Steaua-Petrolul 3-1! Tănase & Co. show spre finala Cupei României

de | aprilie 4, 2015

Screenshot_19Lider în Liga 1, calificată în finala Cupei Ligii, Steaua a aplicat și pentru prezența în ultimul act al Cupei României. După 1-1 în turul de la Ploiesti, roş-albaştrii au intalnit Petrolul pe Arena Naționala.

În fața a peste 14.000 de spectatori, antrenorii Costel Gâlcă și Mircea Rednic au trimis pe teren următoarele formații:

FC Steaua: Cojocaru – Papp, Varela, Tosca, Guilherme – Breeveld, Prepelita – Popa (L. Filip 89), Iancu (N. Stanciu 73), Tanase (cpt) – Tucudean (R. Rusescu 71).

FC Petrolul: Pecanha – Alcenat (A. Peteleu 79), Satli, Ipsa, Fanchone – de Lucas – Vasilache (I. Filip 46), Astafei, Kronaveter (Tchite 46), Teixeira – Tamuz

Steaua a deschis scorul în minutul 21 prin Adi Popa. Motoreta a urmărit o minge deviata iîn careu de George Țucudean și l-a învins pe Pecanha cu un șut plasat, din zona punctului cu var. Speranța Gabi Iancu a majorat diferenţa în minutul 32. Acesta a primit o pasă de la Țucudean, a preluat la marginea careului şi a marcat cu un voleu de la 12 metri în poarta lui Pecanha.

După pauză, Lupii galbeni au intrat hotărâți să întoarcă rezultatul. Rednic a mutat ofensiv întroducand al doilea atacant, arma lui secreta Tchite, în speranța că unsul cu toate alifiile belgiene se va lipi iar la gol ca în meciul tur. Nu a fost să fie. Ocaziile au curs, parcă pe teren inclinat, tot la poarta brazilianului Pecanha. În minutul 50, Tănase nu a reușit să impingă mingea în poarta din 2 metri, după o pasă primită de la Adi Popa, dar s-a revansat în minutul 69, când a marcat cu o superexecuţie pentru 3-0 şi a risipit emoţiile calificării. Căpitanul roş-albaştrilor a pătruns în careu, a driblat scurt și a înscris de la 8 metri cu un şut la viclu, pe colţul lung al nefericitului Pecanha, rămas spectator.

Bijuteria lui Tanase

https://www.youtube.com/watch?v=JkM9sqmrBFw

În minutul următor, pe fondul relaxării campionilor după al treilea gol, lupii au profitat de o faza fixa și au marcat golulul de onoare prin Ipsa.

Jocul a curs tot în nota de dominare roș albastră, spectacol și ocazii la poarta Petrolului. Introdus în minutul 71, în locul lui Țucudean, Raul Rusescu a fost și el foarte aproape de o noua reusită, dar șutul a trecut milimetric pe langă stâlpul din dreapta.

Rezumatul partidei

Așa s-a scris pe scurt istoria partidei. Campionii au învins FC Petrolul cu 3-1 și le-a arătat lupilor și announcer-ului lor cine este FC Steaua București.

Vă reamintim că la meciul tur, cu câteva minute înainte de startul partidei, Mircea Baganagiu crainicul arenei Ilie Oană spus despre FC Steaua: ”Petrolul Ploieşti întâlneşte o echipă care joacă în nocturnă pentru prima dată în istoria sa, într-un meci în deplasare. FCSB este o debutantă în această competiţie. Ne pare rău, dar nu avem istoric cu această echipă dansatoare de hore tradiţionale ţărăneşti.”

Tanase & Co. au facut un show de dresaj, dansând cu Lupii tradiţionala „bătută” roș albastră.
Dar ce spun eu o „bătută”, a fost cam o „călcată în picioare”!

Cu scorul general de 4-2, Steaua s-a calificat în finală, unde va întâlni echipa „U” Cluj. Finala Cupei României se va disputa pe 31 mai 2015.

Bravo băieți! Suntem mândri de voi!
Să vină Cupa, să vină Cupa, să vină Cupa la băieți!!!

Forța Steaua!

XRay

Powered by WPeMatico

Lasă un răspuns