FCSTEAUA.RO

Steaua – Concordia 2-2! Hoțescu show! AMR -1 …

Campioana în exercițiu a Ligii 1 a ratat șansa revenirii pe primul loc în clasament, după remiza spectaculoasă inregistrată, duminică seara, scor 2-2, în compania celor de la Concordia Chiajna. A fost o seară de poveste pentru „arbitrul sinucigaș” Sebastian Colțescu, care a dictat ușor, inimaginabil de ușor, două lovituri de pedeapsă, transformate de Stanciu și Boldrin. Apoi, Concordia a intrat în avantaj dintr-o lovitură liberă cum numai Colțescu putea acorda. Inexistență, desigur. Iancu a înscris singurul gol regulamentar, să îi spunem, cu un șut frumos, bară-gol, din pasa lui Cristi Tănase.

Steaua a început meciul în jumatatea adversă de teren, cu Tănase și Chipciu amenințând în careul lui Matache. În minutul 14, Constantin Mușat s-a aparat foarte bine în fața lui Adi Popa, aflat în poziție de finalizare în marginea careului mic. La următorul atac, Nicușor Stanciu a reluat cu capul alături o minge centrată de Cristi Tănase.

Monologul Stelei l-a adus pe același Tănase într-o situație promițătoare, decarul ros-albaștrilor trimițând defectuos din unghi.

Colțescu, cunoscut de microbiști drept un simpatizant al Stelei, și-a făcut numărul în minutul 28 cu un penalti hilar dictat in favoarea campioanei en-titre. Stanciu și-a trecut în cont cel de-al 5-lea gol în ultimele 3 jocuri în tricoul Stelei.

În finalul primei părți, „Prințul” Cristea a oferit o centrare excelentă de la colțul terenului, iar Cojocaru a scos în-extremis din fața lui Marius Pena.

Jocul s-a reluat cu o nouă decizie caraghioasă a centralului craiovean, care a indicat punctul cu var pentru a doua oară după un contact, dacă a existat, în afara suprafeței de pedeapsă între Guilherme și Daniel Florea. Florea a tras pe centrul porții înainte de fluierul arbitrului. A primit cartonașul cuvenit, Chiajna a schimbat executantul și brazilianul Boldrin a restabilit egalitatea.

Colțescu s-a intors un cu totul alt om de la cabine, fluierând încă o dată în favoarea ilfovenilor pentru un henț care nu a existat la Alin Toșca. Boldrin a adus-o pe Concordia în avantaj din lovitura liberă rezultată, pe fondul unei greșeli de poziționare a goalkeeperului Cojocaru.

În minutul 70, Matache l-a blocat pe Țucudean în situație de unu la unu.

Primul și singurul gol „pe bune” a purtat semnatura lui Iancu, introdus în partea secundă de Costel Gâlcă. Tănase a asezat pentru Iancu la 16 metri, iar fostul jucător al Viitorului a trimis în diagonală, mingea izbind stâlpul porții în drumul ei spre plasă.

Rusescu a încheiat seara printr-o execuție în forță, insuficientă însă pentru a-l destabiliza pe Matache.

Steaua: Cojocaru – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme (Rusescu 85) – Prepeliță, Breeveld (G. Iancu 58) – A. Popa (G. Țucudean 66), N. Stanciu, Tănase – Chipciu

Chiajna: Matache – Vagner (Al. Stan 46), Dragarski, Bagaric, Mușat – Maftei – Florea (Purece 80), Boldrin (Fl. Ilie 90), Serediuc, Cristea – Pena

Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova)
Cartonașe galbene: A. Toșca 62, Rusescu 88/ T. Serediuc 36, D. Florea 54, Bagaric 59, Al. Stan 71, Matache 89
Stadion: Arena Națională (București)
Spectatori: 4000
Preluare de pe www.onlinesport.ro

Statistica meciuluiRezumatul partidei

https://youtu.be/FGddnfRdbmg

Declarații după meci

Costel Gâlcă:
Am avut o prima repriza destul de bună, a doua repriză nu am reușit să jucăm … poate era și presiunea de a fi pe primul loc, am stat cu echipa mai jos, nu am fost agresivi, cred că așa au venit și cele doua goluri.

La pauză le-am zis să ieșim sus, să le facem pressing, să nu îi lăsam să joace … eu cred că și presiunea de a nu lua gol și a ne egala… nu știu, o echipa ca Steaua, cu jucatorii ăștia, nu putem să venim așa de jos, fără concentrare la un meci așa de important pentru noi.

Nu a fost penalty, și al nostru a fost cam dubios, la faza cu hențul lui Toșca, nu a fost, am văzut perfect, a fost în piept. După ce am luat goluri am reacționat bine, dar trebuia să avem atitudinea asta de la început. Ne-am creat ca de obicei ocazii de gol și nu am marcat.”

Concluzii

După un astfel de meci, care a încordat la maxim nervii celor care iubesc echipa de fotbal Steaua, îți trec multe prin cap. Pentru a-mi menține limbajul în perimetrul urban, am folosit cronica de la onlinesport. În fine …

În seara asta, ca în atâtea din acest retur „blestemat”, ratările și arbitrii au decis scorul de pe tabelă și punctele puse în joc.

Cum am mai spus în cronicile anterioare, titlul a fost jucat în partida directă cu ASA Tg. Mureș de pe Național Arena, în care tot arbitrajul a fost o „prima dona”.

Evident, nu arbitrajul anti Steaua a decis titlul, ci cel pro ASA, 15-0, care i-a ajutat să nu „greșească”, recuperând handicapul de 13 puncte din tur. Astăzi s-a văzut limpede. Când mureșenii au fost arbitrați corect, au părăsit terenul învinși. Însă, Hoțescu și împiedicații atacanți ai roș albaștrilor au anulat imediat efectul arbitrajul bun din partida Gaz Metan – ASA, aducând lucrurile în matca „firescului” din 2015.

Totuși, această seară de coșmar i-a făcut fericiți pe mureșeni și o parte din steliști. Se știu ei care.

Show must go on!

XRay

Exit mobile version