FCSTEAUA.RO

Roș-albaștrii, mega show și istorie!

Steaua a cucerit duminică şi Cupa României, învingând la pas pe U Cluj cu 3-0, după ce îşi adjudecase Cupa Ligii şi un nou titlu de campioană. Adi Popa a fost MVP-ul finalei, cu două goluri şi un assist la reușita de adio a lui Raul Rusescu.  Golul lui Adi Popa din minutul 9 a fost al 100-lea din actualul sezon competiţional, marcat de Steaua în toate competiţiile.

Arena Naționață a fost îmbrăcată de sărbătoare de cei 40.000 de spectatori, dintre care 35.000 au fost steliști, pregătiți să declanșeze fiesta roș-albastră.

Steaua: Nita – Papp (Rapa 69) Luchin, Varela (G. Tamas 77), Guilherme – Breeveld, Neagu (G. Iancu 65) – Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) – Rusescu 

https://youtu.be/IBHt2nr3ytI

The Winner Takes It All !

Pentru prima dată în România o echipă a reușit să se impună în toate cele trei competiții naționale: Campionat, Cupa României și Cupa Ligii . FC Steaua este recordmena României în toate competițiile: Titlu – 26,  Cupa României – 22 , Cupa Ligii – 1, Supercupă – 6

Și Alex Chipciu a intrat în istoria Stelei, fiind primul fotbalist roș-albastru care a ridicat 3 trofee deasupra capului în acelaşi an. Steaua a mai obţinut 3 trofee într-un sezon în  1986, însă la Sevilla onoarea să ridice trofeul nu i-a aparţinut unicului căpitan, Tudorel Stoica, ci lui Ştefan Iovan.

https://youtu.be/mcIhVd3fmvE

Gâlcă, antrenorul – record la Steaua și tripleții

A fost meciul de adio pentru Costel Gâlcă, care a reuşit o triplă istorică la Steaua, câștigând într-un singur sezon tot ce se putea pe plan intern. Totodată, este și cea mai mare performanță internă a Stelei din ultimii 18 ani. Este primul event reuşit după 1997, „roş-albaştrii” trecându-şi în palmares a 22-a Cupă a României din istoria clubului.

„Debutantul” Costel Gâlcă este al 5-lea antrenor din istoria de 63 de ani a roș-albaștrilor, care a realizat eventul, intrând în compania selectă a  fostelor glorii: Gheorghe Popescu, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu și Dumitru Dumitriu.

A fost un sezon greu, un 2015 greu, dar totul e bine cand se termina cu bine. Le multumesc baietilor ca au avut puterea de a reveni si de a castiga toate cele 3 trofee. Totul a depins de ei si au demonstrat ca sunt cei mai buni. Ramane secret ce le-am spus in vestiar. Ei au scris istorie pentru Steaua in aceasta seara. A fost ultimul meci, dar cum v-am spus, mă bucur că ne-am atins toate obiectivele.

A fost greu, important e că am câștigat. Mă simt foarte împlinit, nu doar împlinit. Am avut niște băieti de caracter, niste jucatori care s-au mobilizat foarte bine. Am atins aceste obiective, am reusit sa readucem fanii la stadion si asta ma bucura enorm.

La Steaua se schimba un ciclu, sunt jucatori carora le expira contractele. Jucatori care au multi ani la echipa si carora le-ar prinde bine un transfer, pentru a gasi alta motivatie. Este foarte greu cand pleaca atatia jucatori, va fi greu si pentru viitorul antrenor, mai ales ca timpul este foarte scurt.

Am avut niște emoții și trăiri pe care nu le-am avut niciodată ca antrenor. Vom sărbători în continuare, fiindcă merităm. Eu mă bucur că am câștigat titlul, n-am ce să îi răspund domnului Becali. Clubul Steaua a câștigat titlul, nu eu sau staff-ul meu. Cu toții am contribuit, toți cei din club au avut un comportament extraordinar.

Mă bucur că au venit suporterii. Cu ei alături este mai ușor„, a spus Costel Gâlcă după finală.

Trei, Doamne și toate trei!

De 3x Steaua: 3-0 în Cupe, 3 puncte la Titlul și 3 Trofee ! 

FELICITĂRI STEAUA! RESPECT GÂLCĂ!

Suntem mândri de voi!

XRay

P.S.

UEFA: „Steaua sew up treble with Romanian Cup win
FC Steaua Bucureşti are savouring an unprecedented treble after adding the Romanian Cup to their league and League Cup wins following a 3-0 final defeat of FC Universitatea Cluj.

Inregistrarea finalei – Repriza (integral)

Repriza a 2-a (integral)

 

 

 

Exit mobile version