FCSTEAUA.RO

STEAUA NU TREBUIE SA DISPARA!

Traim vremuri involburate si urate… Ironic, daca te gandesti ca suntem la capatul a 3 ani incununati de succese interne, iar adversarii nostri sunt pe butuci, ba-n insolventa, ba prin diviziile inferioare, ba cu patronii-n puscarie.

Armata pare sa fi iesit la atac, iar Becali n-a intors, crestineste, obrazul celalalt, ci a contraatacat. Sa nu plecam totusi dupa fenta: faptul ca Becali spune ca e gata sa vanda clubul nu inseamna, propriu-zis, mai nimic. Poate ca e a 5-a, sau a 8-a sau a 12-a oara cand o zice…cine mai stie? Pare insa mult mai plauzibil ca chiar nu mai e dispus sa bage bani, iar noutatea in acest sezon e ca nici n-o sa-i mai vina din alte parti, din moment ce am ratat pentru prima oara in ultimii 12 ani toamna europeana. Prin urmare, fata de alte dati, s-ar putea ca de data asta chiar si el sa-si doreasca sa gaseasca o cale de iesire. Dar nimic nu e sigur.

Este insa sigur ca Armata nu poate avea o echipa de fotbal profesionista. Si e la fel de sigur ca juristul Florin Talpan nu poate vorbi in numele MApN, pentru ca nu are aceasta calitate. Dansul vorbeste insa si poate ca este lasat sa vorbeasca, pentru a maximiza pozitia de negociere a Armatei. De negociere cu Becali, pentru ca, chiar si fara marca, Becali e singurul care detine Steaua. Steaua fara marca e tot Steaua, dincolo de tehnicalitati juridice. Sigur ca tehnicalitatile pot provoca de multe ori cosmaruri si sigur ca, asa cum am sustinut de luni de zile, e bine ca tehnicalitatile sa fie rezolvate, dar pana una alta exista o singura Steaua si aceea e a lui Becali.

Da, mi se pare trist ca unii suporteri de pe acest site au ajuns in acel punct curios in care prefera ca Steaua sa nu fi existat deloc din 2003 incoace (sau chiar sa nu mai existe de-acum incolo), decat sa admita ca ea ii apartine lui Becali. Dar nu ma surprinde. Radicalismul duce la pozitii cat se poate de stranii. Unul din acesti suporteri ne reprosa in zeflemea ca suntem prea indragostiti de rezultatele cu Valencia si Ajax. Poate ca suntem, dar ma indoiesc ca el nu a iubit rezultatele cu Rapid, Standard, Betis sau Galatasaray. Pe care acum, cu “marinimie”, le vrea sterse cu buretele. Ca si cand, daca a copiat la examenul de capacitate, noi am putea sustine ca intre timp liceul si facultatea pe care le-a facut nu exista (!) si deci, cum ar veni, el e inca la finalul clasei a 8-a si trebuie intors la varsta de 15 ani…

In fine. Sigur ca varianta ideala ar fi ca Becali sa plece, iar cine vine in locul lui sa se inteleaga cu Armata si sa rezolve cumva problema marcii. Pentru ca, in ciuda a ceea ce sustin alti suporteri de pe acest site, eu nu vad un viitor al Stelei cu Becali. De fapt, ca sa fiu mai exact, exista o singura varianta mai proasta decat Steaua cu Becali: aceea in care Steaua dispare. In rest, toate celelalte cred ca sunt, pe termen mediu si lung, mai bune.

Dar suntem intr-o situatie in care riscul ca Steaua sa dispara creste. Imi place sa cred ca Armata adopta doar niste tactici de negociere, dar ma tem ca nu cumva intransigenta dlui. Talpan sa nu fie de fapt singura pozitie pe care Armata e dispusa s-o aiba. Caz in care Steaua e in mare pericol. Pentru ca, intr-o lume in care legea arunca bunul-simt la gunoi, riscam sa traim tot felul de bizarerii in care aceasta echipa de fotbal, CARE ESTE STEAUA, sa nu mai aiba voie sa joace sub acest nume. Sau ca UEFA sa o dezafilieze din cauza problemelor cu marca. Daca Armata nu negociaza sau daca Becali nu vinde, Steaua risca sa dispara!

Iar acest lucru ar fi cu adevarat tragic, in ciuda celor catorva sute/mii care ar prefera un asemenea deznodamant. Pentru ca poti trece printr-o insolventa, o cadere in anonimat sau chiar si-o retrogradare, dar nu prea poti intoarce mortul de la groapa. Mi-e teama, asadar, in aceste zile ca mai multe forte, unele chiar pe baricade opuse, imping impreuna Steaua catre disparitie. Din prostie, din ignoranta, din incapanare prost-inteleasa. Putem infiinta maine doua echipe amatoare ale Armatei si inca si mai multe care sa fie sustinute de Peluza Sud, dar avem o singura Steaua si, orice-ar fi, aceasta nu trebuie sa dispara! Cu riscul de-a ramane cu Becali pe cap inca nu se stie cati ani, Steaua nu trebuie sa dispara!

 

Ovidiu

Exit mobile version