWNA, din Wenum-Wiesel. După un antrenament efectuat duminică seara, elevii lui Nicolae Dică au fost supusi unei sedințe de pregătire intense luni dimineața, care a durat aproximativ două ore. Cel de-al doilea antrenament al zilei este programat la ora locala 18:00.

VIDEO. Sosirea, primirea și primul antrenament în Olanda

Steaua (FCSB) are programate 4 partide amicale, destul de puternice. FC Brugges, Ajax, PAOK și Al Gharafa sunt adversarele roș-albaștrilor din acest cantonament.


Schimbare la FCSB în această vară » Echipa lui Dică e noul Ajax

FCSB încearcă acum cu copii ce nu a reușit cu supervedete: Dică și-a condus echipa în Olanda, pentru pregătirea dinaintea sezonului în care ar trebui să recâștige titlul după trei ani, și a umplut avionul cu tineri.

Răzvan Ducan, Daniel Toma, Ianis Stoica, Cristian Dumitru. Nu sunt cunoscute numele, dar e vorba despre noutăți cu care FCSB ar trebui să reușească ceea ce n-a izbutit cu Alibec și cu Budescu, cel mai tare cuplu din România când Becali l-a cumpărat de la Astra cu 2,7 milioane de euro.

JUMĂTATE COPII!
Primele patru nume sunt ale unor jucători promovați de la echipa a doua recent, însă și consacrații din lotul pe care Dică l-a deplasat în Olanda înseamnă tot multe soluții „under 23”: Andrei Vlad, Florinel Coman, Florin Tănase, Moruțan, Qaka, Nedelcu, Daniel Benzar, Man, Bălașa. Mai mult de jumătate din lotul de 24 e acoperit cu fotbaliști sub 23 de ani!

Alibec, Budescu, Găman, De Amorim, personajele îndepărtate în ultima perioadă, au fost înlocuite doar cu tineri și a rezultat o distribuție neobișnuită pentru FCSB. Steliștii nu au mai câștigat un titlu din 2015, dar au impresionat și în sezoanele în care au fost învinși de Astra, de Viitorul, de CFR măcar cu investițiile uriașe care i-au ajutat să atragă jucătorii cei mai cunoscuți, cel mai bine cotați, de la Marica și Tade la Budescu și Alibec.

SCHIMBĂ REȚETA
Becali a mai testat în trecut modele care-l impresionaseră în fotbalul european. A încercat să copieze Milanul îmbătrânit, cu Maldini și cu Costacurta spre finalul carierelor, și l-a achiziționat pentru asta pe Mihai Guriță, la 34 de ani. Apoi a promis că Bergodi va crea o echipă cu același stil de joc spectaculos pe care-l avea Arsenal construit de Wenger.

De data asta imită, cu întinerirea forțată, rețeta unui club faimos aflat la doar 90 de kilometri de locul în care sunt cantonați roș-albaștrii. Asta e distanța dintre Apeldoorn, casa steliștilor până pe 14 iulie, și Amsterdam, orașul în care Ajax a creat o emblemă tocmai din curajul și priceperea de a alege tinerii potriviți pe care să-i dezvolte „in house”.

La FCSB, schimbările din ultima vreme arată mai degrabă o subțiere a lotului decât un plan promițător. Au plecat internaționali și au fost înlocuiți cu copii netestați la nivel înalt. Asta ar trebui să urce echipa de pe locul 2 pe 1!

„S-ar putea să se fi slăbit jocul cu vânzarea lui Budescu, e posibil. Eu nu mai gândesc așa, eu Îl ascult pe Dumnezeu, doar El îmi face echipa!”
Gigi Becali, patron FCSB

Sursa gsp.ro


X Ray

Exit mobile version